България - това е моята родина

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Колко печата имате в книжките "100 Национални Туристически Обекта" ?

Имам книжка, но все още нямам печати.
2
4%
1
1
2%
от 1 - 15
6
11%
от 15 - Бронзова значка
0
Няма гласували
от Бронзова значка - 35
2
4%
от 35 - Сребърна значка
2
4%
от Сребърна значка - 75
0
Няма гласували
от 75 - Златна значка
0
Няма гласували
Златна значка
3
5%
Имам книжка, но от старите и имам приличен брой печати ( 70+).
1
2%
Имам книжка, но от старите, но не се бях амбицирал/а да събирам толкова много и останах с малко (30-).
4
7%
Планирам да се сдобия с такава книжка в най-близко бъдеще.
4
7%
Не ме кефи идеята като цяло.
10
18%
Абе, закакви книжки става въпрос ?
22
39%

Общо гласове : 57

България - това е моята родина

Мнениеот pe60t0 » Съб Май 12, 2007 4:32 pm

Хайде да видим :)
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот bluskanie » Съб Май 12, 2007 4:33 pm

CECA - Cudo Bola
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Re: България - това е моята родина

Мнениеот did » Съб Май 12, 2007 4:36 pm

pe60t0 написа:Хайде да видим :)

Имам няколко книжки - една от старите, една от по-старите, една от още по-старите... :rofl:

Във всяка от тях има по няколко печата. По-рано все ги забутвах някъде, после си вадех нова книжка, пак щъках, пак я губех, пак си правех нова преди поредното ходене до някоя "официална забележителност" ...

Сегашното ми мнение е, че това е една голяма глупост. Най-интересните за посещаване места са тези, където няма хора. Там, където има чиновник с печат и паркинг за автобус, нека други да ходят.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот pe60t0 » Съб Май 12, 2007 4:39 pm

did написа:

Имам няколко книжки - една от старите, една от по-старите, една от още по-старите... :rofl:

Във всяка от тях има по няколко печата. По-рано все ги забутвах някъде, после си вадех нова книжка, пак щъках, пак я губех, пак си правех нова преди поредното ходене до някоя "официална забележителност" ...

Did , ти си неадекватен :agree: :)
Аватар
pe60t0

Мнениеот Alien » Съб Май 12, 2007 9:48 pm

Дори нямам книжка. За к'во ми е?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот dulbokia » Съб Май 12, 2007 9:53 pm

Това ми звучи доста псевдо патриотично и показно...
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот BikeArea » Съб Май 12, 2007 10:04 pm

Аз имам книжка, но печати... нъц! :bawling:

Реално съм ходил на около 30-тина (дори и те май са много) от обектите, но пък съм ходил на няколко пъти повече места, които не са сред 100-те национални туристически обекта.

Като отида например на Ботаническата градина, Дуранкулашкото езеро или пък пещерата "Снежанка" освен обикновеното удивление от природата изпитвам и някаква национална гордост - викам си "Ейййй колко е красива нашата България". Пък отивайки на Рибното езеро си казвам само "Ейййй колко е красиво тук!".
В този ред на мисли вписването на обектите във въпросната книжка дават особена важност на мястото, но пък и дават идеи на хората къде да ходят, когато те са неспособни да открият красиво място ненаписано в тефтерчето. ;)
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот pe60t0 » Съб Май 12, 2007 10:21 pm

Напълно съм съгласен с вас, че красиви места не са и няма да бъдат вписани в подобни инициативи , но те точно заради това са красиви :) както каза Did , където няма хора и е спокойно . И аз съм бил на места , които не са поменати никъде , но пък удоволствието което изпитвам като съм там е несравнимо , тъй че това какво е написано и документирано някъде няма нищо общо. Идеята тук е друга , да посетиш местата , които са наистина с голямо историческо/географско/археологическо/тн значение и евентуално да научиш нещо ново за тях , което би било интересно. Някои хора (като мен) ги амбицира идеята с тези печати (сякаш получаваш нещо) да посещаваш обекти , но мен лично ме привлича повече различните места които може да се видят "по пътя" по който стигаш до желания обект . А пък има и много обекти които далеч не се посещават от толкова много хора , няма чиновник с печат и паркинг за автобус като да кажем високите върхове или някои малки местенца закътани на различни части от страната ни.

Сега ,че сме прости и прости ще си останем че ако се качих на Мусала примерно и в хижата нямат печат е отделен въпрос... :popcorn:

ПП забравих да добавя отговор " нямам книжка" , може ли да се добави ? и ако може как ?
Аватар
pe60t0

Мнениеот did » Нед Май 13, 2007 9:11 am

pe60t0 написа:Идеята тук е друга , да посетиш местата , които са наистина с голямо историческо/географско/археологическо/тн значение и евентуално да научиш нещо ново за тях , което би било интересно.

да бе!

голямо историческо значение :D

затова ги менят през 3 години :D:D:D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Нед Май 13, 2007 9:12 am

did написа:

Сегашното ми мнение е, че това е една голяма глупост. Най-интересните за посещаване места са тези, където няма хора. Там, където има чиновник с печат и паркинг за автобус, нека други да ходят.
То и повечето са едни обекти.... :V:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот pe60t0 » Нед Май 13, 2007 11:20 am

did написа:
pe60t0 написа:Идеята тук е друга , да посетиш местата , които са наистина с голямо историческо/географско/археологическо/тн значение и евентуално да научиш нещо ново за тях , което би било интересно.

да бе!

голямо историческо значение :D

затова ги менят през 3 години :D:D:D

:confused: :crazy:

NovemberCharlie : Кои са тия "едни обекти"
Аватар
pe60t0

Мнениеот kibikoff » Пон Май 14, 2007 7:57 am

момко,
погледни "обектите" в София.

Печат номер 100 в първата ми книжка беше "Образцово ТКЗС"(посещение по избор)
:D

:beer: :) :agree: :agree:
kibikoff

Мнениеот did » Пон Май 14, 2007 9:26 am

Kibikoff, Kibikoff... Не се ядосвай на момчето. Когато ТКЗС-то беше в книжката (и аз си имам такава, даже не знам дали нямам печат от ТКЗС :D ), pe6oto едва ли се е интересувал от туризъм :D

@pe6oto: Не разбирам на какво се учудваш? Не вярваш, че ги менят през 3 години ли? хе хе... Последно, да те информирам, слениха 10-тина обекта миналата година и ако имаш по-стара книжка, гориш :D :D :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Май 14, 2007 10:09 am

Абе къв е смисъла въобще от тая скапана книжка? После кво, шаваш насам-натам и я развяваш ли? Ебаси гъзарията ей скивай, аз бях в рилския манастир, имам си печат, йееее... Пфффф аре на село бе, гхахах
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот pe60t0 » Пон Май 14, 2007 10:35 am

това твойто му се вика дебилизъм bluskanie ...и като беше в Рилския манастир кво ? научи ли нещо за него , разбра ли че датира от над 1000 години , разбра ли някакви събития да са се случили там ...еми това е смисъла на книжката , да те амбицира по някакъв начин да научиш повече за това което е около теб ...

Kibikoff , нещо против Националния Исторически Музей, Природо-научния музей , Боянската черква и тн ... ?

did, за щастие/нещастие съм преживял няколко дни в ерата на ТКЗС така че нямам кой знае колко спомени от тогава :D , иначе за книжките , моята е от 4-5 години и разликата с миналогодишните беше 2 обекта ( това не означава че не можеш да отидеш на предишните ...) това наистина е глупаво , но все пак сме в България :) тука всичко е аут ъв ордър....
Аватар
pe60t0

Мнениеот bluskanie » Пон Май 14, 2007 11:33 am

pe60t0 написа:това твойто му се вика дебилизъм bluskanie

Ооо, не моето момче. Дебилизъм е твоето, защото точно ти имаш нужда от книжка, за да се мотивираш, да научиш нещо за родината си. Всъщност няма нищо лошо в това, само да не излезе, че който няма книжка (жълта или няква друга) не е истински българин и не се интересува от родината си :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот pe60t0 » Пон Май 14, 2007 11:42 am

bluskanie написа:
pe60t0 написа:това твойто му се вика дебилизъм bluskanie

Ооо, не моето момче. Дебилизъм е твоето, защото точно ти имаш нужда от книжка, за да се мотивираш, да научиш нещо за родината си. Всъщност няма нищо лошо в това, само да не излезе, че който няма книжка (жълта или няква друга) не е истински българин и не се интересува от родината си :)

не съм се изразил правилно, или не си ме разбрал правилно , нямах предвид ,че книжката е е това което те кара да научаваш за родината си , дори напротив всичко зависи от теб ( както ти каза - бил си в Р.Манастир имаш печат ма кво от тва..) нито пък че който няма книжка не е истински българин(идиотизъм) .Точно това е идеята ,че много малко хора познават родината си и биха искали да я опознаят..и това по някакъв начин ги стимулира...така мисля аз не съм от тях

Няма смисъл да спорим , карайте и тва е ;) :beer:
Аватар
pe60t0

Мнениеот naka76 » Пон Май 14, 2007 5:12 pm

did написа:Сегашното ми мнение е, че това е една голяма глупост. Най-интересните за посещаване места са тези, където няма хора. Там, където има чиновник с печат и паркинг за автобус, нека други да ходят.

:agree:

Ако ме накарат да направя моите 100-те обекта от сегашните биха останали не повече от 30.

Предлагам темата да се промени и всеки да напише своите 100 обекта.
Най-вероятно ще е трудно всеки да напише 100 за това нека поне да не са по-малко от 10. Пък така ще видя какво съм изтървал.
Аватар
naka76

Назад към Други