стержен на maniotu sherman

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

стержен на maniotu sherman

Мнениеот darkrider_fr » Чет Мар 01, 2007 3:00 pm

Искам да ви попитам счупи ми се стержана на вилката, остана само долната част. и имали начин да се оправи да се сложи по-малък стержен.Моля помогнете заштото не ми се дава пари за нова ходих до бас, до Каймата и ми казаха че ше си избия зъбите по-добре да не го правя но искам да намеря начин.
Аватар
darkrider_fr

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 01, 2007 3:09 pm

За можене - може. Но не е никак препоръчително.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Димитър Вергиев » Чет Мар 01, 2007 3:42 pm

Човек пиши ми на ЛС ако не си намерил начин да те свържа с ФастМан той си направи стержен и корона даже ;)
И станаха 3пъти по здраво!
skype-vektor4o7
Местонахождение:Пловдив
E-mail:[email protected]
http://www.vbox7.com/play:20e60ad9
Димитър Вергиев

Рейтинг: 1698

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 01, 2007 3:48 pm

Димитър Вергиев написа:Човек пиши ми на ЛС ако не си намерил начин да те свържа с ФастМан той си направи стержен и корона даже ;)
И станаха 3пъти по здраво!
И как го измерихте, че е три пъти по-здраво? И колко пъти по-тежко стана?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Re: стержен на maniotu sherman

Мнениеот bikerider » Чет Мар 01, 2007 4:38 pm

darkrider_fr написа:Моля помогнете заштото не ми се дава пари за нова ходих до бас, до Каймата и ми казаха че ше си избия зъбите по-добре да не го правя но искам да намеря начин.

Много добре са ти казали. Не се опитвай да го поправяш освен с оригинален стержен. Не е изобщо разумно да се прави от неизвестен материал при който и да е фрезист, защото едва ли има по-опасно нещо от неясно колко здрав стержен (СИЛНО препоръчвам да игнорираш ********* на Вергиев).
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Мар 01, 2007 4:45 pm

Дебим Manitou-то... :crap: А как стана ?!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот did » Чет Мар 01, 2007 4:48 pm

Shady™ написа:Дебим Manitou-то... :crap: А как стана ?!

станало е от много хвалене по форумите...

от 3-4 дни нямаше тема за вилка, в която darkrider_fr да не се изцепи, че това е най-великата вилка, неразрушима и съвършена... и явно я е урочасал ;)
Аватар
did

Мнениеот Admin » Чет Мар 01, 2007 7:05 pm

darkrider_fr, не се занимавай с глупости, опасно е за здравето! :nono:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

за

Мнениеот darkrider_fr » Чет Мар 01, 2007 9:03 pm

Shady™ написа:Дебим Manitou-то... :crap: А как стана ?!

Ами брато при един скок се усука и щях да целуна земята добре че паднах на страни.Заштото стержена е слаб.Админ прав си но незнам.
Аватар
darkrider_fr

Мнениеот Мajnata » Чет Мар 01, 2007 11:19 pm

ас питах споилер как си е напражил голама жилката и той ми обясни на ПМ така emi pod dolnata 4a6ka ima vtulka..ni6to slojno nqma icon_smile.gif a i sterjena e oduljen ot gornata strana za da stiga do lapata....tam e malko po slojno...icon_smile.gif e imam skype icq ako iska6 po podrobno icon_smile.gif

зна4и мозце да са одалжажа жилка бес проблем!!! много е яко и ако някои иска да си пражи и тои голама жилката - да тарси споилер!!!
Samo qmboool!!!
Аватар
Мajnata

Рейтинг: 1216

Мнениеот SpoileR » Пет Мар 02, 2007 12:24 am

Мajnata написа:ас питах споилер как си е напражил голама жилката и той ми обясни на ПМ така emi pod dolnata 4a6ka ima vtulka..ni6to slojno nqma icon_smile.gif a i sterjena e oduljen ot gornata strana za da stiga do lapata....tam e malko po slojno...icon_smile.gif e imam skype icq ako iska6 po podrobno icon_smile.gif

зна4и мозце да са одалжажа жилка бес проблем!!! много е яко и ако някои иска да си пражи и тои голама жилката - да тарси споилер!!!

Само че тука става дума за счупен стержен...не за голяма вилка ;)

Ами,
ако се избие остатъка от стержена това автоматично значи разбиване(разлуфтване) и на отвора на короната, което ееее......еми не е много хубаво...

Не бих се захванал с подобно нещо на чуждо колело...
Нито имам представа кой как кара, нито къде кара, нито нищо, за да мога да направя нещо подобно...

Аз като "експериментирам" го правя на свой гръб...
До момента, да чукна на дърво, нищо което съм правил не е поддавало, независимо на какъв терен и условия е тествано, ноооо.... какво да кажа...има ги всякъкви...
Примерно на Шейди не бих дал да пробва :D
Докато за мене си знам как карам, колко тежа, какви техники използвам и мога да преценя при дадена ситуация, какво би и какво не би издържало...

Както и да е... ако сериозно искаш решение някъкво (дори като идея само) пиши пм, пък ще видим какво ще измислим...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

за

Мнениеот darkrider_fr » Пет Мар 02, 2007 1:21 pm

Ами незнам тази вилка преди е била на cannondale и е със доста голяма дупка и ми казаха че може да се сложи по-малък стержен.Но незнам някой от София ако може да ми помогне....
Аватар
darkrider_fr

Мнениеот bikerider » Пет Мар 02, 2007 1:44 pm

SpoileR написа:пък ще видим какво ще измислим...

не си играй с огъня, за да не пострада някой заради теб!!!!!

Edit: всъщност, има начин - правите един плътен стоманен стержен, така да дойде около килце, набивате го и готово... :spin:
Аватар
bikerider

за стержен

Мнениеот darkrider_fr » Пет Мар 02, 2007 2:03 pm

bikerider написа:

Edit: всъщност, има начин - правите един плътен стоманен стержен, така да дойде около килце, набивате го и готово... :spin:

А къде във София може да се направи. и имаш ли представа за колко.
Аватар
darkrider_fr

Мнениеот Admin » Пет Мар 02, 2007 3:00 pm

Абе човек, не разбра ли, че е опасно. Едва ли някой може да ти препоръча място за подобни експерименти, тъй като едва ли има хора, които да са правили точно това и точно на тази вилка. Знам, че не е евтина, ама това е положението - прежали я, продай евентуално каквото можеш от нея и взимай нова.
Щом си карал така, че да й счупиш стержена, значи е още по-опасно да караш след това така с някаква самоделка!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Re: за стержен

Мнениеот bikerider » Пет Мар 02, 2007 3:12 pm

darkrider_fr написа:
bikerider написа:

Прощавай, ти знаеш ли какво е ирония?
Ако да - защо още говорим за това?? Да не би да искаш после да продадеш вилката на някой който да си строши главата вместо теб?
Ако не разбираш от ирония - действай, троши си главата заради някакви си пари... лицево-челюстната хирургия ще ти излезе пъти по-скъпо от няква си вилка. Помисли и над това преди да правиш самоделни изпълнения от неизвестен алуминий...
Аватар
bikerider

Мнениеот ddevil » Пет Мар 02, 2007 3:34 pm

darkrider_fr написа:
bikerider написа:

Ами стержена можеш да си го направиш на стругар(не фрезист,че за някои няма разлика...).По-принцип един си беше правил стержен(стержена на една вилка можеше да се сменя-стягаше се както се стяга горната корона на двукоронни вилки).Тъй като вилката му беше отначало за нормал сайз,той искаше стержен за овър.Така..направиха му го...всичко точно,обаче след няма и седмица и стержена се огъна.Направиха му втори,по-дебелостенен от УЖ по-здрава стомана,този път се изкриви пак,но изключително по-малко от колкото първия път.Така че според мен даже и да не беше ТАКА ОПАСНО за теб,аз пак не се бих фанал да го правя.Или ще трябва през седмица да ходиш до стругаря и да му оставяш по 30-на лева за нов стержен или пък да направиш един,който ще е достатъчно здрав(или плътен или пък МНОГО дебелостенен както каза bikerider) но сам се досещаш че ще тежи близо 1.5кг сигурно...Даже и да си направиш достатъчно здрав стержен другият проблем е че при теб доколкото знам стержена е набит или нещо подобно в короната ти...Това означава че или трябва да избиеш парченцата от стария и да набиеш новия(ГАРАНТИРАМ ти че нищо няма да излезе от тая работа и ще дадеш пари и нерви на вятъра) или да направиш в долния край на стержена Ф-то да е колкото вътрешното Ф на стария..даже да е мааалко по-голямо.Набиваш го едно хубаво по някакъв начин на хидравлична преса(НЕ САМ) и после отиваш да ти го заварят едно хубаво отстрани ако има място(става дума за заварка стомана-стомана...не стомана-алуминиевата ти корона...)
Това всичкото в случай че държиш изключително много на вилката си,а не на живота и здавето си...Ако е така...действай..няма какво да те спре освен някое дърво...или асфалт.Ако ли не...купи си някоя вилка...може и 2-ръка..няма значение..стига да не е преправяна по този начин.Има сносни вилки на доста добри цени,които са доста по-маловажни от колкото здавето ти! Може и нищо да не стане ако я преправиш..но защо да рискуваш ;)
Последна промяна ddevil на Пет Мар 02, 2007 4:21 pm, променена общо 1 път
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

за стержен

Мнениеот darkrider_fr » Пет Мар 02, 2007 4:12 pm

Ще я продам сигорно незнам штото като видях един какво си беше причинил на лицето заради такава глупост.незнам..................
Последна промяна darkrider_fr на Пет Мар 02, 2007 4:15 pm, променена общо 1 път
Аватар
darkrider_fr

за стержен

Мнениеот darkrider_fr » Пет Мар 02, 2007 4:12 pm

Прави сте всички но и вилката и здравето са ми важни но какво да направя при всички положения или трябва да я продам или да си я направя,освен да я продам на части и да си купия някое друго manitou но незнам ако някое има някакво предложение.Благодаря на всички.
Аватар
darkrider_fr

Мнениеот тучо чучо » Пет Мар 02, 2007 4:20 pm

Абе, ноемврийския не беше ли предложил в една тема въвеждане на някакви тестове? :dunno:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Пет Мар 02, 2007 4:27 pm

тучо чучо написа:Абе, ноемврийския не беше ли предложил в една тема въвеждане на някакви тестове? :dunno:

той и бой беше предложил, пък след пост като "Ще я продам сигорно незнам штото като видях един какво си беше причинил на лицето заради такава глупост.незнам.................." освен бой, не знам какво друго може да помогне.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Мар 02, 2007 4:31 pm

Предлагам да оставим нещата на естествения подбор... :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пет Мар 02, 2007 5:11 pm

darkrider_fr написа: но и вилката и здравето са ми важни

ще си позволя да цитирам един човек /с който за съжалени не съм пил бира скоро/ - "Приоритетите са сложна материя"
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот SpoileR » Пет Мар 02, 2007 5:20 pm

Да я дадеш на някой да ти я направи (уж стругар се пише) и след това да се сгъне и после втори път пак да се сгъне....е извинявай ама... или караш като откачен, или стругаря е ламер...

Бтв...
Наистина, щом DEFAULT-ски стержен си строшил, какво да говорим за правен такъв...

ВЗЕМИ СИ НОВА ВИЛКА!
Аватар
SpoileR

Мнениеот ddevil » Пет Мар 02, 2007 5:32 pm

SpoileR написа:Да я дадеш на някой да ти я направи (уж стругар се пише) и след това да се сгъне и после втори път пак да се сгъне....е извинявай ама... или караш като откачен, или стругаря е ламер...

Бтв...
Наистина, щом DEFAULT-ски стержен си строшил, какво да говорим за правен такъв...

ВЗЕМИ СИ НОВА ВИЛКА!

Пич..вилката не беше моята...караше се за работно колело от около 100-120кг човек.Вилката беше едно старо Марзочи трекинг серия с около 4-5см ход. Определено не беше блъскана,но все пак килограмите играят роля..Абе кво се обаснявам...ако иска да си оправя стержена да си чупи главата.... :popcorn:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот SpoileR » Пет Мар 02, 2007 6:29 pm

ddevil написа:Абе кво се обаснявам...ако иска да си оправя стержена да си чупи главата.... :popcorn:

Правилно... :D
Аватар
SpoileR

за стержена

Мнениеот darkrider_fr » Пет Мар 02, 2007 8:03 pm

ddevil написа:
SpoileR написа:Да я дадеш на някой да ти я направи (уж стругар се пише) и след това да се сгъне и после втори път пак да се сгъне....е извинявай ама... или караш като откачен, или стругаря е ламер...

Бтв...

ВЗЕМИ СИ НОВА ВИЛКА!

Пич..вилката не беше моята...караше се за работно колело от около 100-120кг човек.Вилката беше едно старо Марзочи трекинг серия с около 4-5см ход. Определено не беше блъскана,но все пак килограмите играят роля..Абе кво се обаснявам...ако иска да си оправя стержена да си чупи главата.... :popcorn:

Ами брато искам да не давам за вилка повторно толкова пари нищто повече а и при мойто каране тя се сучеше постоянно но това е ставало и при предишните ми вилки но са си със здрав стержен просто със пукнати корони и т.н....но незнам;сигорно ше потърсия нова вилка и ше е manitou само дано да не стане така.
Аватар
darkrider_fr

Мнениеот RAM-FR » Пет Мар 02, 2007 8:05 pm

Абе се изкара че караш повече от Береклот той в един от филмите караше някво минуту и не го е строшил
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот did » Пет Мар 02, 2007 8:11 pm

RAM-FR написа:Абе се изкара че караш повече от Береклот

не "повече", а "по-некадърно"

В тая тема витаят индиански духове. След "Аллах, Аллах...", преди няколко дни бяхме свидетели на "Giant, Giant...", ся пък "Маниту, Маниту...". Чакай да изгоним злите духове:

Изображение
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

за стержена

Мнениеот darkrider_fr » Пет Мар 02, 2007 8:33 pm

RAM-FR написа:Абе се изкара че караш повече от Береклот той в един от филмите караше някво минуту и не го е строшил

Не съм тръгнал да искарвам нищо но карането ми е много агресивно но пак ще съм със маниту и ше видим,какво ще стане но manitou,marzocchi,rock shox-са най-добрите вилки за мен но между тези три марки предпочитам manitou заштото като работа испълват всичките ми нужди като ход,смекчаване абе най-лудите вилки са си..
Аватар
darkrider_fr

Следваща

Назад към Веломеханик