Marzocchi i DRAGOMIR

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Вто Юни 08, 2004 10:50 am

Освен това, защо мислиш че това е опасна практика, след като се практикува масово от много хора и то отдавна? Ако ти не си ползвал тази "вратичка", това не значи че е опасна. Просто е вратичка, затова и така се казва.

Виж от кого е оставена и с каква цел, не мога да коментирам.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот velco » Вто Юни 08, 2004 11:36 am

[quote="bikerider"]

@velco:
Да не би да намекваш, че се оправяш в лавината от закон, подзаконови актове, наредби на шефа на митницата и прочее нормативни документи, по-добре от митничарите?
[/quote]

Tова е абсолютно сигурно, те повечето сигурно не могат и да четат, тъпите копелета.:D

[quote]
Това с подаръците минава, просто защото никой не може да докаже, че НЕ е така, както си го декларирал. Опитай се да дефинираш "обществено полезна дейност" и ще се сетиш за какво иде реч.
[/quote]

А ти дали си българска организация на бюджетна или общинска издръжка или юридическо лице със седалище на митническата територия на Република България, което извършва общественополезна дейност И което е получило разрешението на Централното митническо управление за безмитен внос след представяне на положително становище от съответните компетентни органи?

Както казах, двете мнения са достатъчно ясно изказани. Като толкова разбирате, основавате фонд да плащане на непредвидени митнически разходи. Щото иначе е лесно да се плямпа, когато контрата остава в някой друг.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Вто Юни 08, 2004 12:44 pm

Бат' Велко, предлагам да четеш това, което пост-ваш:

[quote="velco"]

Чл.702. Безмитен внос се разрешава само когато:
1. подаряването на предметите има случаен характер;
2. по вид, стойност и количество предметите нямат търговски характер;
3. предметите няма да бъдат използвани за търговски цели.
[/quote]

:D:D:D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Юни 08, 2004 1:04 pm

[quote="PtD"]

[quote="velco"]

[/quote]
[b][color=red]AND[/color][/b] [quote]
[/quote]
[b][color=red]AND[/color][/b] [quote]
[/quote]

[/quote]

Три необходими, но не и достатъчни условия:D;):8D:.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот velco » Вто Юни 08, 2004 1:06 pm

[quote="PtD"]

[/quote]

Ха, не само чета, ами и задълбочено го обмислям :D.
[quote]
[quote="velco"]

[/quote]

[/quote]

Това се отнася за "Подаръци, получени в рамките на международните oтношения".
velco

Мнениеот QuIcKMoB » Вто Юни 08, 2004 2:18 pm

ufff velco stia si filosofstfal 6oto me iznervq6 we4e.....az ti kazvam /i ne samo az :D/ 4e taka si vnasqt masa narod i to ne ot v4era...a ot baq wreme...tui 4e ti ako si nadiplil pa4kite i ti se plashtat danuci, koito posle da otidat f djoba na upravlqva6tite...PLASHTAI PLASHTAI V BROI!:^:

p.s. evalata bikerider:) dobre kazano:P
QuIcKMoB

Рейтинг: 1200

Мнениеот M1010X » Вто Юни 08, 2004 2:57 pm

quickmob, прочети отново първите 4 страници, защото очевидно ти не си ме разбрал. мързи ме да обяснявам повече. на който му сече пипето, би трябвало да е схванал какво имам предвид още от първия пост. стига толкоз, че ми писна.

@velco: престани да им се връзваш. има хора, които спазват, има и такива, които не спазват толкова стриктно закона. тия, дето го правят, ще са преебани по-често. тия, дето не, ще ги преебат веднъж, ама ще им държи влага дълго време. няма смисъл, разбрахме ви :D

@bikerider: вратички в законите не би трябвало да има, предполагам го знаеш. ако ли не, пробвай да внесеш едно ferrari като подарък и да видим дали няма да ти направят проблем ;)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот PtD » Вто Юни 08, 2004 5:17 pm

[quote="M1010X"]

@bikerider: вратички в законите не би трябвало да има, предполагам го знаеш. ако ли не, пробвай да внесеш едно ferrari като подарък и да видим дали няма да ти направят проблем ;)
[/quote]

Гледай сега, между "не би трябвало" и "няма" разликата е толкова, ама толкова голяма, че от нея живеят милиони адвокати по света :8D::D:(!:

А щом е законно, защо пък да не го използваме? :?::?::?:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот M1010X » Вто Юни 08, 2004 6:12 pm

в случая казвам "би трябвало", защото не съм запознат отблизо с подобните закони, най-малкото не съм специалност право (даже съм доста далеч от нея ;)).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот bikerider » Сря Юни 09, 2004 5:57 pm

[quote="velco"]

[quote="bikerider"]

@velco:
Да не би да намекваш, че се оправяш в лавината от закон, подзаконови актове, наредби на шефа на митницата и прочее нормативни документи, по-добре от митничарите?
[/quote]

Tова е абсолютно сигурно, те повечето сигурно не могат и да четат, тъпите копелета.:D
[/quote]

Тогава иди в парламента и им обясни наболялата ситуация. Чуден човек си ти... Аз пък три пъти съм питал на митницата и трима различни митничари са ми казвали едно и също: "няма проблем, ако подателя е декларирал, че е еднократен подарък." имало там някакъв таван на стойността и това е... та питам - ти с шефа на митницата ли спиш, че знаеш кое как стои точно там???? щото ако не, само празнословиш върху закона без да имаш пълната информация. аз не съм адвокат, не знам закона като теб, но фактите са си факти. ако имаш проблем, оплачи се в парламента...

[quote="velco"]

[quote="bikerider"]
Това с подаръците минава, просто защото никой не може да докаже, че НЕ е така, както си го декларирал. Опитай се да дефинираш "обществено полезна дейност" и ще се сетиш за какво иде реч.
[/quote]

А ти дали си българска организация на бюджетна или общинска издръжка или юридическо лице със седалище на митническата територия на Република България, което извършва общественополезна дейност И което е получило разрешението на Централното митническо управление за безмитен внос след представяне на положително становище от съответните компетентни органи?

Както казах, двете мнения са достатъчно ясно изказани. Като толкова разбирате, основавате фонд да плащане на непредвидени митнически разходи. Щото иначе е лесно да се плямпа, когато контрата остава в някой друг.
[/quote]

не съм. освен това, не разбирам от право и закони и казуси като теб. знам само фактите. ако ти не ги разбираш тези факти, чети още закона и си блъскай главата. но определено мисля, че не трябва да занимаваш целия форум с правните си главоблъсканици.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Юни 09, 2004 5:59 pm

Освен това, какво означава "контрата остава у някой друг". Да не би да намекваш, че всички които си внасят по вилчица или спирачица от чужбина по този начин, са ДДС-престъпници? Мисля, че трябва да си доста внимателен с такива твърдения.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Юни 09, 2004 6:03 pm

[quote="M1010X"]
@bikerider: вратички в законите не би трябвало да има...
[/quote]

Says who??? Иди го кажи на Бат'Бойко това да видиш какво ще ти отговори... :D:D:D Наясно ли си как се пише закон без вратички?? НИКАК, приятелю. Ако не ми вярваш, иди на консултация с адвокат, може и velco. :D:8D:

Освен това както казах и на velco, има ТАВАН на стойността на еднократния подарък. Не съм се интересувал колко е, не ми и трябва.
Предпочитам да вярвам на човека в митницата отколкото на Eнтелегенти:Dкато velco.
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Сря Юни 09, 2004 8:17 pm

[quote="bikerider"]
Освен това, какво означава "контрата остава у някой друг". Да не би да намекваш, че всички които си внасят по вилчица или спирачица от чужбина по този начин, са ДДС-престъпници? Мисля, че трябва да си доста внимателен с такива твърдения.
[/quote]

[i]"Някой, като отиде на митницата и му се налoжи да плати, вие ли ли ще платите вместо него, щото той е следвал вашите съвети, а?"[/i]

Ето това означава "контрата остава в някой друг". Разбираемо за всеки с IQ над 60.

Сигурно щях да бъда внимателен с подобни твърдения, ако ги изказвах. Но, за пореден път, те са продукт на въображението ти.

Останалите ти "постове" не виждам смисъл да ги коментирам, защото ти пак изродяваш дискусията в детско кичене с епитети.
[color=red]Edit:[/color] Хихихи, чудя се дали още някой ще ... :D
velco

Мнениеот screamBoy » Сря Юни 09, 2004 10:11 pm

Последно, кво стана с Дизела от догодина, какво ще му е оказването в смисъл позиции и ще има ли промени по рамката ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Юни 10, 2004 10:35 pm

[quote="screamBoy"]

Последно, кво стана с Дизела от догодина, какво ще му е оказването в смисъл позиции и ще има ли промени по рамката ?
[/quote]

Ке видиш,има време:pimp:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Предишна

Назад към Архив