Коя Марка Автомобили Предпочитате?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Harka » Сря Мар 21, 2007 12:06 am

Японския курник си е японски курник. И 5 милиона километра да мине без извънпланов престой в сервиз, пак ще си остане японски курник.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 12:10 am

Ъъъъ всъщност не ми е единствения опит с TOYOTA и определено не ми е прърви с VW, от предишните опити мнението ми не беше по-различно, 1 VW Golf 2 дето от 15 още се движи безпроблемно и почти не посещава работилницата, 1 VW Passat 3 който за 2 години мина над 80 000 км без почти никакви проблеми и брат ми го замен???%p?? (?*???#Q???????????G??U?????многократно. 1 VW Passat 4 на братовчет ми който за 4 години направо му съдра гъ.а с едни над 110 000 км, но колата не се даде. Има и още доста, но просто не мисля, че е нужно.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 21, 2007 12:33 am

Абе не мислите ли, че е малко несериозно това "брат ми имаше, а пък един приятел му скъса гъза... а пък моя голф, а пък моето ферари..." Аз предлагам да се доверим на тестовете, които провеждат хората. Чел съм едни списания за каруци, дека не се споменава много-много японските коли да са слаби. Истината е, че конкуренцията кара всички (поне повечето) производители, да осъвършенстват моделите си, и колко успяват показват продажбите, тестовете и т.н. С оглед минималните разлики в резлутатите на тестовете, които аз съм чел... то не може да се каже, че еди коя си марка е "ебаси боклука"... евентуално ФОРД успяват да си докарат това определение макар че, и те продават доста :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 12:46 am

Ами всъщност не е точно така, тези автомобили съм ги ползвал и аз не веднъж, а и още повече всеки ден се виждаме, постоянно се случва да се обсъжда нещо по темата. Колите се използват доста и бързо излизат порблемите наяве, ако има такива. И какво да се осланям на "големите спецове" дето се качват 1 път на колата и си изказват мнението, аз после тази кола я карам години и определено се вижда, че няма много общо с казаното от тях. Бе въобще какво има да се говори, погледни от страната на бъдещ купувач, великата тойота за година и нещо ходи над 5 пъти за ремонт, отделно смяната на масло, филтри и т.н. Шкодата за година и нещо не е стъпвала за ремонт, само за смяна на масло. Като се има предвид, че всеки автомобил е подложен на качествен контрол преди да излезе от завода надали другите са много по-различни. Ето и още малко, за 2 г голфето съм го водил само 2 пъти на ремонт и втория беше поради грешка на монтьора от първия, колата е на 10 г все пак.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот marshall__ » Сря Мар 21, 2007 12:50 am

Liohman написа:... VW Passat 3 който за 2 години мина над 80 000 км без почти никакви проблеми... VW Passat 4 на братовчет ми който за 4 години направо му съдра гъ.а с едни над 110 000 км.. брат ми го замени за тази невероятна TOYOTA, съжалява многократно..

Не, че искам да застана зад нечий гръб и с поклон пред името на страната произведител да кажа, че е най-доброто, но... От лични наблюдения над Land Cruiser 120 (преди това и на 90), изминал 140 000км за под 2 години (приблизително година и 9 месеца), мога да твърдя, че говориш на изуст! Колата не е стъпила в сервиз, освен за смяна на масла, накладки и други консумативи. Двигателят е Дизелов 3.0 D-4D и за разлика от всяко дизелово Ауди на (да речем) 20 000км! - не пуши! Надали и ще пропуши (не съм виждал пушещ LC в интерес на истината).
Това не са ми първите наблюдения над Японска кола и смея да твърдя, че Японците правят адски здрави коли. Здрави във всяко едно отношение.

Като цяло не обичам споровете на религиозна основа и точно за това няма да се огранича с тезата "Японското Но1" или "Немците управляват!".. Както казах в момента карам Вектра Б и съм адски доволен от нея. Но малко прекалявате с плюенето под общ знаменател... Всяка компания има скапани, недомислени, грозни, скопени и квито-още-ви-се-ще модели... и какво от това?
На дали можеш да седнеш в един ресторант, да си поръчаш ядене което не понасяш и да твърдиш после, че този ресторант предлага отвратителна храна.. Смешно е!

Карайте квото ви харесва и не туряйте всичко под общ знаменател, моля!
Последна промяна marshall__ на Сря Мар 21, 2007 12:52 am, променена общо 1 път
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 12:51 am

bluskanie написа:Абе не мислите ли, че е малко несериозно това "брат ми имаше, а пък един приятел му скъса гъза... а пък моя голф, а пък моето ферари..."

Какво се хабиш... Дотук на всички трябва да ни е ясно, че VW е номер едно и японците трябва да почерпят челен опит от турските гастарбайтери как точно се правят висококачествени автомобили. Барем гайки да ги научат как се завиват, че виж, Тойота само с поглед се разпадат. Как успяват да продадат толкова автомобили, сигурно имат як маркетинг.

Ето къде е далаверата - японците ще научат германците как да продават боклуци, а гастарбайтерите ще научат японците как да завиват гайки! :idea:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 21, 2007 12:58 am

Lioho, Не успорвам впечатленията ти от тези автомобили, но съм убеден, че ще се намерят хора с напълно противоположни твърдения и със сищия опит с марките, та и по-голям...
Освен това всичките коли, за които говориш са различни класове, за различни натоварвания/пътища и т.н. Авенсиса си е по-скоро лимо, а лимозините не са за блъскане много много. Познавам един монтьор в Балкан Стар (вносител на мерцедес и мицубиши), който разправя, че всеки ден лежи под някви S класи на по 10 000км... и аз не се учудвам. Сега можем ли да кажем, че мерцедес е скапана марка? А авенсиса добре ли вози? :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 1:07 am

Ами всъщност сега си го смучите от пръстите, никъде не съм казал японците, казах тойота, имали сме мазда 626 и беше доволно здрава, макар и доста дървена, имаме хонда hr-v i cr-v 2 и са доволно здрави, и по-малко дървени. Но за тойота още малко, 3 такива буса имаме във фирмата на по 2 г, всичките са функционални, но са си бая боклуци, като го кара човек все едно е кола на 10 г. 2 от тях направиха вече проблеми с двигателя, единия дори 2 пъти. В момента най-карания е на под 50 000 км, а са с невероятния дизел 2.2 D-4D, за другите им проблеми мисля е излишно да говоря.

Edit: bluskanie кой ти е казал, че колата е карана грубо, няма такова нещо, та то от ремонти не остана време за това. Иначе вози добре горе-долу, но и дума не може да става за стабилност като на шкодата, още повече има една неприятна особеност която доста бързо я разбрахме, при скорост под 10 км някъде abs-a просто не проработва и веднъж потрябва на един баир надолу през зимата, ама ку.ец. А за показаното в рекламата, че двигателя раииш ли не се чува и дума не може да става.
Последна промяна Liohman на Сря Мар 21, 2007 1:14 am, променена общо 1 път
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот marshall__ » Сря Мар 21, 2007 1:13 am

Освен Японците, говорих и конкретно за Тойота. И смятам, че си пропуснал частта с не-стъпването й по сервизи.. Но както и да е. Ситуации всякакви..
Не ми се задълбава и за това ще спра до тук. Пък ми се и доспа :)
Аватар
marshall__

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 1:17 am

пропуснал частта с не-стъпването й по сервизи

Хахаха, как така съм го пропуснал, хаха, фирмата ни е собственик на 4 тойоти общо и се скъсаха да ходят по сервизи, та поясни ми как точно съм я пропуснал.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 1:18 am

bluskanie написа:Познавам един монтьор в Балкан Стар (вносител на мерцедес и мицубиши), който разправя, че всеки ден лежи под някви S класи на по 10 000км...

В последните няколко години Мерцедес имат сериозни проблеми с качеството, включително и на high-end моделите. Имам познат на сравнително високо място в йерархията на Балкан Стар... положението е плачевно. Не знам от Крайслер ли са прихванали, или са си внесли индийци...
Аватар
PtD

Мнениеот marshall__ » Сря Мар 21, 2007 1:21 am

Liohman написа:.. 4 тойоти общо и се скъсаха да ходят по сервизи..

Какви? Закупени нови? Кога?

Защото, както поясних, от опит с 3 Тойоти (120, 90 и една Celica преди време) говоря, че техчнически проблем никога не се е появявал! Можем и за други японски коли да си поговорим, но както ти казах, не ми се ще...

Лека :)
Аватар
marshall__

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 1:24 am

Честно казано и аз не харесвам мерцедес, някак ми лъхат на селски мутри, колкото до качество нищо не мога да кажа за тях. За здрава кола съм признал и SAAB 9000, имахме една такава 2.0 турбо и доста годинки изкара яко тормоз, сегашния собственик още си я кара безпроблемно.

За тойотите вече казах, авенсис и 3 hiace, всичките закупени нови преди малко над 2 г.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот V8 » Сря Мар 21, 2007 7:25 am

bluskanie написа:то не може да се каже, че еди коя си марка е "ебаси боклука"... евентуално ФОРД успяват да си докарат това определение макар че, и те продават доста :)

Правилно, "евнтуално" - аз поне не познавам други двигатели които могат да минат хиляди километри при абсолютно никакво налягане на маслото (т.е. скъсан двигателен вал на помпата) без да се разлетят или да блокират, и при това не става дума за маломощни 4banger-чета в коли от по тон и малко. Същите тези мотори са известни с факта че дори коляновия вал да има осезаем луфт в лагерите ако семерингите все още държат и в картера има поне малко масло на пътя няма да те оставят. Прегряванията май също не ги бъркат особено, лично знам за един който е плюл маркучи поне 7 пъти и все още държи компресия на всичките цилиндри и масло с антифриз не меси. И като съм почнал може би ще е редно да добавя и че тези същите двигатели не се смятат за "разработени" преди достигането на 150,000 км и при приемлива подръжка (демек смяна на маслото и филтъра) редовно си стигат 400,000 км и нагоре... Някой да знае за Хонда способна на нещо подобно?
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот V8 » Сря Мар 21, 2007 7:28 am

PtD написа:В последните няколко години Мерцедес имат сериозни проблеми с качеството, включително и на high-end моделите.

Крайслер пък бързо-бързо се отърваха от проблемите с качеството, поне в общ план - съвпадение? ;)
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 9:52 am

Да, американските са #1. Интересно защо в Щатите не са на голяма почит (изключая огромните тръкове, където джапанките нямат еквивалент). Тъпи американци.
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 21, 2007 9:59 am

Темата рулира отвсякъде! :popcorn:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 21, 2007 10:01 am

V8 написа:
bluskanie написа:то не може да се каже, че еди коя си марка е "ебаси боклука"... евентуално ФОРД успяват да си докарат това определение макар че, и те продават доста :)

Правилно, "евнтуално" - аз поне не познавам други двигатели които могат да минат хиляди километри при абсолютно никакво налягане на маслото (т.е. скъсан двигателен вал на помпата) без да се разлетят или да блокират, и при това не става дума за маломощни 4banger-чета в коли от по тон и малко.

То една кола не е само двигател...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот airborneone » Сря Мар 21, 2007 11:06 am

Малко по темата:
Алфа Ромео 166 2.4 JTD , много стабилна кола. Въпреки че е "лимозина" се държи страхотна а завои с висока км/ч . На път е много приятна за возене, и съчетано с най-нискъм разход на гориво при 140-160км/ч усеюането става още по-приятно. Минуси.... задната седалка е отвраттелно малко (слава Богу вече си карам аз ...) , за града е малък ад... консумацията е скача до небесата. Частите са малко скъпи + имайки предвид че е правена за хубави пътища положението не е абсолютно розово. Въпреки всичко ми е от алл тайм фейворитс.
Алфа 155 1.8 (не си спомням какъв двигател, но беше около 130кс.) пак много хубава возия , стабилна, изключително много абюзвана (средната и скорост в градски условия е.... твърде вискока за да ми повярвате - да кажа... аз само се возех в количката)
Опел омега 2.0 CDI за всиките километри които сме минали с нея направо си е чук колата. Един от малкото и проблеми е че вратите се затрарят с трясък защото един заплес се надъни в нас, в айтос, на път за морето... (преди бая време )
Рено Лагуна 1.9 - дизелче..... сръвнително хубава количка, ама не ми е по вкуса - малък дизел.... липса на мощност ( ... лично мнение , явно съм свикнал на 2.4 дизел - нормално я карам почти без "газ" )
Ланчия Призма.... към тази количка имам само хубави спомени... стар атмосферен дисел ама пушеше точно за 3сек като се палеше, след това не можеше да познаеш че е дизел. Ланчията си я кархме навсякъде и тя не ни е оставяла...
* Колите за които писах са лично автомобили с които съм имал дългогодишен опит.
*Малко за споровете относно марките: пренебрегвате "късмета" . Има единични бройки коли , които са пълни боклуци/супер здрави.
пр.
Един близък познат си взе Дачия , която се оказа супер здравя и беззпроблемна ( не от новите , ами...... преди 6г ... не мога да си спомня модела) . След тази случка негов роднина взима същия модел, същия двигател цвят и тн. - Тази кола я счупиха от ремонти, където и да се отидеше се вадеха одеяло и се започваха ремонти (на сред поляни , планини, пътища..) Както и да е мисълта ми беше, да не си вадите заключения от един или дори няколко автомобила на компаниите.
Айде :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот chill » Сря Мар 21, 2007 11:07 am

TOYAGA написа:Темата рулира отвсякъде! :popcorn:

Ми как, всеки втори българин - автомонтьор, всеки трети - футболен треньор, всеки четвърти - политолог и икономист ...

А пък най-хубавата кола е служебната. :popcorn:

И пък един познат гастарбайтер в Хановер, който работи в автосервиз казва, че почти не идват японски коли (което може да се дължи и на това, че никой не кара такива, де). И последния път като бях в Хановер ми направи впечатление, че е заринато със Skoda Fabia ... :popcorn:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 11:09 am

Ами то flame-a си е заложен още в заглавието :)
Аватар
PtD

Мнениеот chill » Сря Мар 21, 2007 11:12 am

airborneone написа:Тази кола я счупиха от ремонти, където и да се отидеше се вадеха одеяло и се започваха ремонти (на сред поляни , планини, пътища..)

Да живеее "Направи си сам" , DIY, ТНТМ и прочие ... :bowdown:
Да живеят високотехнологичните материали, български патент, Тел(TM), Канап(TM) и Дъвка(R). :nuts:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 11:24 am

Тел(TM)

Казва се СТел технология.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот airborneone » Сря Мар 21, 2007 11:48 am

chill написа:Да живеее "Направи си сам" , DIY, ТНТМ и прочие ... :bowdown:
Да живеят високотехнологичните материали, български патент, Тел(TM), Канап(TM) и Дъвка(R). :nuts:

в интерес на истината въпросния собственик беше завършил "Хенри Форд" - техникума за двигатели с вътрешно горене.... и ДА ремонтите се извршваха с подръчни материяли... направо може да се учуди човек , ако види какво се слага по колата за да "върви" ..... последното което си спомням беше тенекия от сирене за попълване на дупка в картера или нещо подобно беше.... :D
Аватар
airborneone

Мнениеот PtD » Сря Мар 21, 2007 11:54 am

airborneone написа:последното което си спомням беше тенекия от сирене за попълване на дупка в картера или нещо подобно беше....

Хмм, дупка в картера някак не ми се вързва с дефиницията за "некачествено производство"... Да не би нуждата от ремонти да е наложена от режима на експлоатация? :idea:
Аватар
PtD

Мнениеот brokicho » Сря Мар 21, 2007 2:01 pm

Напълно подкрепям мнението на хората които казаха, че всяка марка си има силни и слаби модели! Несъм религиозен на темата Тойота просто изказах впечътленията си от опита ми на тази кола, колкот до шкодите да наистина новите модели много ми харесват като съчетание на качество екстри и цена, но за окачването и тук може малко да поспорим. Ето и религиозният спор за WV имам много близък приятел с 2ка голф(най-бързите нали знаете :rofl: ) та тази немска машина не съм я виждал във вид в който да не се нъждае от ремонт и то като се почне от ходовата част до двигателя, но и неуспорим факт е, че се карат много немски коли и да си здрави. Както airborneone даде пример за една и съща кола и два коренно различно случае, следователно когато копуваме втора ръка, до някъде нещата опират на късмет.
За авенсисът и особено този дизелов двигател, четох в едно списание, че наистина не е толкова добър колкото се е очаквало!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот airborneone » Сря Мар 21, 2007 2:20 pm

PTD, не знам каква беше причината за ремонта, само разбрах как е бил извършен. omlet de FROMAGE :D
Брокичко :agree:
Най-убавата колица си е служебната, винаги има безин, и експоатационните и разходи се поемат от фирмата(леле кви кретени има от шофъорите комп фирми..... един клиент ме кара 400м , то не бяха дупки, легнали полицаи , кучета , хора...... ВЗЕМИ!!! и "пича" вика.... "са нали е служебна колата, аз иначе нямаше да карам така"...)
Аватар
airborneone

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 21, 2007 3:34 pm

chill написа:

Ми как, всеки втори българин - автомонтьор, всеки трети - футболен треньор, всеки четвърти - политолог и икономист ...

Пропусна ебачите! :D

А пък най-хубавата кола е служебната. :popcorn:

Хм... звучи ми като "Най-хубавата жена е общата". Аз съм фен на индивидуалната експлоатация на жените и колите...

Иначе темата е еднаж! Давайте, давайте... :popcorn:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Liohman » Сря Мар 21, 2007 3:42 pm

L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот V8 » Сря Мар 21, 2007 5:29 pm

PtD написа:Интересно защо в Щатите не са на голяма почит (изключая огромните тръкове, където джапанките нямат еквивалент).

Ми как защо - докато производителите продължават да предлагат това което те си мислят че потребителите искат (без да се вслушват в същите тези потребители) и докато се опитват да компенсират за кофти маркетинг стратегиите си с ниски цени (знаеш за сметка на какво) как иначе да е?
Изображение
Аватар
V8

ПредишнаСледваща

Назад към Други