Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Та редовни ли сте?

имам 20г. и съм редовен
28
28%
имам 20г. и понякога съм редовен
7
7%
имам 20г. и не съм редовен
9
9%
нямам 20г. и съм редовен
18
18%
нямам 20г. и понякога съм редовен
39
39%

Общо гласове : 101

Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 14, 2007 10:29 pm

Ще раделя преди и след 20 годишна възраст понеже все пак доходите на различните възрасти няма как да не определят броя продупчени билети(предполагам). Анкетата се отнася за хора които го ползват все пак и да поясня за хората който не са от София, че тук ако искаш дупчиш, ако искаш не и евентоално може да те хване контрола, а натам пак има няколко варианта на изход от ситуацията.

Офф сега видях, че не съм добавил последното. Ако някой не е редовен и е под 20 години да цъка на понякога и готово. То така или иначе който дупчи-дупчи, който не все е на аванта.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Re: Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 12:19 am

Имам 20г и не съм редовен, щото не се возя в Адския транспорт :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 12:32 am

bikerider написа:Имам 20г и не съм редовен, щото не се возя в Адския транспорт :)

Уф, не знаеш какво изпускаш... истинския български живот е в градския транспорт. Там си има една особена атмосфера, особено общество. В рейс натъпкан с 300 души (213 в 18:20 на спирката на Малък Градски театър посока Орлов Мост),някво гробно мълчание, и всички вперили унил или ядосан поглед някъде... то не, че има къде де. Всички избягвят погледа на друггия, получават се доста смешни или конфузни изражения по лицата на хората. Не знаят къде да се дянат... Изведнъж се чуват тихи реплики на 3 метра от теб, след малко се превръща в ожесточен скандал, включват се и такива, които не виждат какво става, но са на близо... спора е, че някой блъснал без да иска младо момиче с бебе в ръка. Момичето естествено получава извинение, но най-близката баба започва всичко...
Понякога ми е жал, понякога се смея... но там е есенцията на обществото като цяло. Там можеш да разбереш нагласата на хората по всички дадени въпроси. Много е интересно!
Мислил съм да направя филм за това, ама събирам кинти още... :)

По темата... не съм се возил от години редовно, а като се кача НЕ ДУПЧА!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Чет Мар 15, 2007 1:06 am

bluskanie написа: По темата... не съм се возил от години редовно, а като се кача НЕ ДУПЧА!

Евала! За да е по-чиста България, нали? Защо да я замърсяваме с дупчени билетчета...

Не ми обръщай внимание. И без това нямам повече благи думи да изразя отношението си към подобен начин на мислене и действие...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 1:16 am

Що бе, плащам си глобата и захранвам общината. И без това нямат пари да разкарат боклука... то само с едно Бугати няма да може...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Чет Мар 15, 2007 2:54 am

bluskanie написа:
Мислил съм да направя филм за това, ама събирам кинти още... :)

Първо виж, та си лицензирай софтуера! :bowdown: :rofl:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 9:37 am

bluskanie написа:
bikerider написа:Имам 20г и не съм редовен, щото не се возя в Адския транспорт :)

Уф, не знаеш какво изпускаш... истинския български живот е в градския транспорт. Там си има една особена атмосфера, особено общество.

Ама верно ли? ;)
За глобите - голям тарикат си, поздравявам те :usclap:
Аватар
bikerider

Мнениеот Editor » Чет Мар 15, 2007 9:52 am

А къде е допустимия отговор НЯМАМ 20 И НИКОГА НЕ СЪМ РЕДОВЕН ? :D
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Мар 15, 2007 10:48 am

...А някой кара колело...
:)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Kozio » Чет Мар 15, 2007 11:30 am

извинявам се на всички които смятат,че тези които не дупчат билети са всеобша заплаха за обшеството,тип анархисти и долни червей!ама няма пък да дупча като един хляб струва 0.55 лв. а един билет(поне в повечето случай) е 0.80....
да не говорим в какви штайги-каруци-кашони и подобни неща се возим,като трябва уж да стигнеш някаде,а пък вместо това си се затъкнал в поредното задръстване и при тва се намира някой да ти иска и пари за тва...
аз ходя на училише с колелото...и понеже няма да си го зарежа така пред портиера или да го вържа на дърво-пейка-стълб или тама квото има (понеже няма да намеря нито колело нито пейка),си го прибирам с мене в стаята и го крия под масата.
you're livin' in the land of the free, free to control your life, free to control your mind, land of the free?
Аватар
Kozio

Рейтинг: 1200

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 15, 2007 11:31 am

имам 20 години
и ВИНАГИ съм редовен
никога не си давам билета на слизане на някой
който се прави на хитрушко
кратко и ясно
аман от хора, които искат да имат само права

по отношение на градския транспорт в СЗ
нещата са просто и ясно подредени
има си контрольор
и си плащаш като се качиш
спестява неудобството да тръсиш билети ПРЕДИ да се качиш
освен това автобусите са доста по-чисти
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот lanzz » Чет Мар 15, 2007 11:40 am

Kozio написа:извинявам се на всички които смятат,че тези които не дупчат билети са всеобша заплаха за обшеството,тип анархисти и долни червей!

е, чак пък заплаха за обществото и анархисти... по-скоро най-обикновени крадци.

ама няма пък да дупча като един хляб струва 0.55 лв. а един билет(поне в повечето случай) е 0.80....

а па пеша е за без пари! и аз съм много бесен, как може колело да струва 1000лв, като един хляб е 0.55лв, ма още не съм събрал смелост да си взема колело без да плащам... ей за тва сме на това дередже, щот сме шушумиги кат мене ;)

да не говорим в какви штайги-каруци-кашони и подобни неща се возим,като трябва уж да стигнеш някаде,а пък вместо това си се затъкнал в поредното задръстване и при тва се намира някой да ти иска и пари за тва...

ти нали не плащаш? за тия пари - толкова. а па ако всички земат да се се возят без пари кат тебе, сигурен съм че още по-чудесни ще станат ШТайгите.
Аватар
lanzz

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 11:55 am

lanzz написа:
Kozio написа:извинявам се на всички които смятат,че тези които не дупчат билети са всеобша заплаха за обшеството,тип анархисти и долни червей!

е, чак пък заплаха за обществото и анархисти... по-скоро най-обикновени крадци.

:agree: :agree: :agree:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 11:57 am

Доста рядко ползвам градския т.е. старая се да не е повече от 1-2 пъти в месеца, но вчера беше хубаво времето и покрай една друга тема във форума реших да се кача на 102. Значи точно на него нямам спомен откога не съм се качвал, но беше ужасно. Да уточня защо не продупчих билет:
1. По разписание автобусите са на 6 минути а аз лично не помня да съм го изпуснал и да съм чакал под 15 в най-добрия случей. Обикновенно е на 15-20мин през деня да не говорим, че преди се е случвало и по 40 да го чакам!!!! И да ми дойдат 3 един след друг като гаража е на 700-800м от мойта спирка! Този път го чаках 15мин грубо(4 песни изслушах през това време).
2. Закъсня ок, беше кочина ок, но и се влачеше! Беше за гараж и 5 мин се изгубига докато се прехвърли и тръгне другия!
И какво? Вярно от градският не са виновни, че вътре е пълно с цигани и некъпани българи, обаче ако бяха по-редовни, както твърдят че са, нямаше да ме допират и да се блъскам с черните боклуци! Е днес като излизам ще си се кача на количката, ще дам към 3 кинта за бензин и ще съм си пич вместо 2,80 (7х4) и да пътувам 2,5 пъти повече време, да се мърлям и да ходя пеша 15мин в едната посока(спирката ми е далече а после има и още като сляза).
И НИКОЙ не може да ме убеди, че разходите им са колкото да се возя с колата!!!
Аватар
Teodor40

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 15, 2007 12:09 pm

чисто теоретично
повече пътници->повече приходи->по-добри условия и повече автобуси

на практика
повече пътници /на аванта/->липса на средства за текущ ремонт и поддръжка на автобусите->по-лоши условия->авантаджиите си намират причина да не плащат

така стоят нещата
това че решаваш да се возиш с личен автомобил - супер, никой не те упреква или нещо такова
единственото условие е да не нарушаваш правилата
никой не може да те накара насила да се возиш в градския транспорт
но решиш ли да го ползваш - има си правила и там
преди да си казал "да не съм аз единствения балама, дето ше спазва правилата"
ще ти цитирам ирландска поговорка
"по-добре да запалиш една свещ, отколкото да псуваш тъмнината"
:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот Editor » Чет Мар 15, 2007 12:40 pm

kotka12 написа:на практика
повече пътници /на аванта/->липса на средства за текущ ремонт и поддръжка на автобусите->по-лоши условия->авантаджиите си намират причина да не плащат

така стоят нещата

Аз не мисля че стоят така нещата.
Дори и всички да са редовни тоест непрекъснато да дават пари за карти билети и т.н Икаросите ще си останат икароси както и усливията в тях !Не си представям как с повече постъпващи пари от хора които са редовни ще се подобри текущата обстановка в градския транспорт.
Може и да греша, но това е моето мнение :dunno:
Аватар
Editor

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 12:42 pm

Editor написа:Не си представям как с повече постъпващи пари от хора които са редовни ще се подобри текущата обстановка в градския транспорт.

а с какви ДРУГИ пари да се подобри, ако не с парите от хората, които са редовни? :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 15, 2007 12:43 pm

Editor написа: Аз не мисля

разбрахме

Аватар
kotka12

Мнениеот Editor » Чет Мар 15, 2007 12:46 pm

did написа:
Editor написа:Не си представям как с повече постъпващи пари от хора които са редовни ще се подобри текущата обстановка в градския транспорт.

а с какви ДРУГИ пари да се подобри, ако не с парите от хората, които са редовни? :popcorn:

На Бат Бойко :D
Аватар
Editor

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 12:49 pm

Editor написа:На Бат Бойко :D

:) сладур
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 12:53 pm

kotka12 написа:по отношение на градския транспорт в СЗ
нещата са просто и ясно подредени
има си контрольор
и си плащаш като се качиш

Да, ама явно София според г-дата от СКГТ е неизгодно да се поддържат щатни контрольори за всички тия рейсове, тролеи, трамвай и прочие и то си е така. А причината е онази логика - като е зле, дай да го направим още по-зле. И нали винаги е по-лесно да се мрънка и да се клинчи от правилата (а тия правила нищо и никой не пречи на пътниците да ги спазват), та вместо да наказваме кмета и общинския съвет, които контролират общинските фирми се правим на тарикати и се чудим защо става все по-зле положението. От което разни хитреци като Сидеров се възползват моментално, за да изстискат малко политически капиталец...

Според мен нищо не пречи да има щатни контрольори в най-натоварените линии, за да се повиши събираемостта, ма явно не съм в час с транспортните детайли и проблемите на СКГТ... както винаги тук се залага на вдигане на цените вместо на ефективност.
От което печелят маршрутките, ма тва е друга тема.
Последна промяна bikerider на Чет Мар 15, 2007 12:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 12:55 pm

Все си ми се струва, че като съм виждал колко пътници свалят нередовни по спирките 2-3ма на 100-150 не ми се вижда толкова фатално. Очевидно парите "потъват" и няма какво да се лъжем за това. Връщах се от провинцията с автобус тоя мезец и хващах 60 от автогарата, обаче в почивните дни се падна и двата пъти беше споконо, чисто и нормално. Е продупчих и двата пъти билет защото извинение нямах. Айде да пуснат хбави автобуси и да са по разписание а на през един и да видим дали ще има нередовни въобще?
Аватар
Teodor40

Мнениеот Editor » Чет Мар 15, 2007 12:57 pm

Teodor40 написа:Все си ми се струва, че като съм виждал колко пътници свалят нередовни по спирките 2-3ма на 100-150 не ми се вижда толкова фатално. Очевидно парите "потъват" и няма какво да се лъжем за това. Връщах се от провинцията с автобус тоя мезец и хващах 60 от автогарата, обаче в почивните дни се падна и двата пъти беше споконо, чисто и нормално. Е продупчих и двата пъти билет защото извинение нямах. Айде да пуснат хбави автобуси и да са по разписание а на през един и да видим дали ще има нередовни въобще?

:agree: :agree:
Аватар
Editor

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 1:07 pm

@Teodor40: Нц, не съм съгласен. Тук вече не си прав. Като ти дойде мръсен и гаден автобус, не се качвай на него. Никой не те кара да купуваш една стока/услуга, но да я консумираш и да не я платиш има едно-единствено име, lanzz го каза.

Сещаш ли се какво ще се случи ако се качиш в маршрутка/такси и откажеш да платиш, щото е мръсно или водача не те кефи или нещо друго? Къде е разликата не мога да разбера.

Всички сме прекарани от ситуацията, но да си "връщаме" като хитреем на дребно е най-противопоказното решение. Щото рефлектира върху всички останали и накрая пак върху нас. По тоя начин се въртим в омагьосан кръг.

Еле да не започвам темата с пенсионерите и градския транспорт, щото и те са едни хубостници дето всички са им длъжни...

Edit: Казваш "айде да пуснат нови автобуси" - а кой ще ги плати? Общинския бюджет? Той не е като торба с магии да взимаш до безкрай. Те за дупките нямат пари, какво остава за нови рейсове. Пък и дори СКГТ да вземе целеви заем, пътниците ще мрънкат, че ще са "високи" цените. Няма угодия...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 1:23 pm

bikerider, искаш ли няква груба сметка да направим за билетчетата? За 1 ден по една линия на гарадския транспорт, колко хора минават? Колко дупчат и каква е сумата събрана от билети, като разходите за самите билетчета са минимални. Каква сума от тези пари отива по подръжка на рейсовете, заплати на шофьорите, гориво и т.н. Къде подяволите отиват останалите пари, които са много? Можеби във фирми, като волф, дитц или там някви други... В същото време по рейсовете е ад, наистина.
Ся кое е неморалното? Да искарват пари от мен? Или да подобряват условията за транспорт в столицата? Всъщност Столична Община е такава, за да печели ли? Закона ми е дал право ако искам да не дупча, и ме глобява, заради това. Използвам това си право съвсем съзнателно... Всъщност много рядко ползвам транспорта, но това е друга тема.
Къде са ми данъците, защо плащам данък смет, защо, защо, защо? ББ е ебаси пирата, както и всичко останали говна, дето са се събрали там... Докато е така, няма да дупча!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Kozio » Чет Мар 15, 2007 1:30 pm

штъркел в штайга...
с парите от билетите наистина ше се купят нови транспортни средства и икарусите ще идат в музея...да бе да
големи сме си крадци и то не само ние и ограбихме държавата която се грижи за нас...
събирай,събирай смелост момко...
you're livin' in the land of the free, free to control your life, free to control your mind, land of the free?
Аватар
Kozio

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 1:38 pm

@bluskanie:
И добре де, това ли ти е решението - да го връщаш на останалите хора, вместо да накажеш кмета и общинските съветници?
Всъщност, пардон - забравих, че не можеш да ги накажеш, щото си от друг град. Но въпреки това си позволяваш да крадеш от софийския бюджет.

И да не стават недоразумения - никого не обиждам - наричам нещата с имената им.

@Kozio: Аз на митове и легенди не вярвам. Обвиненията следва да се подплатяват с доказателства. Като си недоволен, да си си потърсил правата, да сте се хванали 100 човека, да сте наели един адвокат и да сте завели дело. Ма нали е по-лесно така, да попържаме и света да ни е черен, щото имаме оправдание. Аз проблема си го реших - спестих пари и си купих кола. Спестявам и за нова кола, за да не харчи толкова и да не замърсява. А който му се седи в масовия транспорт, да си седи. Ама да попържа "държавата", че не го дундурка... прощавай.

С парите от билетите няма да се купят нови рейсове. Нови рейсове ще се купят със заем. Новите рейсове ще привличат рекламодатели. И ще изискват поддръжка. Това ще струва пари. И лихвите по заема пак са пари. И бензина пак е пари. Иди да се оплачеш на Лукойл, че следва пазара, а не се грижи за бедните софиянци дето нямат пари да се возят. Тая компания СКГТ няма само социална функция, това не е приют за бедни. Като станат европейски цените на билетите, ще си недоволен от тях, нали? Изобщо, ем така ем иначе. Както винаги. Общината се скатава, СКГТ се скатава, а народеца хитрее и пести стотинки...
Последна промяна bikerider на Чет Мар 15, 2007 1:49 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bobeca » Чет Мар 15, 2007 1:48 pm

Винаги редовен.
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот Teodor40 » Чет Мар 15, 2007 1:48 pm

bikerider написа:@bluskanie:
И добре де, това ли ти е решението - да го връщаш на останалите хора, вместо да накажеш кмета? Да не говорим, че не можеш да наказваш кмета, щото си от друг град, но въпреки това си позволяваш да крадеш от софийския бюджет.

И да не стават недоразумения - никого не обиждам - наричам нещата с имената им.

@Kozio: Аз на митове и легенди не вярвам. Обвиненията следва да се подплатяват с доказателства. Като си недоволен, да си си потърсил правата, да се се хванали 100 човека, да сте наели един адвокат и да сте завели дело. Ма нали е по-лесно така, да попържаме и света да ни е черен, щото имаме оправдание.

Не мога да не се съглася с @bluskanie:! Значи в случея е повече от ясно-парите от билетите в голямата си част е очевидно не отиват към общината. Както итези за боклука, както итези за пътищата. Значи ще дам един пример който е достатъчно красноречив:
ВСИЧКИ които карат коли няма как и си плащат данъците нали?! А пътищата на какво приличат? Аз го плащам и сега по груба сметка за ремонт на окачването трябва да дам 450лв! Заобикалям дупките доста умело и въпреки това за няма и 5хил. км. ще дам 450лв защото парите от данъци се КАРАДЪТ!!!! Няма па да дупча в кочините докато не ги направят както е редно. Парите да си ги извадят от откраднатите!
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 1:54 pm

Разбирам - заради една предполагаема кражба ти поемаш нещата в свои ръце и раздаваш правосъдие като правиш друга кражба :)

За протокола - без недоразумения тоя път, нали така? :)
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други