squat написа:И в Австралия може...
И в Нова Зеландия може. Там също има много овце.
did написа:squat написа:И в Австралия може...
bluskanie написа:did написа:squat написа:И в Австралия може...
Тук също има доста, така че не виждам причина да се заминава ако причината е търсене на себеподобни
did написа:bluskanie написа:did написа:squat написа:И в Австралия може...
Тук също има доста, така че не виждам причина да се заминава ако причината е търсене на себеподобни
Има причина! Новозеланското агнешко е по-евтино от българското!
did написа:И в Нова Зеландия може. Там също има много овце.
pe60t0 написа:Ти не си хвърляш опаковката , но 90% от хората в БГ го правят. Говорихме за по-голямата част от населението ...така се изгражда статистика а не просто единични случаи....
CYBER написа:bikerider написа:pe60t0 написа:assgiver : не е търпение майката му, концентрационен лагер е
да бе, все едно си виждал концлагер:puke:
А ти виждал ли си?Той и да не е виждал пак знае какво е.Абе просто искаш да се заядеш с някой.Това,че не си хвърляш опаковките на земята не значи,че не си прост.Освен това не съм тръгнал да те обиждам че си прост,аз говоря за българския народ като цяло.
did написа:bikerider написа:Добре че 36% могат да мислят с главите си - пак е нещо.
Оптимист
PtD написа:Ъъ, само не мога да разбера, защо точно се гордеете, че сте българи? Това някакво тайно елитно общество ли е? И приемат само по заслуги?
Alien написа:Ние сме много повече от тях!
PtD написа:Ъъ, само не мога да разбера, защо точно се гордеете, че сте българи? Това някакво тайно елитно общество ли е? И приемат само по заслуги?
MpaBka ABuaTop написа:в крайна сметка кво? пак една задънена улица без ясни отговори , а споделяне на лични мисли и мнения, и накрая пак никой не е напълно прав...
bikerider написа:Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани... не е ли редно да уважавам страната в която живея? Аз държа на тия неща и ще държа, където и по света да живея. Съответно ми е обидно когато някой обижда българите като цяло, защото такава обида ме касае лично. Тук под българи разбирам български граждани, защото анкетата е толкова неграмотно измислена, че не може да се разбере дали се има предвид етническите българи или българските граждани като цяло.
Да уточня - не говоря за фундаментализъм, говоря за национален идентитет. България не принадлежи на някаква елитна група "чистокръвни" българи, България принадлежи на всички български граждани. За мен няма разлика между арменци, цигани, евреи, българи, помаци, турци и прочие етноси, те всички са български граждани и по тази линия заслужават еднакво уважение.
Та греша ли някъде?
axelmax написа:навсякъде масата е проста
bikerider написа:Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани...
не е ли редно да уважавам страната в която живея?
Edit: горд съм също с великолепната (все още) природа на България - горд съм, че има места като Сопот!!!
PtD написа:bikerider написа:Елитно общество???? Живея в България, съответно уважавам и държа на страната в която живея. Баща ми и майка ми са български граждани, дядовците и бабите ми са били български граждани...
Тук малко звучиш като софиянците "гордея се, че родителите ми, и техните родители са от София"... И какво от това? Ако бяха от Мадагаскар, ти по-лош човек ли щеше да бъдеш?
не е ли редно да уважавам страната в която живея?
За какво точно да я уважаваш? И по колко пъти на ден?
Edit: горд съм също с великолепната (все още) природа на България - горд съм, че има места като Сопот!!!
Пак не виждам повод за гордост. Да не би природата да е построена от българите? Имали сме късмет (или нещастие) да си изберем хубаво местенце за живеене. Който живее в Бояна, да не би да е по-умен и хубав от другите?
Да не говорим, че правим всичко възможно да осерем и малкото останала природа. С това ли да се гордеем.
Изобщо, за мен нещата стоят така:
Аз съм българин. Факт. Оттам нататък това няма значение и не предизвиква нито гордост, нито нихилизъм в мен. Още повече, това че съм се родил в България не е мой избор, че да се гордея с него.
bikerider написа:Нещата за мен са прости. Горд съм, че съм българин, защото България ми харесва, харесват ми и готините хора в нея. Става дума за идентитет. Не фундаментализъм, а идентитет.
bikerider написа:Тук съм се родил, тук съм се оформил като личност, тук ми харесва. Гордея се с това.
Уважавам я, защото живея тук. Ако живеех във Франция, щях да уважавам французите и Франция. Ако не уважавам страната, в която живея, най-добре да отида в гората, не е ли така?
Видял съм много простотии, много гадости от хората, които живеят в България - моите сънародници. И пак продължавам да уважавам България, защото далеч не всички в България са тъпи копелета.
Виж, струва ми се, че бъркаш гордост и възгордяване. Аз съм щастлив, че съм имал късмета да се родя в страна с такава природа. Това ме прави горд, самото щастие и благодарност, че живея тук.
Не приемам множественото число тук, аз се стремя да я пазя, колкото мога.
Ами разликите ни са минимални - ти казваш не е мой избор, че да се гордея с него. Аз казвам - това е моята карма, нося си я и съм щастлив от това което имам в лицето на България и прекрасната й природа.
Пища Хуфнагел написа:А такъв ли се чувстваш?
PtD написа:bikerider написа:Тук съм се родил, тук съм се оформил като личност, тук ми харесва. Гордея се с това.
С кое? Че си се родил тук? Ти какво си направил, за да се родиш тук?
Или се гордееш със случайността, че си се родил тук?
Уважавам я, защото живея тук. Ако живеех във Франция, щях да уважавам французите и Франция. Ако не уважавам страната, в която живея, най-добре да отида в гората, не е ли така?
Че защо, аз как живея в града, без да уважавам държавата, в която живея
Видял съм много простотии, много гадости от хората, които живеят в България - моите сънародници. И пак продължавам да уважавам България, защото далеч не всички в България са тъпи копелета.
Вярно, вярно. Но има и доста голям процент тъпи копелета. От което примерно трябва да се срамуваш толкова, колкото се гордееш с другите, и пак сме на ground zero
Виж, струва ми се, че бъркаш гордост и възгордяване. Аз съм щастлив, че съм имал късмета да се родя в страна с такава природа. Това ме прави горд, самото щастие и благодарност, че живея тук.
Аа, щастие е съвсем друго нещо. Но да си щастлив, пак не е повод за гордост
Не приемам множественото число тук, аз се стремя да я пазя, колкото мога.
Еее, става дума за идентитет
Ами разликите ни са минимални - ти казваш не е мой избор, че да се гордея с него. Аз казвам - това е моята карма, нося си я и съм щастлив от това което имам в лицето на България и прекрасната й природа.
Ето това, че си избрал да си носиш кармата може да е повод да се гордееш. Защото зависи от теб.
PtD написа:Пища Хуфнагел написа:А такъв ли се чувстваш?
Чувствам си се аз. За мен това е достатъчно.
PtD написа:Alien написа:Ние сме много повече от тях!
Всъщност простата аритметика говори, че те са повече от нас... около 40-50 пъти (и то без да се броят нелегалните имигранти)
Пък и като се замисля, това че сме *били* велика държава, не ми помага да си плащам сметката за парното. Нито образованието на Симеон I в Магнаурската школа пречи на простотията да се вихри наоколо ми. Абе...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта