относно днешната простотия в софия

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 12, 2007 11:43 am

bluskanie написа: Щом са си решили, че не им уйдисва и има как да го променят... ЕВАЛА, за пореден път.

за кое ЕВАЛА, че не разбрах??
че ползват трагедията на семейството на един техен колега, за да извлекат ползи за себе си ли??
или ЕВАЛА, че изнудват държавата и жителите и с незаконен начин за протест???
ЕВАЛА, че слагат помпи на таксиметъра си, че колите им са мърляви, че пушат докато те возят и като им направиш забележка да си изгасят цигарата те гледат с омраза??
ЕВАЛА, че има толкова случаи с мои познати блъснати от бакшиши по вина на таксиметровия и след това на секундата пристигат още 100 маймуни с жълти коли и прочее???
че не съм видял таксиметров, дето да спазва правилата за движение ???
ми това са ПРОФЕСИОНАЛНИ шофьори, ако те не спазват правилата, КОЙ ????

ЕВАЛА на таксиметровите!!!!!!!
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 12:09 pm

Ама чакай сега... не спазвали правилата... направи си труда забелязваш как карат самите полицаи и колко нарушения правят без видима причина. Ами като никой не ги глобява бакшишите... мноо ясно, че няма да спазват пеавилата, ебати. Много по-лесно е да влезеш в насрещното и да изпревариш 200 коли, и да спестиш 20 минути задръствания, стига да си убеден, че няма да те глобят/накажат. Айде малко по-сериозно...

Евала за това, че са съумяли да се обединят около исканията си, и са намерили начин да действат заедно, за да постигнат резултат, който ще подобри условията на труд, съответно на живот. Всеки човек трябва да се стреми към това. Ти ако искаш си стой и си реви, как нямало това и онова... и как държавата била скапана. Ми тя държавата няма да дойде да се сети, че ти е кофти ако не и го кажеш. Или по-скоро не я натиснеш. Голям процент от хората обаче не натискат държавата в своя полза, а позволяват държавата да ги натиска и ощетява. Е... понякога няма как да се пребориш, но падне ли ти удобен случай не се двоуми да поизкаш желаното... Още веднъж ЕВАЛА на таксиджиите за волята, нямам кво да кажа повече.

Само ще спомена нещо... преди година мисля беше... протестите на френските студенти бяха ли законни??? Ама тогава всички ги подкрепихте мислено и защо? Ми щото повечето сте стуенти... бивши, настоящи или бъдещи, за което ЕВАЛА и на вас :)

Според мен това е истинска демокрация на мисленето, а щом държавата не съумява да подтисне нарушенията и неспазването на повечето закони... ми кой е виновен? Бакшишите ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Atari » Пон Фев 12, 2007 12:22 pm

Ами да не съм особено запознат, но все тая...
Прочети http://metropolis.bg/show.php?storyid=310435, помисли, и ще разбереш защо хората се възмущават.
I ain't got nothing to be scared of...
Аватар
Atari

Рейтинг: 1205

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 12:30 pm

Atari написа:Ами да не съм особено запознат, но все тая...
Прочети http://metropolis.bg/show.php?storyid=310435, помисли, и ще разбереш защо хората се възмущават.

Абе едва ли ще чета няква малоумна статия, постната в някво малоумно сайтче... Много добре знам защо се възмущават хората, ама си мисля ако баща ти беше таксиджия, дали щеше да дрънкаш така?

Не знам дали си спомняш събитията 98-а май бяха... когато ЦЯЛА София беше БЛОКИРАНА от някакви безумни(за мен тогава) хора, които искаха нещо. Ами знаеш ли колко тъпо ми беше, че трябваше да ходя пеша на училище? Знаеш ли как ми потъпкаха правата? А всичките тези хора, които ходеха на работа всеки ден пеша? За какво говорим?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 12, 2007 1:04 pm

@bluskanie
хм
абсолютно неизвестно защо досега си бях внушил, че мислиш преди да пишеш....
но едно е ясно
ЕВАЛА на таксиджиите
оттук нататък каквото и да направят ще казваме
ЕВАЛА на таксиджиите
чудна мантра....

@Atari
статийката никак не е лоша
просто повтаря нещата, които се казаха дотук в темата

Аватар
kotka12

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 1:29 pm

kotka12 написа:@bluskanie
хм
абсолютно неизвестно защо досега си бях внушил, че мислиш преди да пишеш....

Мен пък ми е абсолютно неизвестно защо реши, че е обратното. Жалко, че не си бил в София, когато всяко голямо кръстовище беше блокирано от хора с много по-неясни цели от таксиджиите. Не видях нищо законно тогава... и въобще защо търсим законност в едно гражданско неподчинение/протест?

kotka12 написа:ЕВАЛА на таксиджиите
оттук нататък каквото и да направят ще казваме
ЕВАЛА на таксиджиите
чудна мантра....

:dunno:
Не разбирам смисъла на това... ти явно не разбра, че бих направил евала, на който и да било в този случай... не е защото са бакшишите, нали ме разбираш? Хората са недоволни и протестират. По просто нещо от това няма на света. Това, дето повечето хора си мрънкат под носа, задето са преебани от държавата... просто поражда съжаление у мен.

Понеже гледам, че лично взе да го раздаваш... ми дали мисля или не... сам решаваш, проблема е твой. Но нали не смяташ, че след като не мисля като теб, то значи не мисля? Това е мтб форумска черта попринцип...:)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Фев 12, 2007 1:30 pm

Изображение

и една чудесна статия по въпроса, с която съм 100% съгласен:

http://dnevnik.bg/show/?storyid=310916
Аватар
did

Мнениеот lacho_m » Пон Фев 12, 2007 2:09 pm

Изображение
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот bikerider » Пон Фев 12, 2007 2:20 pm

bluskanie написа:Не сте прави просто... то по тая логика всяка "група" от хора, която иска някакви подобрения в сферата, в която се труди е шайка мързеливци, ламтящи за още... издънки има във всички общности, но те не определят статуса на групата

Прощавай, ма за какви издънки си говорим след тоя масов и единен протест? :dunno:
Oчевидно не всяка група е шайка мързеливци, така че по-добре е да зададем въпроса подобрения за кого?
Да разбирам, че от новата "А-95"/2 тарифа ще спечеля аз ако се кача на такси?
Ми естествено, че са мързеливци те и стиснати работодателите им, щото не искат нищо да инвестират, знаят само да искат. Претенции за по-добро викаш... е аз ли да им купя преградите?

@lacho_m: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот nunoH » Пон Фев 12, 2007 2:30 pm

ехм ного искам тоя 16 феврураи да се спази,но за съжаление няма да стане :dunno:
Аватар
nunoH

Рейтинг: 1312

Мнениеот bikerider » Пон Фев 12, 2007 2:37 pm

bluskanie написа:Някой беше издрънкал, че работодателите на бакшишите щели да имат далавера от това? И как точно ще стане тая работа? Дори при увеличението на цените за превоз пак няма да има кой знае каква изгода за таксиметровите компании.

Не бързай толкова с изводите ;)
Тая тарифа А-95 дето я искат що за измишльотина е според теб???
Кой ще спечели като монтира новички газови уредби на бакшишите (на изплащане разбира се) и започне да скубе по тарифа A-95/2?

Сигурно клиента ще спечели, разбира се :uhh::):popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пон Фев 12, 2007 2:57 pm

bikerider написа:Кой ще спечели като монтира новички газови уредби на бакшишите (на изплащане разбира се) и започне да скубе по тарифа A-95/2?

... а в Пловдив повечето карат на метан ... :popcorn:
Аватар
did

Мнениеот lanzz » Пон Фев 12, 2007 2:58 pm

bluskanie написа:Ама чакай сега... не спазвали правилата... направи си труда забелязваш как карат самите полицаи и колко нарушения правят без видима причина. Ами като никой не ги глобява бакшишите... мноо ясно, че няма да спазват пеавилата, ебати. Много по-лесно е да влезеш в насрещното и да изпревариш 200 коли, и да спестиш 20 минути задръствания, стига да си убеден, че няма да те глобят/накажат. Айде малко по-сериозно...

в 90% от случаите когато видя някой да прави завой без мигач, това е таксиметрова кола. в 90% от случаите когато видя някой да кара от светофар до светофар по осовата линия, заемайки две платна с 30-40 км/ч, това е таксиметрова кола. какво спестяват по този начин? по-бързо ли ще стигнат? по-малко ли ще чакат? за мен това е демонстрация на манталитета "пътя е мой, другите да се съобразяват с мене". от друга страна рядко виждам таксиджии да карат рисковано (като изключим завиването без мигач), и обикновено имат колегиално отношение към другите хора на пътя. но това пак не извинява поведението им "пътя е мой".

за мен целия протест беше безумен, необмислен и неправилно насочен. "евала" им за гражданското съзнание, само дето протеста не беше организиран с никакво съзнание, изобщо не беше организиран. за това и изискванията им бяха нелепи и грозни, на фона на убийството. не мисля, че таксиджиите изкарват по 2000-3000лв на месец, както имаше изказвания в темата, не мисля че са на кой знае каква далавера от работата си, и определено не всичко е уредено както трябва там, има от какво да са недоволни. въпреки това, целия "протест" беше изцяло произвол на тълпата. да се защитава такова изнудване, за мен е същото като да се оправдава и палежа на партийния дом от 90та. хората и тогава имаха от какво да са недоволни, и все пак "протеста" им беше изцяло неуместен и безумен. когато влезе в сила психологията на тълпата, трудно може да се представят каквито и да е смислени искания.
Аватар
lanzz

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 3:19 pm

Еми те затова искат да имат "истинска" синдикална структура, защото явно няма кой да ги организира добре.

bikerider, какво значи да е добре за теб? Ми ако не се возиш, означава че не е добре за теб. Следователно ако не е добре за теб и не се возиш на такси... ще почне да става не добре и за такситата, защото ще возят въздух, а от там ще стане, така че да ти е по-добре, за да им е по-добре и на тях. Предлагане, търсене... знаеш ги тия работи. Такситата са си екстра, не виждам какво против обслужването имате... отново повтарям НИКОГА не се возя в ОК :)

lanzz, хехе 90% викаш, а? Като се има предвид, че трамвайните линии се ползват, като пътна лента... искаш да кажеш, че 90% от тази пътна лента са таксита? Абе глупости са си това. Колко често виждате катарстрофа с участието на таксиметрова кола? Е... аз съм виждал, но със сигурност са по-добри шофьори от движещата се маса. Това, че се чувстват, като господари на пътя... еми щото няма кой да ги глоби. Докъде стигаме? Пак властта е виновна, че не санкционира. Що си мислите, че в Европа или Щатите хората са по-културни, по-морални или квито и да било там...? Просто като му се тури една глоба от 100 долара за неспиране на знак СТОП, без вариант за "минаване по другия начин" и ще видиш как следващия път просто на знак стоп се СПИРА!

Кво стана с велоалеите? Давайте, преди да са минали кметските избори...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Brave » Пон Фев 12, 2007 3:37 pm

bluskanie написа:Не знам дали си спомняш събитията 98-а май бяха... когато ЦЯЛА София беше БЛОКИРАНА от някакви безумни(за мен тогава) хора, които искаха нещо. Ами знаеш ли колко тъпо ми беше, че трябваше да ходя пеша на училище? Знаеш ли как ми потъпкаха правата? А всичките тези хора, които ходеха на работа всеки ден пеша? За какво говорим?

1997 беше. Хората тогава и без това ходеха на работа само по навик, защото икономически причини нямаше. (за по-малките и неразбралите, месечната заплата на много хора бе паднала под $10, а пенсиите и доста под $5.) Не знам, на луд ли се правиш, обаче не може да сравняваш протеста на няколко стотин души срещу неизвестно какво с тоталното гражданско неподчинение на цяла България срещу безумното правителство, което спомогна за бруталното им ограбване чрез фалита на банки+инфлация. Което не означава, че разумните и интелигентни хора одобряваха и тогава някои изцепки.

Факт е, че в повечето нормални държави, подобна "демонстрация" на такиметровите шофьори би била разпръсната със сила, а част от по-напористите "демонстранти" биха били солидно наказани с глоби и някои хубавинки като стотици часове незаплатен общественополезен труд. И не разбирам защо тези хора въобще ни занимават с проблемите си - нито властта нито обществото могат да отговарят за закупуването и инсталирането на прегради, паник бутони, GPS системи и т.н. Относно цените за километър, да си се разберат в браншовите организации и да си ги вдигнат ако щат и до цената на 1/2 тон ракетно гориво. Толкова години и не разбраха, че търсенето и предлагането определят цените, а не някой на който можеш да му се изсипеш пред работното място.
Brave

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 4:10 pm

Бе да се опраат и таксиджиите и управниците и тия едто са ги избрали...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 12, 2007 4:22 pm

bluskanie написа:Такситата са си екстра, не виждам какво против обслужването имате
.....Това, че се чувстват, като господари на пътя...

какво против имам ли.....
хмм....
ами зависи на какво е свикнал човек...
аз лично се дразня от мръсотия, чалга, пушене в купето на колата при знаци "Пушенето забранено" на стъклата на колата...
дразня се да слушам клозетен хумор по радиостанциите на таксито...
дразня се да ми говорят на "ти" хора, които в живота си не са ме виждали и прочее...
от ей такива работи се дразня, да се е*а и радразнителния тип
"господари на пътя" казваш...
хм...
дали е само от липсата на контрол или защото са като зергите - "много сме-силни сме"?
а колкото до парите, които изкарва един таксиметров шофьор - не знам в София как е, но в СЗ изкарват ОТЛИЧНИ пари. за да не съм голословен - имам няколко познати таксиметрови, които в делничен ден, при хубаво време за 8-9 часа работа, изкарват между 60 и 100 лева. правете си сметката при лошо време или в петък вечер какво става...
@did
още една прекрасна татия
@lacho_m
абсолютно съгласен за 16.02

Аватар
kotka12

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 4:33 pm

kotka12 написа:аз лично се дразня от мръсотия, чалга, пушене в купето на колата при знаци "Пушенето забранено" на стъклата на колата...
дразня се да слушам клозетен хумор по радиостанциите на таксито...
дразня се да ми говорят на "ти" хора, които в живота си не са ме виждали и прочее...
от ей такива работи се дразня, да се е*а и радразнителния тип

Не си спомням кога за последно са се обръщали на ТИ към мен в таксиметрова кола. Тук има и нещо друго... много голям процент от возешите се в такси са някви дето влизайки викат "шефе, ше ме метнеш ли до ситняково", което предизвиква и такова отношение. Аз например влизам на ЗАДНАТА седалка, освен ако не сме повече хора и казвам "добър ден, бихте ли ме закарали до ситняково" и с това си гарантирам абсолютно във всеки случай, добро отношение.

kotka12 написа:
а колкото до парите, които изкарва един таксиметров шофьор - не знам в София как е, но в СЗ изкарват ОТЛИЧНИ пари. за да не съм голословен - имам няколко познати таксиметрови, които в делничен ден, при хубаво време за 8-9 часа работа, изкарват между 60 и 100 лева. правете си сметката при лошо време или в петък вечер какво става...

Ем не знам и аз имам няколко познати, които искарват около по 50-80лв на смяна (12 часа каране нон стоп), но това е оборот. Да започвам ли да ти изброявам след лизинга на колата (500 - 800лв месечно) + горивото на колата... около 20% от оборота + такса за станция + всички данъци, които не са малко, а а бакшишите са повече... Бе за какво има да спорим... И хиледарка да зимат пак е мизерия... поне за столицата.

На 16 ще съм в София и ако бързам непременно ще си хвана такси :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот halcor » Пон Фев 12, 2007 5:23 pm

Аз предлагам държавата наистина да уважи исканията на бакшишите*!!! Те поискаха държавата да им се гарантира живота, нали? Ми чудесно - държавата престава да издава смъртни актове на починали бакшиши - и voila - значи е юридически жив и е задължен да плаща данъци. Ако не той - близките му. Всички трябва да са доволни така :)

А иначе сериозно: аз искам САМО едно нещо от държавата по въпроса за таксиметровите шофьори: задължение за ЯСНО регламентирани тарифи, поставени на стандартно място на колата - нека си се конкурират свободно и оставят пазара да определи търсенето и предлагането. Също така да издават касова бележка с точната сума и с някаква индикация на начална и крайна точка и да не искат ресто (винаги бих им го оставил при качествена услуга и без това). Може също да се сертифицират на принципа на звездите на хотелите (разлика между лада и мерцедес има, все пак, а и който шофьор иска да си пуши в таксито просто няма да получи съответния сертификат, което би му намалило клиентите - избора си е негов) и при жалба от клиент да им се отнемат сертификатите.

И да, наистина събралите се протестиращи бакшове си заслужаваха облаци сълзотворен газ, бой с палки (заради незаконен протест и обществени размирици - все може да бъде дефинирано :evil:) и дисциплинарно уволнение (заради създаване на кофти впечатление към гилдията - съответно предпоставка за намаляване на печалбите) от фирмите, за които работят. Но някои хора, както видяхме, се опитват да се възползват от ситуацията и да ближат задници. Типично и нормално.

* бакшиш - таксиметров шофьор, който показва поне едно от следните неща пред клиенти: мръсна кола, чалга (или каква да е натрапчива музика (или шум, като в случая :)) според клиента), цигари, грубо отношение, etc. Да не се бърка с нормален таксиметров шофьор (за съжаление често се бърка заради високото процентно съдържание на бакшишите сред таксиметровите щофьори) !!!
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Пон Фев 12, 2007 5:38 pm

Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Пон Фев 12, 2007 5:46 pm

@kotka12
малко офтъпик, но да отговоря все пак:
- червенкото беше за да изправя една метатеза, която беше допуснал в цитата си;
- за Платон примерът беше даден, за да се спре спекулативното поставяне на въпросния въпрос в този форум, "несъществуващият" отговор на който, видите ли, едва ли не крие тайните на съвременното държавно управление. Доколкото знам, съвременното разделение на властите (на изпълнителна, законодателна и съдебна) почива именно на отговора на Платон. Фактът, че е изказан преди две хилядолетия, не пречи да бъде валиден и сега, също както и множеството въпроси, които повдига демокрацията като творение на същото древногръцко общество, която продължаваме да ползваме и днес. Но стига философстване. Ще кажа само, че за да разберем настоящето, трябва да разберем миналото.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот did » Пон Фев 12, 2007 7:40 pm

мале, мале...

http://dnevnik.bg/show/?storyid=311082

"Те искат също така да им се издава пожизнено разрешение за упражняване на таксиметрова дейност, което според тях би обезпечило тяхната коректност към клиентите."

тъй де, кво им пречи на 95 години да си обслужват клиентите? с клиентките само може да възникнат някои затруднения, ама те догодина като обсадят пак парламента, ще си поискат безплатна виагра. Даже лицензът може да е не просто доживотен, а да се наследява като благородническа титла.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Пон Фев 12, 2007 8:23 pm

bluskanie написа:Ама чакай сега... не спазвали правилата... направи си труда забелязваш как карат самите полицаи и колко нарушения правят без видима причина. Ами като никой не ги глобява бакшишите... мноо ясно, че няма да спазват пеавилата, ебати. Много по-лесно е да влезеш в насрещното и да изпревариш 200 коли, и да спестиш 20 минути задръствания, стига да си убеден, че няма да те глобят/накажат. Айде малко по-сериозно...

повече не смятам да ти обръщам внимание...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пон Фев 12, 2007 8:32 pm

mih написа:Ще кажа само, че за да разберем настоящето, трябва да разберем миналото.

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот dulbokia » Пон Фев 12, 2007 8:51 pm

ха-ха-ха!!!!
man6 и компания, не четох темата докрая ама просто първата страница ми беше достатъчна.
Мамини лигльовци. Видяли задръстване и хайде да ревем. "Уааа такситата блокираха целия транспорт, уааа не мога да отида до НДК да седна на пейката с FS байка си и Fullface-a да ме гледат всички с колелото ми как седим на пейката", "уааа", "Уаааа". Един ден и то не целия имаше задръствания в София. Аз умрях ли като бях там точно тогава? Някой умря ли, оле боже криза... като американците - спре ли им тока и получават инфаркт.
Бакшишите им били виновни, абе ако ги няма тия 'шибани гадни мазни бакшиши' какво ще правиш в спешни случай, когато 'майка ти дава от парите на шефа'.
Ревеш като истерична тийнейджърка. Я се вземи в ръце!

pussy
Последна промяна dulbokia на Пон Фев 12, 2007 8:57 pm, променена общо 3 пъти
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 12, 2007 8:52 pm

Ай постнете още 100-ина статии... да се види голямата наглост. Може да дадете и примери как стоят нещата на запад. После "им го върнете"на бакшишите в петък... смях ти казвам...

Яко примиренческа история. Не стига, че масата от хора са примирени овци, ами и на всичкото отгоре потъпкват всеки опит за протест, дори и импулсивен, който дори не ги засяга пряко. Единия ден задръстен е огромен проблем и потъпкване на правата на човека? Ми тя София си е задръстена постоянно... що не "им го връщате" ? Що не протестирате срещу маршрутките, возейки се полуприклекналии опряли муцуната си в чантата на няква баба? Абе яко зле... някой реши да поиска по-добро ежедневие и веднага е оплют. Щете или не... вдигна се много шум около този"бунт" и щете или не щете, ще си постигнат някаква част от исканията. Вие в знак н протест може да не се возите на такси...

MAN6, щом смяташ, че те засягам лично, неприемайки мненията ви... така да бъде!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MAN6 » Пон Фев 12, 2007 9:06 pm

dulbokia написа:ха-ха-ха!!!!
man6 и компания, не четох темата докрая ама просто първата страница ми беше достатъчна.
Мамини лигльовци. Видяли задръстване и хайде да ревем. "Уааа такситата блокираха целия транспорт, уааа не мога да отида до НДК да седна на пейката с FS байка си и Fullface-a да ме гледат всички с колелото ми как седим на пейката", "уааа", "Уаааа". Един ден и то не целия имаше задръствания в София. Аз умрях ли като бях там точно тогава? Някой умря ли, оле боже криза... като американците - спре ли им тока и получават инфаркт.
Бакшишите им били виновни, абе ако ги няма тия 'шибани гадни мазни бакшиши' какво ще правиш в спешни случай, когато 'майка ти дава от парите на шефа'.
Ревеш като истерична тийнейджърка. Я се вземи в ръце!

pussy

a?
това ти пожелавам http://www.vbox7.com/play:25c2efc7 :)
за какви спешни случай става дума, че не ми е ясно, отворко? имам кола, която както вече казах ползвам само в краен случай... дебил
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Пон Фев 12, 2007 9:20 pm

bluskanie написа:Ай постнете още 100-ина статии... да се види голямата наглост. Може да дадете и примери как стоят нещата на запад. После "им го върнете"на бакшишите в петък... смях ти казвам...

Яко примиренческа история. Не стига, че масата от хора са примирени овци, ами и на всичкото отгоре потъпкват всеки опит за протест, дори и импулсивен, който дори не ги засяга пряко. Единия ден задръстен е огромен проблем и потъпкване на правата на човека? Ми тя София си е задръстена постоянно... що не "им го връщате" ? Що не протестирате срещу маршрутките, возейки се полуприклекналии опряли муцуната си в чантата на няква баба? Абе яко зле... някой реши да поиска по-добро ежедневие и веднага е оплют. Щете или не... вдигна се много шум около този"бунт" и щете или не щете, ще си постигнат някаква част от исканията. Вие в знак н протест може да не се возите на такси...

MAN6, щом смяташ, че те засягам лично, неприемайки мненията ви... така да бъде!

изобщо не смятам че ме засягаш, камо ли лично :) съвсем друго е, и то си за теб :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 12, 2007 9:27 pm

@dulbokia
не знам откъде произлиза ник-а ти, ама не е от ума, това поне е сигурно
не разбрах какво каза
или какво искаше да кажеш
значи си постигнал пълен успех

бегай у лево

Аватар
kotka12

Мнениеот dulbokia » Пон Фев 12, 2007 9:33 pm

kotka12, направо се изненадах, че не си от София :)
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

ПредишнаСледваща

Назад към Други