Прост ли е българският народ според вас?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Прости ли са българите?

О,да и още как!
40
29%
Достатъчно
20
15%
Зависи от българина...
51
37%
Не
13
9%
Я не обиждай родината,горд съм със себе си!
13
9%

Общо гласове : 137

Мнениеот did » Вто Май 15, 2007 10:12 am

squat написа:И в Австралия може... :)

И в Нова Зеландия може. Там също има много овце.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Май 15, 2007 10:17 am

did написа:

Тук също има доста, така че не виждам причина да се заминава ако причината е търсене на себеподобни :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Май 15, 2007 10:19 am

bluskanie написа:
did написа:

Тук също има доста, така че не виждам причина да се заминава ако причината е търсене на себеподобни :)

Има причина! Новозеланското агнешко е по-евтино от българското!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Вто Май 15, 2007 10:23 am

did написа:
bluskanie написа:
did написа:

Има причина! Новозеланското агнешко е по-евтино от българското!

За едната мръвка е всичко, ясно...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот squat » Вто Май 15, 2007 10:26 am

did написа:И в Нова Зеландия може. Там също има много овце.

Чувал съм, че имало недостиг на овчари в оня край. Овцете сами се пасяли. :rofl:
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Вто Май 15, 2007 2:42 pm

pe60t0 написа:Ти не си хвърляш опаковката , но 90% от хората в БГ го правят. Говорихме за по-голямата част от населението ...така се изгражда статистика а не просто единични случаи....

Приятелю, явно нямаш връзка между главния мозък и очите.

Темата е за българиТЕ, тоест за 100% от българите. Сега изведнъж биеш отбой и се оказва, че се говори за по-голямата част от населението. Така се била изграждала статистика - хубаво, нямам претенции към процентите. Имам претенции към начина по който е формулиран въпроса на анкетата. Това е.

Питаше се българиТЕ дали са простаци, демек дали 100% от българите са простаци. Отговора е очеваден. Не виждам какво повече има да се усуква, каканиже и прочие.

БългариТЕ НЕ СА ПРОСТАЦИ - X% от тях са. Колко точно е X, аз не знам, ти също. Точка.

Другото са тъпотии и преливане от пусто в празно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Май 15, 2007 2:52 pm

CYBER написа:
bikerider написа:
pe60t0 написа:assgiver : не е търпение майката му, концентрационен лагер е

да бе, все едно си виждал концлагер :crazy::puke:

А ти виждал ли си?Той и да не е виждал пак знае какво е.Абе просто искаш да се заядеш с някой.Това,че не си хвърляш опаковките на земята не значи,че не си прост.Освен това не съм тръгнал да те обиждам че си прост,аз говоря за българския народ като цяло. :dunno:

Не, не съм виждал концлагер, затова и не си позволявам да препоръчвам някой за концлагер. Виждал съм доста близо приближение, така наречената соц-казарма. И пак не препоръчвам никой за там. А тука хайде-хоп - концлагер. Нали са само думички :dunno:

После, какво значи "българския народ като цяло". Кви са тия тъпоумия и уравниловки?
Не искам да се заям с никой, просто си отстоявам националното достойнство, което на всичко отгоре се опитва да погазят разни хлапетии с жълто около устата. Не понасям, когато някой дето не може да отсее разликата между статистика и произволни обобщения започне да ми обяснява как ВСИЧКИТЕ мои сънародници били простаци. Демек и аз също съм простак, въпреки че не си хвърлям фафлата на земята.
Сега разбираш ли, тикво, защо така реагирам. Ако утре кажа "всички българки са курви", а ти имаш майка/сестра/жена/приятелка, ще подминеш ли спокойно такова изявление? Викаш ти се спасяваш и ти е през оная работа.

Айде приятен ден и много ти здраве от простака дето си хвърля опаковките в кошчетата.

Edit: 26% са отговорили с ДА, демек се имат за простаци, като част от българите. Кво повече има да коментираме - ето я статистиката: 26% малоумници. Добре че 36% могат да мислят с главите си - пак е нещо.
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Вто Май 15, 2007 3:07 pm

bikerider написа:Добре че 36% могат да мислят с главите си - пак е нещо.

Оптимист :D
Аватар
did

Мнениеот pe60t0 » Вто Май 15, 2007 3:19 pm

извод , всички говорим за 1 и също нещо , но не можем да се разберем

извод2 , анкетата е малоумно създадена
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот bikerider » Вто Май 15, 2007 3:30 pm

did написа:
bikerider написа:Добре че 36% могат да мислят с главите си - пак е нещо.

Оптимист :D

Така де... надеждата умира последна :D
Не и че е представителна извадката, няма и значение в случая :)

@pe60t0: Не можем да се разберем, щото не отсяваме нюансите. Ма все пак се разбираме в края на краищата, нали? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот pe60t0 » Вто Май 15, 2007 5:14 pm

bikerider : еми толкова по-хубаво , случва се винаги така че говорим за 1 и също нещо , но по различен начин и затова се получава разминаване. Ако си мислиш , че не се гордея, че съм българин и че не уважавам родината си много се лъжеш... Пак като излезем от факта за малоумно създадената анкета.... дори и така пак излиза ,че този Х% , за който спомена e число прилично голямо....жалко ,но факт
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот PtD » Вто Май 15, 2007 10:16 pm

Ъъ, само не мога да разбера, защо точно се гордеете, че сте българи? Това някакво тайно елитно общество ли е? И приемат само по заслуги?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Вто Май 15, 2007 10:32 pm

PtD написа:Ъъ, само не мога да разбера, защо точно се гордеете, че сте българи? Това някакво тайно елитно общество ли е? И приемат само по заслуги?

Защото България е велика страна! Защото... ъъъъ... защото... ъъъ... били сме на ТРИ морета!!! Ъъъъъ и нашата история е изпълнена с величави личности и събития! Ъъъ а не като 200-годишната такава на Щатите например! Ние сме много повече от тях! Защото... ъъъ
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Вто Май 15, 2007 10:51 pm

Alien написа:Ние сме много повече от тях!

Всъщност простата аритметика говори, че те са повече от нас... около 40-50 пъти (и то без да се броят нелегалните имигранти :))

Пък и като се замисля, това че сме *били* велика държава, не ми помага да си плащам сметката за парното. Нито образованието на Симеон I в Магнаурската школа пречи на простотията да се вихри наоколо ми. Абе...
Аватар
PtD

Мнениеот skuji » Вто Май 15, 2007 10:56 pm

Admin написа:В тоя форум има много хора без работа! :D

:agree:
skuji

Рейтинг: 1205

Мнениеот Alpina » Вто Май 15, 2007 11:17 pm

По-скоро много хора на работа ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Сря Май 16, 2007 12:15 am

в крайна сметка кво? пак една задънена улица без ясни отговори , а споделяне на лични мисли и мнения, и накрая пак никой не е напълно прав...
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот bikerider » Сря Май 16, 2007 7:52 am

PtD написа:Ъъ, само не мога да разбера, защо точно се гордеете, че сте българи? Това някакво тайно елитно общество ли е? И приемат само по заслуги?

Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани... не е ли редно да уважавам страната в която живея? Аз държа на тия неща и ще държа, където и по света да живея. Съответно ми е обидно когато някой обижда българите като цяло, защото такава обида ме касае лично. Тук под българи разбирам български граждани, защото анкетата е толкова неграмотно измислена, че не може да се разбере дали се има предвид етническите българи или българските граждани като цяло. Избрах да мисля, че CYBER наистина е тиква и не прави разлика между българин и български гражданин. Другата алтернатива не ща и да я обсъждам.

Да уточня - не говоря за фундаментализъм, говоря за национален идентитет. България не принадлежи на някаква елитна група "чистокръвни" българи, България принадлежи на всички български граждани. За мен няма разлика между арменци, цигани, евреи, българи, помаци, турци и прочие етноси, те всички са български граждани и по тази линия заслужават еднакво уважение.

Та греша ли някъде? :dunno:

Edit: горд съм също с великолепната (все още) природа на България - горд съм, че има места като Сопот!!!

А сметките за парно са си сметки за парно. Всички сме хора, нали?
Последна промяна bikerider на Сря Май 16, 2007 8:33 am, променена общо 8 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Май 16, 2007 7:53 am

MpaBka ABuaTop написа:в крайна сметка кво? пак една задънена улица без ясни отговори , а споделяне на лични мисли и мнения, и накрая пак никой не е напълно прав...

нещо някаква утопия те гони...
Аватар
bikerider

Мнениеот squat » Сря Май 16, 2007 8:10 am

bikerider написа:Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани... не е ли редно да уважавам страната в която живея? Аз държа на тия неща и ще държа, където и по света да живея. Съответно ми е обидно когато някой обижда българите като цяло, защото такава обида ме касае лично. Тук под българи разбирам български граждани, защото анкетата е толкова неграмотно измислена, че не може да се разбере дали се има предвид етническите българи или българските граждани като цяло.

Да уточня - не говоря за фундаментализъм, говоря за национален идентитет. България не принадлежи на някаква елитна група "чистокръвни" българи, България принадлежи на всички български граждани. За мен няма разлика между арменци, цигани, евреи, българи, помаци, турци и прочие етноси, те всички са български граждани и по тази линия заслужават еднакво уважение.

Та греша ли някъде? :dunno:

:agree: :agree: :agree:
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Мнениеот axelmax » Сря Май 16, 2007 8:42 am

навсякъде масата е проста

стига сме се смятяли за различни от другите народи,нито сме по умни нито по тъпи

п.с. поредната безмислена тема
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Сря Май 16, 2007 10:06 am

axelmax написа:навсякъде масата е проста

еми проста е - четири крака и плот :D
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Май 16, 2007 10:44 am

bikerider написа:Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани...

Тук малко звучиш като софиянците "гордея се, че родителите ми, и техните родители са от София"... И какво от това? Ако бяха от Мадагаскар, ти по-лош човек ли щеше да бъдеш?

не е ли редно да уважавам страната в която живея?

За какво точно да я уважаваш? И по колко пъти на ден? ;)

Edit: горд съм също с великолепната (все още) природа на България - горд съм, че има места като Сопот!!!

Пак не виждам повод за гордост. Да не би природата да е построена от българите? Имали сме късмет (или нещастие) да си изберем хубаво местенце за живеене. Който живее в Бояна, да не би да е по-умен и хубав от другите?

Да не говорим, че правим всичко възможно да осерем и малкото останала природа. С това ли да се гордеем.

Изобщо, за мен нещата стоят така:

Аз съм българин. Факт. Оттам нататък това няма значение и не предизвиква нито гордост, нито нихилизъм в мен. Още повече, това че съм се родил в България не е мой избор, че да се гордея с него.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Май 16, 2007 11:09 am

PtD написа:
bikerider написа:Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани...

Тук малко звучиш като софиянците "гордея се, че родителите ми, и техните родители са от София"... И какво от това? Ако бяха от Мадагаскар, ти по-лош човек ли щеше да бъдеш?

Нещата за мен са прости. Горд съм, че съм българин, защото България ми харесва, харесват ми и готините хора в нея. Ако родителите ми бяха от Мадагаскар и харесвах Мадагаскар, щях да се гордея с това.
Не става дума за елитарен манталитет или национализъм. Става дума за идентитет. Не фундаментализъм, а идентитет. Тук съм се родил, тук съм се оформил като личност, тук ми харесва. Гордея се с това. Не позволявам на гордостта ми да ме заслепява с предразсъдъци, просто си обичам България и това е. Нищо повече, нищо по-малко - нито съм нихилист, нито съм националист.

не е ли редно да уважавам страната в която живея?

За какво точно да я уважаваш? И по колко пъти на ден? ;)

Уважавам я, защото живея тук. Ако живеех във Франция, щях да уважавам французите и Франция. Ако не уважавам страната, в която живея, най-добре да отида в гората, не е ли така?
Видял съм много простотии, много гадости от хората, които живеят в България - моите сънародници. И пак продължавам да уважавам България, защото далеч не всички в България са тъпи копелета.

Пак не виждам повод за гордост. Да не би природата да е построена от българите? Имали сме късмет (или нещастие) да си изберем хубаво местенце за живеене. Който живее в Бояна, да не би да е по-умен и хубав от другите?

Виж, струва ми се, че бъркаш гордост и възгордяване. Аз съм щастлив, че съм имал късмета да се родя в страна с такава природа. Това ме прави горд, самото щастие и благодарност, че живея тук. Ако отида в друга страна, например Индонезия и заживея там, ще съм не по-малко горд от това. Където и да отида, ако ми харесва, ще съм щастлив и горд с това. Не влагам себичност в думичката "горд", влагам радост.
Не става дума за затворен елитарен манталитет, става дума за принадлежност. Да, аз съм индивид, но все пак не живея в гората.

Да не говорим, че правим всичко възможно да осерем и малкото останала природа. С това ли да се гордеем.

Не приемам множественото число тук, аз се стремя да я пазя, колкото мога. Не съм горд с това, че някои хора унищожават природата. В момента в които България се превърне в бетонно бунище, моята гордост ще изчезне и ще се превърне в отвращение.

Изобщо, за мен нещата стоят така:

Аз съм българин. Факт. Оттам нататък това няма значение и не предизвиква нито гордост, нито нихилизъм в мен. Още повече, това че съм се родил в България не е мой избор, че да се гордея с него.

Ами разликите ни са минимални - ти казваш не е мой избор, че да се гордея с него. Аз казвам - това е моята карма, нося си я и съм щастлив от това което имам в лицето на България и прекрасната й природа.
Аватар
bikerider

Мнениеот Пища Хуфнагел » Сря Май 16, 2007 11:14 am

PtD написа:Аз съм българин. Факт.

Ммм! А такъв ли се чувстваш? :)
Аватар
Пища Хуфнагел

Мнениеот PtD » Сря Май 16, 2007 11:21 am

bikerider написа:Нещата за мен са прости. Горд съм, че съм българин, защото България ми харесва, харесват ми и готините хора в нея. Става дума за идентитет. Не фундаментализъм, а идентитет.

Горд си, че България ти харесва? Интересно, интересно :) И на мен ми харесва (като природа, де), ама не виждам повод да се гордея с това. Някак си ми се струва, че човек може да се гордее с нещо, в което има участие. А понеже не си спомням да съм строил връх Ботев, не се гордея ;)

bikerider написа:Тук съм се родил, тук съм се оформил като личност, тук ми харесва. Гордея се с това.

С кое? Че си се родил тук? Ти какво си направил, за да се родиш тук? Или се гордееш със случайността, че си се родил тук? :dunno:

Уважавам я, защото живея тук. Ако живеех във Франция, щях да уважавам французите и Франция. Ако не уважавам страната, в която живея, най-добре да отида в гората, не е ли така?

Че защо, аз как живея в града, без да уважавам държавата, в която живея :)

Видял съм много простотии, много гадости от хората, които живеят в България - моите сънародници. И пак продължавам да уважавам България, защото далеч не всички в България са тъпи копелета.

Вярно, вярно. Но има и доста голям процент тъпи копелета. От което примерно трябва да се срамуваш толкова, колкото се гордееш с другите, и пак сме на ground zero :)

Виж, струва ми се, че бъркаш гордост и възгордяване. Аз съм щастлив, че съм имал късмета да се родя в страна с такава природа. Това ме прави горд, самото щастие и благодарност, че живея тук.

Аа, щастие е съвсем друго нещо. Но да си щастлив, пак не е повод за гордост :)

Не приемам множественото число тук, аз се стремя да я пазя, колкото мога.

Еее, става дума за идентитет :emlaugh:

Ами разликите ни са минимални - ти казваш не е мой избор, че да се гордея с него. Аз казвам - това е моята карма, нося си я и съм щастлив от това което имам в лицето на България и прекрасната й природа.

Ето това, че си избрал да си носиш кармата може да е повод да се гордееш. Защото зависи от теб.
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Сря Май 16, 2007 11:24 am

Пища Хуфнагел написа:А такъв ли се чувстваш? :)

Чувствам си се аз. За мен това е достатъчно. :^:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Май 16, 2007 11:44 am

PtD написа:
bikerider написа:Тук съм се родил, тук съм се оформил като личност, тук ми харесва. Гордея се с това.

С кое? Че си се родил тук? Ти какво си направил, за да се родиш тук?
Или се гордееш със случайността, че си се родил тук? :dunno:

Виждаш възгордяване там, където аз говоря за гордост, но да не се повтаряме. Нищо не съм направил за да се родя тук. Не ми е нужно да съм направил нещо, за да му се радвам. Не ми е нужно да съм написал кода на форума, за да се радвам и да съм горд, че съм част от него. Виж, този, който го е писал или модифицирал има всички основания да е горд от форума. Аз съм горд, че ползвам това, което той е направил защото за мен все още е чест да пиша в този форум и съм благодарен, че съм част от него.

Говоря за принадлежност към група. Било тя виртуална, социална, или друга. Кеф ми е и съм горд, че ми е кеф. Явно е, че влагаме различен смисъл в думата "горд". Просто аз съм българче и обичам наште планини зелени. Нищо, че не съм ги строил. Обичам ги, щото ме кефят. Съседчето арменче и то се кефи на България. Приятелчето еврейче също си обича родината. Хафтето в катуна и то. Кво да правиш - човешка природа.

Да ти цитирам Киплинг:
"Котката, която си ходи и броди където си ще, и където и да иде — все й е добре."

Че защо, аз как живея в града, без да уважавам държавата, в която живея :)

Момент! Не говоря за "държавата" по-горе го казах. Аз "държавата" също съм спрял да я уважавам. Но България уважавам. За мен България е повече от "държавата". "Държавата" с извинение съм я *бал отзад, защото група хора умело манипулиращи с този символ далеч не са страната България. България сме ти и аз, всички други, планините, горите, морето, реките, градовете и прочие и прочие.

Вярно, вярно. Но има и доста голям процент тъпи копелета. От което примерно трябва да се срамуваш толкова, колкото се гордееш с другите, и пак сме на ground zero :)

За срамуването от тъпите копелета имаш известно право. Но отдавна съм спрял да се поддавам на негативни емоции. Да, срам ме от тъпите копелета, но предпочитам да се отдавам на положителни емоции, а не на сляпо хейтърство. Срам ме от тъпите копелета, да. И какво ми носи това, на мен? Плаща ли ми парното? ;)

На ground zero сме докато искаме да сме, това искам да кажа.

Виж, струва ми се, че бъркаш гордост и възгордяване. Аз съм щастлив, че съм имал късмета да се родя в страна с такава природа. Това ме прави горд, самото щастие и благодарност, че живея тук.

Аа, щастие е съвсем друго нещо. Но да си щастлив, пак не е повод за гордост :)

За мен е. Направил съм съзнателен избор :)

Не приемам множественото число тук, аз се стремя да я пазя, колкото мога.

Еее, става дума за идентитет :emlaugh:

Отново се налага да направя разграничение. Българин е идентитет. Рушител на природата е диагноза.

Ето това, че си избрал да си носиш кармата може да е повод да се гордееш. Защото зависи от теб.

Не съм избрал да я нося, просто съм я приел. В момента в който ми натежи, ще я променя. Защото зависи от мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Май 16, 2007 11:53 am

PtD написа:
Пища Хуфнагел написа:А такъв ли се чувстваш? :)

Чувствам си се аз. За мен това е достатъчно. :^:

:agree::agree::agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Май 16, 2007 10:18 pm

PtD написа:
Alien написа:Ние сме много повече от тях!

Всъщност простата аритметика говори, че те са повече от нас... около 40-50 пъти (и то без да се броят нелегалните имигранти :))

Пък и като се замисля, това че сме *били* велика държава, не ми помага да си плащам сметката за парното. Нито образованието на Симеон I в Магнаурската школа пречи на простотията да се вихри наоколо ми. Абе...

Не бях сериозен, бре, напротив, сарказъм показах. ;)

Иначе съм абсолютно съгласен с теб в тази тема.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

ПредишнаСледваща

Назад към Други