Киселите млека...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Киселите млека...

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Май 18, 2007 9:25 pm

Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Пет Май 18, 2007 9:38 pm

Nice. :) :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот klmn » Пет Май 18, 2007 9:41 pm

Най-добре да си вземеш домашно прясно и да го заквасиш в къщи.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Teodor40 » Пет Май 18, 2007 9:53 pm

Tози тест не е от скоро а вие вярвате ли на 100%? За да бъда честен откакто чух за него купувам само "Герма" вече поне два месеца и ме кефи :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот did » Съб Май 19, 2007 11:37 am

Истинско кисело мляко проядох, откакто дойдох в Германия.

Тук в една от веригите магазини продават мънички опаковки кисело мляко, в което Лактубацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилус не фигурират само на етикета, а и вътре в опаковката. Освен това навсякъде продават чисто алпийско прясно мляко, което (бях забравил, че е възможно) мирише на мляко. В комбинация двете правят така, че всички млека, които могат да се купят в България, да изглеждат гадни.

Колкото до цените - между това, което си правя тук и продаваните в кофички в България, разлика няма!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Съб Май 19, 2007 2:16 pm

did написа:В комбинация двете правят така, че всички млека, които могат да се купят в България от магазина, да изглеждат гадни.

;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Съб Май 19, 2007 9:47 pm

Teodor40 написа:Tози тест не е от скоро а вие вярвате ли на 100%? За да бъда честен откакто чух за него купувам само "Герма" вече поне два месеца и ме кефи :)

Т.е. допринасяш за увеличаване на търсенето и приближаваш времето, когато и "Герма" ще бъде развалено :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Съб Май 19, 2007 9:54 pm

bikerider написа:
Teodor40 написа:Tози тест не е от скоро а вие вярвате ли на 100%? За да бъда честен откакто чух за него купувам само "Герма" вече поне два месеца и ме кефи :)

Т.е. допринасяш за увеличаване на търсенето и приближаваш времето, когато и "Герма" ще бъде развалено :)

Не е сигурно, ако от :Герма" държат на качеството... Има фирми (дори у нас), които, въпреки многото печалба, не скапват(тотално)продуктите си. Тандем е пример при саламчетата :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Съб Май 19, 2007 10:10 pm

bluskanie написа:Има фирми (дори у нас), които, въпреки многото печалба, не скапват(тотално)продуктите си. Тандем е пример при саламчетата :)

Има разбира се, обаче нямам наблюдения производителя на Бор-Чвор и Герма да е от тях :)
Не виждам връзката със саламчетата :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Kitolino » Съб Май 19, 2007 10:48 pm

Понеже мандра "Бор Чвор" е от родното място на баба и дядо - село Дълбок Извор ( Първомайско ), мога да съм очарован, че има толкова добри резултати на теста.

Съселяните все още прохождат и им стискам палци :)

А иначе сиренце и кашкавал правят много добре от другата мандра в селото - " Елит ", така че подкрепете родното ;)
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот bikerider » Нед Май 20, 2007 8:15 am

Kitolino написа:Понеже мандра "Бор Чвор" е от родното място на баба и дядо - село Дълбок Извор ( Първомайско ), мога да съм очарован, че има толкова добри резултати на теста.

Дано когато окончателно проходят, bluskanie да се окаже прав. Но да видим :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Нед Май 20, 2007 11:10 am

Kitolino написа:Понеже мандра "Бор Чвор" е от родното място на баба и дядо - село Дълбок Извор ( Първомайско ), мога да съм очарован, че има толкова добри резултати на теста.

А иначе сиренце и кашкавал правят много добре от другата мандра в селото - " Елит ", така че подкрепете родното ;)

Въобще не прохождат!

Аз също съм роден в Първомай и с тая мандра отдавна съм си имал вземане-даване. Още като бях студент, някъде през 1991-1992 те отвориха първите си фирмени магазини в Пловдив.

След това управителя на тяхната лаборатория е купувал от Лабораторията за Физикохимични Измервания и Стандартни Образци в УХТ (в която тогава работех) ежемесечно консумативи за анализите, които правят. Имат доста грамотни лаборанти, имат и традиции, така че ако решат - могат да правят качествена продукция.

Единственият потенциален проблем е дали ще решат да работят както сега в по-дългосрочен план. Това не се наемам да предскажа.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Kitolino » Нед Май 20, 2007 11:34 am

Преди доста години имаха магазин и в квартал Кичук Париж, но като запалиха ресторанта до стадион " Тодор Диев " и магазинчето западна.
Когато съм на село ( което в последно време става веднъж на година :crap: ) се забелязва, че самата мандра се разраства, докато преди мандра " Елит " бе доста по-голяма и просперираща.
" Бор Чвор " върви напред, което си е екстра :)
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот kagami » Пон Май 21, 2007 12:54 pm

Бор-чвор беше хубаво в началото. Сега и то, и Герма са гадни както почти всички останали кисели млека, които се намират по магазините. Изключвам неизвестните (и непокварени) местни млека по планинските села и градчета.

Не знам защо стана така с Бор-чвор. Беше ми любимо и беше наистина хубаво мляко. Преди време си устроих дегустация на кисели млека. Купих от всички възможни видове, които се продаваха в Пикадили - повече от 10 вида и опитах от всяко. Имаше доста големи разлики между отделните марки, но всички до едно имаха "изкуствен" вкус и оставяха усещане за сухо мляко (бляк). Само едно беше малко по-различно - т.нар. Био кисело мляко, което струваше повече от лев! На вкус просто се доближаваше до млеката от едно време.

Тази дегустация беше преди няколко месеца. От тогава почти не съм купувала кисело мляко - квася си вкъщи и става хубаво. Поне знам, че няма добавки.

Жалко е, че България има(ше) имидж на нещо като родината на киселото мляко. Сега не знам дали някой още се връзва на тези приказки. И не разбирам защо фирмите-производители се надпреварват да правят все по-изкуствени млека. Нали българският потребител уж би трябвало да си спомня вкуса на истинското мляко? Веднъж в пристъп на възмущение дори писах мейл на някоия от фирмите (не помня коя), че искам да ям кисело мляко, което след два дни в хладилника вскива! Е, нямаше отговор, както се досещате...
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Nazgull » Пон Май 21, 2007 1:28 pm

kagami написа:Бор-чвор беше хубаво в началото. Сега и то, и Герма са гадни както почти всички останали кисели млека, които се намират по магазините. Изключвам неизвестните (и непокварени) местни млека по планинските села и градчета....

Не съм съгласен.
Ям само Бор-Чвор и вкусът му не е променен.
То и Герма за мен са най-добрите млека на пазара
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот Antares » Пон Май 21, 2007 4:47 pm

Хах, като "горд" служител на ТВ "Фантастико" за пореден път се убеждавам, че FF означава "Fantastico Fucked you"... Казват го и производители и доставчици - "FF" е символ за нискокачествени продукти на ниска цена.
Мога да ви кажа, че малко от фирмите доставчици носят изрядни сертификати за произход на стоката, която карат. Да не говоря в какви катафалки карат част от стоката...

Интересното е, че и без да знам тази информация си харесвах най-много киселото мляко "На Баба"...
А млякото FF между другото е идеален балсам против изгаряне. Изпробвано е!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Пон Май 21, 2007 6:09 pm

kagami написа:...писах мейл на някоия от фирмите (не помня коя), че искам да ям кисело мляко, което след два дни в хладилника вскива!
И на мен ми се пие боза, която от сутринта до обяд прокисва така че хвърчат капачките, ама няма. Правил съм си експеримент, лятно време да държа на слънце на балкона бутилка с боза в продължение на 3 дни. Е не вкисна мамка му. Всичко е бъкано с консерванти. :(
P.S. Ти ли беше с HONDA-та на Тасос?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Пон Май 21, 2007 6:30 pm

В бозата консервантите са най-малкия проблем. Ами разните му аспартами и прочее канцерогенни гадости?
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Пон Май 21, 2007 7:03 pm

"Маркели" ми беше любимото, но го имаше на малко места в София.
Бургаското "Русалка" също е добро.
По другите градове винаги гледам да си купувам локални марки. Дори и разводнени, поне не са бъкани с химии.
Добре е, че се е появил такъв тест, жалко само, че е непълен.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Alpina » Пон Май 21, 2007 7:36 pm

:offtopic:

За това, макар някои хора да го имат за глупаво - си правиме киселото мляко в къщи, а материалите - прясно от село или познати - 100% истинско, а закваска от Генезис лаборатории, като последната може да се взима нова на няколко месеца.
Просто нито вкуса, нито усещането след "хапването" му не могат да се сравнят с което и да е по нашите магазини.
Поне аз не съм попадал на такова.
Е има моменти, в които взимаме от магазина, но това е само, ако ще се ползва за готвене, или сме го закъсали с прясното мляко.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Май 21, 2007 7:41 pm

Ozzie написа:
kagami написа:Правил съм си експеримент, лятно време да държа на слънце на балкона бутилка с боза в продължение на 3 дни.
Щом те кефи. ;)
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Назад към Други