Става ли RAM AC 04' за лек Downhill?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот SPA » Чет Юни 03, 2004 1:12 pm

[quote="furl"]

Бях в BAS и продавачът ми каза, че АС 04 можел да се направи за Downhill и дори щяло да бъде супер. Не съм говорил много подробно с него за другите компоненти, но каза че ще излезе около 3000лв цялото колело.
На мен не ми се вярва да стане колело за Downhill от тази рамка, но той смяташе, че ще стане. Вие как мислите?
Другият ми въпрос е: Ще издържи ли тази рамка на двукоронна вилка?

Еми моля кажете си мнението, защото аз не разбирам много.;);)
[/quote]

Ако търсиш колело за DH по добре си вземи такова. В момента има два много добри варианта. Единиа DRAG: Dragomir + Saint + Marzocchi 888R, другия Sprint: FX1 + Saint + RS Boxer WC. И двата варианта са по 3999лв. И двете колела тежат между 19 и 21кг. И двете стават за здрав DH. Разликата е че Спринта е с водач, докато драга е с 3 венеца. Спринта е с Remerx шини и Kenda гуми, докато драга е с Mavic и Nokian.

Според мен тези колела си заслужават много повече oт RAM AC za DH.
Виж друг е случая ако гониш колело с което и да въртиш...
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Юни 03, 2004 3:50 pm

[quote="AgentOrange"]

[url=http://varnabmxphotos.hit.bg/MOV00073.MPG]Причината да има счупени рамки.[/url]
(в главната роля - RAM 4x, каран от анонимен abuser...)
[/quote]

Агенте, сега това са спекулации от твоя страна.
Ако искаш да кажеш, че всеки, който чупи рамка е abuser... евала...
И да попитам - БАС ако бяха толкова загрижени за клиентите си, защо не лепнаха по едно листче на всяка рамка, в което се описва точно в какви случай се поема гаранция, вместо да се теглят локуми и да се увърта и да се наричат хората abusers. Това филмче, което показваш, за мен поне ама нищо не означава, "анонимен abuser" също.

Само да попитам, щото медала има и друга страна, за която с xtr мълчите упорито - на колко AC рамки счупени от не-abuser-и БАС са поели гаранцията и са ги сменили? Имам предвид веднага, а не "догодина като дойдат рамките"? Или всъщност наистина ако счупиш рамка купена от [b][size=200]БАС[/size][/b] значи си автоматично abuser:?::?::?::?:

А истината както обикновено е по средата - хората масово не знаят какво [b]НЕ ТРЯБВА[/b] да правят с рамките си ако искат гаранция, но за това са виновни БАС, че не са обяснили, а не хората. Никъде няма ясен statement от БАС за какво поемат и за какво не поемат гаранция.

Изобщо... недей моля да се опитваш да изкараш БАС светци... щото не са.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Чет Юни 03, 2004 6:17 pm

Върху ясно дефинирано warranty policy в момента се работи, както и върху application chart с рамките и различните стилове. Идеята за лепенки с разяснения също се обмисля, макар че имената на новите рамки би трябвало да са достатъчно красноречиви (DH, FR, 4x, XC...).
Иначе, по въпроса с abuse-а. Както и да го погледнеш, използването на all-mountain рамка за DH, скачане и т.н. е използване извън предназначението й, т.е. abuse, t.e. прави гаранцията невалидна. Не мисля и че точно ти си човекът, на който трябва да обяснявам поради какви причини може да бъде отказана гаранционна подмяна, но все пак - една от рамките е блъскана в дърво, друга е карана с мека пружина и амортисьора се е продънвал зверски... и все в този дух. За рамка, счупила се поради гаранционен дефект, не ми е известно. Всичко опира до това да се ползва правилната рамка за конкретния стил каране по правилния начин. За липсата на разяснения по темата си прав, но както казах - върху това се работи.

BTW, жлъчните коментари по адрес на BAS можеше да си ги спестиш. Не ти правят чест, при положение че си ангажиран в друг магазин.

Айде, стига сме си чесали езиците...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот HellRaider » Чет Юни 03, 2004 6:50 pm

ave minalata godina edin ot moq klas si schupi ram AC-to pri gobilicite i posle se poqvi s nova takava ramka ama ot po-novite i dokolkoto znam e doplatil nikak ne golqma suma za DH model
mislq che doplati razlikata ot novata ramka AC koqto mu predlagaha i DH modela
nemoga da go tvyrdq 100% kolko pari e dal no ti si be6e mnoo 6tasliv che taka stana =))
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Чет Юни 03, 2004 7:45 pm

[quote="AgentOrange"]

Върху ясно дефинирано warranty policy в момента се работи, както и върху application chart с рамките и различните стилове. Идеята за лепенки с разяснения също се обмисля, макар че имената на новите рамки би трябвало да са достатъчно красноречиви (DH, FR, 4x, XC...).
Иначе, по въпроса с abuse-а. Както и да го погледнеш, използването на all-mountain рамка за DH, скачане и т.н. е използване извън предназначението й, т.е. abuse, t.e. прави гаранцията невалидна. Не мисля и че точно ти си човекът, на който трябва да обяснявам поради какви причини може да бъде отказана гаранционна подмяна, но все пак - една от рамките е блъскана в дърво, друга е карана с мека пружина и амортисьора се е продънвал зверски... и все в този дух. За рамка, счупила се поради гаранционен дефект, не ми е известно. Всичко опира до това да се ползва правилната рамка за конкретния стил каране по правилния начин. За липсата на разяснения по темата си прав, но както казах - върху това се работи.

BTW, жлъчните коментари по адрес на BAS можеше да си ги спестиш. Не ти правят чест, при положение че си ангажиран в друг магазин.

[/quote]

interesno mi e ako nekoi ti donese schupena ramka ,kak ste razberesh che ne se e shupila ot defekt a ne ot nepravilna upotreba ili stom se e schupila ,ne ot defekt ,stoto tq nemoe da se schupi ,mi togava nedavaite garanciq ,a posle vijte koi ste si gi kupi teq ramki

izvinevaite ama tozi vapros veche go zadavam za treti pat ama nikoi ne mi otgovara
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот AgentOrange » Чет Юни 03, 2004 8:43 pm

[quote="axelmax"]
interesno mi e ako nekoi ti donese schupena ramka ,kak ste razberesh che ne se e shupila ot defekt a ne ot nepravilna upotreba ili stom se e schupila ,ne ot defekt ,stoto tq nemoe da se schupi ,mi togava nedavaite garanciq ,a posle vijte koi ste si gi kupi teq ramki
[/quote]

Когато придобиеш техническото и социално ноу-хау на хората от магазина, ще разбереш как се познава... На човек с опит неща като място и вид на счупването, комплектовка и общо състояние на рамката и колелото и информация придобита от и за собственика му дават достатъчно основание да прецени за каква повреда става въпрос.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот Black » Чет Юни 03, 2004 8:43 pm

[quote="AgentOrange"]

[/quote]
nedei taka i otnosno BIKERIDER za govoreneto nqma ni6to takava izob6to ne govori za BAS a RAM AC 03 e palen KENEF boklyk za ni6to ne stava
RAI4O poznava6 li go DOI4IN mo obe6ta da mo smeni ramkata o6te 4aka ve4e 5 mesec a kvo 6emi otgovori6 sa si4kite se s4ypiha 6ot sa gadni tva E ISTINATA:(!:
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот AgentOrange » Чет Юни 03, 2004 8:50 pm

[quote="Black"]
nedei taka i otnosno BIKERIDER za govoreneto nqma ni6to takava izob6to ne govori za BAS a RAM AC 03 e palen KENEF boklyk za ni6to ne stava
RAI4O poznava6 li go DOI4IN mo obe6ta da mo smeni ramkata o6te 4aka ve4e 5 mesec a kvo 6emi otgovori6 sa si4kite se s4ypiha 6ot sa gadni tva E ISTINATA:(!:
[/quote]

Не.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот axelmax » Чет Юни 03, 2004 9:45 pm

e dobre ,do nekade moje da se preceni po vida na shupvane ,no za sabranite ot sobsvenika danni ne e sigyrno ,vseki moje da izlaje ,no dori da e prav polzvatelq na ramka ,prodavacha ili choveka koito otovara za preglejdane na ramkata vav garancioniq srok moje da kaje ti ne siq upotrebqval po prednaznachenie i ti se gubi garanciqta ,toest s edni dumi potrebitela ne e zastiten ot neuqlno otnoshenie /nekazvam che viq proqvqvate vav bas ,zastoto nemam opit vav tova /,no ot druga strana i da kajem bas kakto evav toq sluchei i te ne sa zastrahovani ot neulqlno otnoshenie ot potrebitelq,tova treba da se promeni i za dvete strani ima smisal ,i kato slagaite tezi stikeri za nachina na prednaznachenie i na ramkite ,nezbravaite da slagate i iunfo sa prujinite i amortesiorite ,koito sa podhodesti
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот MAN6 » Чет Юни 03, 2004 10:17 pm

[quote="Black"]

@AgentOrange
nesam SAGLASEN 4E vsi4ki sa podlagali RAM AC na ne4ove6ki izpiti i T.N az poznavam 2-ma koito izob6to ne karat 4at pat se ka4vat a ramkite im ne prili4ata na ni6to
da6e DOI4IN KAZA 4e mo6e da smeni ednata ramka s nova za6toto 4oveka koito q e karal ne e vinoven NO O6TE NE Q E SMENIL :xx(: nese znae dali 6e q smeni NO TVA E DRYGA TEMA
nagqvam se novite 04 da sa zdravi a i do4yh 4e sa ot 6061 ako e taka 6esi kypa kat se overa 4esa zdravi[:p]
[/quote]

a kakwo she stane, ako ti kaja 4e i twoita beshe 6061?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот LiFo » Чет Юни 03, 2004 10:18 pm

[quote="Black"]
...sa si4kite se s4ypiha...
[/quote]

Лъжеш! Мойта си е здрава...
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот screamBoy » Чет Юни 03, 2004 10:30 pm

Хмм малко да се отклоня от предхождащите поста ми безмислици (кърпичка на заплакалите от обида продавам по 50ст/бройката)
в БАС вече се продава чудесно колело за FR, може би става и за лек DH - RAM FR, цената се върти около 2300 - това е за желаещите да карат такъв стил и да имат колело задължително марка RAM
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот SOD » Пет Юни 04, 2004 7:45 am

Всъщност отначало идеята май е била да се казват ROM, обаче за да не загубят клиентите си са сменили ROM със RAM.
А Ба Де Ва какво точно представлялва този RAM? Защото аз не съм от СофиЯта, пък скоро нямам път натам.
SOD = Stormtrooper Of Death

"Никога не се шпорИ с тъпак, защото може да ти го натъпче..."
SOD

Рейтинг: 1200

Мнениеот Windstream » Пет Юни 04, 2004 8:07 am

[quote="SOD"]

А Ба Де Ва какво точно представлялва този RAM? Защото аз не съм от СофиЯта, пък скоро нямам път натам.
[/quote]

Ми кът' ни 'найш што съ убаждъш, ъ? ;) И за кой RAM точно питаш? Ако е за АС - Giant AC ако си виждал, еми нещо като него, само че не съвсем... т'ва старото АС де, новото е още по-друго.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Юни 04, 2004 8:44 am

[b][color=black]Скр[color=red]ъ[/color]ц;):D[/b][/color]
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот bikerider » Пет Юни 04, 2004 10:17 am

[quote="AgentOrange"]

Върху ясно дефинирано warranty policy [b]в момента[/b] се работи, както и върху application chart с рамките и различните стилове.
[/quote]

точно за това говоря, "в момента се работи" значи че от година-две се продават рамки без "ясно дефинирано warranty policy". което значи че ако на някого е отказана гаранция, това решение е взето чрез "техническото и [b][u]социално[/u][/b] ноу-хау на хората от магазина", а не въз основа на ясни критерии. което преведено на български език значи нещо като "вервайте ми, тая рамка е abuse-вана".

[quote="AgentOrange"]
Иначе, по въпроса с abuse-а. Както и да го погледнеш, използването на all-mountain рамка за DH, скачане и т.н. е използване извън предназначението й, т.е. abuse, t.e. прави гаранцията невалидна. Не мисля и че точно ти си човекът, на който трябва да обяснявам поради какви причини може да бъде отказана гаранционна подмяна, но все пак - една от рамките е блъскана в дърво, друга е карана с мека пружина и амортисьора се е продънвал зверски... и все в този дух.
[/quote]

да аз прекрасно знам какво е abuse... :D:8D:

[quote="AgentOrange"]
За рамка, счупила се поради гаранционен дефект, не ми е известно. [/quote]

тоест излиза, че всички клиенти на БАС с гаранционни претенции са или некомпетентни, или са abuser-и.

[quote="AgentOrange"]
Всичко опира до това да се ползва правилната рамка за конкретния стил каране по правилния начин. За липсата на разяснения по темата си прав, но както казах - върху това се работи.
[/quote]

...но решението дали е спазено "да се ползва правилната рамка за конкретния стил каране по правилния начин" отново се взима въз основа на "техническото и [b][u]социално[/u][/b] ноу-хау на хората от магазина", а не въз основа на ясни критерии.

[quote="AgentOrange"]
[/quote]

жлъчни? мислех те за по в час. на [b]теб[/b] не ти правят чест подобни евтини black PR трикчета - аз питам конкретни неща, като потребител на БАС. точно тези малки подробности с гаранциите ме отказаха навремето да си купя твърда рамка от БАС.
относно ангажираността ми в "друг магазин" - дори да съм ангажиран (със смяна на масло на вилки?), какъв е проблема, след като в продажбата на рамки точно този магазин изобщо не е конкуренция на БАС?
Аватар
bikerider

Мнениеот Black » Пет Юни 04, 2004 1:20 pm

[quote="MAN6"]

[quote="Black"]

@AgentOrange
nesam SAGLASEN 4E vsi4ki sa podlagali RAM AC na ne4ove6ki izpiti i T.N az poznavam 2-ma koito izob6to ne karat 4at pat se ka4vat a ramkite im ne prili4ata na ni6to
da6e DOI4IN KAZA 4e mo6e da smeni ednata ramka s nova za6toto 4oveka koito q e karal ne e vinoven NO O6TE NE Q E SMENIL :xx(: nese znae dali 6e q smeni NO TVA E DRYGA TEMA
nagqvam se novite 04 da sa zdravi a i do4yh 4e sa ot 6061 ako e taka 6esi kypa kat se overa 4esa zdravi[:p]
[/quote]

a kakwo she stane, ako ti kaja 4e i twoita beshe 6061?
[/quote]
de da be6e
Аватар
Black

Мнениеот AgentOrange » Пет Юни 04, 2004 1:40 pm

Ех, тоя бутон "edit"... Майната му на онова за думата и камъка, а? Както и да е, и без това беше написал неща, които е смешно да идват от устата на човек, обвиняващ някого в спекулации.

[quote]
точно за това говоря, "в момента се работи" значи че от година-две се продават рамки без "ясно дефинирано warranty policy". което значи че ако на някого е отказана гаранция, това решение е взето чрез "техническото и [b][u]социално[/u][/b] ноу-хау на хората от магазина", а не въз основа на ясни критерии. което преведено на български език значи нещо като "вервайте ми, тая рамка е abuse-вана".
[/quote]

Ех, разни термини за black PR ми подмяташ, пък едно социално ноу-хау да те затрудни така... Не си в час нито с маркетинга, нито с това как се провежда правилна гаранционна политика ми се струва. Да те светна - проблемния компонент се оглежда от технически вещо лице (момента с техническото ноу-хау), и придобитата от огледа информация се допълва чрез информация от и за потребителя. Това става с КОМУНИКАЦИЯ. За да се извлече полезна и обективна информация от комуникацията трябват добри социални умения - момента със социалното ноу-хау. Следващия път преди да се юрнеш да болдваш саркастично произволни термини, които не разбираш - питай, вместо да се излагаш така...

[quote]
тоест излиза, че всички клиенти на БАС с гаранционни претенции са или некомпетентни, или са abuser-и.
[/quote]

Я стига... Не съм казвал такова нещо, чети внимателно и не влагай фантазия в тълкуването. Гаранционно обслужване в BAS ИМА, и то е ДЕЙСТВАЩО и ОБЕКТИВНО. Това че това не ти е известно единствено показва че си по-встрани от нещата от допустимото за да правиш подобни изказвания.

[quote]
...но решението дали е спазено "да се ползва правилната рамка за конкретния стил каране по правилния начин" отново се взима въз основа на "техническото и [b][u]социално[/u][/b] ноу-хау на хората от магазина", а не въз основа на ясни критерии.
[/quote]

Повтаряш се. Аз нямам намерение да го правя, за критериите вече ти казах как стоят нещата.

[quote]
точно тези малки подробности с гаранциите ме отказаха навремето да си купя твърда рамка от БАС.
[/quote]

Съжалявам да го чуя.

[quote]
относно ангажираността ми в "друг магазин" - дори да съм ангажиран (със смяна на масло на вилки?), какъв е проблема, след като в продажбата на рамки точно този магазин изобщо не е конкуренция на БАС?
[/quote]

Марто, стегни се. Шикалкавиш. Асортиментите на магазините нямат значение, да не говорим че до известна степен се припокриват по причини, които са ти добре известни, и би трябвало да те накарат да се позамислиш върху нещата. Но явно освен с маркетинга и провеждането на гаранционна политика не си запознат и с бизнес етиката...
Аватар
AgentOrange

Мнениеот bikerider » Пет Юни 04, 2004 2:20 pm

[quote="AgentOrange"]
[quote="bikerider"]
[/quote]

Ех, разни термини за black PR ми подмяташ, пък едно социално ноу-хау да те затрудни така... Не си в час нито с маркетинга, нито с това как се провежда правилна гаранционна политика ми се струва. Да те светна - проблемния компонент се оглежда от технически вещо лице (момента с техническото ноу-хау), и придобитата от огледа информация се допълва чрез информация от и за потребителя. Това става с КОМУНИКАЦИЯ. За да се извлече полезна и обективна информация от комуникацията трябват добри социални умения - момента със социалното ноу-хау. Следващия път преди да се юрнеш да болдваш саркастично произволни термини, които не разбираш - питай, вместо да се излагаш така...
[/quote]

Да, не съм в час, щото говоря неудобни неща. Не съм болдвал неща които не разбирам, а неща които са смешни. имаш ли да кажеш нещо по същество относно горната ми реплика? казвах че така нареченото "техническо и социално ноу-хау" не струва и пукната пара, ако някъде не пише какво се и какво не се покрива от гаранцията. има ли такъв statement? според самия теб няма. значи всичко е въпрос на субективна преценка на продавача, обикновено Дойчин. Знаем резултатите от неговите гаранционни преценки. Ти сам каза, че няма удовлетворени гаранционни претенции. За мен това изчерпва темата. Който може да чете и да мисли, ще си извади изводите.

[quote="AgentOrange"]
[quote="bikerider"]
[/quote]

Я стига... Не съм казвал такова нещо, чети внимателно и не влагай фантазия в тълкуването. Гаранционно обслужване в BAS ИМА, и то е ДЕЙСТВАЩО и ОБЕКТИВНО. Това че това не ти е известно единствено показва че си по-встрани от нещата от допустимото за да правиш подобни изказвания.
[/quote]

Фантазия? Цитирам собствените ти думи:
1. рамките се чупят заради abuse-ване.
2. "За рамка, счупила се поради гаранционен дефект, не ми е известно."

Тоест няма дефектни рамки, всички счупени рамки са abuse-вани. Това какво прави от потребителите, сладкари ли? Ти се стегни, щото се излагаш.

[quote="AgentOrange"]
[quote="bikerider"]
[/quote]

Марто, стегни се. Шикалкавиш. Асортиментите на магазините нямат значение, да не говорим че до известна степен се припокриват по причини, които са ти добре известни, и би трябвало да те накарат да се позамислиш върху нещата. Но явно освен с маркетинга и провеждането на гаранционна политика не си запознат и с бизнес етиката...
[/quote]

Всъщност не виждам какво общо има тук магазина на Каймата. Опитваш се да отклониш темата май. Но anyway, достатъчно гнусни приказки идващи именно от БАС съм чул по мой адрес за да ме стяга съвестта какво говоря и какво не говоря по техен адрес. Наблягам върху това, че говоря за [u]магазините[/u] БАС.

Edit: По въпроса за бизнес етиката - аз да не би да имам магазин, че да трябва да се подчинявам на някакви си правила за бизнес етика???
Чии са тези правила? И защо аз да ги спазвам, след като БАС бяха първите които избълваха невероятно количетво лайна по мой адрес и адрес на Каймата, когато постнах обявата за Hayes накладките. Или това, че постнах информация също нарушава бизнес етиката? Доста добре си се научил на двойни стандарти - когато ви отърва всичко е 6 и плямпате лайна по адрес на другите магазин, когато не ви отърва моментално вадите бизнес-етиката от прашасалото чекмедже.
Аватар
bikerider

Мнениеот HellRaider » Пет Юни 04, 2004 2:37 pm

Ave temata si se izkilifeferchi (izmeni) totalno.
Tuka choveka pita mai stava li RAM AC 2004 za lek DH
A kakvo se govori sega tuk
- pliue se RAM AC [color=red][b]2002 [/b][/color] (a 2004 "mai" si e razlichen)
- veche ne se govori za RAM AC a za BAS i garancii i neznam si kvo
- ..........

E az pa 6te kaja che spored men RAM AC 2004 stava za LEK DH
no ako pritejatelq i iska da kara po seriozno DH po dobre da ne eksperimentira. E ideqta mi e che da se puska lekichno s do 20 km v chas primerno (e to zavisi i ot terena de ama da rechem che govorim za sredno truden ) ne mu trqbva DH ramka
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот bikerider » Пет Юни 04, 2004 2:37 pm

[quote="AgentOrange"]

[quote="axelmax"]
[/quote]

Когато придобиеш техническото и социално ноу-хау на хората от магазина, ще разбереш как се познава... На човек с опит неща като място и вид на счупването, комплектовка и общо състояние на рамката и колелото [u]и информация придобита от [b][size=167]и за[/size][/b] собственика му дават достатъчно основание да прецени за каква повреда става въпрос[/u].
[/quote]

Това още един пример за ясните критерии ли е? По информацията за потребителя ли си вадите изводите за начина на ползване?
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Юни 04, 2004 2:41 pm

[quote="HellRaider"]

Ave temata si se izkilifeferchi (izmeni) totalno.
Tuka choveka pita mai stava li RAM AC 2004 za lek DH
A kakvo se govori sega tuk
- pliue se RAM AC [color=red][b]2002 [/b][/color] (a 2004 "mai" si e razlichen)
- veche ne se govori za RAM AC a za BAS i garancii i neznam si kvo
- ..........

E az pa 6te kaja che spored men RAM AC 2004 stava za LEK DH
no ako pritejatelq i iska da kara po seriozno DH po dobre da ne eksperimentira. E ideqta mi e che da se puska lekichno s do 20 km v chas primerno (e to zavisi i ot terena de ama da rechem che govorim za sredno truden ) ne mu trqbva DH ramka
[/quote]

това което казваш е 100% вярно. ставаше въпрос за гаранциите в БАС, че е смешно да разправят каквото и да било по адрес на потребителите при положение че нямат ясно дефинирана гаранционна политика, а продават въпросните рамки от доста време.

за рам 2004 тепърва има да виждаме за какво иде реч, не мисля че е разумно да си вадим изводите предварително. то ще си покаже.
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Пет Юни 04, 2004 4:46 pm

[quote="bikerider"]
Да, не съм в час, щото говоря неудобни неща.
[/quote]

Ласкаеш се.

[quote]
Не съм болдвал неща които не разбирам, а неща които са смешни. имаш ли да кажеш нещо по същество относно горната ми реплика? казвах че така нареченото "техническо и социално ноу-хау" не струва и пукната пара, ако някъде не пише какво се и какво не се покрива от гаранцията. има ли такъв statement? според самия теб няма.
[/quote]

Знам какво съм казал. Не е нужно да ми го повтаряш. И не знам защо изобщо чоплиш в темата, след като преди няколко поста казах, че това е известен и признат проблем, върху който се работи. А за досегашната гаранционна политика - не е нужно някое правило да е написано за да се спазва - примери че това се прави ще дам по-долу.

[quote]
значи всичко е въпрос на субективна преценка на продавача, обикновено Дойчин. Знаем резултатите от неговите гаранционни преценки.
[/quote]

Значи, ако съм те разбрал правилно, според [b]твоята[/b] преценка, неговата преценка.... хммм :D:D:D Субективност, казваш?

[quote]
Ти сам каза, че няма удовлетворени гаранционни претенции.
[/quote]

С колко големи букви трябва да ги го напиша за да престанеш да го правиш? СПРИ ДА ИЗОПАЧАВАШ ТОВА, КОЕТО СЪМ КАЗАЛ! ЧЕТИ:

[quote="bikerider"]
...[b]всички[/b] клиенти на БАС с гаранционни претенции...
[/quote]

[quote="me :)"]
1. [b]рамките[/b] се чупят заради abuse-ване.
2. "За [b]рамка[/b], счупила се поради гаранционен дефект, не ми е известно."
[/quote]

Усещаш ли вече в кой момент почна да плюеш на общо основание, или още някой трябва да ти подскаже в каква посока обърна дискусията? Помисли.

Иначе, примери за гаранционно подменени или ремонтирани части има достатъчно. Сещам се дори за един случай миналата седмица, при който човек с разплескан FiveD (очевидно разплескан от КАРАНЕ извън определеното за курбела предназначение, да не говорим че имаше и момент с пренатягане, т.е. неправилна поддръжка) си тръгна от магазина с Hussefelt... Това на несъществуваща гаранционна политика ли ти прилича? Въобще, както казах - прекалено незапознат си с нещата, за да правиш обобщения...

[quote]
Всъщност не виждам какво общо има тук магазина на Каймата. Опитваш се да отклониш темата май. Но anyway, достатъчно гнусни приказки идващи именно от БАС съм чул по мой адрес за да ме стяга съвестта какво говоря и какво не говоря по техен адрес. Наблягам върху това, че говоря за [u]магазините[/u] БАС.
[/quote]

Ами, споменах ти понятието бизнес етика. Когато си асоцииран по някакъв начин с някой търговец, НЕ говориш публично срещу другите от бранша. Независимо дали продаваш стока, сервизираш вилки, или чистиш кенефите. Просто НЕ ГО правиш. Още повече когато има установени отношения между фирмите, и те вършат работа заедно. И ОСОБЕНО, когато присъстват лични отношения - изяснявай си ги с конкретните хора. В противен изглеждаш като най-обикновен заядливец... Който си чеше егото, като си мисли, че говори "неудобни" работи ;). Би трябвало да имаш достатчъно дълъг трудов стаж, за да си наясно с тия неща...
Аватар
AgentOrange

Мнениеот Lubo » Съб Юни 05, 2004 1:42 am

@ Agent Orange
@ Bikerider
S izvinenie, no stanahte kato politicite :^::^:
Na vsi4ki ni se izqsni stanovi6teto vi i sum SIGUREN, 4e vseki si ima mnenie po vuprosa s garanciite i t.n.
ni6to li4no
P.S. po-umniqt otstupva. :D:D:D
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот Black » Съб Юни 05, 2004 11:20 am

az se ottegliam I BEZ TVA PI6A SAMO GLYPOSTI :V:
are 4ao na voto6a 6ese vidim:D
Аватар
Black

Мнениеот screamBoy » Съб Юни 05, 2004 10:33 pm

Ако не се лъжа има нова, подобна на RAM AC рамка (пак е с кобилици) и за тази година май тя ще заеме мястото й - RAM FR
в конфигурацията, дето я видях завчера сглобена в БАС според мен е чудесна за лек DH както и за повечето планински стилове.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот M1010X » Нед Юни 06, 2004 10:08 pm

@screamboy
какво е за теб лек DH? в момента, в който се качиш на драгалевци и почнеш да караш по трасето, реално погледнато караш (почти) DH, само дето не гониш време. това е единствената причина да не казвам, че карам спускане, защото съм с твърдак. затова карам FR. само дето не смятам, че ram ac би издържал и на моето каране. и то не защото блъскам и троша, даже напротив. просто не е рамка, която може да понесе такова натоварване (нямам предвид, че ще се счупи в момента, в който направя преден баланс с висока вилка; но на продължително каране от този тип няма да изкара дълго).
който иска да кара бързо и/или не може да пази, а кара като чувал с картофи и компенсира с това бавното каране, да си вземе dh team. скъп, но здрав. или драгомил :) сейнт. поне изглежда здрав, пък е на цената на ac-то. по-добрата алтернатива сякаш (тук говорим за хора, които трошат. не става въпрос за xc карачи, които от дъжд на вятър им се налага да минат по някое подобие на трасе).
ac-то има едно голямо предимство обаче. има немного ход (около 14 ако се не лъжа), което поне няма да ми убие много олито, ако си взема такава рамка. щото със сейнта просто забравям да дърпам нещо повече от 15-20см. аз с на марто dh team-а едва дърпам 4-5 :) ама едва ли някой, който е свикнал да прави оли 50-60 см ще си вземе такава рамка (с малки изключения). така че... май сейнт или fx team е най-доброто за тия пари (~900) щом става въпрос за спускане/freeride.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот Admin » Пон Юни 07, 2004 2:03 am

@M1010X
Не мисля, че ще ти развали толкова олито, знаейки колко високо го правиш, защото и аз, а и други хора видяха как Калин Рахнев с DH байка си прави олита по 50см, че и повече! ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот M1010X » Пон Юни 07, 2004 9:22 am

@admin
ласкаеш ме. :8D: обаче е истина, че с на марто колелото (вярно, че е с monstert) не мога да дръпна дори 5 см. сигурно е въпрос на тренировки.
еееех, кога ще мога да се уча с такъв байк ;)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот SPA » Пон Юни 07, 2004 9:31 am

[quote="AgentOrange"]
... Сещам се дори за един случай миналата седмица, при който човек с разплескан FiveD (очевидно разплескан от КАРАНЕ извън определеното за курбела предназначение, да не говорим че имаше и момент с пренатягане, т.е. неправилна поддръжка) си тръгна от магазина с Hussefelt...
[/quote]

Съжалявам че се намесвам. Не взимам страна в спора! Не се заяждам. Само ползна инфомация търся???

Би ли ми обяснил как точно гаранцията на Five-D покри този Hussefelt. Щото ако стават такива неща аз лично ще си купя още един такъв Five-D (стария ми е вече извън гаранционен) и ще дойда да си го гарантирам (това ще да е думата за извършване на гаранция).

Мерси предварително!!!:)
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

ПредишнаСледваща

Назад към Архив