A средното образование в Щатите как е?

bikerider написа:Факт - образователната система в България е повече система, отколкото образователна.
A средното образование в Щатите как е?
Windstream написа:А, сякаш не знаеш, ми горе-долу на същия хал е.
Windstream написа:докато при вас май точно обратния ефект се получава.
Windstream написа:средната и висшата ви образователни системи са пълен ташак!
Мълчи си наистина, че те я виж на изключенията колко малко им трябва да се обидят и да почнат да демонстрират превъзходството си цитирайки Алекоbikerider написа:Доста меко се изразяваш... аз лично имам специално мнение по въпроса, но ще го премълча за да не обидя незаслужено изключенията, които се срещат в мършата...
MAN6 написа:Windstream написа:...докато при вас...
PtD написа:"Пази Боже, сляпо да прогледа!"
Windstream написа:това ако не е ташак система просто не знам какво е
did написа:Малко подценяваш системата, Бай Българофобе, но съвсем малко.
Всъщност, доста близо си до истината, ама не е ташак. По-дълго е и е едно ниво по-високо от "ташак" в йерархията.
PtD написа:@Windstream, нямах предвид мнението ти за образователната система, а делението ние/вие. Кога стана негро, кога ти почерне гъзо?
PtD написа:делението ние/вие
Windstream написа:САЩ и България поне аз доколкото съм запознат май не са точно на едно и също географско местоположение, или пък греша?
bikerider написа:Не мога да разбера защо нарочихте човека за българофоб???
PtD написа:За образователната система не мога да се изкажа, тъй като нямам необходимата информация. Фактът е обаче, че работейки с американски програмисти, завършили университети в Щатите, виждам че нивото на българските програмисти, завършили български университети е на светлинни години напред.
did написа:Явно eронията ми не се разбира правилно и вместо "не е ташак. По-дълго е и е едно ниво по-високо от "ташак" в йерархията" трябваше директно да си кажа, че и според мен нашата система си е един голям х*й, та да стане ясно, че сме на едно мнение ... ама както и да е.
bikerider написа:Не мога да разбера защо нарочихте човека за българофоб???????
А дори да е придобил американско самосъзнание, нима това не е негово право???? Няма ли право на мнение, изказ и прочие???
И тая тема се изроди в пишкомерие и инквизиция за инакомислещи... изумявам се колко нетолерантни са всъщност някои от пишещите тук...
did написа:eронията ми не се разбира правилно
Windstream написа:колко от това което BG програмистите знаят всъщност са го научили благодарение на унито
bikerider написа:ала бала
PtD написа:Затова си има практика, изпитателен период и т.н., за да можеш да навлезеш в това, което трябва да правиш. Обикновено знанията от университета се налага много бързо да ги забравиш, иначе ти пречат на изпълнението на служебните задължения.
PtD написа:Има време, ще разбереш. Засега ти е простено, че не си видял ръбатия, на който предстои да се наденеш
MAN6 написа:а на теб и бял лист хартия да ти дадат, черен ще го изкараш, стига спор да има...
Windstream написа:Съгласен съм, обаче без стабилни знания от унито в някоя по-интелектуална професия доникъде няма да я докараш.
bikerider написа:...Българското уни е фира и всеки, който забрави по-скоро какво е учил там, ще спечели безусловно...
PtD написа:1) усвояването на научния метод (т.е. да имаш идея как функционира нАуката)
2) усвояването на способността да се придобиват нови знания
3) усвояването на умението да се търси информация по даден проблем
1) ти е необходимо за работа в "интелектуални" области, 2) и 3) са незаменими в която и да е работа.
Дали обучението ще е "практическо" или "теоретично" обикновено е предмет на спор, като аз лично залагам на теоретичното, защото в практиката нещата се развиват и е доста трудно, да не кажем невъзможно да се покрият всички нови неща в ограниченото време на обучение. Пък и практическите знания ще дойдат с практиката, така или иначе.
MAN6 написа:или пак не вниквам, а?
bikerider написа:MAN6 написа:или пак не вниквам, а?
Колега, не ме занимавай с глупости...
Преди да ме питаш какво и къде си кажи мнението по темата. Ако нямаш мнение е друг въпрос...
Българското уни е фира и всеки, който забрави по-скоро какво е учил там, ще спечели безусловно
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта