За повечето неща не е нужно да те глобят за да разбереш, че ред трябва да има и, че не си сам по пътя!
Нужно е. Защото като си паркираш колата на тротоара, ти се струва перфектното действие за конкретната ситуация - не пречиш на останалите автомобили, колата ти е на удобно местенце и нали - ще се върнеш след 5 минути...
В бързината е твърде вероятно да не помислиш за 30-ната пешеходци, които ще минат за тези 300 секунди. Ама те ще си помислят за теб
Когато обаче знаеш, че паркираш ли на този тротоар, има вероятност около 80% да мине патрул и да ти лепне глоба от 80 кинта, много ще се замислиш дали това е най-подходящото място, на което да паркираш.
Закони в България има. Няма кой да ги спазва, защото няма кой да следи дали се спазват...
Всеки ден ми отнемат предимството на пешеходни пътеки пред полицаи. И какво мога да направя? Това, което е по силите ми... може да е аграрно, може да е прекалено рационално, но - ако някой автомобил ми наруши правата по някакъв начин, му лепвам една готина плюнка. Спрял ли е на по-малко от 2м. от сграда и пречи на солидния поток пешеходци - пляс една на стъклото или на дръжката на вратата и да се усети, че на някой не му е харесала простотията, дето я е направил въпросния пич.
Миналата седмица на една пешеходна пътека ме удари автомобил. Пича си цъкал нещо на телефона и не забелязал, че не спира... ебати филма.
Teodor40, в коя африканска държава живееш, викаш? Ама там и градски транспорт ли имали?!
Плюс това, не визирам всички. Понякога автомобила е необходимост - иначе нямаше да бъде средство за масов транспорт.
Но понякога е излишна простотия. Питай колко 18 годишни ученици ходят на училище с автомобилите, дето са им ги купили мама и тате - не защото не ги устройва градския транспорт, а защото е по-интересно.