Гуми за градско каране

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Гуми за градско каране

Мнениеот StrangeAge » Вто Юни 22, 2004 9:37 am

Някакви препоръки? Защото имам едни чистак нови със зверски грайфер, което за баирите е идеално, но в София си е тормоз...
Моля, пишете ми цените, ако ги знаете и от кой магазин.
10х
StrangeAge

Рейтинг: 1200

Мнениеот velco » Вто Юни 22, 2004 9:58 am

[quote="StrangeAge"]

Някакви препоръки? Защото имам едни чистак нови със зверски грайфер, което за баирите е идеално, но в София си е тормоз...
Моля, пишете ми цените, ако ги знаете и от кой магазин.
10х
[/quote]

Това ми се набива в очите:
http://www.bas-bg.com/index.php?loc=sho ... etails=159
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Вто Юни 22, 2004 10:26 am

ако не ти се дажат много пари си вземи debica -orca 2,карал сам ткива за гратско са и идеални ,а в завои се даржат впечатлявасто ,но само за градско пробвал сам ги в планина и неможе да се катери и много се хлазгат ,като карах ,стапвах само на централния граифер ,като минавах през локва само една линия задмене се получавахе е зажиси и от налягането на гумите разбира се,струват 11 лева ,а за износването ,еми сте те надживеят стото са малко тжарди ама не много ;)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Windstream » Вто Юни 22, 2004 11:52 am

Maxxis High Roller Semi-Slick, с него можеш да излизаш и в планината без да се притесняваш че отиваш на пързалка (както би станало с Hookworm-а).
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот C_Mo » Вто Юни 22, 2004 12:11 pm

[quote="Windstream"]

Maxxis High Roller Semi-Slick, с него можеш да излизаш и в планината без да се притесняваш че отиваш на пързалка (както би станало с Hookworm-а).
[/quote]

Доколкото съм карал Hookworm-a offroad впечатленията ми се, че не държи само ако е рохка почвата. Иначе е учудващо добре... а скоростта... хммм :)
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladko » Вто Юни 22, 2004 1:47 pm

Аз напоследък карам предимно градско и си взех един залежал стар модел Schwalbe City Marathon 2.5 предна и задна за 30 кинта. Гумите са пълни сликове, но се държат чудесно. Возията на колелто става много мазна на гладък асфалт, а се върти пъти по-леко. На асфалт естествено гумите са перфектни, вкл. на морко. Вчера ме валя зверски дъжд от Бояна към София надолу, но тва не ми попречи да чуствам колелтоо стабилно при 54 km/h. (Е, понамокрих се, каде що имаше вода по пътя я вдигнах във въздуха) :) Единственото по което се хлъзгат тези гуми са мокри павета, трева и кал разбира се. Иначе с тях и на по-пресечен терен карам без проблем, вкл. на чакъл и т.н. където големия балон си казва думата. В случая и тва ме изкефи, че са 2.5 а съпротивлението при търкаляне е много малко. Не знам за актуалните модели на Schwalbe как са, но гледам че във Веломания имат Marathon няколко модела, заслужава си да се пробват, особено ако има с голям балон. Hookworm-а също изглежда много читава гума, но не съм я пробвал и май-няма 2.5 от тях...

Опа - гледам, че в БАС има Hookworm MTB 2.5 за 48 лв. Хмм, малко дебелшко ми се струва...
vladko

Мнениеот Newone » Вто Юни 22, 2004 2:13 pm

За градско и твърд терен, горещо препоръчвам Максис Уърмдрайв, семи-слик.Гумата е лека, бърза, с ниско съпротивление при търкаляне и държи много добре и на асфалт и на черно стига да не е много влажно или дълбоко песъчливо.Ако не се лъжа струват около 25лв.Също така чувам много добри отзиви за Швалбе Хърикейн, но не съм ги карал лично.
Да не забравя, че имам предвид Максис 26х1.90 и Швалбе 26х1.95
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Windstream » Вто Юни 22, 2004 11:44 pm

[quote="vladko"]

Опа - гледам, че в БАС има Hookworm MTB 2.5 за 48 лв. Хмм, малко дебелшко ми се струва...
[/quote]

Специално за продуктите на Максис БАС не могат да бъдат обвинени в оскъпяване, даже повечето гуми там се продават по-евтино отколкото в САЩ. На Hookworm-а примерно MSRP-то му е $36, а обикновено се продава за около $30 бройката.

@xtr
Можеш ли да ми кажеш ширината на балона на Hookworm 2.5 докато е сложен на колело, мисля да си взема такива гуми, но се опасявам че няма да влязат в рамката ми. Ширината на шината също ще е от значение... 10х предварително!
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот vladko » Сря Юни 23, 2004 11:49 pm

@Windstream
По никой начин не съм казал, че цените на гумите Maxxis в БАС са такива каквито са в следствие на "товарене" или нещо такова. Аз също съм забелязал, че цените за САЩ, са драстично по-високи, от тези предлагани от БАС у нас. Това обаче, не оправдава цената от 48 лв./бр. за гума за градско, при това тя не е изработена от кой знае какви материали. Т.е. критиката ми не е към даден магазин.

Смятам, че за гуми за градско за 48 лв. могат да се купят поне 2 сносни гуми.
vladko

Мнениеот C_Mo » Чет Юни 24, 2004 9:30 am

[quote="vladko"]

Смятам, че за гуми за градско за 48 лв. могат да се купят поне 2 сносни гуми.
[/quote]

Hookworm не е обичайната гума за градско каране a.k.a. придвижване от т.А до т.Б...по-скоро е гума за градско блъскане. Двойностенна обвивка и протектор от борд до борд. Можеш да си караш по стълби нагоре, надолу, да ги прелиташ, да се приземяваш лошо по ръбовете, да лягаш в завоите както с никоя друга гума.
Аватар
C_Mo

Мнениеот C_Mo » Пет Юни 25, 2004 9:51 am

[quote="Windstream"]

@xtr
Можеш ли да ми кажеш ширината на балона на Hookworm 2.5 докато е сложен на колело, мисля да си взема такива гуми, но се опасявам че няма да влязат в рамката ми. Ширината на шината също ще е от значение... 10х предварително!
[/quote]

На Sumo M4 - 57mm
На Mavic 521 - 58mm
Аватар
C_Mo

Мнениеот Niki » Пет Юни 25, 2004 10:34 am

Гума за колело(байк) за 50лв.?????
Ами то За кола са толкова.Какво ли има повече?
А стига.:nono:
По-добре як и тъп,отколкото само тъп!
Niki

Мнениеот C_Mo » Пет Юни 25, 2004 10:57 am

[quote="Niki"]

Гума за колело(байк) за 50лв.?????
Ами то За кола са толкова.Какво ли има повече?
А стига.:nono:
[/quote]

Явно не си в час за да правиш подобни изказвания.

Пояснявам:
Това са същите гуми, с които се кара и в кръговете от световното по планинско колоездене.
Помисли колко струва гума за кола, подходяща за WRC... усети ли тънката разлика? ;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот Niki » Пет Юни 25, 2004 11:01 am

Убеди ме.Разликата е само,че аз не карам WRC, както и байк за световна купа.Ето я разликата!
По-добре як и тъп,отколкото само тъп!
Niki

Мнениеот Newone » Пет Юни 25, 2004 9:21 pm

[quote="Niki"]

Убеди ме.Разликата е само,че аз не карам WRC, както и байк за световна купа.Ето я разликата!
[/quote]

Тогава, скачай според аршина си!:nono:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Назад към Архив