Странджа, от 24 юни

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Cveti » Пет Юни 11, 2004 7:36 am

MOD,ти като отговорен доказал се член на форума получаваш задачата да напишеш едно резюме относно провелото се заседание:D;)
axelmax,предполагам,че цялото мероприятие няма да е скъпо ако си имаш отпреди необходимата екипировка и колелото ти е в ред.Странджа не е точно мястото,където може да изхарчиш много пари...но точна сума не мога да ти кажа.
May the force be with you.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот MOD » Пет Юни 11, 2004 9:09 am

[quote="Cveti"]

MOD,ти като отговорен доказал се член на форума получаваш задачата да напишеш едно резюме относно провелото се заседание:D;)
axelmax,предполагам,че цялото мероприятие няма да е скъпо ако си имаш отпреди необходимата екипировка и колелото ти е в ред.Странджа не е точно мястото,където може да изхарчиш много пари...но точна сума не мога да ти кажа.
[/quote]

Аз пристигнах около 19:25 на Одеон, а там вече се бяха събрали бандитите с колела - Админ, Hlebarka,Tu4o-4u4o,Lubo и kagami
Чакахме за закъснели до 19:45 след което тръгнахме да пием бира без промяна в състава... минахме покрай една бирария в която нямаше места, след това част от групата се подкрепи с по един дюнер и заседнахме на Баба-Яга ( колко странно място само :D:D ) Кагами носеше две карти ( подробни - но все пак пътни ) и по тях обсъдихме възможните маршрути ...
Ту4о-4у40 ни даде една негова рецепта за енергиини курабийки :D, почерпихме и други полезни съвети ...

Като цяло изводите са :

1. Ще се ходи !!!
2. Добре е да намерим туристическа карта на Странджа Планина
3. Ще носим палатки
4. Всеки носи за себе си спален чувал и шалте
5. Добре е всеки да има челник и фар
6. Ще купим бояджийски найлон - лек, добре сгънат - да покрива палатките в случай на нужда
7. Инструменти и резервни части :
Преди да тръгнем е добре всички да са сигурни в техничската изправност на колелото си и в работата на спирачките ( накладки )
- Любо ще ни даде ключ за верига
- резервни гуми
- лепенки и лепило
- колодки за спирачки
- едно дълго жило
- комплект нормални инструменти + клещи + тел
8. С храната няма да прекаляваме , аз ще опитам да забъркам една-две дози от тези курабийки :D:D:D - което означава, че ще разчитаме на местните основно за нея
9. За пътуването и за влака - решшихме да опитаме да дадем някой лев на началник влака и да се наместим в последния вагон, последното купе, като натоварим байковете в самия край на влака - така от една страна хем няма да пречат никому, хем до тях ще се стига единствено през нас :D:D:D - но това означава да сме на гарата минимум час преди тръгване и преговорите ще се водят от Кагами и Цвети ( освен ако началник влака не е жена :D:D:D )

Вероятно другата седмица в средата пак ще се съберем за последни доуточнения и ако до тогава разполагаме с туристическа карта и за по-точен маршрут

За това се сещам в момента, ако някой се сети нещо друго или аз съм изпуснал нещо да спомена - нека да пише ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bestbg » Пет Юни 11, 2004 9:43 am

извинете за въпроса , но що е то челник?
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот velco » Пет Юни 11, 2004 11:35 am

[quote="MOD"]
Аз пристигнах около 19:25 на Одеон, а там вече се бяха събрали бандитите с колела - Админ, Hlebarka,Tu4o-4u4o,Lubo и kagami
Чакахме за закъснели до 19:45 след което тръгнахме да пием бира без промяна в състава...
[/quote]

Аргргхгхгхгрх, аз ходих до Каймата да си купувам раница и закъснях ... бях на Одеон в 20:00, нямаше никого, пообиколих бирариите в радиус 1км, не видях колела на куп и си тръгнах ... :(

Къде е тази Баба Яга?
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот kagami » Пет Юни 11, 2004 12:00 pm

[quote="Velco"]
Къде е тази Баба Яга?
[/quote]

Баба Яга е бирарията на открито в парка с паметника на Съветската Армия. Жалко че не изчакахме повече...
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот kagami » Пет Юни 11, 2004 1:30 pm

Имам добра и не толкова добра новина. Тази не толкова добрата е най-неприятна за самата мен - а именно, че си нямам палатка и няма изгледи да се сдобия с такава в скоро време.

Добрата новина е, че вече си имаме нова туристическа карта на Странджа от 2003г, в която влиза дори и Черноморското крайбрежие. Можем да си избираме кои историчеки руини или вековни дървета да посетим или къде да ходим на плаж ;)
Аватар
kagami

Мнениеот axelmax » Пет Юни 11, 2004 3:07 pm

[quote="Cveti"]
[/quote]

da prava si ,loshoto che ste treba da smenqm lapata i mojebi kormiloto ,posle ste treba da si kupa i shalte,i ranica che taq e neudomna ,i plus parite za patuvaneto ,i oste malko ekipirovka i ste stane edna suma ,a ne mi se kupuvat bokluci che evtinoto si izliza skapo ,a i palatka naprimer imam edna ama samo kollchetata teza 2 kila ama ste q proverq dali ste svarshi rabota
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот velco » Пет Юни 11, 2004 4:08 pm

[quote="kagami"]

[quote="Velco"]
Къде е тази Баба Яга?
[/quote]

Баба Яга е бирарията на открито в парка с паметника на Съветската Армия. Жалко че не изчакахме повече...
[/quote]

Да-а-а-а, много ловко съм я заобиколил ... първо минах през подлеза на Гурко, след това през подлеза на Ректората и продължих към Орлов Мост ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот bestbg » Пет Юни 11, 2004 4:20 pm

и аз нямам палатка :(
Аватар
bestbg

Мнениеот Lubo » Пет Юни 11, 2004 5:27 pm

Аз ще имама палатка, която е 3 местна ама за двама ще е перфектна. 3-ма САМО ако много вали и има липса на места :love::D:D:D
Също мога да дам и едно шалте.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот Lubo » Пет Юни 11, 2004 5:35 pm

Още нещо от мен.
Другата седмица ще гледам да се разбера с ТУЧО ЧУЧО да взема от него багажника и да го сложа на колелото. Мисля си, че там няма да е проблем да сложим 2-3 палатки :D само да не прекаляваме.... не друго ама да не ме загубите по средата на пътя :D:D Аз ще си имам челник - ФАР НА ГЛАВАТА :D:D
Аватар
Lubo

Мнениеот Persenk » Пет Юни 11, 2004 5:41 pm

[quote="MOD"]

[quote][i]Originally posted by Cveti[/i]
Като цяло изводите са :

1. Ще се ходи !!!
2. Добре е да намерим туристическа карта на Странджа Планина
3. Ще носим палатки
4. Всеки носи за себе си спален чувал и шалте
5. Добре е всеки да има челник и фар
6. Ще купим бояджийски найлон - лек, добре сгънат - да покрива палатките в случай на нужда
7. Инструменти и резервни части :
Преди да тръгнем е добре всички да са сигурни в техничската изправност на колелото си и в работата на спирачките ( накладки )
- Любо ще ни даде ключ за верига
- резервни гуми
- лепенки и лепило
- колодки за спирачки
- едно дълго жило
- комплект нормални инструменти + клещи + тел
8. С храната няма да прекаляваме , аз ще опитам да забъркам една-две дози от тези курабийки :D:D:D - което означава, че ще разчитаме на местните основно за нея
9. За пътуването и за влака - решшихме да опитаме да дадем някой лев на началник влака и да се наместим в последния вагон, последното купе, като натоварим байковете в самия край на влака - така от една страна хем няма да пречат никому, хем до тях ще се стига единствено през нас :D:D:D - но това означава да сме на гарата минимум час преди тръгване и преговорите ще се водят от Кагами и Цвети ( освен ако началник влака не е жена :D:D:D )

Вероятно другата седмица в средата пак ще се съберем за последни доуточнения и ако до тогава разполагаме с туристическа карта и за по-точен маршрут

За това се сещам в момента, ако някой се сети нещо друго или аз съм изпуснал нещо да спомена - нека да пише ...
[/quote]

Значи за сега съм си оправил смените,така че и аз ще идвам.Само се чудя тези палатки няма ли да тежат много.Не е ли по-добре да се тъси някъде по селата да се спи.Аз например ако се минава през Бродилово смятам че без проблеми ще осигуря нощувката.
А пък ако е с палатки дайте да видим колко човека сме да не стане 5 човека с 6 палатки.Аз имам 2-местна палатчица и е сравнително лека така че мога да я споделя с някой.виж с челника съм малко зле ,ама ще се оправим някакси.
И накрая горе-долу оточнили ли сте приблизителния маршрут?
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Lubo » Пет Юни 11, 2004 5:47 pm

Спор няма, че ще ни тежат ама ако ни завали извън някое село или пристиогнем в селото късно и е студено НЯМА НАЧИН - в палатките. Виж в DIR.Bg имаше статии как не се могли да си намерят къде да спят в селата някакви туристи. Пък и палатката може и да ни бави ама ни дава сигурност. Все пак не сме тръгнали да се състезаваме, а да се забавляваме :D:D:D
Аватар
Lubo

Мнениеот MOD » Пет Юни 11, 2004 7:27 pm

[quote="velco"]

[quote="MOD"]
Чакахме за закъснели до 19:45 след което тръгнахме да пием бира без промяна в състава...
[/quote]

Аргргхгхгхгрх, аз ходих до Каймата да си купувам раница и закъснях ... бях на Одеон в 20:00, нямаше никого, пообиколих бирариите в радиус 1км, не видях колела на куп и си тръгнах ... :(

Къде е тази Баба Яга?

[/quote]

яко тъпо .. нямаш ли ми мобилния ?

MOD

Мнениеот MOD » Пет Юни 11, 2004 7:36 pm

[quote="kagami"]

Имам добра и не толкова добра новина. Тази не толкова добрата е най-неприятна за самата мен - а именно, че си нямам палатка и няма изгледи да се сдобия с такава в скоро време.

Добрата новина е, че вече си имаме нова туристическа карта на Странджа от 2003г, в която влиза дори и Черноморското крайбрежие. Можем да си избираме кои историчеки руини или вековни дървета да посетим или къде да ходим на плаж ;)
[/quote]

Супер за картата ( откъде - Славейков ? ) , жалко за палатката ...
Предлагам да се видим повторно в понеделник или вторник да рамкираме маршрута по-точно ...

MOD

Мнениеот Lubo » Пет Юни 11, 2004 11:10 pm

Предлагам да е във вторник...същото място и време. Тамън до тогава мисля да съм взел найлон и разни дъждобрани и т.н. И тогава вече ще видим коко човека сме и колко палатки и т.н.
Аватар
Lubo

Мнениеот MOD » Нед Юни 13, 2004 2:30 pm

Така, вече имаме план на маршрута, който ще постна утре - просто в момента картатата не е около мен ...
За срещата - нека да е в сряда , 19:30 на Одеон

Ако някой закъснее, пак ще сме на Баба Яга вероятно ...

MOD

Мнениеот Lubo » Нед Юни 13, 2004 4:51 pm

ОК!! 19:30 в сряда пред ОДЕОН
Аватар
Lubo

Мнениеот MOD » Нед Юни 13, 2004 6:50 pm

@Lubo - разбрахме се :beer:

@Cveti и bestbg - Вие ще можете ли да дойдете в сряда ?

MOD

Мнениеот bestbg » Нед Юни 13, 2004 8:16 pm

почти 100% сигурно че ще дойда ако няма никакви пречки по колелото :)

Едит:
Само да не вали дъжд...че както го дават през седмицата
Аватар
bestbg

Мнениеот Cveti » Пон Юни 14, 2004 9:05 am

В сряда,19:30 ще съм там.Освен това почерпката ще е от мен-имам повод;)Извинявам се на Мила,че пропуснах купона и много съжалявам за което,но брат ми ме изнуди да вършим една работа и стана късно,пък после нали трябваше и да се прибирам,и така.Надявам се,че сте си изкарали супер.:D
Cveti

Мнениеот Lubo » Пон Юни 14, 2004 9:05 am

[quote="bestbg"]

Само да не вали дъжд...че както го дават през седмицата
[/quote]

Не си задължен да идваш с колело. Аз предния път бях без - беше разглобено ама вече е на линия :))))))
Аватар
Lubo

Мнениеот bestbg » Пон Юни 14, 2004 11:24 am

тогава е почти сигурно че ще дойда ако не изникне нещо друго :)
Аватар
bestbg

Мнениеот kagami » Пон Юни 14, 2004 2:35 pm

Чудесно, сряда 1930 на Одеон, и аз ще съм там. Но този път, тъй като повечето от вас вече сте ме виждали - ако вали ще съм без колело.

Цвети, много ще се радвам да дойдеш, защото тази твоя помпа вече ми тежи ...

... на съвестта ;)
Аватар
kagami

Мнениеот Cveti » Пон Юни 14, 2004 7:15 pm

Между другото,не е необходимо да подкупваме началника на влака.Достатъчно е да си купим предварително билети със запазени места и да помолим да бъдат в последния вагон,последното купе.Даже трябва да го направим скоро.В сряда ще го обсъдим.
Cveti

Мнениеот MOD » Пон Юни 14, 2004 7:26 pm

Така, ето го обещания маршрут в подробности :

ДЕН 1 :

От централна гара в Бургас тръгваме в южна посока :D по Е87. На бензиностанцията на разклона към Твърдица и Маринка тръгваме към Маринка по 98 ( по второстепенен път ). Преминаваме през Маринка и оттам по почвен път тръгваме към Равна Гора ( през местността Крушака) . От Равна гора отново по почвен път през местността Куза и Тумбите излизаме на второстепенния път от Росен към Веселие и продължаваме към Веселие . Оттам отново по второстепен път стигаме до Ясна Поляна. Оттам продължаваме последователно през местностите Канарата, Гръцкия Юрт, Колуновско дере и достигаме исторически развалини в местността Колинарски колиби. Оттам тръгваме по почвен път към местността Конските Глави и оставаме да нощуваме в заслона в близост до Студената вода

ДЕН 2 :

Маршрута ( прогнозен ) в подробности :
От заслона продължаваме по почвения път Визица ( ако има време е възможно да отидем да разгледаме Делирашово Кале ) . От Визица продължаваме по второстепен път до Кондилово и отново по второстепенни пътища през Българи достигаме до Кости, където е планирана втората нощувка

ДЕН 3 :

Кости - Созопол
От Кости по второстепен път караме до Защитена природна забележителност Пирен, след което подължаваме по пътя и достигаме Българи. Оттам по второстепен път продължаваме към манастира Св.Троица, след това покрай Трионска река ( не съм много сигурен за името ) , покрай Сиву, Дахкарите достигаме до природен феномен Попови скали. Оттам отново по второстепен път се насочваме към Велика и после към Лозенец . От Лозенец по Е87 ( ако това се води така ) продължаваме към Китен, Приморско и Созопол.
Ако времето много ни затисне , нощувката се предвижда да е максимално близко до Бургас - целта за деня е Созопол

ДЕН 4 :

Созопол - Бургас - София
На плаж до около 13:00/ 14:00 след което поемаме към Бургас и с влака към София . Ако преценим че имаме време ще минем през Медни Рид, ако ли не - директно по асфалта

Това е с не много големи подробности идеята, която разбира се не е окончателна. В сряда ще я разгледаме подробно и ще обсъдим детайлите - дали не може да го балансираме още маршрута ...

Неща, за които се сетих още :
1. Малка брадвичка - и за дърва за огън ..
2. Походна аптечка

MOD

Мнениеот bestbg » Пон Юни 14, 2004 9:10 pm

и после по асвалтовия път до Бургас ли? (връщанете) ... като погледнах артата в http://bgmaps.com ... и ми изглежда хубаво трасето...
Аватар
bestbg

Мнениеот Cveti » Вто Юни 15, 2004 4:45 pm

Предложение #1:Тези от групата,които имат още малко време и възможност,одтават на Созопол още 1 или 2 дни.
Cveti

Мнениеот Persenk » Вто Юни 15, 2004 8:19 pm

[quote="bestbg"]

и после по асвалтовия път до Бургас ли? (връщанете) ... като погледнах артата в http://bgmaps.com ... и ми изглежда хубаво трасето...
[/quote]

От Созопол до Б-с има успореден на главния път, който въобще не е натоварен.Разстоянието се взима за около 2 часа
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Lubo » Вто Юни 15, 2004 10:01 pm

Търпение хора.... утре ще се разберем за всичко :banana::banana::banana::beer::beer:
Аватар
Lubo

ПредишнаСледваща

Назад към Архив