Аз напоследък карам предимно градско и си взех един залежал стар модел Schwalbe City Marathon 2.5 предна и задна за 30 кинта. Гумите са пълни сликове, но се държат чудесно. Возията на колелто става много мазна на гладък асфалт, а се върти пъти по-леко. На асфалт естествено гумите са перфектни, вкл. на морко. Вчера ме валя зверски дъжд от Бояна към София надолу, но тва не ми попречи да чуствам колелтоо стабилно при 54 km/h. (Е, понамокрих се, каде що имаше вода по пътя я вдигнах във въздуха)

Единственото по което се хлъзгат тези гуми са мокри павета, трева и кал разбира се. Иначе с тях и на по-пресечен терен карам без проблем, вкл. на чакъл и т.н. където големия балон си казва думата. В случая и тва ме изкефи, че са 2.5 а съпротивлението при търкаляне е много малко. Не знам за актуалните модели на Schwalbe как са, но гледам че във Веломания имат Marathon няколко модела, заслужава си да се пробват, особено ако има с голям балон. Hookworm-а също изглежда много читава гума, но не съм я пробвал и май-няма 2.5 от тях...
Опа - гледам, че в БАС има Hookworm MTB 2.5 за 48 лв. Хмм, малко дебелшко ми се струва...