FR колело

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот zero knowledge » Сря Май 19, 2004 12:24 am

Harka-

Драсни едно мейлче на [url=mailto:[email protected]][email protected][/url], че не искам да задръствам форума с реклама. Ако пък не ти се пише, тогава ще ти дам тази информация тук. Само не знам Admin колко ще ме "глоби" ;)
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Май 19, 2004 6:05 am

[quote="zero knowledge"]
Само не знам Admin колко ще ме "глоби" ;)
[/quote]

Ти пък сега! ;) Казвай бързо, че и на мен ми е интересно! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bestbg » Сря Май 19, 2004 1:04 pm

avid ne sa li po dobri ot hayens ? (sorry ako e greshno mennieto ili imenata na spira4ktie)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот bikerider » Сря Май 19, 2004 3:48 pm

[quote="bestbg"]

avid ne sa li po dobri ot hayens ? (sorry ako e greshno mennieto ili imenata na spira4ktie)
[/quote]

препоръчвам ти да се замислиш колко относително понятие е "по-добри".
по-добри за какво? по-добри в какъв аспект?

освен това кой модел Avid? кой модел Hayes? уточнявай за какво питаш, иначе никой няма да си направи труда да ти отговори на въпрос за който трябва да се изпишат 10 страници за да се обхване качествено темата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Сря Май 19, 2004 7:56 pm

[quote="Admin"]

[quote="zero knowledge"]
Само не знам Admin колко ще ме "глоби" ;)
[/quote]

Ти пък сега! ;) Казвай бързо, че и на мен ми е интересно! :D
[/quote]

Размина ти се актът ZK;).
Между другото на мен ли така ми се струва или действително [url=http://www.ironhorsebikes.com/products/downhill/sgs_team.shtml]това[/url] на снимката е Boxxer Race, а не Team, както би трябвало да бъде.

И последно да те питам ZK - какви настройки има задницата на Iron Horse-a?
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Чет Май 20, 2004 11:11 am

[quote="Harka"]

Ех, @ZK мисля, че успя да ме убедиш, макар и да си заинтересована страна, както ти се изрази.Отново ти благодаря за безпристрастната оценка на двете колела (Kona и Iron Horse) и мисля, че наистина няма да съжалявам.В началото се бях насочил по-скоро към FR колело, което да става за DH, но в момента става точно обратното - DH колело, което (надявам се) става за FR или по-точно - изборът ми падна на Iron Horse SGS Team DH.Още по-добре щеше да е компонентите от въпросното колело да бяха на рамка SGS FR, но да си купя само рамка и после да и купувам отделно всичко - мисля, че бая солено ще излезе.

@ZK:Може ли вече да се купи Iron Horse от тук?И също така вие внасяте ли го, представители ли сте на въпросната марка и въобще как става, че не е много ясно.Ще се радвам да обясниш и накратко каква е процедурата по продажбата и откъде съответно.
[/quote]

Да, може да се купи от тук. В момента изчистваме детайлите с Iron Hrose за колко време ще може да идват колела като се поръчат, по предварителни данни е към 7-10 дни. Поради началната фаза на работните ни отношения, все още работим само с поръчка и тогава ще доставяме съответното колело или рамка, след съответното капариране. За 2005 предвиждаме и поддържане на налични колела, за да може и да се тестват от потенциални купувачи. До тогава ... заповадайте в Пловдив да тествате моето (DH модела) ;) От къде е продажбата? Tepe Bike Shop. Колелата и рамките идват с гаранция, упомената на страницата на Iron Horse. Не знам успях ли да ти дам отговор на въпросите ...

[quote]Между другото на мен ли така ми се струва или действително това на снимката е Boxxer Race, а не Team, както би трябвало да бъде.
[/quote]

Вилката на IH SGS DH Team си е Boxxer Team. Не знам дали IH са ползвали 03 модели на вилките за снимките в каталога или просто техните вилки са в друг цвят. Ако погледнеш SGS DH World Cup и SGS DH Pro, ще видиш и при тях "други" цветове ... няма основание за безпокойство.

[quote]И последно да те питам ZK - какви настройки има задницата на Iron Horse-a?[/quote]

Окачването на задницата е "фиксирано", DW го е направил с цел да има по-добри характеристики при спиране и т.нар. педалиране. Ако малко мръднеш някоя от осите при FSR окачване, това променя поведението. Иначе прогресивността може да се регулира от задния амортисиор, а челния ъгъл и височината на кормилото посредством:
-- смяна на долната и/или горната чашка
-- преместване на короните на вилката леко нагоре или надолу
Рамката е с 1.5 zero-stack reducer cups на e.13, всичките подробности и предимства при ползването им са [url=http://www.e13components.com/zerostack_reducer_cups.html]тук[/url].

Ако имаш още въпроси, питай.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Harka » Чет Май 20, 2004 10:34 pm

[quote="zero knowledge"]
Не знам успях ли да ти дам отговор на въпросите ...
[/quote]

Напълно!Благодаря ти!:)
Следващите въпроси или по-скоро уточнения ще са вече за следващата фаза -...;)
Аватар
Harka

Мнениеот Lubo » Пет Май 21, 2004 7:01 pm

E dano da s poqvqvat vse pove4e i pove4e hora koito da vnasqt podobni i drugi kolela ta cenite da padnat malko.
ZK uspeh v na4inanieto
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот TheUndertaker » Пет Май 21, 2004 10:00 pm

[quote="Lubo"]

E dano da s poqvqvat vse pove4e i pove4e hora koito da vnasqt podobni i drugi kolela ta cenite da padnat malko.
ZK uspeh v na4inanieto
[/quote]

Благодарим.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот Harka » Вто Юни 08, 2004 11:53 am

ZK, ето и следващите няколко въпроса (извинявай ако вече ти е омръзнало само с мен да се заниваш, но няма как...:)) :
1.Възможно ли е да се правят някакви модификации по колелата на IH. Примерно на SGS Pro Fr да се сложи по-хубав заден шок и евентуално двукоронна вилка?
2.Колко тежи SGS Team DH?
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Вто Юни 08, 2004 2:12 pm

[quote="Harka"]

1.Възможно ли е да се правят някакви модификации по колелата на IH. Примерно на SGS Pro Fr да се сложи по-хубав заден шок и евентуално двукоронна вилка?
[/quote]

Да, стига да е същият размер и пак с толкова ход (за да bottom-out на същото място), т.е. 8.5"x2.5". За друг размер трябва изрично да питам, но предполагам, че не се препоръчва.

Пак да, рамката спокойно поема и двукоронна вилка. Само имай пред вид, че FR Pro е с 1.5 вилка и ще трябва да се сменят лапата и 2-3 неща по чашките. FSA предлагат този модел чашки както за 1.5, така и за 1.125 вилки (и двата за 1.5 чело).
[quote="Harka"]

2.Колко тежи SGS Team DH?
[/quote]

Не знам точни килограми, мога да питам. Като гледам компонентите и знам колко тежи моето, ще е към 19-20кг.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Zozka » Сря Юни 09, 2004 9:48 pm

ZK, Undertaker - три пъти ура за доброто начинание...Айде като уточните цените да ги постнете тук (zk беше споменал, че ще се движат около MSRP, но все пак крайните зависят и от мита, такси, превоз и т.н. и т.н.)
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот screamBoy » Сря Юни 09, 2004 10:16 pm

аре бе нямали още 5 човека да се съберем да ги внесем тия башгарди с куриер че иначе ще стане като със софийските фирми - идва, идва, другата седмица е тук - бах тая друга седмица
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Сря Юни 09, 2004 10:47 pm

:offtopic:

аз знам за двама, който ги чакат :thumb:
@zk -
А вярно, ако задвижим нещата с куриер колко се оскъпява ?

:offtopic:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот pascoff » Сря Юни 09, 2004 10:52 pm

@Harka

Ako ne byrzash moje da donesa edin katalog za 2004 na Kona v bg v nachaloto na iuli ... v nego e opisano podrobno za vsqka ramka (geometriq i dr.) i vseki model (okomplektovka ...) na kompaniqta i shte imash po-golqma baza za sravnenie :)

ps: moje i cenite za evopa da pitam za modelite koito te interesuvvat ... a i sorry za latinicata no tuka nqma kirilica
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Harka » Сря Юни 09, 2004 11:02 pm

[quote="mite_pascoff"]

@Harka

Ako ne byrzash moje da donesa edin katalog za 2004 na Kona v bg v nachaloto na iuli ... v nego e opisano podrobno za vsqka ramka (geometriq i dr.) i vseki model (okomplektovka ...) na kompaniqta i shte imash po-golqma baza za sravnenie :)

ps: moje i cenite za evopa da pitam za modelite koito te interesuvvat ... a i sorry za latinicata no tuka nqma kirilica
[/quote]

mite, ако наистина не те затруднява ще съм ти много благодарен. Иначе аз за себе си вече съм си решил, че Iron Horse ще е колелото за мен, но все пак Kona-та също ме интересува, само че по друг повод. Иначе аз не бързам, така че спокойно мога да изчакам.
А иначе вече има скрипт за кирилица, който спокойно можеш да ползваш от всякъде.;)
Аватар
Harka

Мнениеот MOD » Сря Юни 09, 2004 11:03 pm

[quote="mite_pascoff"]

@Harka

[/quote]

Чест и почитания !
за кирилицата - има ... когато пишеш пост долу в дясно имаш една иконка за смяна на езика ( до надписа KREDOR )

MOD

Мнениеот screamBoy » Сря Юни 09, 2004 11:07 pm

е освен нас има ли други, на мен ми трябва и венец
от щатите по няква инфо е между $30 и $50 куриера, според зависи
като сме 5 говеда делим на 5 и става, нали ?
иначе е по-добре онова трувативско дръвце
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот PtD » Чет Юни 10, 2004 10:15 am

[quote="screamBoy"]

е освен нас има ли други, на мен ми трябва и венец
от щатите по няква инфо е между $30 и $50 куриера, според зависи
[/quote]

Момчета, апелирам към вас, не използвайте кожодерските куриери, има си поща - http://www.usps.gov

За информация - доставката на 2 Hayes-а (около 1.2кг) излезе 17$ от Щатите до БГ. +2$ за застраховка - 19$.

Пристига за 7-10 работни дни (Airmail Parcel Post).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Чет Юни 10, 2004 11:07 pm

ZK, може ли да ми кажеш нещо повече относно колелата на SGS Team DH (главини шини и т.н.) , защото честно казано, не мога да се похваля с кой знае какви познания за марката WTB.
И също така ще е възможно ли по някакъв начин да се сменят оригиналните Hayes-ове с Magura Gustav M, тъй като имах възможност да пробвам Hayes и в интерес на истината лостчетата и модулацията хич не ми бяха удобни.
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Пет Юни 18, 2004 9:08 pm

Не съм карал с такива колела (главини и капли), но съм чувал от други, че се представят много добре. Може да поровиш из форумите за повече информация, не отдавна имаше в тема в [url=http://www.ridemonkey.com/forums/showthread.php?t=87143]ridemonkey[/url].

IH не предлагат замяна на части при целите колела, спирачките в случая, но ако толкова не ти харесват Hayes, винаги могат да се продадат.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот zero knowledge » Пет Юни 18, 2004 9:31 pm

[quote="Zozka"]

ZK, Undertaker - три пъти ура за доброто начинание...Айде като уточните цените да ги постнете тук (zk беше споменал, че ще се движат около MSRP, но все пак крайните зависят и от мита, такси, превоз и т.н. и т.н.)
[/quote]

Цени има [url=http://web.mit.edu/rahnev/Public/iron_horse/2004_IH_MSRP.xls]тук[/url] (.xls) и
[url=http://web.mit.edu/rahnev/Public/iron_horse/2004_IH_MSRP.txt]тук[/url] (.txt)

За сега предлагаме само high-end моделите, за 2005 вероятно ще се предлага и пълната гама.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот zero knowledge » Пет Юни 18, 2004 9:41 pm

[quote="PtD"]

Момчета, апелирам към вас, не използвайте кожодерските куриери, има си поща - http://www.usps.gov

За информация - доставката на 2 Hayes-а (около 1.2кг) излезе 17$ от Щатите до БГ. +2$ за застраховка - 19$.

Пристига за 7-10 работни дни (Airmail Parcel Post).
[/quote]

:nono: Проблемът е, че някои компаний отказват да работят с пощите. Причина -- доставката не е гарантирана (дори и да има застраховка). Иначе това е най-евтиният вариант, но ...
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Harka » Пет Юни 18, 2004 9:51 pm

[quote="zero knowledge"]
IH не предлагат замяна на части при целите колела
[/quote]

Хм, преди няколко поста беше казал, че по принцип могат да се правят модификации в рамките на допустимото. Ясно ми е, че едва ли IH ще могат да ми сменят спирачките с Magura, защото по мои наблюдения те просто не работят с тази фирма. Но иначе едва ли ще има проблем да се смени шока на SGS DH Team с Progressiv (друг е въпросът струва ли си - ти как мислиш?).
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Пет Юни 18, 2004 10:27 pm

[quote="Harka"]

[quote="zero knowledge"]
IH не предлагат замяна на части при целите колела
[/quote]

Хм, преди няколко поста беше казал, че по принцип могат да се правят модификации в рамките на допустимото. Ясно ми е, че едва ли IH ще могат да ми сменят спирачките с Magura, защото по мои наблюдения те просто не работят с тази фирма. Но иначе едва ли ще има проблем да се смени шока на SGS DH Team с Progressiv (друг е въпросът струва ли си - ти как мислиш?).
[/quote]

Тогава ставаше въпрос за гаранция и кога тя би отпаднала, примерно ако сложиш заден амортисьор с други размери. Иначе никой не те спира да сменяш каквито и да било компоненти, дори ако махнеш лепенките гаранцията не отпада ;)

5th или 6-way? И двата са еднакви от към технология, проблеми е имало както с едните, така и с другите, поне вече са оправени. 5th има малко по-бавен rebound, дори най-бързото е понякога малко бавно. При положение, че колелото идва с един от двата, не виждам смисъл да го сменяш с другия.
И да, единствената причина SGS DH WC да е с 5th е спонсорство (както и някои други компоненти по същото колело).
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот PtD » Съб Юни 19, 2004 10:58 am

[quote="zero knowledge"]

:nono: Проблемът е, че някои компаний отказват да работят с пощите. Причина -- доставката не е гарантирана (дори и да има застраховка). Иначе това е най-евтиният вариант, но ...
[/quote]

Знам, и на първо място JensonUSA. Но пък и доста фирми се съгласяват, така че си заслужава да се пробва. Отделно, че Jenson + FedEx може да излезе по-скъпо от *other* + USPS.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Съб Юни 19, 2004 12:55 pm

[quote="zero knowledge"]
Тогава ставаше въпрос за гаранция и кога тя би отпаднала, примерно ако сложиш заден амортисьор с други размери. Иначе никой не те спира да сменяш каквито и да било компоненти, дори ако махнеш лепенките гаранцията не отпада ;)
[/quote]

Ясно. А от кога ще може да се поръчва вече, ZK?
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Вто Юни 29, 2004 11:14 pm

[quote="Harka"]

[quote="zero knowledge"]
[/quote]

[/quote]

От преди не знам вече колко време. Търсенето на транспорт беше само за компоненти, т.е. малки пратки, за колело е по-различно.

Хммм, като гледам датата на поста и на редакцията ... май нещо ми е убягнало. За някои въпроси e-mail може да е най-добре, не винаги проследявам всичко писано във форума.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот MOD » Сря Юни 30, 2004 10:42 am

[quote="zero knowledge"]

[quote="Harka"]

[quote="zero knowledge"]
[/quote]

[/quote]

От преди не знам вече колко време. Търсенето на транспорт беше само за компоненти, т.е. малки пратки, за колело е по-различно.

Хммм, като гледам датата на поста и на редакцията ... май нещо ми е убягнало. За някои въпроси e-mail може да е най-добре, не винаги проследявам всичко писано във форума.
[/quote]

Това твърдение отнася ли се за продуктовата гама на E13 ?

MOD

Мнениеот TheUndertaker » Сря Юни 30, 2004 11:37 am

[quote="MOD"]

[quote="zero knowledge"]

[quote="Harka"]

[quote="zero knowledge"]
[/quote]

[/quote]

[/quote]

Това твърдение отнася ли се за продуктовата гама на E13 ?
[/quote]

Ти пощата четеш ли си :D
Аватар
TheUndertaker

ПредишнаСледваща

Назад към Архив