Евродепутати...?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Евродепутати...?

Мнениеот bluskanie » Вто Мар 27, 2007 10:40 pm

Вероятно сте чули новините с идеята, медиците ни да се кандидатират за евродепутати с надеждата, да излязат от тежката ситуация. Понеже има член в закона, който не позволява на хора, живели извън България, да се кандидатират, нашенските депутати ще внесат искане за промяна в закона, заради медиците ни.
Какво ви е мнението? Дали това е вариант за спасение или...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот iiccoo » Сря Мар 28, 2007 7:26 am

Ами аз само мога да кажа, че това не е игра.
От една страна не знам колко човека в България са сигурни на 100% в невинността на медиците.
От друга страна трябва ли още първите месеци да се излагаме в ЕС ? Това са важни постове все пак, а не както в нашия парламент.
Аватар
iiccoo

Рейтинг: 1200

Мнениеот squat » Сря Мар 28, 2007 8:41 am

Идеята за евродепутатството си е номер за да променят закона и пак да тръгнат автобусите с гласоподаватели. Сигурен съм, че и за еврокомисари да ги изберат, либийците пак няма да ги пуснат. Въобще се чудя как някой може да си мисли, че с хартиени лентички и евродепутатски номера може да се свърши работа, която хората по света вършат с командоси и бомбардировачи.
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Мнениеот lanzz » Сря Мар 28, 2007 9:29 am

ще трябва да тръгнат автобусите с кандидат-евродепутати, а не с гласоподаватели.
Аватар
lanzz

Мнениеот quiker » Сря Мар 28, 2007 10:00 am

и аз мисля като squat , дори и медиците ни да се кандидатират за евродепутати , пак the madaf*ckin libians няма да ги пуснат :V:
ЖИВЕЯ за да КАРАМ, КАРАМ за да ЖИВЕЯ

NEW NAME: MpaBka ABuaTop
Аватар
quiker

Мнениеот Isidor » Сря Мар 28, 2007 10:05 am

Аз лично съм позитивно настроен, защото ако станат евродепутати ще получат имунитет и затова ще ТРЯБВА да ги пуснат, независимо дали искат или не, НО ако е така те и либийците могат да направят същото с тяхния престъпник в затвора в БГ (sorry, но му забравих името)
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот did » Сря Мар 28, 2007 10:07 am

Isidor написа:...и затова ще ТРЯБВА да ги пуснат...

Надявам се пишеш точно толкова сериозно, колкото аз - в темата за аватарите с Марцокита.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 12:02 pm

Оставете хората на мира бре, лика-прилика ще са си със Софиянски и отрочето на Капка Лидерова :nuts:

Пък после някой друг следствен ще намаже... :spin:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 12:04 pm

Isidor написа:Аз лично съм позитивно настроен

Изображение

Упсс... кви ги дрънкам и аз, забравих че априори са невинни, щото са БЪЛГАРИ :bowdown:

Isidor написа:ще ТРЯБВА да ги пуснат, независимо дали искат

Or else what? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Сря Мар 28, 2007 12:15 pm

Isidor , Либийците от край време си правят каквото си искат, и презимцията "ще трябва да ги пуснат" и доста смешна. Много им дреме за имунитети.
Bikerider , България не признава присъдите на медицинските сестри, така че ДА ТЕ СА НЕВИННИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! Това че има българи в чужбина , които правят мизерийки и ги осъждат , не означава че всички обвинени са виновни. Искренно се надявам това което си написал да не е отношението ти спрямо проблема с медиците ни.(но дори и да е такъв , всеки има право на лично мнение)
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 12:32 pm

airborneone написа:Искренно се надявам това което си написал да не е отношението ти спрямо проблема с медиците ни.(но дори и да е такъв , всеки има право на лично мнение)

Нямам отношение към "проблема"...

Чудя се само къде бяха всичките "патриоти", когато окошариха онези момчета в Дубай?
Чудя се някой колко ли пари е направил със лепенките "Не сте сами" и колко от тия пари ще отидат за защита и лобиране ? :idea:
Аватар
bikerider

Мнениеот Delurin_Imytholes » Сря Мар 28, 2007 1:59 pm

bikerider написа: Чудя се някой колко ли пари е направил със лепенките "Не сте сами" и колко от тия пари ще отидат за защита и лобиране ? :idea:

:offtopic:
Ми точно 50лв взех аз ама от знаменцата.А и не дадох нито стотинка за защита и лобиране. :D

По темата, закъснели и изсмукани от пръстите опити да уловим вятъра...
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот did » Сря Мар 28, 2007 2:42 pm

Прочетете това, внимателно!

http://www.bulron.com/?p=553

... и спрете най-накрая да мешате политиката с разни други неща, включително с планинско колоездене. Всеки такъв опит е смешен и жалък.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Сря Мар 28, 2007 2:46 pm

Isidor написа:Аз лично съм позитивно настроен, защото ако станат евродепутати ще получат имунитет и затова ще ТРЯБВА да ги пуснат, независимо дали искат или не, НО ако е така те и либийците могат да направят същото с тяхния престъпник в затвора в БГ (sorry, но му забравих името)

е как Либия ще влезне в ЕС,за да си имам евро депутат? :rofl:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 2:55 pm

@did: :agree:

@airborneone: А защо не Маргина - евродепутат? Да не би да е по-малко българин??????? :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот Delurin_Imytholes » Сря Мар 28, 2007 3:00 pm

bikerider написа:@did: :agree:

@airborneone: А защо не Маргина - евродепутат? Да не би да е по-малко българин??????? :dunno:
Е какви са тия въпроси, нали по презумция сестрите са 100% невинни, ти пък сега!? ;)
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот airborneone » Сря Мар 28, 2007 3:19 pm

bikerider написа:@did: :agree:

ok , на политически теми няма да споря, защото за мен случая с мед. сестрите си е 100% политика. По-добре да покараме някой път заедно, ако е вярно това което чувам , ще е доста полезно (за мен ) да покараме на долу (заедно) :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 3:58 pm

С удоволствие (каквото и да е това, което чуваш :))
:beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 28, 2007 4:01 pm

did, не съм съгласен с автора на статията относно популяризирането на кандидатурите на медиците. Според мен е реално възможно да се проведе общонационална кампания, подкрепена от всички политически партии, както и от неправителствени органиазции, и мисля, че биха успяли да се преборят за нужните гласове. Това обаче не е най-важното в случая... По-важен за мен е въпросът, дали ако евентуално бъдат избрани за евродепутати, това би имало положителен ефект върху положението, в което се намират? Доста се съмнявам лично...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Сря Мар 28, 2007 4:09 pm

bluskanie написа:did, не съм съгласен с автора на статията относно популяризирането на кандидатурите на медиците. Според мен е реално възможно да се проведе общонационална кампания, подкрепена от всички политически партии, както и от неправителствени органиазции, и мисля, че биха успяли да се преборят за нужните гласове. Това обаче не е най-важното в случая... По-важен за мен е въпросът, дали ако евентуално бъдат избрани за евродепутати, това би имало положителен ефект върху положението, в което се намират? Доста се съмнявам лично...

Bluskanie, ти явно не си в час. Казвам ти го с най-добри чувства. Разбери, че изборите са за ВИД ПОЛИТИКА, от която зависи живота на 7 милиона българи, а не за спасяване на 6 човека, колкото и да са невинни. Това са сериозни неща и оригиналниченето не е адекватен подход. Просто тези неща не трябва да се мешат! Даже и да ги издигнат, даже и да ги изберат, от това всички българи само ще изгубят, защото за пореден път ще им се пробутат някакви неполитически идеи като национален приоритет и пак няма да се гласува за политика. Ако нещо липсва на България в момента, това не е 6 медици в повече, а политическо мислене в главите на 2-3 милиона гласуващи. Такова няма и явно пропагандата няма да допусне скоро да има.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 28, 2007 4:15 pm

Бе в час съм си, ама се чудя ако някой ваш близък се намираше в подобно положение, а надежда за изхода му беше в това кандидатиране...
Политиката е сериозно нещо, но да ми казваш, че съдбата на народа е в ръцете на депутатите... айде, айде.

Идеята според мен не е добра САМО И ЕДИНСТВЕНО, защото едва ли ще помогне на медиците. Ако беше обратното, щях да съм твърдо ЗА.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Crimson » Сря Мар 28, 2007 5:19 pm

bluskanie написа:Бе в час съм си, ама се чудя ако някой ваш близък се намираше в подобно положение, а надежда за изхода му беше в това кандидатиране...
Политиката е сериозно нещо, но да ми казваш, че съдбата на народа е в ръцете на депутатите... айде, айде.

Идеята според мен не е добра САМО И ЕДИНСТВЕНО, защото едва ли ще помогне на медиците. Ако беше обратното, щях да съм твърдо ЗА.

Всички си вярваме, че сме в час ама дали е така?! Мисля че did много добре го каза. Стига да подходиш рационално върху това, което е написал. Въпроса е доста лъзгав и аз смятам, че решения изградени на емоционална основа само биха навредили. :beer:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 28, 2007 5:28 pm

Crimson написа: Въпроса е доста лъзгав и аз смятам, че решения изградени на емоционална основа само биха навредили. :beer:

Аха... щото досега неемоционалните, сдържани, дипломатични решения бяха полезни ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Мар 28, 2007 11:36 pm

bluskanie написа:
Crimson написа: Въпроса е доста лъзгав и аз смятам, че решения изградени на емоционална основа само биха навредили. :beer:

Аха... щото досега неемоционалните, сдържани, дипломатични решения бяха полезни ли?

Логиката логична... да живей :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Чет Мар 29, 2007 12:39 am

bluskanie написа:... а надежда за изхода му беше в това кандидатиране...

Каква надежда, бе, човек, това е абсолютно несериозно!
Първо, на Кадафи му дреме в какво качество се явяват нашите медицински сестри, нали са си на топло. Второ, може пък и да му задреме, както обсъждаха днес разни хора в едно радио - все пак цената може да се вдигне, ако се увеличи важността на сестрите. Трето, разчита се, че ако бъдат избрани, това автоматично ще предизвика повече действия от страна на ЕС или някой друг в тяхна защита. И от къф зор? Според мен подобен фантасмагоричен вариант би довел единствено до това, че докато медицинските сестри са в Либия, България ще има няколко евродепутати по-малко.
Разбира се, до такъв вариант изобщо няма да се стигне. Причини има като за 10 страници. И тогава какво? Нещата си добиват очертанията на поредната голяма глупост, сътворена от хора, които или са с нечисти интереси, или просто са неадекватни.
Извинявам се за острия език, ама ми е писнало от разни "масовки", които не само изглеждат смешно и ни излагат, ами допълнително промиват и изкривяват и без това странното политико-обществено съзнание на голяма част от санародниците ни.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Crimson » Чет Мар 29, 2007 10:02 am

Bikerider :agree:

Admin еваларка ти бичим :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 29, 2007 10:24 am

Admin написа:
bluskanie написа:... а надежда за изхода му беше в това кандидатиране...

Каква надежда, бе, човек, това е абсолютно несериозно!

Тяхната лична надежда... несериозна или сериозна, то тя е НАДЕЖДА. Нашите мнения нямат значение...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Чет Мар 29, 2007 10:34 am

bluskanie написа:Нашите мнения нямат значение...

Напротив. Имат. И точно щото имат, трябва да се мисли, а не да се ходи след щуротиите на Яни Янев (който, впрочем, беше застанал май по едно време начело и на таксиметраджиите).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот chill » Чет Мар 29, 2007 10:45 am

Пази, Боже, от криворазбран патриотизъм!!! :puke:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 29, 2007 10:51 am

Къв патриотизъм, кви пет леа...?