[quote="velco"]
[quote="bikerider"]
@velco:
Да не би да намекваш, че се оправяш в лавината от закон, подзаконови актове, наредби на шефа на митницата и прочее нормативни документи, по-добре от митничарите?
[/quote]
Tова е абсолютно сигурно, те повечето сигурно не могат и да четат, тъпите копелета.
[/quote]
Тогава иди в парламента и им обясни наболялата ситуация. Чуден човек си ти... Аз пък три пъти съм питал на митницата и трима различни митничари са ми казвали едно и също: "няма проблем, ако подателя е декларирал, че е еднократен подарък." имало там някакъв таван на стойността и това е... та питам - ти с шефа на митницата ли спиш, че знаеш кое как стои точно там???? щото ако не, само празнословиш върху закона без да имаш пълната информация. аз не съм адвокат, не знам закона като теб, но фактите са си факти. ако имаш проблем, оплачи се в парламента...
[quote="velco"]
[quote="bikerider"]
Това с подаръците минава, просто защото никой не може да докаже, че НЕ е така, както си го декларирал. Опитай се да дефинираш "обществено полезна дейност" и ще се сетиш за какво иде реч.
[/quote]
А ти дали си българска организация на бюджетна или общинска издръжка или юридическо лице със седалище на митническата територия на Република България, което извършва общественополезна дейност И което е получило разрешението на Централното митническо управление за безмитен внос след представяне на положително становище от съответните компетентни органи?
Както казах, двете мнения са достатъчно ясно изказани. Като толкова разбирате, основавате фонд да плащане на непредвидени митнически разходи. Щото иначе е лесно да се плямпа, когато контрата остава в някой друг.
[/quote]
не съм. освен това, не разбирам от право и закони и казуси като теб. знам само фактите. ако ти не ги разбираш тези факти, чети още закона и си блъскай главата. но определено мисля, че не трябва да занимаваш целия форум с правните си главоблъсканици.