още един...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

още един...

Мнениеот did » Чет Май 03, 2007 11:11 am

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Май 03, 2007 11:13 am

По първоначални данни лекият автомобил е отнел предимството на детето на нерегулирано кръстовище.

:(!:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Мъро » Чет Май 03, 2007 11:30 am

...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Besen na Kolelo » Чет Май 03, 2007 11:36 am

Да ги е*а и в тъпаците !!! :(!:

И аз е така на Плиска карам и един излиза от локалното без даже да се огледа и влиза в Цариградско... Добрече бях с колело и го видях навреме.Колко спирачки набиха колите зад него,свиркания кво ли не...Както казах и тогава "Да го е*а и в Старозагорския селянин"

Те там са си свикнали да няма движение и тука карат като бесни.... Това не са хора,не ни зачитат за нищо,ще те бутне без да му мигне окото....
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот Black cat » Чет Май 03, 2007 12:39 pm

няма край
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот kotka12 » Чет Май 03, 2007 12:55 pm

Besen na Kolelo написа:Да ги е*а и в тъпаците !!! :(!:

"Да го е*а и в Старозагорския селянин"

Те там са си свикнали да няма движение и тука карат като бесни....

трафикът в СЗ е ужасен
не се шегувам
идея си нямаш какво е
но че 99% са диви селяни си прав
днес станах свидетел
как на едно кръстоеище
завиваха едновременно 4 автомобила
и нито един от тях не подаваше мигач за маневрата си :bigeyes:

Жалко за момчето:(
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот shepo » Чет Май 03, 2007 2:33 pm

:V:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот gada » Чет Май 03, 2007 3:00 pm

:V: деба :bawling:
Изображение

nqmam net!!!
Аватар
gada

Рейтинг: 1223

Мнениеот Albinosko » Чет Май 03, 2007 5:25 pm

:(!: :(!: :V: :crazy: :bawling:
Наистина жалко...
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот bobeca » Чет Май 03, 2007 5:43 pm

Мене вчера един щеше да ме блъсне на пешаходна пътека :(!: И отгоре на всичкото ме псуваше тъпанара!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот gada » Чет Май 03, 2007 5:56 pm

позната работа :angfire: :angfire: :angfire:
Изображение

nqmam net!!!
Аватар
gada

Рейтинг: 1223

Мнениеот squat » Чет Май 03, 2007 6:23 pm

:(!: Няма ли да се спрат изродите мръсни!? Поне децата да пазят! :(!:
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Чет Май 03, 2007 6:28 pm

Не, това няма да спре, никога :V:
Просто защото е "само още една еденица" в статистиката. :(!:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Чет Май 03, 2007 8:25 pm

@gada
Ти пиши малко по-културно и грамотно, че да не ядеш "форумен бой" ;)
Последна промяна Admin на Чет Май 03, 2007 8:26 pm, променена общо 1 път
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот CYBER » Чет Май 03, 2007 8:25 pm

Дам,става много опасно по улиците...И не само за велосипедистите,ако постваме за всеки блъснат,в 'Други' няма да остане място...Много жалко... :V:
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Ozzie » Чет Май 03, 2007 8:51 pm

Съболезнования на семейството на момчето. :V:
Макар че едва ли ще стигнат до тях.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Alpina » Чет Май 03, 2007 9:02 pm

CYBER написа:Дам,става много опасно по улиците...

Не съм съгласен, но карай.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот LOWRIDER » Пет Май 04, 2007 10:42 pm

Alpina написа:Не, това няма да спре, никога :V:
Просто защото е "само още една еденица" в статистиката. :(!:

о, то си има начин. ако има драстичнимерки няма и да си помислят да карат като диви. да има затвор и доживотно отменане на книжката и да видим дали няма да се кротнат :(!:

много жалко за момчето :V:
страшно нема...ако има, файдъ нема
Аватар
LOWRIDER

Рейтинг: 1769

Мнениеот Shady™ » Пет Май 04, 2007 10:55 pm

RIP :praying:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот THEZOGGO » Пет Май 04, 2007 11:34 pm

Наистина улиците в днешно време са много опасни за нас велосипедистите. Искрено съжалявам за нещата който се случват по пътищата, незнам на какво се дължи това, може би на ниска култура. Знам само че правилата са за това, за да се спазват и когато се спазват системата ще работи. Докато правиалата за движение не се спазват, докато няма достатачен контрол, няма да може спокойно да минаваме дори по една малка уличка преди да сме се огледали 5 пъти наоколо, да не би някой да реши да влети с голяма скорост с колата си, било то заради гъзария или заради това че бърза за някъде. Хората не се замнслят за човешкия живот. Колкото и неприятно да ми е българина е с някаква как да кажа, изкривена нагласа за нещата що се късае до толерантност на пътя. Хората бързат не преценяват разтоянието, не се опитват да мислят с няколко хода напред какво може да се случи.
Колкото повече хора спазват правилата, толкова повече спасени хора ще има по улиците и пътищата!!!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Alpina » Съб Май 05, 2007 2:37 pm

Улиците са опасни за всички, за мен основната причина е обучението на шофьорите. На днешно време го няма никакво, взело е пример от това в училишата и вузовете. Просто е абсурдно лесно да ти дадат книжка, а от там на татък ти държиш едно наистина опасно оръжие. Аз останах доволен от това, коеето научих по време на курсовете, но от както преди 2 месеца и нещо взех книжка научих не десетки пъти повече, а и колко имам още не мога да си представя.
Лошото е че за много от ситуациите в които изпадам, просто няма как да имам подготовка в тези 24 учебни часа, а всичко трябва да разбирам едва ли не на принципа опит-грешка, макар заради предпазливоста да не са фатални, просто не знам кога тази на шоьора с/у мен, може и моя, няма пък да се окаже такава.
Другия основен фактор не е толкова уменията и съобразителноста на шофьорите, ами техническото състояние на автомобилите водени от тях, това вече си е част от националния ни характер - дай да отложим даден ремонт или да спестим пари от качествен сервиз, компоненти...
Дали ако крушките на фаровете ти бяха за 40, а не за 4 лева, нямаше да успееш на време да видиш детето или колоездача, дали ако спирачките ти бяха в перфектно състояние, щяха да спрат колата, преди сблъсака... Дали ако не беше толкова самоуверен..... Дали...

Каквото и да си говорим нищо няма да се промени, дори с въвеждането на строги наказания, ако няма кой да ги санкционира?
Ако има кой да санкционира, дали пак няма да има яко корупция?
Ако всичко в това отношение е на ред, какъв е смисъла от тези неща, когато месечно се бълват толкова много потенциални убийци?
Ако и това се промени, то състоянието на пътната мрежа е страшно, избягвайки дупка, която може да поеме цялата ти кола, пак може да направиш фала, заради реакцията ти...
И това да се промени, кой ще хване, че не са ти изправни спирачките, да има ГТП, но това е един път годишно, а хората знят, че може да се изхитрят помагайки си с ръчната...

Толкова много фактори, които трябва да се променят, а дори един да остане, ще е достатъчен за стотици трупове.
Но дори да се превърнем в утопична в това отношение страна, пак някое дете ще загине, понеже родителя му не е го е научил да се пази и го е оставил без контрол...

Просто както казах...
Това няма да спре, никога.
Просто защото е "само още една еденица" в статистиката.
Да почива в мир, за съжаление, въпреки надеждите ми, както то бяха написали в един вестник
"До края на годината трябва да умрат още..." просто защото статистиката не търпи големи отклонения в това отношение :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот klmn » Съб Май 05, 2007 2:50 pm

основната причина е обучението на шофьорите. На днешно време го няма никакво,

Един приятел,който като младеж е живял в Канада и Швейцария ми разправяше,че изпита му по "градско" е бил да тръгне по баир от ръчна и му дали книжка,не помня за коя страна беше.Според мен причината за убийствата е Чалгата в главите на мнозинството шофери..преди малко покарах из центъра-Кошмар.
Лека му пръст на детето..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bored » Нед Май 06, 2007 7:06 am

Да направят и тука като във Франция, навсякаде с камери и да видим колко народ ще останат без книжки и колко ще останат без парици от актове...
... там такова превишена скортост, неправилни изпреварвания и прочее, няма !
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот Alpina » Нед Май 06, 2007 7:59 am

И българина ще изреве, че са му нарушени човешките права!!! 100% гарантирам!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот klmn » Нед Май 06, 2007 8:03 am

bored,прав си (приятелката ми е във френска фирма,и казва че клиентите,които развежда понякога из София и страната винаги се втрещяват от идиотията по пътищата)
Но нали се сещаш,че онези,които би трябвало да сложат камери,прибират малко парици от тези,които ги събират (париците) по пътищата от пияни и дрогирани шофери,които не са малко.
Далавера,далавера..,така ли се пееше в едно парче ,което е в главите на основната част от Чалга населението ни. :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bored » Нед Май 06, 2007 10:39 am

Вие сте сбирщина малоумници, идиоти и какво ли още не !!! (в това число и аз! :) )

Това с блъснатото дете по пътищата на какво се далжи ? .. на всеки от нас !
Възможно ли е според вас драги ми идиоти този човек, който е карал колата да е бил подложен на някакъв вид стрес, да е бил изнервен от факта, че за пореден път е чакал държавен служител да го обслужи, или може би жена му е почилана в следствие на лекарска НЕБРЕЖНОСТ и просто е бил разсеян и замислен от ДРЕБНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ? ... по същата логика обаче може и нарочно да е блъснал детето, но ние нямам как да разберем това !
Ако вие или ваш познат е блъснал детето, ще почнете да се оправдавате и прочее, НО ако не го познавате и вообще си нямате на представа за какъв човек става дума ще теглите чертата -> УБИЕЦ!

Проблема на българина е че нестига, че е недоволен от отрицателните неща от ежедневието ами и нищо не прави за да ги избегне, реши !
Примерно за отношенията във форума - правописа, възпитанието и прочее за които се оплакват 'по-възрасните' са си виновни точно те, ама някои от невъзпитаните, необразованите замислял ли се е , ама и да се няма да се сети, по-същия начин се отнасят и политиците ни, нашите избраници! Образованието в наша родна държава НЕ става и това е ясно на всеки 'по-зрял', неможе едно 10-11 годишно ДЕТЕ с класа си да се дигне на.. може би стачка пред парламента и да иска КАЧЕСТВЕНО образование без дори да си има понятое какво означава това!
По същата логика неможе майка ви и баща ви, които по цял ден се трепят на работа за мизерна (до по развитите страни) заплатка в свободното си време да обмислят проблемите в една държава, което вооообще не им е работа, но в същото време да осигуряват високи заплати на хора, които уж да извършват САМО тази слоожна мисловна дейност, която всъщност е МАЛОУМНА, елеметарна, проста, но трябва да бъде измислена правилно и простичко за да бъде разбрана от обикновения човек, за да прецени той дали е правилна и чесна!

... 10-11 годишно дете, което споменах по-горе и което от малко е свикнало на анархия в училище, след 7-8 години трябва да седне за да учи за листовки и да се явява на изпити за шофиорска книжка, която вероятно ще му бъде дадена, защото ако това не стане, такива като него, които са доста голяма част от населението на България ще се усетят, че някой ги е прецакал, защото е лесно да търсиш вината в другия и ще потърсят сметка на оправляващите, които ще се оправдаят с това, че през онези времена не са били те на власт...

Колко от вас са били недоволни от интернет доставчиците и колко от вас са ги сменили, или просто след няколко часа без слугата за която си плащате решавате да се обадите на доставчика си и тои ви отговаря как нещо се е скапало и в момента работи за отстраняването на проблема! ... интернета като дойде обаче всичко му е по старо му. Правилното достачика да бъде сменен, ако това се случва повече от един-два пъти в месеца в продалжение повече от 5-10 минути. Да отговоря ли защо ?!
... колко от вас стоят пред телевизора вързан към градската кабеларка и гледа ЕДНАКВИ, ПОВТАРЯНИ се филми... ?

Спирам се, това по-горе трябва да е ясно на всеки, тоест всеки да прецени така ли е или не, НО и да прецени ако това не е така в неговия слючай и неговата компания/град, дали не е така при някой друг, което обаче вече е малко по-сложно, тоест трябва да имате малко повечко наблюдение, което по голяма част от вас нямат!

... надявам се и да не влезна в спор с някой, просто имах половин часов промеждутак от свободно си време и реших да си го оплътня някаде и форума с таз си БЕЗМИСЛЕНА ПОРЕДНА ТЕМА ми привлече вниамнието!

СЪЩО ТАКА ВИ МОЛЯ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПУСКАТЕ ПОДОБНИ ТЕМИ.. на тази тема, по-горе обясних защо !
Аватар
bored

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 06, 2007 11:27 am

@bored
Мислиш ли че след този твой коментар по нагоре няма да влзеш в спор с някой? Братле, уважавам твоята позиция ама айде да не почваме безмислен спор, кой за къде бързал и за тва карал като ненормален и некви такива, аз мога да ти кажа че случайте на селска газария от страна на накой шофьори, подчертавам дебело - селска гъзария, отнема живота на доста невинни хора, и мога да дам много примери за това, така че не ми говори само за стрес и чиновници и такива работи, всеки бърза, всеки, ама ако хората имат малко култура, малко поведение на пътя, толерантност към другите участници в движението ще сме на друго положение. Незнам къде живееш, ама ако си от София знаеш тука какво стаа. Само за вчера в моя квартал видях 3 катастрофи на кръстовища, където задължително трябва да се спазват предимствата на другите водачи, така че ае не се палим днеска, хубав празник е, имам имен ден, така че няма смисъл от спорове и гневни постове. Браво, всеки има право на коментар, ама изказвания от рода на "Вие сте сбирщина малоумници, идиоти и какво ли още не !!! (в това число и аз! ) " просто как да ти кажа напрао без коментар.
П.П.
Тоя форум е свободен и доколкото знам всеки може да си пусне каквато иска тема и доколкото съм запознат, има далеч по малоумни и неважни теми от тази.
Хайде с здраве и честит празсник на всички именници :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот boi4ka » Нед Май 06, 2007 12:03 pm

:offtopic: Честит Гергьовден :)

Вчера пред мен блъснаха един колоездач/отново в Асеновград :V: /....като искам да отбележа, че вината беше изцяло на шофьора на колата :(!:

Човека с колелото си караше почти на тротоара плътно вдясно, дебила с колата отне предимството на друг автомобил и от бързане май изобщо не видя, че удари човека...

Линейката дойде след минута и го откараха....той не можеше да става изобщо.
Това става на 50-ина метра от полицията и дошлия на мястото патрул направи такова задръстване с неадекватните си реакции, че направо не е за говорене :(!:

Не знам според вас, но според мен положението по нашите пътища никога не е било по зле :V: :crap:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот bored » Нед Май 06, 2007 1:38 pm

THEZOGGO .. това за селската гъзария, май влиза в часта за некултурата за кяото споменах, макар и да нямах предвид шофиорите, а съфорумниците!
В по-предния си споменах за Франция, интересувай се за 'драконовите' мерки там, който обаче са се превърнали в култура!
А това за влизането в спор, няма проблем, можем да си спорим колкото си исаме, както писах сме си българи и можем да си говорим колкото си искаме без да взимаме никакви мерки. :)
... и аз като се кача на кола ще я настъпя, като се и возя пак няма да направя забележка на шофиора като преминава със 100-140км/ч, през някое село по главния път.

уф, марзи ме да пиша, ама пак няма кво да правя: ;)

П.П. До колкото знаеш е така за свободния форум, който иска може да си пише безмислиците, колкото той си иска, ние сме си свикнали да четем какво ли не и не очакваме нещо ново и смислено, но по тоз начин единствено излага себе си и допринася за изказвания от сорта на "Този форум си таковало таковата!".
Аватар
bored

Мнениеот kotka12 » Пон Май 07, 2007 8:10 am

bored написа:... и аз като се кача на кола ще я настъпя, като се и возя пак няма да направя забележка на шофиора като преминава със 100-140км/ч, през някое село по главния път.

абсолютно съгласен съм с теб
а утре, когато майка ти или детето ти дойде на лечение
аз ще допусна лекарска небрежност
защото съм изнервен от държавен чиновник
или от някой шофьор
нали така:))
а ти карай с 500
защото със 140 не е достатъчно селско
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12