FreeFighter написа:Значи наскоро си взех Drag Freeborn, така за градско, не съм се запалил още за нещо по-сериозно ..
но така или иначе при монтажа явно или не знам, се оказа че има проблем с вилката. поиграх си и колко съм го развалил си нямам на идея, но положението е следното :
луфта със сигурност е при чашките м/у вилката и рамката и е доста сериозен. модела е със вертикален болт с тапа който затиска така да се каже лапата.. обаче при мен вече го няма този момент, защото звездата вътре във вилката просто си се движи нагоре и де факто нищо не се стяга при завиване на този вертикален болт .. звездата успях да я върна навътре като я въртях от другата страна на вилката ... SR Suntour M5000 е модела на вилката .. моля за съвет как да го оправя този момент.. като няма нужда да ме сещате за гаранцията, не ми се занимава

Здравей,
Така като гледам става въпрос за следното нещо:
- Ти или си имал досега велосипед с колче, или си получил акъл от човек който има велосипед с колче.
Този модел велосипед е с лапа. При него тапата (онова нещо с болта отгоре) служи за обиране на луфта на чашките, а действителното затягане на вилката, става чрез двата болта на лапата. Има 2 начина да се справиш с положението:
1. Препоръчвам ти да отидеш в магазина от който е купено колелото или най-близкият дилър на Веломания. Смяната на тапата ще отнеме около 5 мин. и ще струва между 5лв и 25лв (при Мерци)
2. Купуваш си нова тапа с маргаритка, набиваш я ... абе по-добре недей!
Като препрочетох поста ти препоръчвам вариант 1
@did - от усилието маргаритката се обърнала и най-вероятно се е пречупила