Problemi sus stavite na kolenete

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Problemi sus stavite na kolenete

Мнениеот Lubo » Пон Авг 25, 2003 4:40 pm

Poneje v ednaot temite vuv foruma stana duma za vredata ot karaneto na kolelo. Moje li nqkoi da kaje po-podrobno s kakvo e hubavo da se majat kolenete i koga, predi ili sled karane. Kakvi sa tezi hranitelni dieti gore-dolu. MMisulta mi e kakvi sa sredstvata za predpazvane ot tozi proble.
Blagodarq predvaritelno.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот rough » Пон Авг 25, 2003 6:26 pm

nikoga ne izpuvai krakata dokrai i vinagi kogato si prav karai s leko prisviti kolena .....tova ubiva dosta ot vibraciite ne samo po kolenata no i po grubnachnia stulb.....
za dieti neznam obache pachata i mliakoto sa dosta polezni !!
ako ne mi viarvash za pachata samo she ti kaja che tia sadurja dosta maznotiiki i jelatin koito deistvat kato greschica na stavite ....samo deto triabva da si skusash ushite ot iadene ako iskash da ime chuvstvitelen efekt!!!
a.......da kaja samo che veche sichki stavi moje da se podmeniat s plasmasovi(s malko izkluchenia)takache karai si !!!
Имам тарикатско колело...със дискови и централен ресор!
А ти?
rough

Рейтинг: 1199

Мнениеот Cveti » Пон Авг 25, 2003 7:54 pm

Хм...а имаш ли представа колко струва тая подмяна?
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Пон Авг 25, 2003 11:07 pm

Аз го написах и в другата тема, ама нищо:
Основният проблем с коленете като че ли е износването на хрущяла на колянната става. Получава се при по-големи натоварвания и зависи от доста фактори (храна, наследствена обремененост, контузии и т.н.). Може изобщо да не се появи, може да се появи на 50г., а може и на 23г., както стана с мен (миналата година):V:. Аз съм още в начален стадий и е обратимо :) Основното лекарство е Глюкозамин. Това всъщност не е лекарство, а добавка към храната, има го в аптеките без рецепта. Въпросното вещество подобрява възстановяването на хрущялите.
Rough правилно е написал за пачата, същото се отнася и за хрущялите от кокалите - и двете неща съдържат такова вещество в големи количества.
Освен това е важто да поемаш силна храна - достатъчно месо (и други храни, съдържащи протеини), а пък за самото каране е най-добре храни, които са богати на въглехидрати (например сладки неща, като шоколад и др. такива). Тонизиращите напитки съдържат най-вече повече въглехидрати. Те осигуряват енергията, докато протените са после за възстановяване, поне аз така знам...

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Lubo » Вто Авг 26, 2003 2:07 am

A ima li nqkakvi specialni mehlemi za zazdravqvane na kolennite stavi ?
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот oVo » Вто Авг 26, 2003 9:20 am

Като стана дума за колена по-миналата зима си контузих дясното коляно-разкъсани кръстни връзки, меискуси гадна работа, чу се едно хрус като го усуках. После операция и след това възстановяване.Неприятна работа. Благодарение на колелото възстанових сравнително бързо мускула на бедрото щото се беше спихнал много зловещо. И после тази зима пак се качих на ските естествено и на Пампорово карах 3 дни като невидял и ме заболя коляното. И след прегледа доктора ми предписа - FLEXODON A то е пак глюкозамин сулфат и още нещо хонтроитин сулфат или нещо такова. Като цяло за възстановяване на хрущяли и такива подобни. Хранителна добавка.
Колкото до изкуствените стави не си е работа, не пожелавам на никого такива, а и са много много скъпи. Хиляди долари. Операциите са гадни...Какво колело само може да си купи човек вместо изкуствена става!:) По малко такива проблеми по-добре.
oVo

Рейтинг: 1200

Мнениеот korlitz » Вто Авг 26, 2003 12:06 pm

znachi az shte ti preporycham da karash s lastichni nakolenki pod tezi s protektorite, ako polzvash protektori, ako ne samo s lastichni, struvat 9 lv ednata na Rucanor, a vsichkite gelove ot sorta na Fastum, Finalgon, Feloran, sa podhodiashta dobavka, ne sa skypi i niama predozirane :-) az lichno nai chesto polzvam feloran :-)
uspeh
[quote="Lubo"]

Poneje v ednaot temite vuv foruma stana duma za vredata ot karaneto na kolelo. Moje li nqkoi da kaje po-podrobno s kakvo e hubavo da se majat kolenete i koga, predi ili sled karane. Kakvi sa tezi hranitelni dieti gore-dolu. MMisulta mi e kakvi sa sredstvata za predpazvane ot tozi proble.
Blagodarq predvaritelno.
[/quote]
korlitz

Мнениеот Cveti » Вто Авг 26, 2003 4:29 pm

За фастум гел-а мога да кажа само най-хубави неща.Неведнъж ми е помагал при всякакви проблеми със сухожилията,най-вече с ахилесовото,тъй като аз с него си закъсвам обикновено.Все пак фастум гел си е лекарство и моето лично мнение е,че трябва да се употребява ако имаш някакъв проблем,а не профилактично,пък и не знам дали като профилактика върши някаква работа.
Cveti

Мнениеот uha_rampage » Вто Авг 26, 2003 7:08 pm

abe hrupaite pa4i4ka i nema da vi dreme :)
seki den po 2 u6i4ki ako izpapkvate stavite vi shte stanat kato novi:)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот rough » Вто Авг 26, 2003 9:13 pm

[quote="Cveti"]

Хм...а имаш ли представа колко струва тая подмяна?
[/quote]

ami da ti remontirat iabalkata na tazobedrenata stava(operacia v BG) struva okolo 4000lv,ako imash takiva problemi se vodish za invalid purva stepen zashtoto edva hodish(ako toia nachin na pridvijvane se naricha hodene) ne mojesh da si stupvash izcialo na kraka (bolkite sa strashn pri izturkana stava a zimata na stud da ne govorim)
predpolagam che za remont na koliano she iskat malko poveche zashtoto tam operaciata r malko po slojna !!!
Имам тарикатско колело...със дискови и централен ресор!
А ти?
rough

Рейтинг: 1199

Мнениеот korlitz » Сря Авг 27, 2003 10:50 am

ami ne profilaktichno, a sled vsiako seriozno karane ili kato useshtash bolka ili naprejenie v kolenata, a za profilaktika sa lastichnite nakolenki
[quote="Cveti"]

За фастум гел-а мога да кажа само най-хубави неща.Неведнъж ми е помагал при всякакви проблеми със сухожилията,най-вече с ахилесовото,тъй като аз с него си закъсвам обикновено.Все пак фастум гел си е лекарство и моето лично мнение е,че трябва да се употребява ако имаш някакъв проблем,а не профилактично,пък и не знам дали като профилактика върши някаква работа.
[/quote]
korlitz

Мнениеот oVo » Сря Авг 27, 2003 11:45 am

аз също съм използвал FELORAN обаче го втривах в коляното с лед. Въобще за такива травми по ставите знам че ледените компреси са полезни.
oVo

Мнениеот ivo » Пет Авг 29, 2003 5:49 pm

za fastum gela - mislq 4e pomaga, no maj trqbwa da se mavat kolenata predi da trygne6 da kara6. dokato wyrti6 mqstoto qko se zagrqwa. a za felorana... edin priqtel kaza 4e ba6ta mu si usydil krysta i mu predpisali feloran. majka mu q zabolqlo krak doktor pak predpisal feloran. pak ba6tata imal problemi s kolqnoto i pak feloran... maj e dosta uniwersalen :))

If I Could Fly Like the King of the Sky!
ivo

Мнениеот uha_rampage » Пет Авг 29, 2003 7:04 pm

men me boli gurloto ;)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Blazarov » Пет Авг 29, 2003 7:42 pm

[quote="uha_rampage"]

men me boli gurloto ;)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
[/quote]

To i mene :), na mach li si hodil ?
Blazarov

Мнениеот random » Нед Авг 31, 2003 6:59 pm

Gledaj sega : znachi predi nqkolko godini pre edna zima butajki edna kola si sgynah dqsnoto kolqno na opaki det se wika mamata si ...
nqma da wi kazwam kak boleshe,kakto i da e , sled ednoizwesno wreme s gips i posle nagrewki i masaji i kwi li ne gluposti se pooprawih,NO
Doktorite mi zabraniha izri`no da nosq lastichna nakolenka, ta predpolagam i za koloezdene ne e preporychitelna, eto zashto:
prechi na muskulite i stawite da se krywosnabdqwat normalno kakto i na hranitelnite weshtestwa da cirkulirat kato korata koeto prechi i na smazwaneto na stawite.Oswen towa zaradi wynshnata stegnatost na nakolenkata muskulite se lyjat i mogat da igubqt ot gywkawostta i zdrawinata si sirech da atrofirat.Ako pyk e prekaleno stegnata moje da ti se podue celiq krak sled nqkolko kilometra. Ta doktorite mi kazaha...kolkoto moje poweche dwijeniq i nikoga,NIKOGA, rezki i tejki natowarwaniq bez ragrqwane predwaritelno. No towa e walidno za wsichki stawi i muskouli kakto i za syrdechniq ritym de...osobeno w tezi jegi...winagi pochwaj po-poleka.Hubawo bilo i da se kombinirat natowarwaniq naprimer ne samo da karash kolelo, ami i da pluwash(ama az towa ne go moga). Shto se otnasq do hranitelnite dobawki sydyrjashti kalcii doktorite pak mi kazaha...moje da nawredi poweche otkolkoto da pomogne, a mazilata pomagat NO ako chuwswash nqkakwa bolka ne rachitaj na mehlemi i mazila...idi na lekar che moje seriozno da se okaje,a mazilata imat wremenen,WREMENEN bolkouspokoqwasht efekt....te ne lekuwat prichinata a sledstwieto,koeto ako pitash nqkoj lekar shte tikaje che wse edn ne se lekuwash. E ima nqkoi koito spomagat za raznasqne na otoci i naprimer woda...ama ako imash takyw problem se otkaji ot koleloto che da ne se naloji da se otkajesh ot hodeneto sled wreme. Abe gotino e no trqbwa da se wnimawa!!!

I can fly...so what?
I can fly...so what?
random

Мнениеот ivo » Вто Сеп 02, 2003 8:28 am

ta kakto kazwa slu4ajniq :) lasti4nite nakolenki naistina imat tezi otricatelni efekti, no. golqmo no - NO towa se otnasq ako hodi6 s takawa nakolenka. pri wyrteneto na pedalite (wiziram tezi na koleloto) krywoobry6tenieto w krakata (i ne samo) e tolkowa silno 4e nakolenkata ne mu wredi tolkowa. az bqh razteglil koleni wryzki i sega ot wreme na wreme samo! kato karam si slagam nakolenka i sym dowolen. kofti e 4e kato spre6 i iska6 da q swali6 za da ne ti stqga, kolqnoto ti e zatopleno i zapoteno i ako e hladno move6 da mu dokara6 druga bolevka. sega ne znam, move samo moeto da se zapotqwa za6to imam dosta wylna po krakata, no taka ili ina4e skoro baba mi iska da plete pulower ot neq, taka 4e move vi tozi problem 6te otpadne :))

ivo

Мнениеот SMITH » Сря Сеп 03, 2003 10:18 pm

ne 4e imam nq6to mnogo da kazvam po taq tema,ama se pak...Predi 3-4 godini si osukah kolqnoto na bansko pri "karane"(o6te ne bqh mnogo dobur),nali se se6ta6 fiu,bam i krakata na pandelka.Sled tva kucah 3-4 meseca i se poopravih.Dadoh si po4ivka-nikvo natovarvane-2 godini-bez kolelo,bez board,ta dori i s basketa ne prekalqvah.Sega bih kazal 4e bolkata e zamrqla napulno.E malko baven metod, no e absoliutno,totalno efektiven.Za kvo li se habq,kato znam kvi ludi glavi ste si4kite tuka;).Are,ride carefully with...70km\h

:}):Why are U still here...go ride......[:0]Hey watch out,a tree->BaNg<-:xx(:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот Vince » Сря Сеп 17, 2003 12:15 am

Такаа... знам, че краката трябва да остават леко свити в долно положение на педала като карам, обаче при мене остават малко повече свити от нормалното (щото не ща да си качвам още седалката и съм висок 1.90). Може ли това да е допълнителна причина да ме болят коленете при по-дълго каране?
Vince

Мнениеот tuba » Сря Сеп 17, 2003 12:09 pm

Polojenieto na sedalkata e vajno pri karane ako
q vdignesh mnogo i krakaka ti se opyvat pri vyrtene
moje da si raztegensh suhojilie ako pyk e niska i
sa tvyrde svite kolenta gi natovarvash i nai -
- veroqtno ot tova te bolqt
vdigni si malko sedalkata bez da se prestaravash
tuba

Назад към Архив