Аз предлагам държавата наистина да уважи исканията на бакшишите*!!! Те поискаха държавата да им се гарантира живота, нали? Ми чудесно - държавата престава да издава смъртни актове на починали бакшиши - и voila - значи е юридически жив и е задължен да плаща данъци. Ако не той - близките му. Всички трябва да са доволни така
А иначе сериозно: аз искам САМО едно нещо от държавата по въпроса за таксиметровите шофьори: задължение за ЯСНО регламентирани тарифи, поставени на стандартно място на колата - нека си се конкурират свободно и оставят пазара да определи търсенето и предлагането. Също така да издават касова бележка с точната сума и с някаква индикация на начална и крайна точка и да не искат ресто (винаги бих им го оставил при качествена услуга и без това). Може също да се сертифицират на принципа на звездите на хотелите (разлика между лада и мерцедес има, все пак, а и който шофьор иска да си пуши в таксито просто няма да получи съответния сертификат, което би му намалило клиентите - избора си е негов) и при жалба от клиент да им се отнемат сертификатите.
И да, наистина събралите се протестиращи бакшове си заслужаваха облаци сълзотворен газ, бой с палки (заради незаконен протест и обществени размирици - все може да бъде дефинирано

) и дисциплинарно уволнение (заради създаване на кофти впечатление към гилдията - съответно предпоставка за намаляване на печалбите) от фирмите, за които работят. Но някои хора, както видяхме, се опитват да се възползват от ситуацията и да ближат задници. Типично и нормално.
* бакшиш - таксиметров шофьор, който показва поне едно от следните неща пред клиенти: мръсна кола, чалга (или каква да е натрапчива музика (или шум, като в случая

) според клиента), цигари, грубо отношение, etc. Да не се бърка с нормален таксиметров шофьор (за съжаление често се бърка заради високото процентно съдържание на бакшишите сред таксиметровите щофьори) !!!