Atari написа:... при положение, че за да караш такси учиш 2 месеца и отговаряш единствено за това да доставиш пътника на посочения адрес...
Не си запознат очевидно. Нужни са 2 години стаж, за да имаш право да караш такси. Освен това има и няколко изпитчета, които преминаваш, за да ти дадат разрешителното. Не сравнявам важността на лекарската професия с тази на таксиметровите шофьори, но е тъпо да чувам, че били малоумни някакви си шофьорчетата. Да не говорим и за това, че се скапват от въртене по задръстените улици на София по 12 часа, за да искарат пари.
Всъщност ако не ти харесва, просто не се возиш на таксита, нали? Някак си имаш избор. Пък те са си шофьори и това си е. Имат една кола, която изплащат и няма друг начин да оцелеят ако не карат такси. Нямат избор и са в това положение, в което са. Добро или лошо... мен не ме интересува, ама ич. Щом са си решили, че не им уйдисва и има как да го променят... ЕВАЛА, за пореден път. Не ми се е случвало такси да ми откаже ресто, както и да се държи лошо с мен, докато ме вози. Минава откъдето му кажа и всичко си е както трябва... Разбира се НИКОГА не ползвам ОК или 1280
Котка, в никакъв случай не омаловажавам положението на лекарите, а недай си боже професията им. Само казвам, че ДОРИ и в лекарската колегия има скапани, тъпи говеда, които ти ебават майката на здравето, каквито скапаняци има навсякъде, нали? По-нагоре чух от няколко места изрази като "ебаси малоумниците са бакшишите" или някви подобни работи, което е тъпотия до шия.
Някой беше издрънкал, че работодателите на бакшишите щели да имат далавера от това? И как точно ще стане тая работа? Дори при увеличението на цените за превоз пак няма да има кой знае каква изгода за таксиметровите компании. Не говорете наизуст. Именно затова бакшишите поискаха "собствен" синдикат, а не някой, който не му пука... да ги представлява. Бе учете се...показно си е!
ЕДИТ: Който има забележки към бакшишите да иде при ББ или там при тези, които сам е избрал!