bikerider написа:Също така законно е да ходиш по улиците и да ръсиш моторно масло - никъде не е инкриминирано, нали?
Централния момент, който коментирам е: свободите трябва ли да са за сметка на другите хора?
PtD написа:Моята теза е, че законно можеш да се качиш и да не си дупчиш билета в автобуса. Незаконно е да откажеш да си платиш глобата, когато подлежиш на административно наказание - съставя ти се акт.
PtD написа:Случаят с дупченето на билетите (при сегашните глоби и контрол) в транспорта е много сходен с другите случаи, когато поставяме нещата в зависимост от съзнателността на индивида
PtD написа:например да не се придвижваме с автомобил, когато не е наложително.
Само че за другите неща ти казваш че няма смисъл да се ограничаваме, а за билетите си някак на друго мнение?
lanzz написа:PtD написа:Моята теза е, че законно можеш да се качиш и да не си дупчиш билета в автобуса. Незаконно е да откажеш да си платиш глобата, когато подлежиш на административно наказание - съставя ти се акт.
неплащането на билет не е "противонаредбено", а е противозаконно. не защото нарушава наредбата, а защото нарушава договора ти със СКГТ, който ти по закон (закон за задълженията и договорите) си длъжен да спазваш, след като използваш услугата която се предоставя според него.
bikerider написа:Прекалено груба демагогия
PtD написа:а *не и* в обитанието на Земята?
bikerider написа:Не бързай да ме съдиш
PtD написа:Фактът, че маршрутките преуспяват без да са на дотации, при цена от 1.50 (и същото качество на услугата), означава че общественият градски транспорт има нереализирани източници на приходи.
PtD написа:Фактът, че маршрутките преуспяват без да са на дотации, при цена от 1.50, означава че общественият градски транспорт има нереализирани източници на приходи.
TOYAGA написа::agree:PtD написа:при цена от 1.50 (и същото качество на услугата)
PtD написа:Защо пътниците (които са също и обитатели на Земята) *трябва* да са съзнателни в градския транспорт, а *не и* в обитанието на Земята?
lanzz написа:според мен качеството на услугата при маршрутките е доста по-зле от общинския градски транспорт, много по-често са много по-претъпкани, и далеч не са пригодени за правостоящи пътници. което е още един показател, че градския транспорт има мегдан за още печалба - хората са доволни да плащат и два пъти повече за по-лоша услуга.
shepo написа:еее метрото е друга работа но кога ли ще го видиме напълно функциониращоимам предвид конкретно софия
Alien написа:Аз сега, прибирайки се, най-чинно бях нередовен. Ама сорка, картата ми за всите линии, за 3 месеца, почва в понеделника. Ако ме бяха хванали - щях да си платя. Добре, че в 11 часа няма много контроли.
did написа:Alien написа:Аз сега, прибирайки се, най-чинно бях нередовен. Ама сорка, картата ми за всите линии, за 3 месеца, почва в понеделника. Ако ме бяха хванали - щях да си платя. Добре, че в 11 часа няма много контроли.
Alien, не се притеснявай. Признаването на проблема е първа стъпка към решаването му.
На прав път си!![]()
![]()
![]()
SpoileR написа:Между другото:
Е така това лято исках да ходя до Гърция, ама няма да стане щото се сетих, че имам акт за "без билетче в метрото"....50 евро
bluskanie написа:SpoileR написа:Между другото:
Е така това лято исках да ходя до Гърция, ама няма да стане щото се сетих, че имам акт за "без билетче в метрото"....50 евро
E и?
wewso написа:Това е напълно оправдано, защото от къде на къде аз ще дупча след като знам, че 90% от пътниците спестяват близо 2 лева на ден (до работа и обратно без да дупчат) И какво в края на месеца те ще са спестили 60лв повече от мен ееее това се пак са пари който си заслужава са спестиш и то без никакви усилия.
Моето лично мнение е че е много нечестно млади хора с бъдеще пред себеси да не плащат за транспорта, а възрастните хора, които имат нужда от пари за лекарства да не спестяват тези 60лв, който могат да направят живота им доста по приличен ако не и добър
-прашно
-мръсно,
-пълно с графити,
-автобусите бръмчат ужасно,
-седалките са счупени
-дръжките са изкъртени,
- шофоьрите са прости селяни и крещят
- автобусите са нередовни
- итн. Тези автобуси и тролеи наистина не заслужават парите, които плащаме. :agree:
lanzz написа:wewso написа:Това е напълно оправдано, защото от къде на къде аз ще дупча след като знам, че 90% от пътниците спестяват близо 2 лева на ден (до работа и обратно без да дупчат) И какво в края на месеца те ще са спестили 60лв повече от мен ееее това се пак са пари който си заслужава са спестиш и то без никакви усилия.
а пък ако си купиш една ножка, знаеш ли колко много пари можеш да "спестиш" от разни случайни минувачи по тъмните улички? напълно оправдано! и няма никакъв проблем, няма дори закона да нарушаваш, ако си навит да си понесеш присъдата ако те хванат, също както с глобите в градския транспорт.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта