относно днешната простотия в софия

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Bender » Пет Фев 09, 2007 11:44 pm

izlagane ne prosto malko se izdraznih
Bender

Рейтинг: 1168

Мнениеот ZmD » Пет Фев 09, 2007 11:44 pm

Таксиметровите шофьори настояха за бърз резултат от разкриването на това убийство и на другите убийства на таксиметрови шофьори, както и повече сигурност за автомобилите си.

Цитата е от дир.бг а тия които нямат радиостанц за кво да настояват сега като про4етох тва не6то наистина се отвратих от цялата история
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот MAN6 » Пет Фев 09, 2007 11:59 pm

може ли уж заради убийство да се вдигнат на стачка (????), а всъщност нещата да опрат до данъци и някви измислени привилегии...
толкова са прости и жалки...
мен повече ме е яд на тоя тъпир кмета, ако верно е разрешил, вместо да ги разпръснат и да им теглят една на тия мизерници...
баси жалката история...
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobyknot » Съб Фев 10, 2007 12:01 am

:offtopic:
@Аxelmax, ако имате среща с Bender, моля свирни да дойдем с тебе!!!
Пънк, цици, наркотици...
Аватар
bobyknot

Рейтинг: 1180

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 12:16 am

MAN6 написа:може ли уж заради убийство да се вдигнат на стачка (????)

Що не? Удобен случай да намажат нещо...
MAN6 написа:а всъщност нещата да опрат до данъци и някви измислени привилегии...

Що да са измислени? Ти не искаш ли да имаш повече привилегии в работата си? Стиска ли ти да си поискаш? Тоест... дали ще те чуят ако си поискаш?

MAN6 написа:толкова са прости и жалки...

Кои точно...? Според мен не са бакшишите...

MAN6 написа:мен повече ме е яд на тоя тъпир кмета

Ако си гледал Апокалипто, е те там много яко постъпват с тапирите...

Мноо яка темичка :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 12:17 am

bobyknot написа::offtopic:

Елате... :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Съб Фев 10, 2007 12:35 am

нещата са прости и ясни
икономически дивиденти за бакшишите
популизъм и политически дивиденти, за който трябва
колкото до повече сигурност за автомобилите, може ли някой да ми обясни какво общо има държавата със сигурността на таксиметровите автомобили
щото тия мишоци не са видели изисквания към таксиметровите автомобили в Европа
като им шибнат изисквания колата да не е по-стара от 5 години, да има еърбег на всички седалки и квото още се сетиш....
не може на мен да ми правят акредитации, да минават комисии да следят апаратура, права на пациента, да ми поставят безумни изисквания, а толкова много хора да имат само права
е, не може
просто не може
като е толкова гадно и тежко да си таксиметров шофьор защо се натискат да стават такива???
има толкова много по-лесни и по-доходни и безопасни професии - пожарникари, инженер-химици, звероукротители, детски учители, доктори
продължавам да твърдя, че действията им са абсолютно незаконни
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот axelmax » Съб Фев 10, 2007 12:43 am

bobyknot написа::offtopic:

:beer: не си губи времето
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 12:47 am

kotka12 написа:е, не може
просто не може

Може, може...

Квото си надрОбиш, това че си сърбаш... в най-чистия си вид!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот nunoH » Съб Фев 10, 2007 11:06 am

и за какво беше тая блокада,какво очакват??? Просто имаха силата да го направят и го направиха, повечето с цел да изкарат дивиденти. Държавата не е длъжна на бакшишите та да им плаща за безопасността. А държавата сме ние,аз не искам да плащам за безопасността на тъпите шофери :nono: И майка ми я е страх да не ни стане нещо по улиците шансът е еднакъв,трябва ли и ние да искаме по един паник бутон,а? Или да назначат по един хеликоптер и линейка за всяка баба, която може да бъде нападната от поредния мангал :confused: :crazy: Лудост,просто мн намразих бакшишите вчера,жалко че съм болен и не излизах, искаше ми се да напсувам някой от тях в очите
Аватар
nunoH

Рейтинг: 1312

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 10, 2007 11:41 am

http://dzver.com/razni/notaxi.jpg случайно попаднах на тая картинка :)

Що да са измислени? Ти не искаш ли да имаш повече привилегии в работата си? Стиска ли ти да си поискаш? Тоест... дали ще те чуят ако си поискаш?
...

Кои точно...? Според мен не са бакшишите...
...
Ако си гледал Апокалипто, е те там много яко постъпват с тапирите...

1- разбира се че са измислени и породени единствено от простота и нахалство...
ако аз трябва да си поискам нещо първо ще помисля и със сигурност няма да бъда нахален и нагъл...

2- понеже темата е за тях- бакшишите. за другите ако искаш пусни отделна тема :)

3- гледал съм апокалипто и си мисля че е възможно скоро да го гледаме на живо в центъра на града... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Съб Фев 10, 2007 11:45 am

kotka12 написа:като им шибнат изисквания колата да не е по-стара от 5 години, да има еърбег на всички седалки и квото още се сетиш....

и кво... все едно те ще ги платят :spin:
квито возещите се, такива и такситата/бакшишите

bluskanie написа:Може, може...

Квото си надрОбиш, това че си сърбаш... в най-чистия си вид!

smartass...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 11:51 am

MAN6 написа:
2- понеже темата е за тях- бакшишите. за другите ако искаш пусни отделна тема :)

3- гледал съм апокалипто и си мисля че е възможно скоро да го гледаме на живо в центъра на града... :)

2. Ще стане вече много стърготино-талашитено-философска раотата :)

3. То при какви ли не по-брутални случки не става, та при тази дреболия ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 10, 2007 12:49 pm

bluskanie написа:
MAN6 написа:

2- свикнали сме... :)

3- за всичко си има първи път... (а като се замислиш, дали прожекцията не е започнала вече? :) )
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 1:00 pm

MAN6 написа:
bluskanie написа:
MAN6 написа:

2- свикнали сме... :)

3- за всичко си има първи път... (а като се замислиш, дали прожекцията не е започнала вече? :) )

2. :)

3. Подозирам, че не влагаме един и същи смисъл в аналогията с Апокалипто. В такъв случай не смятам, че прожекцията е започнала... но съм се настанил удобно и пуканки съм си взел :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 10, 2007 1:07 pm

3- мм, явно да. както и да е. аз пуканки няма да си взимам, че може да ми потрябват ръцете ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Alien » Съб Фев 10, 2007 1:08 pm

Удивен съм какви неща говорите... всъщност сред "бакшишите" има и много свестни хора, които си карат като хората, лафим си с тях, майтапим се... аз лично всеки път, когато се возя с такси завързвам разговор, обикновено за такситата - колко са в София, как точно работят, фирмите какви са, има ли измамници и в О.К. (защото аз само в такива се возя) и т.н. Човек може да научи много от един таксиметров шофьор. Един даже започна да ми разправя някакви случки, все пак той на какви дебили попада... :) Така че ще помоля МАН6 и всички други плюещи в тази тема малко да попроменят тона си... Дебили има и сред колоездачите, не съм сигурен дали процентът не е същият, да ви кажа...
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 1:11 pm

Alien написа:Удивен съм какви неща говорите... всъщност сред "бакшишите" има и много свестни хора, които си карат като хората, лафим си с тях, майтапим се... аз лично всеки път, когато се возя с такси завързвам разговор, обикновено за такситата - колко са в София, как точно работят, фирмите какви са, има ли измамници и в О.К. (защото аз само в такива се возя) и т.н. Човек може да научи много от един таксиметров шофьор. Един даже започна да ми разправя някакви случки, все пак той на какви дебили попада... :) Така че ще помоля МАН6 и всички други плюещи в тази тема малко да попроменят тона си... Дебили има и сред колоездачите, не съм сигурен дали процентът не е същият, да ви кажа...

:agree:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 1:19 pm

БТВ, на националния IQ тест, който излъчиха по Канал 1 на живо, с най-голям коефициент се оказа един таксиметров шофьор.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 10, 2007 1:23 pm

естествено че има и свестни. но това не променя нещата... :)

как ще коментирате исканията им да карат без предпазен клан, при положение че това ИМ Е РАЗРЕШЕНО ПО ЗАКОН от поне 4 години... !?!?

забалежката на alien се пренебрегва :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Мъро » Съб Фев 10, 2007 1:55 pm

100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 1:57 pm

MAN6 написа:
как ще коментирате исканията им да карат без предпазен клан, при положение че това ИМ Е РАЗРЕШЕНО ПО ЗАКОН от поне 4 години... !?!?

Ами всъщност истината е, че им е разрешено да карат без колан ЕДИНСТВЕНО, когато возят клиент, с цел да се предотврати престъпление (бой м/у клиент и шофьор). Сега искането е, да могат да карат без колан дори и когато са сами в автомобила... не знам с каква цел, но предполагам, че ще кажат, че на светофар може някой да нахлуе в колата и да ги заплаши... В крайна сметка ще успеят според мен, макар и да смятам, че не е редно...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Pupinator » Съб Фев 10, 2007 2:11 pm

1. Съгласен съм с казаното от Alien. И сред бакшишите има много свестни хора.

2. Независимо какво искат, вчерашния протест беше един урок как се прави стачка. Блокирането на града е най-добрия начин исканията им да бъдат чути. Защото едва ли преди вчера Манш и всички останали знаеха какви са им проблемите. Във Франция например ако железничарите искат нещо или са недоволни ВСИЧКИ влакове във страната спират да работя. В следствие, на което има много недоволни граждани (като Манш) както и големи финансови загуби.

Така че не знам за какво толкова ги псувате, те просто искат желанията и проблемите им да бъдат чути. Ама явно никой не се сети за това :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 10, 2007 2:31 pm

Pupinator написа: Защото едва ли преди вчера Манш и всички останали знаеха какви са им проблемите

е тука вече грешиш :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 10, 2007 2:34 pm

bluskanie написа:Сега искането е, да могат да карат без колан дори и когато са сами в автомобила... не знам с каква цел, но предполагам, че ще кажат, че на светофар може някой да нахлуе в колата и да ги заплаши... В крайна сметка ще успеят според мен, макар и да смятам, че не е редно...

сигруно, както мен веднъж един се опита да ме души с колана, че чак се присегна да ми гаси колата.. !?!?!
за к'во говорим изобщо...
моето мнение и настроение относно тия лекета няма да се промени, просто ми е интересно какво мислят другите :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот shepo » Съб Фев 10, 2007 2:58 pm

man6 маи съм на твоето мнение, да ги бяхте видели пред народното събрание ква кочина бяха направили. а имаше и една група от Перник от цигани които дори не искам да ги коментирам... :grumpy:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот did » Съб Фев 10, 2007 3:16 pm

http://news.ibox.bg/news/id_1350010910

"Според Боснов ако отново представените на 14 февруари искания не бъдат приети, има вероятност центърът на столицата отново да бъде блокиран."

Ей тва е перфектната дефиниция на думата "наглост".
Аватар
did

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Фев 10, 2007 3:46 pm

EmZo написа:Предлагам, при следващия случай на колоездач блъснат от бакшиш, да се организира масов протест и блокиране на града от велосипедисти с искания да се забранят такситата и да се направят велоалеи, за да можем и ние да се придвижваме в безопасност...
:D

пак казвам - блокираме кабинковия лифт, щот е скъпо!
С малката разлика, че за разлика от тях, ние ще нощуваме в ареста!

@Мазньо - не отричам, че има и свестни; но процента на пълните простаци и боклуци е много по-голям!
За последните 3 години 4 пъти ме е блъскал бакшиш - 3 пъти с колело(при пълно спазване на правилат от моя страна) и веднъж, докато пресичах пешеходка пътека!

@did - не е нагло.... това си е върховната наглост!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот axelmax » Съб Фев 10, 2007 3:46 pm

@дид-абсолютно

@всички-тея селяни правят всекидневно множество нарушения на закона за движение по пътищата като затрашават много хора

Какво ще кажеш за това,bluskanie?

за това ,мнението на хората е негативно

още ще мрът ,защото си го просят
като някакъв отряд деистват бият,заплашват хората ,а после искат защита от държавата
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 10, 2007 4:53 pm

axelmax написа:

Какво ще кажеш за това,bluskanie?

Какво може да се каже, освен ЕВАЛА ако постигнат желаното. Дали съм съгласен или не... няма никакво значение, важното е, че имат някаква общност, която очевидно постига някакъв напредък в заниманието си... Само мога да адмирирам това. Ако и всички останали българо можеха да се обединят по този начин и да постигат желаните промени, то всичко щеше да е наред. Няма нищо по-демократично от една стачка например, каквато се случва в момента...

Съвсем отделен е въпроса, дали е законно или по-точно, защо управляващите отново нямат воля да спазят законите... Честно казано управляващите са много по-голяма измет от шофьорите, така че... Евала още веднъж!

За цените... казах го малко по-нагоре... и разбирасе ще бъде прието. Ако не искате - не се возите на скапаните и вмирисани таксита. Имате избор, това отново е демокрация :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Други