Редовни ли сте в софииския градки транспорт?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Та редовни ли сте?

имам 20г. и съм редовен
28
28%
имам 20г. и понякога съм редовен
7
7%
имам 20г. и не съм редовен
9
9%
нямам 20г. и съм редовен
18
18%
нямам 20г. и понякога съм редовен
39
39%

Общо гласове : 101

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 5:11 pm

bluskanie написа:
chill написа:
bluskanie написа:Но знам, че в момента много се говори за това, дали договора за сметта е изгоден и разбира се е ясно, че не е.

Би ли формулирал критерии договора за сметта да е "изгоден" ?

Ми най-простото обяснение е ... да има клаузи в договора, които да налагат неустойки/глоби ако боклука не е извозен и кофите преливат... Цената, която плаща общината(гражданите) за услугата да е съобразена с разходите по извозването... тоест печалбата да не надвишава някакъв процент от разходите. Да има комисия, която оценява работата на концесионера и при наличие на нарушения на договорените точки, да санкционира. Времето, в което става извозването на боклука да е "премислено" и да се избягва то да става в пиковите часове в Столицата (по възможност това да става през нощта)... има още куп неща, които да спомена. вярвам, че не е невъзможно да се поставят тези условия и все пак да има интерес от фирми/концесионери.... но това не е направено с една цел...

Това е толкова наивно, че не знам откъде да започна ...

1. Защо концесионера трябва да търпи щети заради това, че общината не е осигурила място за извозване, т.е. заради нещо което е договорно задължение на общината?

2. Предлагаш законите на Република България да нормират горна граница на процента печалба ли?

3. Нарушаването на договорните отношения се установява от съдебната система, не от комисари.

4. Нощния труд се заплаща допълнително и има редица ограничения по отношение на продължителността и честотата, има и допълнителни присъщи разходи. Не ми изглежда логично едновременно да се оплакваш от данък смет и да пледираш да полагане на нощен труд.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Lubo » Чет Мар 15, 2007 5:19 pm

Eййй на това дередже сме от хитреци на дребно :(!: :(!: Я се качете в Англия без билет. :(!: :(!:
Тука и глоби трудно ще ни стъпят на врата, трябва бой и ебане, но пък тогава на някой може да му хареса :(!: :(!:

Пътувам редовно с градски транспорт, редовен съм, над 20 и дори прочетох не една и две книги докато се возех :) Един от многото предимства на возенето пред шофирането, ако можеш да седнеш, е че си четеш книжки със слушалките в ушите и хич не ти пука.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 5:22 pm

Teodor40 написа:
chill написа:Би ли формулирал критерии договора за сметта да е "изгоден" ?

Вижда се как общината губи от това решение и въпреки всичко то се прилага.

Това изречения е абсолютно лишено от смисъл. Извозването на боклука не е инвестиция, че да бъде печелившо или губещо. И една стотинка на месец да струва си е разход.

Искам да те попитам нещо. Добре, разбрахме ВОЛФ не отговаря за извозването извън столицата. Обаче отговаря за почистването на снега. Миналата зима бях изключително много зад волата и с очите си видях кога се изрива снега-след като спре да вали и то само по главните улици. Защо?

Защото трябва да си идиот да изриваш докато вали. И те, идиотите, го правят. А по малките улици не се изрива, защото първо трябва да се изринат паркираните автомобили. Трудно ми е до вменя това като отговорност на ВОЛФ.

И защо хвърлят от най-евтината луга, която ебава мамата на нашите коли и пътища, като има много по-качествени продукти? Аз знам отговора, а ти сега ще бъдеш ли така добър да го напишеш?

Ами не съм специалист по лугата. На мойта кола нищо и няма.

Би ли конкретизирал марките, доставчиците, техническите характеристики и цените съответно на използваната луга и на препоръчваната от теб?
Аватар
chill

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 5:23 pm

bikerider, ясно написах, че става дума и а всички хора, които плащат данъци.

chill, и ся кой е виновен в крайна сметка за положението? Според мен този, който е подписал нарочно некадърно направения договор. Всичко останало е ала-бала тук. И хич не е наивно... Твоите служители (ако имаш такива) когато нарушат правилата, ти към кои власти се обръщаш точно? Нали това си е наемане на работник/фирма, за свършване на дадена работа. Аз не искам да се гаврят с мен и затова няма да си дупча билетите. Ще почна да дупча и да се возя редовно, когато малко се осъзнаят пиратите и градския транспорт стане удобно и уютно средство за пътуване.
Ае :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nazgull » Чет Мар 15, 2007 5:27 pm

На 18г. съм и винаги съм редовен, просто защото искам спокойствие, а не селски разправии и постоянно да тръпна дали лелката с картофите, няма да извади жилетка
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот lanzz » Чет Мар 15, 2007 5:28 pm

Teodor40 написа:Вярно от градският не са виновни, че вътре е пълно с цигани и некъпани българи, обаче ако бяха по-редовни, както твърдят че са, нямаше да ме допират и да се блъскам с черните боклуци!

"Информация за маршрутите и правилата на пътуване с градския транспорт, жалби, сигнали и предложения: тел.: 987-71-87" - това е от сайта на СКГТ. ти обади ли се да се оплачеш че не си спазват графика? записваш си номера на колата и часа в който си пътувал, и си подаваш оплакване. макар че не е толкова интересно, колкото да вземеш нещата в свои ръце и да им го върнеш, крадяйки услугата която предоставят.

Teodor40 написа:Все си ми се струва, че като съм виждал колко пътници свалят нередовни по спирките 2-3ма на 100-150 не ми се вижда толкова фатално.

и аз отдавна чакам да видя трима контрольори да свалят 20 нередовни пътника, ама верно още не се е случвало...

bluskanie написа: Къде са ми данъците, защо плащам данък смет, защо, защо, защо? ББ е ебаси пирата, както и всичко останали говна, дето са се събрали там... Докато е така, няма да дупча!

като е ебаси пирата, защо всъщност си плащаш данък смет? защо е ОК да "наказваш" СКГТ, пък на общината си плащаш? нали пак не си доволен?

Teodor40 написа:ВСИЧКИ които карат коли няма как и си плащат данъците нали?! А пътищата на какво приличат?

защо да няма как? давай като си недоволен, не си плащай и данъците.

bluskanie написа:Само не разбира, тъй като ти в друга тема обясняваше, че паркираш на забранени места, защото нямало къде... ала бала... и не си ти виновен, а те, че няма къде да се паркира. Ми случая е същия.

мда, съвсем същия е... не си дупчиш билет, защото няма как да слезеш...

напълно съм съгласен, че общината е осрала много неща, и много продължава да осира, независимо кои поради некомпетентност, кои поради проста незаинтересованост, и кои поради корупция и поделяне на комисионни за несвършена работа. но това няма грам значение - ако се кача на градски транспорт, аз ПОЛЗВАМ тази услуга, и ако не си продупча билет, аз я КРАДА. ако не съм доволен от цените на тока и спра да си го плащам, като дойдат да ми го спрат и аз си го пусна пак, това пак ще е КРАЖБА, а не протест, наказание или справедливост.
Аватар
lanzz

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 5:28 pm

bluskanie написа:Гайтански си е купил Бугати с нашите пари.

Дръжте лошия капиталист!!! Дето смуче кръвта на народа!!!

Баси, като се замисля, и аз съм си купил колелоте с нечии пари!!! Ми така де, да не съм ги печатал!!! Някой ми е платил за нещо, ама излиза, че това са си неговите пари !!! :crazy:
Аватар
chill

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 5:33 pm

bluskanie написа:chill, и ся кой е виновен в крайна сметка за положението?

Че какво му е на положението? Мойта кофа си се извозва, има хора да чистят улиците в квартала постоянно [1] и цената, която плащам за това ме устройва, съдейки по факта, че въобще не я знам каква е....

Абе, на мен всичко това ми прилича на мрънкане "Защо той има бугати, а аз не". Е, който иска равенство, ще му спонсорирам пътуването до Сомалия. Там са равни. И никой не кара Бугати, нито пък някой извозва сметта. И данъци не плащат.

[1] В интерес на истината, не могат много да насмогнат на многобройното, СЕРЯЩО навсякъде стадо.
Последна промяна chill на Чет Мар 15, 2007 5:38 pm, променена общо 1 път
Аватар
chill

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 5:33 pm

chill написа:
bluskanie написа:Гайтански си е купил Бугати с нашите пари.

Дръжте лошия капиталист!!! Дето смуче кръвта на народа!!!

Баси, като се замисля, и аз съм си купил колелоте с нечии пари!!! Ми така де, да не съм ги печатал!!! Някой ми е платил за нещо, ама излиза, че това са си неговите пари !!! :crazy:

Общината през годините позволи на някой си да си купи кола за милиони левове, плащайки му за работа, която не се върши добре. Не съм съгласен да се плаща на хора, които не си вършат работата... още повече с мои пари. Сега ясно ли е?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 5:34 pm

chill написа:
bluskanie написа:chill, и ся кой е виновен в крайна сметка за положението?

Че какво му е на положението? Мойта кофа си се извозва, има хора да чистят улиците в квартала постоянно [1] и цената, която плащам за това ме устройва, съдейки по факта, че въобще не я знам каква е....

[1] В интерес на истината, не могат много да насмогнат на многобройното, СЕРЯЩО навсякъде стадо.

Зимата...? Не тази де, но когато има сняк как е положението в чистия ти квартал?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 5:40 pm

bluskanie написа:Зимата...? Не тази де, но когато има сняк как е положението в чистия ти квартал?

Ми нормално, колите не са паркирани по улиците и снега се почиства.
Аватар
chill

Мнениеот chill » Чет Мар 15, 2007 5:42 pm

bluskanie написа:Общината през годините позволи на някой си да си купи кола за милиони левове ...

Да те светна, идеята е да не ти трябва позволение, ами пари. Ако не ти харесва - Сомалия е в ей-тази посока. Сега ясно ли ти е ?
Аватар
chill

Мнениеот bikerider » Чет Мар 15, 2007 5:54 pm

bluskanie написа:Общината през годините позволи на някой си да си купи кола за милиони левове, плащайки му за работа, която не се върши добре.

Интересно, кой дефинира в договора критериите за "добре" свършена работа? Гайтански ли? Или общината?

Гайтански е перфектен отвсякъде по договорите за концесията. Сега общинарите искат да разкарат Гайтански, щото очевадно резултатите са плачевни и нали не могат да признаят, че са подписвали навремето тъпотии като плащане на километър или там квото беше и се търси виновен, за да се хвърли прах в очите ти, та да ревеш срещу Гайтански. Колко му е - една статия за Бугатито и проблема е решен.
Но по-интересен е следния момент - когато инвестиционния фонд, който купува ВОЛФ си финализира сделката и (дано не) резултатите пак са плачевни, отново ли те ще са виновни?

Мисля, че няма повече какво да се коментира по въпроса. Да живеят "преебаните" българи и жертвените им козли...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 15, 2007 6:51 pm

chill, bikerider :agree:

bikerider написа:Но по-интересен е следния момент - когато инвестиционния фонд, който купува ВОЛФ си финализира сделката и (дано не) резултатите пак са плачевни, отново ли те ще са виновни?

Eстествено! Тогава bluskanie (който по принцип е "софиянец", живеещ в Бургас, но незадълго) ще обвини Жоро Крумов, че е станал представител на Maserati и се готви да представя Ferrari с неговите (неплатени) стинки за ХаФтобус :D :D :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 7:02 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:Общината през годините позволи на някой си да си купи кола за милиони левове, плащайки му за работа, която не се върши добре.

Интересно, кой дефинира в договора критериите за "добре" свършена работа? Гайтански ли? Или общината?

Гайтански е перфектен отвсякъде по договорите за концесията. Сега общинарите искат да разкарат Гайтански, щото очевадно резултатите са плачевни

... тук е разковничето. Щом е подписан концесионен договор, при който концесионера е изряден, а резултатите плачевни, значи другата страна на договора нещо куца. Дали умишлено, дали не... всеки сам решава. Аз съм решил за себеси...
Градския транспорт да стане частен и да има няколко фирми предлагащи услугата по една и съща линия и ще видим какво ще стане. А не да ми взимат данъци, да взимат 80ст за билетче и да се возя в претъпкана кочина... А, ако толкова много им липсват моите 80ст, да го направят като в Бургас, да има контрольори във всеки автобус, та да няма гратисчии... смятай колко им дреме, щом не е направено досега... или пък гратисчиите, не могат да изкарат заплатата на контрольорите? Шантава история...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 7:10 pm

TOYAGA написа:
Eстествено! Тогава bluskanie (който по принцип е "софиянец", живеещ в Бургас, но незадълго) ще обвини Жоро Крумов, че е станал представител на Maserati и се готви да представя Ferrari с неговите (неплатени) стинки за ХаФтобус :D :D :D

Ако ще да кара джъмбо джет. Щом намира начин - ОК. И не виждам къде съм обвинявал вълка за нещо. Виновна е общината, и то от години насам... Няма абсолютно никакво значение кой е концесионера, ако договора представлява интересите и на двете страни (ако приемем, че интереса на общината е обществен)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2007 7:10 pm

bluskanie написа:... да го направят като в Бургас, да има контрольори във всеки автобус, та да няма гратисчии... смятай колко им дреме, щом не е направено досега... или пък гратисчиите, не могат да изкарат заплатата на контрольорите...

Явно имаш идеи. Що не се кандидатираш за общински съветник :D

bluskanie написа: Градския транспорт да стане частен и да има няколко фирми предлагащи услугата по една и съща линия и ще видим какво ще стане...

:D

Седял на една спирка bluskanie и чакал афтубус 333. Идва афтобус 333 на фирма Вълк-33, който бил мръсен и bluskanie решил да не се качи, а да изчака следващия. След 15 мин. дошъл афтубус на фирма Таралеж-44, но той бил претъпкан и bluskanie решил да не се качи и в него.

След 15 мин. трябвало да дойде афтубус на фирма Кума-Лиса-55, които били любимците на bluskanie, обаче понеже автобусът закъснял с цели 15 минути, bluskanie решил да ги накаже и тях и пак не се качил. Така bluskanie им дал заслуженото и горд от осъществения граждански контрол се прибрал в къщи, щото вече и без това бил доста закъснял за там, за където бил тръгнал :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 7:19 pm

Аз не разбрах кефи ли ви градскио транпсорт или не ви кефи? И кво възнамерявате да направите ако не ви кефи? Освен, че си плащате стинките?
did, хаха, ми поне съм имал избор :)
Последна промяна bluskanie на Чет Мар 15, 2007 7:21 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Чет Мар 15, 2007 7:20 pm

bluskanie написа: Градския транспорт да стане частен и да има няколко фирми предлагащи услугата по една и съща линия и ще видим какво ще стане

Абе на мен ли ми се присънва, или има (частни) маршрутни таксита от около 15-тина години?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 7:27 pm

PtD написа:
bluskanie написа: Градския транспорт да стане частен и да има няколко фирми предлагащи услугата по една и съща линия и ще видим какво ще стане

Абе на мен ли ми се присънва, или има (частни) маршрутни таксита от около 15-тина години?

Опитвал съм преди години да ги ползвам. Винаги се получава едно и също... гледам го отдалеч и обмислям движението, с което ще спра таксито... Изострям зрението си до крайност, за да видя какво пише на табелката... накрая има три положение: 1. Ей, тва бешпе за мен бе тряше да го спра. 2. Добре, че не го спрях, тва не е за мен и без тва. 3. Шо не си е.... м......, като 3. присъства всеки път.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Harka » Чет Мар 15, 2007 8:28 pm

bluskanie написа:
PtD написа:

Опитвал съм преди години да ги ползвам. Винаги се получава едно и също... гледам го отдалеч и обмислям движението, с което ще спра таксито... Изострям зрението си до крайност, за да видя какво пише на табелката... накрая има три положение: 1. Ей, тва бешпе за мен бе тряше да го спра. 2. Добре, че не го спрях, тва не е за мен и без тва. 3. Шо не си е.... м......, като 3. присъства всеки път.

Ми, тва е твой проблем... :dunno:
Аватар
Harka

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 15, 2007 8:36 pm

Harka написа:
bluskanie написа:
PtD написа:

Ми, тва е твой проблем... :dunno:

Че не се возя на маршрутките, като стрида ли? М щом казваш, че е проблем...
Иползвам най-удобния ЗА МЕН транспорт и той не включва градски... или маршрутки. Просто мога да стигна пеша където поискам в случай, че нямам кола или не ми се качва на такси... бих използвал и друг транспорт ако обаче стане по-малко неприятен.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Чет Мар 15, 2007 10:36 pm

Факт ли е, че има частен транспорт? Факт. Не знам защо си мислиш, че ако се появи друг частен транспорт, ще се подобри положението. Който и да е превозвач няма за цел да ти създава комфорт с возенето, а с минимални разходи да трупа максимални печалби. Щом хората са готови да плащат за нискокачествено обслужване, никой няма да си прави труд и разходи да подобрява условията.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MAN6 » Чет Мар 15, 2007 11:30 pm

с нетърпение чакам да пуснат метрото и покрай наше село :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пет Мар 16, 2007 4:45 pm

НИКОГА!
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот bikerider » Пет Мар 16, 2007 4:54 pm

мип-мип :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 16, 2007 5:16 pm

Teodor40 написа:
Мъро написа:Само на мен ли ми е любопитно каква е тази кола за 3 милиона лева :bigeyes:

Тя е емблемата на ВОЛФ и на цялата данъчна система. Да ти кажа само, че е купена с твоите пари от увеличените данъци смет! И в тази връзка-защо ги увеличават? Да не си е харесал яхта за 100милиона...ако още няма де!
Би ли ми обяснил какво разбираш под данъчна система?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 16, 2007 5:21 pm

bluskanie написа:
TOYAGA написа:

Ако ще да кара джъмбо джет. Щом намира начин - ОК. И не виждам къде съм обвинявал вълка за нещо. Виновна е общината, и то от години насам...
Не! Ако приемем, че общината не си върши работата по контрола на концесията възниква въпросът "Защо?". Един от отговорите е защото получават пари под масата от концесионера. Според нашето законодатество са виновни за корупция и даващия подкупа и получаващия.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Crimson » Пет Мар 16, 2007 6:02 pm

Ей, как ми е писнало от такива смешници като bluskanie, които гледат по всякакъв начин да се оправдаят. Ама кажи си, че си мижетурка и не ти се дават 80ст. Кво ми разтягаш локуми, и ми се оправдаваш с държавата, че ти било мръсно и неудобно. Кат не те кефи не се качваш, кат трябва да се качиш ще си платиш бе.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Пет Мар 16, 2007 6:05 pm

NovemberCharlie написа:Според нашето законодатество са виновни за корупция и даващия подкупа и получаващия.

Само дето в случая с получаващия може да има косвени доказателства, но в случая с даващия няма никакви. Поне на мен не са ми известни.
Така че не е редно да се говори, че Вълка давал подкупи, поне не и от хора, които нямат доказателства.

Edit:
@Crimson: :D:D:D:agree:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други