S.T.A.L.K.E.R. батка

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

S.T.A.L.K.E.R. батка

Мнениеот Alien » Пон Мар 26, 2007 10:09 pm

Хуу, де, не само той, ами и Command & Conquer 3: Tiberium Wars... и двете ги има в Арена, вече. :) Първата:

СКУКА! Графиката е култ, атмосферата е култ, звуците са култ, ама... не знам, нещо не ме грабва, някак си се насилвам да я играя... но аз не съм много напред, а имам намерение да стигна, така че очаквам още!

Втората:

Почва да се тегли. :)

Мнения или ке си пишем сам?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот Krismars » Пон Мар 26, 2007 10:12 pm

Е че що ве столкер на макс грфика си изглежда доста добре, според мен обливиън е като игра от преди 5 години като ги сравнявам, звука и гейплей-а са добри, е аз съм минал само първата мисия ама няма нищо още не съм седнал сериозно да я цъкам :popcorn:
Аватар
Krismars

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Мар 26, 2007 10:25 pm

ммммм...
Мазен,БАТКА :uzi:
играта чук, ма нешо повече очаквах....
....и по-малко от към изисквания ;)
неам търпение да се разхода около АЕЦ-а Изображение
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alien » Пон Мар 26, 2007 11:20 pm

Всъщност говоря глупости. Играта кефи много. Ама много. Аз играя на следните настройки:

1024х768, Full Dynamic Lightning в Бейзик. В адвансд съм турил всичко на макс, някои неща съм ги намалил с по 1-2 от крайното, АФ съм сложил мъъъничко, колкото да не е без хич, АА съм сложил също, сенки на слънцето и тревата, абе, всичко почти на мах. :) Върви екстра, само да не беше тъпото дране по харда, докато зареди нивото и около 5 минути след това... но играта кърти. Сега ще пусна и проклетия К&К, тия пак са се съсипали да снимат ужасни филмчета. :) Но разбрах, че Сойър играел, така че... :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bruce » Пон Мар 26, 2007 11:47 pm

На каква машинка става въпрос :) ?
Аватар
bruce

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Вто Мар 27, 2007 12:56 am

Това е един много хубав въпрос :popcorn:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот tatunio90 » Вто Мар 27, 2007 1:51 am

S.T.A.L.K.E.R.A е станал много добре, ама можеше и по-добре. Айде за изискванията - карай, ще се играе на Low ама стрелбата доста са я окипазили. Пример - при точното прицелване с десния коп на мишока пушката закрива прекалено голяма част от екрана и се чувствам като кон с капаци, освен това е толкова неточна че самото прицелване напълно се обезмисля. Стигало се е до изпразване на пълнител без удар в целта при това във нисък клек.
Друго което ми направи впечатление е че има тук таме бъгове във играта, в смисъл следния: отивам във съседната зона и гледам някаква база - сталкери и военни си се пуцат на воля и трябва да помагам. Напредвам аз сред кашони и трупове и хоп - "помогни на сталкер в беда" хубу, викам си аз и като wannabe снайперист не хуквам през двора ами се хвърлям на най близката стълба и очиствам по наи бързия начин зоната на ранения. Отивам там, следват благодарности след което ми вика "айде бягай бързо близко живейш" щото щели да дойдат зган военни след малко. Скриваме се в близката гора с останалите сталкери и кво да видя "помогни на сталкер в беда" още стои като неизпълнена задача!? На всичкото отгоре тоз идиот хуква към базата (сам!?) точно когато оная "зган" се разтоварват с пълна сила. Хуква той и както бяга "УФ" пада от само себе си и познайте кво ми излиза "помогни на сталкер в беда". :confused:
Друг случай: малко по-късно влизам аз в едно подземие да търся нещо си еди-къде си и го намирам НО излизам по същия път по който влязох и целта "излазяй от канала" още стой. На всичкото отгоре я видях чак като излязох от тая зона и беше твърде късно да се върна там, вследствие на което - Objective Failed

Откъм атмосфера и звук просто "no comment" там не може да се пипне въобще, само като чуя Geiger-Countera как почва да цъка и почвам да се къдря :) На мене само "POST-APOCALYPTIC" ми дай и не ме търси ;)
As we strain to grasp the things that we desire, the thing we think will make our lives better - money, popularity, fame, we ignore what truly matters, the simple things, like friendship, family, love
Аватар
tatunio90

Рейтинг: 1235

Мнениеот danyalex » Вто Мар 27, 2007 8:55 am

Аз не смея да си я инстална, защото работя вкъщи в момента и имам доста работа сега :)

Иначе тази година трябва да пуснат HL2: Episod two, Hellgate London и Тhe Crossing
danyalex

Рейтинг: 1210

Мнениеот bruce » Вто Мар 27, 2007 9:04 am

И може би Diablo 3, но и аз чакам Hellgate :)
Аватар
bruce

Мнениеот Alien » Вто Мар 27, 2007 9:28 am

tatunio90 написа:Откъм атмосфера и звук просто "no comment" там не може да се пипне въобще, само като чуя Geiger-Countera как почва да цъка и почвам да се къдря :) На мене само "POST-APOCALYPTIC" ми дай и не ме търси ;)

Ти недей, че като излезе Фолаут 3 (тази година, всички се надяваме :) ) няма да си покажа носа навън, докато не я мина... ТРИ пъти! :) Баси колко обичам пост-апокалиптични игри... лелееее. :)

Относно машината ми - Conroe E6300 на 400x6, 2x512 DDR2-800 4-3-3-4, 7900GS 256 MB 600/800 и т.н. Солидна машинка, клокната колкото може. Е, и още бая може, но си трее хубаво охлаждане на процесора, а аз нямам. Не, че сега е зле, де. :)

Hellgate London не знам... тая игра така и не ми вдъхна доверия... виж Mass Effect и Bioshock така ще избият всичката риба, че не ми се мисли. :) Тази година ще е тежка от към култови РПГ -та... :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Crimson » Вто Мар 27, 2007 10:32 am

Alien написа:Всъщност говоря глупости. Играта кефи много. Ама много. Аз играя на следните настройки:

1024х768, Full Dynamic Lightning в Бейзик. В адвансд съм турил всичко на макс, някои неща съм ги намалил с по 1-2 от крайното, АФ съм сложил мъъъничко, колкото да не е без хич, АА съм сложил също, сенки на слънцето и тревата, абе, всичко почти на мах. :) Върви екстра, само да не беше тъпото дране по харда, докато зареди нивото и около 5 минути след това... но играта кърти. Сега ще пусна и проклетия К&К, тия пак са се съсипали да снимат ужасни филмчета. :) Но разбрах, че Сойър играел, така че... :)

мдамм, аз днес го пуснах 1280х1024 всичко дет се сетиш на макс и върви перфектно и ми зарежда доста бързичко ;) :D :evil: Само не видях дали има екстри кат X-FI, че бързах за работа :) Ама довечера ще я разгледам.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Alien » Вто Мар 27, 2007 11:23 am

Crimson написа:
Alien написа:Всъщност говоря глупости. Играта кефи много. Ама много. Аз играя на следните настройки:

мдамм, аз днес го пуснах 1280х1024 всичко дет се сетиш на макс и върви перфектно и ми зарежда доста бързичко ;) :D :evil: Само не видях дали има екстри кат X-FI, че бързах за работа :) Ама довечера ще я разгледам.

Са к'во, ще си мерим ... ? :) То твойто не е интересно, пускаш всичко на макс и то тръгва. Тъпо. Трее да има играчка, да се настройват опции и т.н. :D
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот kotka12 » Вто Мар 27, 2007 12:33 pm

@Alien @ Crimson

позьорчета
ще ви счупя крачетата мършави

:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Krismars » Вто Мар 27, 2007 1:22 pm

ся като сме тръгнали да се фукаме 1280 х 1024 на мах около 30 фпс. това мах фпс иначе около 20-тина като играя
машинката е : амд х2 4200+@2,4, 2 гб корсар ддр 2 533, 7800ГХТ@ 555/1310, 250гб сиигейт стата 2
Аватар
Krismars

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Мар 27, 2007 7:49 pm

Ако ще си меритеш котлоните,има си форуми,тука си мерете каручките.:)

Иначе,свежи идей има в Сталкъра,ама всичко е некво бездарно събрано накуп.При мене,всичко си кроти на мед :) и играта има приятна визия.На макс малко повечко шарп и блес-блес,та ми е се тая.:)

Да ви секна малко слюнкоотделянето - недейте да очаквате от Fallout 3 нещо което да изглежда като продължение на предишните.След обливиън,а и след коментарите на БетеЗда,че ше си я прааат както си щАт те,значи ще гледаме обливиън без зелени треви и дървета.:)Пък и от същата гледна точка най-вероятно.:)
Аз поне не храня никви надежди вече.Пък съм маниакален фен на двойката.Щото ако е шит,както очаквам,просто ще приема,че не е имало трета част.Пък ако е найстина култова,ще съм приятно изненадан.:)

П.п. Диабло 3 да ми смуче левия тестис.:)Жалко,че загубих толкова време с тази,а и предходната й игра.:)Добре,че беше Балдура да ми отвори очите.:)...всъщност,първо беше Fallout-a :D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Crimson » Вто Мар 27, 2007 8:31 pm

Metal_Psycho написа:П.п. Диабло 3 да ми смуче левия тестис.:)Жалко,че загубих толкова време с тази,а и предходната й игра.:)Добре,че беше Балдура да ми отвори очите.:)...всъщност,първо беше Fallout-a :D

:agree: :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Alien » Вто Мар 27, 2007 9:28 pm

@Metal_Psycho - и аз мислех ТОЧНО като теб, когато разбрах, че Bethesda ще правят Фолаут -а... изпаднах в депресия! Но... абе не знам, надеждата умира последна... ако съсипят най-великата игра на света... мамицата им... ще... ще... вече съм бесен... :(!:

СТОЛКЪР... след малко продължавам. Излезе някакъв шибан пач, който уж подобрявал малко "вървенето", ама сейвовете не тръгвали от старата версия... дебилно.

Edit: е брао, сложих някакъв пач, и сега и ДВАТА крака, на Виталити и на Хейтрид, не тръгват... чудесно. Сега как ще играя?! :(!:

Едит 2 - аааа аз съм написал за пача. Е, те него сложих. Вие недейте. :(!:
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Velio » Сря Мар 28, 2007 8:54 am

:offtopic:

Мен Arcanum ме изкефи повече от Fallout-а :popcorn:

Я кажете некое свестно RPG, ако може да не е 3D или поне да тръгва на по-стар компютър. От години не съм цъкал игрички, а ми се е доиграло рпг нещо... :)
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот Alien » Сря Мар 28, 2007 4:06 pm

Xenogears. Това е Играта. За PSX е, така че си намери и ePSXe 1.6.0, плюс там всичките плъгини и БИОС, които ти трябват. После я почвай.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот DOM » Вто Апр 03, 2007 11:09 am

Има една игра и тя е WOW - TBC ( хм .. или по-скоро болест :dunno: ) ... :beer:
DOM

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Апр 03, 2007 11:35 am

DOM написа:Има една игра и тя е WOW - TBC ( хм .. или по-скоро болест :dunno: ) ... :beer:

Е тва е пъри пост в МТБ форум. :bowdown: :D

П.п.поне да беше писал в кой реълм(ако играеш в пиратки,пропусни послеписа) си,име на герой,за да може да се свърже човек.:)
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот DOM » Вто Апр 03, 2007 11:48 am

Metal_Psycho написа:
DOM написа:Има една игра и тя е WOW - TBC ( хм .. или по-скоро болест :dunno: ) ... :beer:

Е тва е пъри пост в МТБ форум. :bowdown: :D

П.п.поне да беше писал в кой реълм(ако играеш в пиратки,пропусни послеписа) си,име на герой,за да може да се свърже човек.:)

Слагам си подпис, цък на линка ... сега мъчим Hydross ... вероятно следващия ресет пада ;) :) :agree:
::: Blood Knight Plu :::
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
DOM

Мнениеот Alien » Вто Апр 03, 2007 5:44 pm

S.T.A.L.K.E.R. - едва ВЧЕРА успях да я подкарам със СМОТАНИЯ пач... но играта е... Играта е!!! Хора, това е АТМОСФЕРА, разбирате ли, депресия, подтиснатост... лелелелелелел, лудница... вече живея за вечерите, в които се прибирам и сядам да играя... ллелелел малеелеееееее. Още 3-4 часа и се почва отново. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Harka » Вто Апр 03, 2007 8:14 pm

:crazy:
Аватар
Harka

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Апр 18, 2007 9:39 pm

Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Alien » Сря Апр 18, 2007 10:59 pm

Metal_Psycho написа:http://arenabg.com//details.php?id=72530

:)

Да, бе, братче, това днес го видях и ми увисна ченето. Пуснах го да се тегли, ама го спрях. През нощта мога да продължа...

Иначе по темата - СТОЛКЪР е играта на хилядолетието за мен. :) Въпреки че то сега почна и аз сигурно няма да го доживея цялото... не знам, играта толквоа брутално кърти, че направо не мога да живея за друго в момента... е, разбира се, и тя си има кусури... като почнем оттам, че зарежда зверски бавно, после насича десет минути, докато зареди тъпите текстури в РАМ -та, през което време те убиват поне три пъти, понеже в момента съм в базата на Фридъм в Military Warehouse -a, с които реших да се сбия, щото тъпаците от Duty ме накараха... абе, дълга и широка, но това зареждане и насичане просто убива толквоа желанието за игра, че ми се иска да бия по компютъра, докато не ми изтече кръвта от ръцете... но не, НЯМА да го направя, сори ТОЯГА. :) Абе, играта е нечовешка, просто заЕбвайте колоезденето и я почвайте. ;)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Alien » Пон Апр 23, 2007 10:15 pm

Тази игра, приятели мои, е гениална, феноменална... не, тя е незабравима... това, което изпитвам, играейки я, е неописуемо... Стигнах мястото наречено Red Forest (червена ли беше, к'ва беше, не знам, твърде съм екзалтиран да помня подобни имена... :) )... Първите впечатления от мястото беше картинката, докато зарежда нивото... някаква сграда и четири "кули", високи колкото небето, и някакво синьо-лилаво електричество, излитащо към небето от тях... БЕЗУМНО красиво... зареди...отворих картата и разгледах какво има наоколо... един шибан път, няколко разбити хеликоптера на тъпите военни, някакво място, в което трябва да отида, за да... няма да разказвам. :) Видях какво има в местността отгоре - там беше прословутитят Brain Scorcher... побиха ме тръпки при мисълта, че стигам ТАМ! След него - Chernobyl NPP... е как да не ти стане мило на душата... Тръгнах. Посрещнаха ме едни нещастници, кръстили се Monolith. Доста подходящо, предвид какво "пазят" (ако поиграете ще разберете какво имам предвид). Гадни копелета са, признавам. Чувството... чувството... ходиш си, виждаш в далечината по пътя няколко скупчени таратайки, което означава неприятност. Оп снайпера, оп 2ма-3ма... опуцваш първия, но копелетата се усещат и започват да бягат настрани... аз почвам да гоня втория, но се чува един зверски пукот, при което куршумът, излетял от цевта на ТЕХНИЯ снайперист, се забива с гръм в камъка до мен, оставяйки дупка, която щеше да седи лошо на главата ми... гениално, казвам ви! Смяна на тактиката. Ще трее да се крия. Докато се усетя, обаче, гадовете са ме обградили. Единият отляво заминава, само за да разбера, че зад мен е имало друг. Лоуд. Сега вече знам за що иде реч. Тичам настрани към някакви къщички, но само приближавайки се Гайгеровия броч почва да пищи нечовешки (както и при всички превозни средства), аз се наяждам с брутално много радиация, бягам още по-далеч, там ме погват едни кучета, депресия... айде обратно при войниците, те поне изглеждат... човешки... спринцовка против радиацията, опуквам войниците. Аре нататък... екранът целият е в "онзи" ефетк на белите точки заради нечовешката радиация. Добре, че имам хубав сют... засега. Излизам от един ляв завой, и това, което чувам, е един тътен. Поглеждам наляво и погледът ми хваща само следата от ракетата, изтреляна от РПГ -то на един от Монолит... Аз не знаех, че имам такива рефлекси. Баси чувството, ревеш от кеф колко е брутално, трескаво се обръщаш и хукваш да се криеш зад някой камък, като зад теб се чува някакъв зверски гръм. После го наказах. А колко е яко - след като ги поразмазах и се ръшнах към последните - един се депресира и тръгна да бяга панически назад. И не видя една електрическа аномалия. Така се изпържи, така светна всичко, че аз изкрещях от кеф. Е НЯМА ТОЛКОВА брутално усещане!!!! После пътят направи рязък ляв завой покрай една ограда и там се откри гледката... отсреща в мъглата се виждаха тези кули от картинката, или по-скоро само присветкаха високо в небето... ех, да беше ясно времето, като предната нощ, когато имаше ЕДИН залез, който беше толкова невероятно красив, абсолютно реален, честно ви казвам! Но не, една депресираща мъгла, един мрак (въпреки че беше около пладне), едни изоставени постройки, вой на гадни изчадия, аномалии хвърлят искри, една радиация, смърт и разруха навсякъде, а аз съм сам, съвсем сам... това е... без думи... Заваля и дъжд. Светкавици. Околните дървета оставят играещи сенки върху земята, само да ме стряскат... как е възможно да е ТОЛКОВА красиво... искам да остана тук, завинаги... тръгнах уверено напред... към адски неизвестното. Пътят продължи леко нагоре. Един горкичък човечец беше застанал зад едни избухливи варели... много красиво се взривиха и озариха всичко около себе си. Помислих си какъв глупак е. 20 метра по-нагоре, когато към мен по склона се затъркаляха десетина такива, отгоре бивани пуцани от Монолитци, си помислих същото. Крещях от кеф и ужас и бягах назад. Замалко да се натреса в една аномалия. Абееее култ! Как да е, стигнах базата. Радиацията и пси-ефектът от Брейн Скорчъра си казваха думата... пред очите ми всичко беше жълто, адски депресиращо. А ужасът стана реален, когато едни ГНУСНИ същества-призраци започнаха да излизат от земята... ебаси гадното... вътре ме накараха да изключа Скорчъра. Влязох в някакво подземие... а тука колко гениално са се справили нашите украински колеги... освен че всичко е пълно мъртвило, освен че всичко е грозно изоставено, жив човек не е бил тук в близките години, всичко се порутва, обелени стени, красота... и гробна тишина... безумно е... влияе страшно на възприятията, когато си с 5.1 слушалки, 1 часа през нощта е, тъмно е, пердетата са спуснати и единственото пред теб е мониторът, Играта... само тук-таме се чуват конкретни звуци... плъх, моите стъпки, собственото си ускорено дишане (реалното), счупена газова тръба, нещо изскърцващо, ръмженето на едно невидимо изчадие... треперейки замирам... не дишам, ослушвам се и се оглеждам с все сили... ето те, мръсна гадино, виждам ти белите очички... ти очевидно още не си ме усетило... зЕми тоя куршум... аааа що не умираш, беее, къде изчезна, мамка ти!!! Панически тичам назад, поглеждам да видя какво има, празен коридор, чудесно... тичам назад, гледайки напред... изведнъж се спирам в нещо, което просто...... НЕ трябва да е там... сърцето спира, стомахът се свива... ебаси ОТВРАТИТЕЛНОТО чувство... ужасно е пристрастяващо... как да е, отрепах го... имаше ДВЕ изчадия в цялото огромно ниво... това не е Дум 3, тука само те плашат, без накрая реално да има нещо... мамка ви... абе, после изключих Скорчъра, Монолитци ме налазиха, а отвън стовариха и хеликоптери с военни. Ебаси култовата пуцалка... Аре стига, че прекалих... тази игра, това гениално творение, то не се описва. То се изживява... не... то се... ПРЕживява. НЯМА такава игра...

Ако с цялото си безсмислие съм накарал поне един човек да я пробва (конкретно - Софчо, Метален, Хамстер и т.н. :) ) - мишън акомплишд. Не му мислете, това не се забравя. Оставя трайни последици в паметта. Само вижте какво изписах, баси.

П.П. Абе, к'во да разправям... в Припят е жестоко, няма да обяснявам. После отидох в Чернобил НПП... леле мале... това е... не знам... безумие е... там е ВОЙНА, истинска ВОЙНА, разбира те ли? Едни хеликоптери летят, единият влезе в една аномалия, майката му разкатаха... другите пуцат зверски с ракети и картечници по нещо... аз само се крия и се наслаждавам. Отвсякъде истрели, касапница, взривове, хеликоптери, радиация, ебаси майката. Хеликоптерите по едно време и мен ме погнаха. СПЕк, БЯГ, леле лууууудница. Абе защо обяснявам бееее, това е ебаааааааааси играта. НАЙ-ДОБРАТА, НЯМА друга такава!

Edit: аз я врътнах, БТВ.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Апр 23, 2007 10:23 pm

Alien написа:Ако с цялото си безсмислие съм накарал поне един човек да я пробва (конкретно - Софчо, Метален, Хамстер и т.н. :) ) - мишън акомплишд. Не му мислете, това не се забравя. Оставя трайни последици в паметта. Само вижте какво изписах, баси.

...ъъъъ....
.. не чи нешо, ма я бех изтеглил преди теб :nono:

п.с.
разходките над Сеславци лошо ти влиаят Изображение
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alien » Пон Апр 23, 2007 10:34 pm

Побърквам се. НЕ е възможно да е ТОЛКОВА гениална тази игра. К'во колоездене, бе, СТОЛКЪР е истината в тоя живот... баси.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Crimson » Пон Апр 23, 2007 10:48 pm

:bigeyes: Впечатлен съм :bigeyes: След този пост няма начин да не я пробвам :bigeyes:
Аватар
Crimson

Следваща

Назад към Други