За свободата на информацията:

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот SpoileR » Вто Мар 20, 2007 3:56 pm

Явор Тракера, Явор тракера... :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Мар 20, 2007 5:00 pm

bikerider написа:И верно какво ли ни грее педофилията като постигаме реални ползи за себе си...

Стига с тая педофилия - това си е жива пропаганда на ГДБОП. Сигурен съм, че на арената нямаше педофилски торенти. Просто така е удобно да се манипулира общественото мнение - "тия разпространяват педофилски материали"- "а, така ли, нихната мама!"

Ти или не ме разбираш или не знам. За противоконституционното поведение на правоохранителните органи е едно да има митинг, за недоказуемите обвинения в клиентелизъм е друго. Къде е едното, къде е другото? Или под общ знаменател като Волен Сидеров???
Аз на такива митинги не ходя, нагледал съм се и съм се напатил от hijacker-и...

Ами тогава да не правим нищо, сакън някой друг да не се облажи? :dunno: И какво общо има Волен тука?

<offtopic>
Edit: Не ми е известно Мария-Антоанета да се е уплашила от тълпата пред прозореца, напротив - предложила им е пасти... ;)
Пък и някакси времената са малко по-други...
</offtopic>

Ами да, не се е уплашила и тая смелост й е струвала главата. Нека и нашите Марии Антоанети да не се плашат, нека... :vamp:
Времената винаги са били на 1 косъм от масаката.

които зависи решаването на проблема "педофилия" с какво се занимават. Няма да слушат кой какво реве по площадите я... Да ядат пасти!

Педофилия, Волен, педофилия, Волен... Не говорим за тези неща, говорим за това как да си защитим свободата да обменяме информация. Имаш ли конкретни предложения, различни от митингите?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот GECKO » Вто Мар 20, 2007 10:44 pm

Наистина е спекулация това, че службите защитават нечии интереси, но идеята на митинга е да спрем преследванията на хора, които практикуват право защитено от конституцията - свободно да обменят информация. Също така да защитиме медиите (и създателите им), които дават възможност това право да се осъществява.

ИНФО
Аватар
GECKO

Мнениеот ilinkolov » Вто Мар 20, 2007 11:00 pm

от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот bikerider » Сря Мар 21, 2007 1:09 pm

PtD написа:Имаш ли конкретни предложения, различни от митингите?

Да, имам - събираме се 20,000 човека, даваме по 10-15 лв всеки, наемаме ТОП адвокат и съдим държавата за 1 лев, поне да се експонира проблема в международните медии. Да видим кое им е по-изгодно - да ги обвинят че нарушават основни права или да ги обвиняват, че България била на еди-кое-си място по пиратство.

Ама колко човека биха дали по 10-15 лева в името на свободното обменяне на информация??? По мои впечатления - доста малко. И? Излизаме навън да ревем, щото не искаме да си потърсим правата както е редно, от моята гледна точка излиза така.

И преди съм го казвал - представи си, че се наема да организирам такова нещо - колко човека от същите дето викат сега за свободата на обмена на информация ще гракнат срещу мен, че искам да се облажа аз лично? Няма да са никак малко и ще са достатъчно за да компрометират начинанието. На това разчитат и ченгетата. Пък ако ще и 200 митинга да спретнем, тук не е като в Испания. Все още не е.

@GECKO: :thumb: аз съм in.

@chill: абсолютно съгласен :agree::agree::agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Мар 21, 2007 1:48 pm

"Трите същностни неща, които изповядва Пиратската партия са нуждата от защита на гражданските права, волята да освободим нашата култура и прозрението, че патентите и частните монополи вредят на обществото.
Нашето общество е едно контролирано и разузнавано/шпионирано общество, в което практически всеки един е регистриран и наблюдаван. Не е в интерес на модерната законова държава да налага шпиониране на всичките си граждани, третирайки ги като заподозряни. Демокрацията предполага една силна защита на гражданските права.
Авторските права са били създадени, за да облагодетелстват обществото като окуражават акта на творчеството, развитието и разгръщането на културна експанзия. За да постигнем тези цели се нуждаем от един деликатен баланс между общоприетите изисквания за достъпност и разпространение от една страна, и изискванията на твореца да бъде припознат и възнаграден от друга. Ние заявяваме, че днешната система от закони за авторските права е съвсем небалансирана. Едно общество, в което културното изразяване и знание е свободно за всички, при равни условия, ще облагодетелства цялото общество. Ние твърдим, че широкоразпространените и систематични злоупотреби с настоящите авторски права са съвсем непродуктивни за постигане на тези цели, като едновременно ограничават както създаването, така и достъпа до културата ни."

Викам Вени Марковски да се раздвижва :nuts:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Мар 21, 2007 2:50 pm

I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот halcor » Чет Мар 22, 2007 10:16 am

bikerider написа:
PtD написа:Имаш ли конкретни предложения, различни от митингите?

Да, имам - събираме се 20,000 човека, даваме по 10-15 лв всеки, наемаме ТОП адвокат и съдим държавата за 1 лев, поне да се експонира проблема в международните медии. Да видим кое им е по-изгодно - да ги обвинят че нарушават основни права или да ги обвиняват, че България била на еди-кое-си място по пиратство.

Ама колко човека биха дали по 10-15 лева в името на свободното обменяне на информация??? По мои впечатления - доста малко. И? Излизаме навън да ревем, щото не искаме да си потърсим правата както е редно, от моята гледна точка излиза така.

И преди съм го казвал - представи си, че се наема да организирам такова нещо - колко човека от същите дето викат сега за свободата на обмена на информация ще гракнат срещу мен, че искам да се облажа аз лично? Няма да са никак малко и ще са достатъчно за да компрометират начинанието. На това разчитат и ченгетата. Пък ако ще и 200 митинга да спретнем, тук не е като в Испания. Все още не е.

@GECKO: :thumb: аз съм in.

@chill: абсолютно съгласен :agree::agree::agree:

Идеята е страхотна!
Какво е необходимо за да се създаде неправителствена организация, която да събере пари, колкото се сметне за необходимо (естествено, всеки има достъп до пълния отчет), аз съм доста оптимистично настроен, че дарители ще се намерят - лично ще навия хора, които ще навият други хора и така много пъти. Т.е. задействане на социалните мрежи :)

Вече сме били свидетели на успешни дарителски кампании за събиране на пари за спасяване на дете чрез скъпа операция... не искам да звуча гадно и не приемайте грешно сравнението, но защо бихте дали пари за спасяване на непознато дете (при положение, че има стотици милиони такива и редовно някои умират по различни причини), а не бихте дали за собствената си свобода (ако я цените, разбира се) ? От еволюционна гледна точка за вас е по-изгодно да направите второто (никой не ви спира (напротив) да направите и първото...) :) (който не вярва в еволюцията няма нужда да дарява)

@GECKO: Вашата фирма би ли се навила с организацията? Ей това е организиран протест за мен.

@bikerider: Не бъди такъв песимист... еволюционно по-неизгодно е (аргументи за това - на бира) ;) Освен това, може точните разходи да се окажат по-малко от предложените от теб или да се съберат от по-малко хора, но ми е ясно, че числата са само примерни...

п.п. Само някой да не предложи да се съди държавата за сума, различна от 1 лев... по тоя начин протеста би изглеждал като най-обикновена печалба за някой...
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 11:07 am

@halcor: Лично аз не бих очаквал от Замунда или АренаБГ да започнат такова нещо, защото те имат бизнес-интереси и това е най-големия им приоритет.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 11:48 am

Апропо, колкото и да не вярвам в митингите, каузата си заслужава. Пък и от Замунда показват, че наистина се стремят към нещо, затова аз ще отида на митинга и ще даря скромната си подкрепа на каузата.

Бих се радвал много ако видя повече познати лица там...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 11:55 am

PtD написа:Стига с тая педофилия - това си е жива пропаганда на ГДБОП. Сигурен съм, че на арената нямаше педофилски торенти. Просто така е удобно да се манипулира общественото мнение - "тия разпространяват педофилски материали"- "а, така ли, нихната мама!"

There's no such thing as bad publicity :)

Съжалявам, че чак сега ти отговарям на това. Да, прав си - това е пропаганда. И точно затова смятам, че е полезно да се раздухва това, защото то ще се върне върху тях с два пъти по-голяма сила, ако не могат да го докажат (както и се видя). По-добре да се преекспонира пропагандата им и с тяхните камъни по тяхните глави... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Чет Мар 22, 2007 12:02 pm

Mastering aikido ;)
Аватар
halcor

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 22, 2007 12:44 pm

bikerider написа:Апропо, колкото и да не вярвам в митингите, каузата си заслужава. ..затова аз ще отида на митинга и ще даря скромната си подкрепа на каузата.

Похвално за теб ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Мар 22, 2007 1:13 pm

Спести си похвалите, става дума за нещо по-важно от теб и мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот Delurin_Imytholes » Чет Мар 22, 2007 9:15 pm

Има Арена. :rofl:
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот GECKO » Съб Мар 24, 2007 1:56 pm

Е надявам се, да се видиме довечера с някой от вас на митинга. Отново старта е в 17:00 на сцената в южния парк. Марто, ще има и нещо по темата с кой е виновен и къде са доказателствата :) :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Мар 24, 2007 2:50 pm

GECKO написа:Е надявам се, да се видиме довечера с някой от вас на митинга. Отново старта е в 17:00 на сцената в южния парк. Марто, ще има и нещо по темата с кой е виновен и къде са доказателствата :) :agree:

ммм
ще се видим довечера ;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Съб Мар 24, 2007 10:28 pm

GECKO написа:Марто, ще има и нещо по темата с кой е виновен и къде са доказателствата :) :agree:

Съжалявам, но мръднах да хапна до дървеното, и оттам чух "Победа", "Мафия", "Оставка", "Майко моя, родино мила" та изобщо не се и върнах. Обичайната лумпениада... имаше дори скинчета от БНС с трикольори на бицепсите. Което нищо не говори за Замунда, разбира се. Нищо лично... :peace:

Дано да мога да прочета вашата теза за доказателствата в пресата...
Аватар
bikerider

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Мар 24, 2007 11:33 pm

pcmania написа:Пак саботираха митинга за свободата в интернет
24.03.2007 : svilen

Митингът за свободата в интернет и защита на торент тракерите, организиран от Zamunda.net и подкрепен от Arenabg.com се проведе в Южния парк днес. Въпреки че беше обявен за 17 часа, той се забави с 2 часа, тъй като токът беше спрян малко преди началото на проявата. Дошлите хора заподозряха в това намеса на властите, което се оказа много вероятно, тъй като организаторите бяха предупредени независимо дали има или няма ток, да освободят мястото в 19 часа. Това вбеси много протестиращите и те започнаха да скандират - „Чер-ве-ни бок-лу-ци“ и „У-шев пе-...-ст“. Собственикът на Арена, който беше задържан от полицията и пуснат от съда като невинен, каза, че властта преследва и лишава от конституционните им права най-продуктивната и интелигентна част от обществото – българските интернет фенове, а в същото време на свобода се разхождат убийци и крадци. Беше обърнато внимание на това, че по заповед на кмета Бойко Борисов митингът е преместен от центъра на София, на кална поляна, където хората тъпчеха кучешки изпражнения и газеха в локвите.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот hlebarka » Съб Мар 24, 2007 11:45 pm

bikerider написа:Съжалявам, но мръднах да хапна до дървеното, и оттам чух "Победа", "Мафия", "Оставка", "Майко моя, родино мила" та изобщо не се и върнах. Обичайната лумпениада... имаше дори скинчета от БНС с трикольори на бицепсите.

:agree:

bikerider написа:Което нищо не говори за Замунда, разбира се.

Днеска е замунда и пиратско съдържание, утре де да знаеш какво ще минава през интернета, според мен цялата работа е кой да бъде доставчик, админ или каквото там е .
Аватар
hlebarka

Мнениеот GECKO » Нед Мар 25, 2007 1:06 am

bikerider написа:...БНС с трикольори на бицепсите....

Мога само да кажа, че момчетата с трикольорите се грижеха за охраната, и изпълняваха много точно спуснатите задачи. В интернет общността всички сме равни (или поне аз така мисля) и не бива да се разграничаваме според разбирания, идеали и т.н. Конкретно тези момчета бяха наясно и с целта на занятието и бяха солирадни с идеята. Въпреки грешните представи, втълпявани ни от кой ли не, собствениците на торент тракери не са толкова богати и не могат да си позволят униформена и абсолютно безпристрастна охрана а момчетата от БНС го направиха безвъзмездно.

Колкото до скандиранията... и аз виках "хамас хамас" след 2 часа висене и бездействие, но не бих казал че съм солидарен с каузата на въпросните. Не вярвах, че може чак толкова хубаво да се саботира всичко... някой си е домашното и това със сигурност не бяха "колегите" от Електроснабдяване Столично.
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Нед Мар 25, 2007 9:54 am

GECKO написа:а момчетата от БНС го направиха безвъзмездно.

Аха, не се и съмнявам :)
Само дето сринаха поне в моите очи имиджа на цялото мероприятие, а така и не разбрах нуждата от такава охрана, след като имаше полицейска кола и джип. Нито разбрах нуждата от Pro Patria изпълнения...липсваше само Волен Сидеров.

GECKO написа:Колкото до скандиранията... и аз виках "хамас хамас" след 2 часа висене и бездействие, но не бих казал че съм солидарен с каузата на въпросните.

Еми чудесно... достойна реклама на каузата :dunno:

Ма както и да е, нищо ново под слънцето :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Нед Мар 25, 2007 3:55 pm

Всъщност, от подобни демонстрации на гласова мощ няма никаква полза. Истинското решение е да се сетим, че наш'та мила рОдина е част от EU, пък там мислят едни други неща:

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000405
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Нед Мар 25, 2007 6:46 pm

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/ ... 6383bg.pdf

Изменение 25/Съображение 10а (ново)

Да си кажа честно на мен цялото мероприятие в South Park силно ми заприлича на организирано изпускане на напрежението в публиката...

Леви, леви, раз, два, три... :uhh:
Аватар
bikerider

Мнениеот Bodom » Пет Мар 30, 2007 1:32 pm

Какво се случва в момента със Замунда?
На заглавната страница нищо ново не пише. Мина бая време. Както стана ясно сайтът е собственост на чужденец, който се е съгласил да го спре за една седмица, за да направи услуга на Линкос. А сега какво? :dunno:
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот bikerider » Пет Мар 30, 2007 2:34 pm

Епа навикаааме се , облекчииме се и забравииме... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пет Мар 30, 2007 2:52 pm

Нагъл, нагъл
http://focus-news.net/?id=n675211

Руменчо, и ти на 10тата планета. Или се аргументирай смислено.
Аватар
halcor

Мнениеот nikitzo » Пет Мар 30, 2007 3:12 pm

Изображение
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот halcor » Пет Мар 30, 2007 4:40 pm

Още по-нагъл, нагъл:
http://focus-news.net/?id=n675388

Съзирам следната сталинова логика: няма комуникационна среда - няма проблем.

Аз имам предложение към властите: Избийте всички бозайници!!! Мозъците им произвеждат DMT, което пък фигурира в списъка на високорискови наркотични вещества и следователно всички бозайници произвеждат, съхраняват и пренасят високорисково наркотично вещество.
А сега вижте член 354а ей тука какво предвижда за такова деяние.

И, ъъъ, сайтът, от който цитирам законите е с платен достъп. Аз не съм си платил, че и съдържание ви предоставям :angel:
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Пет Мар 30, 2007 4:49 pm

halcor написа:Съзирам следната сталинова логика: няма комуникационна среда - няма проблем.

И аз съзирам мухлясъл червен мозък, което предпочита да изгори питомното заедно с дивото (щото по-лесно), вместо отговорно да се ангажира за адекватни законодателни инициативи, които да предотвратят истински опасните явления като педофилията (с която така ни проглушиха ушите)...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други