@Brave,
@Kitolino,
@Reactor,
Много благодаря и на трима ви за отговорите!
Вашите идеи и предложения съвпадат и с моите предположения как горе-долу да протече "обучението". Притеснявах се да не съм пропуснал някоя подробност, но явно засега няма такава.
Трябва да призная, че съвсем прибързано и лекомислено реших, че няма да има нужда от протектори. Засрамен и отрезвен от мнениятя на
@Brave и
@Kitolino изтичах в магазина и почнах да оглеждам марки и модели.
Тук идват и въпросите. Намирам само протектори за ролери и скейтъри. Пълен комплект (китки, лакти и колена) струват различно, но тръгват от около 20 лв. Дали те биха дали достатъчна защита? Или да се разтърся за специални за колоездачи?
Следващ въпрос: аз съм около два пъти по-тежък от приятелката си. Има ли опасност за нея ако тя ползва протектори с моите размери (XL, >50kg) при положение, е тя е по-скоро за M, ~50kg.
И последно засега: как да я накарам да си сложи протекторите?!?! Тук проблемът е на психическа основа. Тя твърди, че с протектори ще си мисли само за това колко е опасно да кара и ще се притеснява повече. А пък аз честно казано не бих рискувал да я пусна без. Случайно да ви идва някоя убедителна мисъл?
Иначе с удоволствие ще пиша как върви, но засега времето ни изигра кофти шега и след пролетното начало на годината отново застудя и почти всеки ден вали. Та опитите ще ги подновим като се постопли. Дотогава ще си карам сам - аз от времето не се плаша!

А пиша "подновим", защото един опит вече направихме. Точно вечерта преди да пусна Темата. Май и двамата тръгнахме с големи очаквания и затова и двамата останахме поразочаровани, но пък хубавото в крайна сметка е, че нямаше каскади!
Отново благодаря и на трима ви за включването!
Поздрави!