София - Бургас

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот ACID BURN » Чет Май 10, 2007 7:31 pm

Да ако видиш в началото на темата аз съм писал че може и да не отида не съм казал сигурно.Но натъжавам се защото навън изгрева е толкова красив и като го гледам мн ми напоня на тая идея. :V:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Grash » Чет Май 10, 2007 8:30 pm

NovemberCharlie написа:Абе тъпчовци, не сте ли се научили, че зад всяка дума в закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му стоят литри човешка кръв?

:agree: Така е, но точно за тази забрана не мисля, че важи, защото не знам за случай на блъснат колоездач на магистрала, докато случаите на другите пътища хич не са малко. Вземете се в ръце бре хора, по вашата логика не трябва да се кара колело никъде освен по велоалеи, много глупости прочетох. Не мога да разбера, защо сте против това превозно средство и този спорт като цяло. Уж е вело-форум... Май преобладават хората дето само по лифтове знаят да се возят. Разберете го най-сетне ПО МАГИСТРАЛАТА Е ЗАБРАНЕНО И МНОГО ПО-БЕЗОПАСНО ДА СЕ КАРА, ОТКОЛКОТО ПО ПОЗВОЛЕНИТЕ ПЪТИЩА. Явно сте слабоумни и не можете да го възприемете... Нали сме в България?! Аз май пиша на български... Вие четете ли???
Последна промяна Grash на Чет Май 10, 2007 8:43 pm, променена общо 1 път
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот madsnake » Чет Май 10, 2007 8:33 pm

NovemberCharlie написа:Абе тъпчовци, не сте ли се научили, че зад всяка дума в закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му стоят литри човешка кръв? :(!: Малоумници!!! За какъв акт ми говориш? Нали като те отвее тира и си размажеш слабоумието по асфалта тираджията ще го съдят все едно е убил човек, а не същество с черепен вакуум! За това, че ти ще умреш на никой не му пука, ама защо ще вкарваш невинни хора в беля? :censore: Като ти се мре по-добре се обеси!

Абе ти си някакъв весел ми се струва а? Мери си приказките пишлеменце, защото аз може да съм нов в този форум, но където и да се пише/говори, било то и на улицата се внимава с изказванията. От тъпото ти изказване личи, че или някой сутринта ти е изял закуската, или гаджето ти не е пуснало или пък само си и мечтаеш за съществото наречено жена. Много ме кефят критикуващи дебилчета като теб "а да си чувал за spell check?" А ти да си чувал, че в България се говори на Български бе "SPELL CHECK", какво е това? Яде ли се, пие ли се? А я сега умнико си представи следната ситуация: пресичаш през нощта, тъмно е, в супер безопасната София си и изведнъж бам, някакво копеленце те премазва, защото не те бил видял и нямал време да реагира. Тогава кой е виновен? Малоумното подобие на човек (според теб) или шибания шофьор а? Мислиш, че камиона/колата/САМОЛЕТА на магистралата не могат да реагират ли? Обикновено пожелавам приятна вечер ама теб ще те пропусна.
Аватар
madsnake

Мнениеот Yavkata » Пет Май 11, 2007 5:39 am

Много ми се ще някой от модераторите да се намеси в тази тема и част от мненията не съдържащи информация , а лични нападки да заминат. Много по-добре ще изглежда ако тук се чете за различните маршрути от София до Бургас отколкото ругатните на ... ненакаралите се велофенове!
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот ACID BURN » Пет Май 11, 2007 7:08 am

И аз съм на мнението на yavkata.А spell check означава проверка на речта преведено от англйски. :)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот madsnake » Пет Май 11, 2007 7:30 am

Хе хе, аз знам какво значи spell check, плюс това никого не съм искал да обидя, но някои хора прекалиха не смятате ли?
А относно по темата, аз също съм мислел за ходенето до Бургас с MTB и се отказах, трябва си доста стабилна подготовка независимо откъде ще се минава.
Аватар
madsnake

Мнениеот ACID BURN » Пет Май 11, 2007 7:37 am

Е естествено.
Аватар
ACID BURN

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 11, 2007 3:18 pm

madsnake написа:
NovemberCharlie написа:Абе тъпчовци, не сте ли се научили, че зад всяка дума в закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му стоят литри човешка кръв? :(!: Малоумници!!! За какъв акт ми говориш? Нали като те отвее тира и си размажеш слабоумието по асфалта тираджията ще го съдят все едно е убил човек, а не същество с черепен вакуум! За това, че ти ще умреш на никой не му пука, ама защо ще вкарваш невинни хора в беля? :censore: Като ти се мре по-добре се обеси!

Абе ти си някакъв весел ми се струва а? Мери си приказките пишлеменце, защото аз може да съм нов в този форум, но където и да се пише/говори, било то и на улицата се внимава с изказванията. От тъпото ти изказване личи, че или някой сутринта ти е изял закуската, или гаджето ти не е пуснало или пък само си и мечтаеш за съществото наречено жена. Много ме кефят критикуващи дебилчета като теб "а да си чувал за spell check?" А ти да си чувал, че в България се говори на Български бе "SPELL CHECK", какво е това? Яде ли се, пие ли се? А я сега умнико си представи следната ситуация: пресичаш през нощта, тъмно е, в супер безопасната София си и изведнъж бам, някакво копеленце те премазва, защото не те бил видял и нямал време да реагира. Тогава кой е виновен? Малоумното подобие на човек (според теб) или шибания шофьор а? Мислиш, че камиона/колата/САМОЛЕТА на магистралата не могат да реагират ли? Обикновено пожелавам приятна вечер ама теб ще те пропусна.
Явно имаш опит с "веселите" и липста на жени :D . Нали, сладурче?
П.П Останалата част от поста ти няма връзка с темата.Не, че тази има. :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 11, 2007 3:31 pm

Grash написа:
NovemberCharlie написа:Абе тъпчовци, не сте ли се научили, че зад всяка дума в закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му стоят литри човешка кръв?

:agree: Така е, но точно за тази забрана не мисля, че важи, защото не знам за случай на блъснат колоездач на магистрала, докато случаите на другите пътища хич не са малко. Вземете се в ръце бре хора, по вашата логика не трябва да се кара колело никъде освен по велоалеи, много глупости прочетох. Не мога да разбера, защо сте против това превозно средство и този спорт като цяло. Уж е вело-форум... Май преобладават хората дето само по лифтове знаят да се возят. Разберете го най-сетне ПО МАГИСТРАЛАТА Е ЗАБРАНЕНО И МНОГО ПО-БЕЗОПАСНО ДА СЕ КАРА, ОТКОЛКОТО ПО ПОЗВОЛЕНИТЕ ПЪТИЩА. Явно сте слабоумни и не можете да го възприемете... Нали сме в България?! Аз май пиша на български... Вие четете ли???
Ти виждал ли си велосипедист размазан от камион? Защото аз съм виждал. Измиха мозъка му от асфалта с маркуч ;)
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Май 11, 2007 3:38 pm

Леле, колко мъдрости в тая тема... мне мога да повярвам. Още един самотен воин. Аман от интерпретатори на закона.

Абе Grash, на теб минавало ли ти е през ума, че твърденията ти за безопасно каране в аварийна лента са ТВОИ твърдения, на един единствен човек??? Преценката ти също е твоя, лична. А статистиката гледал ли си? Сещал ли си се, че там не караш само ти?

За теб безопасно, за мнозинството хора опасно. Точка. Иди спори с арменския поп!!!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Grash » Пет Май 11, 2007 3:44 pm

NovemberCharlie написа:Ти виждал ли си велосипедист размазан от камион? Защото аз съм виждал. Измиха мозъка му от асфалта с маркуч ;)

А ти малоумен ли си? Не можеш ли да разбереш, че това е проблем отнасящ се до карането по пътища, по които се движат коли и камиони, а не конкретно на магистралата. Тоест като цяло е опасно да се кара по пътищата, именно заради случаи, като този на който си бил свидетел. Отдавна карам и знам колко опасно е да се кара и да те изпреварват на сантиметри, точно затова мисля, че по магистралата е по-безопасно, но не знам защо не можете да го проумеете. Дайте изобщо да не караме, че е много опасно, даже докато слезаш от бордюр и нямаш късмет може да паднеш и да си счупиш врата, нали? Тц, тц имам чувството, че пиша в авто-форум, а уж горе пише MTB...

bikerider написа:Леле, колко мъдрости в тая тема... мне мога да повярвам. Още един самотен воин. Аман от интерпретатори на закона.

Абе Grash, на теб минавало ли ти е през ума, че твърденията ти за безопасно каране в аварийна лента са ТВОИ твърдения, на един единствен човек??? Преценката ти също е твоя, лична. А статистиката гледал ли си? Сещал ли си се, че там не караш само ти?

За теб безопасно, за мнозинството хора опасно. Точка. Иди спори с арменския поп!!!

Покажи ми, моля те статия в която се съобщава за блъснат колоездач на магистрала. И ти си от тия дето са против колоезденето май... Айде като ти станат 10 000 поста да черпиш :beer: и да си смениш nick-a на postwriter ;)
Аватар
Grash

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 11, 2007 3:58 pm

Престани да говориш глупости. Естествено е да няма блъснати на магистралата. Защото там няма колоездачи. А няма колоездачи, защото е забранено!

П.П. Моля модераторите да затрият темата, защото е пълна с безумия.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Grash » Пет Май 11, 2007 4:04 pm

NovemberCharlie написа:Престани да говориш глупости. Естествено е да няма блъснати на магистралата. Защото там няма колоездачи. А няма колоездачи, защото е забранено!

П.П. Моля модераторите да затрият темата, защото е пълна с безумия.

Или няма какво да кажеш повече... Колоездачи има, аз лично познавам доста, които нерядко минават по магистралата. Колко магистрали има в България? Две недовършени магистрали има всично на всичко и по тях съм виждал доста пъти колоездачи, разбира се предимно шосейни... Не знам какво сложно има да проумеете факта, но няма да пиша повече, че много взех да се повтарям. И все пак най-важното е, че е опасно да се кара по пътищата, независимо какви са те.
Аватар
Grash

Мнениеот madsnake » Пет Май 11, 2007 4:21 pm

NovemberCharlie написа:Явно имаш опит с "веселите" и липста на жени :D . Нали, сладурче?

Мамин златен. Имам да, хапвам ги за закуска :dark:
Не че нещо, ама темата беше за ходене Бургас - София, а не за заяждане с хората, но някои хора нямат спирка. Но както казва Grash, явно тук много колоездачи няма, повечето ходят до местата по които карат с кола/автобус/лифт и след това юруш надолу, кеф батко. Като не искате да карате по магистралата - ами не карайте бре, кой ви кара? Като не искате да се излагате на каквато и да е опастност докато карате си слагайте противогаз, защото въздуха в София е опасен за дишане можете да си докарате рак, а и най-добре не излизайте от вкъщи, но се обезопасете срещу земетресения. За мен тази тема приключи, то тя приключи одавна де, но не мисля че има смисъл да се говори с хора, които отказват да разберат нещо, което никога не са правили и същевременно говорят за него така, сякаш цял живот това са правели и са се нагледали на всевъзможни ситуации и проблеми. Хайде със здраве и весело каране в парковете (ако се осмелите да излезете от вкъщи де).
Аватар
madsnake

Мнениеот bdz43r » Пет Май 11, 2007 4:38 pm

Това го има на всеки вход към магистрала:
ИзображениеИзображение
Важи за всички! Сложено е там, защото магистралата е построена са движение на МПС с висока скорост и предвид това водачите на МПС трябва да са натоварени да се съобразяват с възможно най-малко неща. Пренебрегването на тези знаци е на собствен риск и при евентуална злополука, отговорност ще носи единствено колоездача, без да броим преживяния от шофьора стрес.
Отделно, колоездача принуждава водачите на МПС да се съобразяват и с него и евентуално възможното му падане, дори и да е в аварийната лента и по тази причина забраната включва и мотоциклетите.
Иначе всеки си решава за себе си... Аз не бих тръгнал по магистралата, колкото и да е безопасно.
Аватар
bdz43r

Мнениеот ACID BURN » Пет Май 11, 2007 5:07 pm

Аре стига вече с тая тема за магистралитееее.направих тая тема за морето, ане за тва как на някои му отмивали мозака с мъркуч.А по тема-Изникна ми въпроса-Абе щом ще пътувам (евентуално) каде ще преспа и т.н..Тези които са карали маршрута да кажат каде са преспивали? :)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот Grash » Пет Май 11, 2007 5:34 pm

bdz43r написа:Това го има на всеки вход към магистрала:
ИзображениеИзображение
Важи за всички! Сложено е там, защото магистралата е построена са движение на МПС с висока скорост и предвид това водачите на МПС трябва да са натоварени да се съобразяват с възможно най-малко неща. Пренебрегването на тези знаци е на собствен риск и при евентуална злополука, отговорност ще носи единствено колоездача, без да броим преживяния от шофьора стрес.
Отделно, колоездача принуждава водачите на МПС да се съобразяват и с него и евентуално възможното му падане, дори и да е в аварийната лента и по тази причина забраната включва и мотоциклетите.
Иначе всеки си решава за себе си... Аз не бих тръгнал по магистралата, колкото и да е безопасно.

Няма какво да му мислиш, ти с влака си имаш отделен път. Стига с това падане бе хорааа, аз да не съм 20 метра висок, че като падна да покрия останалите две платна, че и насрещното. Ти ми напомни, че точно такива знаци НЯМА на входовете на магистралите "Тракия" и "Хемус" поне откъм София. Никой не оспорва, че е забранено.
@ACID BURN Ще мисля някакви вариянти, въпреки че за мен оптималното си остава по магистралата. За преспиването аз го мисля по хотели, мотели и т.н, една от причините да не пътувам 16 дена, че ще свършат парите :)
Последна промяна Grash на Пет Май 11, 2007 6:04 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
Grash

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 11, 2007 5:43 pm

madsnake написа:
NovemberCharlie написа:Явно имаш опит с "веселите" и липста на жени :D . Нали, сладурче?

Мамин златен. Имам да, хапвам ги за закуска :dark:
Не че нещо, ама темата беше за ходене Бургас - София, а не за заяждане с хората, но някои хора нямат спирка. Но както казва Grash, явно тук много колоездачи няма, повечето ходят до местата по които карат с кола/автобус/лифт и след това юруш надолу, кеф батко. Като не искате да карате по магистралата - ами не карайте бре, кой ви кара? Като не искате да се излагате на каквато и да е опастност докато карате си слагайте противогаз, защото въздуха в София е опасен за дишане можете да си докарате рак, а и най-добре не излизайте от вкъщи, но се обезопасете срещу земетресения. За мен тази тема приключи, то тя приключи одавна де, но не мисля че има смисъл да се говори с хора, които отказват да разберат нещо, което никога не са правили и същевременно говорят за него така, сякаш цял живот това са правели и са се нагледали на всевъзможни ситуации и проблеми. Хайде със здраве и весело каране в парковете (ако се осмелите да излезете от вкъщи де).
Момченце, карам колело от 32 години, мотор от 21, кола от 19, яхта от 10 и спя с жени от 22. Следващия път просто си задръж тъпите мисли и слушай какво ти говорят по-опитните.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Май 11, 2007 7:28 pm

Grash написа:Айде като ти станат 10 000 поста да черпиш :beer: и да си смениш nick-a на postwriter ;)

Умник! Като няма какво да кажеш, що просто не помислиш малко. През цялото време ти се говори, че ТИ си главната опасност на магистрала. Да ама не...

Тъпотии за постове всеки може да пише, а да помислиш как да не прецакаш някой невинен шофьор помислил ли си? Или и ти си от ония супермени, дето всичко предвиждат, всичко могат и лошите postwriter-и само гледат да им развалят рахата?

Ебаси малоумниците има на тоя свят. Честна дума. Нека ми изтрият поста ако сметнат за нужно, но това което говориш са пълни малоумия.
Закона може да е лош, може да не предвижда твоите желания, ама е закон. Ако не ти харесва да живееш в общество със закони иди живей в гората. Инцидента става един път. Ако ти се мре, ходи да скачаш от скали, вместо някой шофьор да си почерни живота заради мъдростите ти.

Аман...

@madsnake: нямам думи :crazy:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Grash » Пет Май 11, 2007 8:15 pm

Добре де, не мога да разбера... bikerider кажи ми, не мислиш ли, че като цяло е опасно да се кара по пътищата, където минават коли и особенно камиони? Преди малко се прибрах от работа с колелото. 10км от които имаше и по околовръсното доста, прибирал съм се и през центъра. Е това не е истина, толкова опасни ситуации ми се случиха, толкова тирове ме изпревариха супер отблизо... Ясно ми е, че е забранено, ясно ми е, че при дадена ситуация може да стане какво ли не, но не съм съгласен, че е по-опасно от обикновенните пътища, и дори от центъра на София. Казваш аз съм бил опасността, шофьора щял да ми лежи... е това не са ли неща валидни и по другите пътища? Дори от гледна точка на шофьора е по-облекчено ако ме задминава на магистрала, защото на тесния път мисли как да мине поне на метър от мене, като същевременно е нащрек и за дупки и за какво ли още не, докато на магистралата минава на 10 метра от мене... и от тази гледна точка може да се види в кой от случаите има повече предпоставки за инцидент. Не ме интересуват магистралите, много повече искам да се повиши културата на българските шофьори и да се направят някакви свестни закони за колоездачите.
Аватар
Grash

Мнениеот Persenk » Пет Май 11, 2007 8:20 pm

bikerider написа:
Ебаси малоумниците има на тоя свят. Честна дума.

:agree: .Няма смисъл, не се хаби
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот naka76 » Пет Май 11, 2007 8:53 pm

Идеята за безпроблемно пътуване до Бургас е това да се кара по не чак толкова натоварени шосета.София - Самоков (това не може да се избегне) следва Боровец и Ихтиман - Сестримо. От там напускаш вече силно натоварените шосета и започва голямото лъкатушене. Белмекен - Юндола - Велинград. Не ти препоръчвам да минеш през Кара тепе и Сърница защото от там са едни големи дупки макар че за колело става. За това Ракитово - Доспат - Девин - Смолян. От там за кърджали мини през Рожен - Баните по-спокойно е. Като минеш Ардино свий към Джебел, природата е уникална там. От Кърджали през Мдажадово и Свиленград. От там през елхово също е доста спокоино и пътя е много приятен и става за шосейка. Следват Болярово и Средец и си в Бургас. Това е варианта. За всичкия път ще видеш по-малко коли от колкото 3 часа на магистралата.
Аватар
naka76

Мнениеот did » Пет Май 11, 2007 8:55 pm

Нака, забрави да уточниш, че навсякъде е равно :rofl:
Аватар
did

Мнениеот Grash » Пет Май 11, 2007 8:59 pm

Ха-ха да никакви изкачвания няма :rofl: Маршрута е супер, но ще отнеме много време. За съжаление нямам такова :bawling: Иначе бих обиколил цяла България, че даже и Европа, защо не ;)
Аватар
Grash

Мнениеот ACID BURN » Пет Май 11, 2007 10:09 pm

naka добър маршрут но както каза дид е много неравен иначе твоето предложение го взимам на сериозно и се замислям че може и от там.Имам близки в самоков такаче там ще имам безплатна спирка. :)
Аватар
ACID BURN

Мнениеот klmn » Съб Май 12, 2007 6:04 am

did написа:Нака, забрави да уточниш, че навсякъде е равно :rofl:

По Родопски равно? :D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Yavkata » Съб Май 12, 2007 7:02 am

Друг маршрут е София - Елин Пелин - Пирдоп - връх Паскал, и от там по - маршрута Ком - Емине. Почти няма коли! На няколко места има изкачвания ;)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Grash » Съб Май 12, 2007 8:39 am

Yavkata написа:Друг маршрут е София - Елин Пелин - Пирдоп - връх Паскал, и от там по - маршрута Ком - Емине. Почти няма коли! На няколко места има изкачвания ;)

Лелееее, много яки маршрути давате, но идеята беше за стигане до морето, а не организиране на Survivor 3 :rofl:
Аватар
Grash

Мнениеот ACID BURN » Съб Май 12, 2007 9:07 am

Ето това е един линк дето можеш да си маркираш пътя http://www.tnt.bg/bulgaria/.Ако може да го опишеш, щото аз не знам каде се намира връх паскал.Благодаря!
Аватар
ACID BURN

Мнениеот Admin » Съб Май 12, 2007 9:34 am

Тая тема направо отиде по дяволите...

Спорът ви би бил напълно излишен, ако органите на КАТ спираха и глобяваха всеки колоездач, дръзнал да кара по магистрала. За съжаление явно нещата не стоят така, щом има хора, дето не само карат там, ами съветват и другите да нарушават Закона за движение по пътищата. Още по-тъжното е, че подобен проблем с неспазване/неприлагане на закона не може да бъде решен във форума...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Общ форум