Аз го написах и в другата тема, ама нищо:
Основният проблем с коленете като че ли е износването на хрущяла на колянната става. Получава се при по-големи натоварвания и зависи от доста фактори (храна, наследствена обремененост, контузии и т.н.). Може изобщо да не се появи, може да се появи на 50г., а може и на 23г., както стана с мен (миналата година):V:. Аз съм още в начален стадий и е обратимо

Основното лекарство е Глюкозамин. Това всъщност не е лекарство, а добавка към храната, има го в аптеките без рецепта. Въпросното вещество подобрява възстановяването на хрущялите.
Rough правилно е написал за пачата, същото се отнася и за хрущялите от кокалите - и двете неща съдържат такова вещество в големи количества.
Освен това е важто да поемаш силна храна - достатъчно месо (и други храни, съдържащи протеини), а пък за самото каране е най-добре храни, които са богати на въглехидрати (например сладки неща, като шоколад и др. такива). Тонизиращите напитки съдържат най-вече повече въглехидрати. Те осигуряват енергията, докато протените са после за възстановяване, поне аз така знам...
Животът е кратък, карай бързо!