Гласувахте ли/ще гласувате ли?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Гласувахте ли?

Да
23
25%
Не
41
45%
Нямам право
28
30%

Общо гласове : 92

Мнениеот airborneone » Пон Май 21, 2007 8:03 am

@Alpina ; @stroker :agree:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот sto100jan » Пон Май 21, 2007 8:46 am

Гюнайдън , аркадашлар ! Насълсънъз ? :(!: Който не разбира , по-добре да вземе да учи новия официален език . Или да гласува ....
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот squat » Пон Май 21, 2007 9:55 am

sto100jan написа:Гюнайдън , аркадашлар ! Насълсънъз ? :(!: Който не разбира , по-добре да вземе да учи новия официален език . Или да гласува ....

ДПС си взеха толкова гласове, колкото си взимат винаги. Кой е виновен на българите, че са заспали.
Както се казваше в една много поучителна приказка:
"Но защо плачат - сами са си виновни..."
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот chill » Пон Май 21, 2007 10:51 am

Alpina написа:Който не гласува, няма никакво право да каже една думичка, против управлението. Но както често се случва, точно тези хора плюят най-много, а какво дефакто са направили за да не е това положението?

Пълни глупости.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот КънчоДамянов » Пон Май 21, 2007 11:22 am

chill написа:
Alpina написа:Който не гласува, няма никакво право да каже една думичка, против управлението. Но както често се случва, точно тези хора плюят най-много, а какво дефакто са направили за да не е това положението?

Пълни глупости.

Не мисля.
Другия месец ставам на 18 и мисля да гласувам, когато има избори, без значение какви са.
Определено съм против турци да ни представляват по цяла Европа, а сега точно така става.
@bluskanie, Софи :agree:
КънчоДамянов

Мнениеот did » Пон Май 21, 2007 11:29 am

Изображение

:)

Вчера си говорихме, следейки междинните резултати, с един колега германец. Момчето хич не е очаровано в Европейския Парламент, който ТОЙ издържа с данъците си, да се мотаят:

1. отрепки от ДС
2. турци
3. кухи националист
4. мутри

и да няма нито един представител на партиите, които всъщност направиха възможно членството на България в ЕС и тези избори.

Така изглеждат нещата отстрани. Та... да не се учудвате, ако някой някъде ви спомене нещичко негативно за България. Така стоят нещата.

Дано по-скоро от ЕС да налагат предпазните клаузи и да орежат парите от фондовете! В това ми е надеждата.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Пища Хуфнагел » Пон Май 21, 2007 11:44 am

Ммм! :) МОИТЕ данъци също издържат страсбургската бюрокрация, така че мога да разбера момчето. Това, което не мога да разбера, е откъде твоят германски колега разполага с достатъчно информация, за да дели нашите кандидат-евродепутати на "отрепки от ДС", "турци", "кухи националисти" и "мутри". Да не би някой да му е подсказал нещо? :)

И друго не мога да разбера - кои са тези партии, които всъщност са направили възможно членството на България в ЕС и тези избори? Да не би случайно да бъркаш "Така изглеждат нещата отстрани" с "Така стоят нещата"?

Дано по-скоро от ЕС да налагат предпазните клаузи и да орежат парите от фондовете! В това ми е надеждата.

Да ти имам надеждата! :D
Nemo me impune lacessit
Аватар
Пища Хуфнагел

Мнениеот did » Пон Май 21, 2007 12:06 pm

Пища Хуфнагел написа:Това, което не мога да разбера, е откъде твоят германски колега разполага с достатъчно информация, за да дели нашите кандидат-евродепутати на "отрепки от ДС", "турци", "кухи националисти" и "мутри". Да не би някой да му е подсказал нещо?

Да. "Подшушнал" съм му. С него си коментираме подобни теми непрекъснато.

Пища Хуфнагел написа:И друго не мога да разбера - кои са тези партии, които всъщност са направили възможно членството на България в ЕС и тези избори? Да не би случайно да бъркаш "Така изглеждат нещата отстрани" с "Така стоят нещата"?

Това не е тема за този форум.

Пища Хуфнагел написа:Да ти имам надеждата!

:)
Щом нещо е неизбежно, по-добре да става по-бързо и да се приключва.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Май 21, 2007 12:16 pm

Ами ако спрат 6-та рамкова?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Пон Май 21, 2007 12:40 pm

NovemberCharlie написа:Ами ако спрат 6-та рамкова?

Ако това ще помогне да се намали агонията, нямам нищо против.

Виж, ако отрежат седмата, това вече ще е лошо ;)
Аватар
did

Мнениеот Пища Хуфнагел » Пон Май 21, 2007 12:44 pm

did написа:Да. "Подшушнал" съм му. С него си коментираме подобни теми непрекъснато.

Ммм! :) Сипвай и Calgon, че котленият камък големи поразии прави!

Това не е тема за този форум.

Ммм! :) Прасета не може, а кучета и котки може! Така ли?

Щом нещо е неизбежно, по-добре да става по-бързо и да се приключва.

Ръц!
Nemo me impune lacessit
Аватар
Пища Хуфнагел

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Май 21, 2007 1:22 pm

did написа:
NovemberCharlie написа:Ами ако спрат 6-та рамкова?

Ако това ще помогне да се намали агонията, нямам нищо против.

Виж, ако отрежат седмата, това вече ще е лошо ;)
:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Пон Май 21, 2007 1:35 pm

Че гласувах, гласувах и още как!
Този път обаче толкова работа ме гони, че дори нямам време да се ядосвам за резултатите... Така че по любимата тема съм пас ;)
И без туй не виждам изгледи положението да стане по-добро в скоро време.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Пон Май 21, 2007 2:35 pm

Admin написа:И без туй не виждам изгледи положението да стане по-добро в скоро време.

Единствената адекватна реакция от страна на "недоволните" политици и граждани е, да направят така, че гласуването да стане задължително. Тогава няма да има шест-пет. Чиста работа...

... дори замаяния цар загатна нещо такова на пресконференцията снощи. ..
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот lacho_m » Пон Май 21, 2007 2:49 pm

Чудно ми е, ако на обяд в менюто ви се предлага:

1. Прокиснала чорба
2. Мухлясал мъжки боб
3. 50 годишно свинско
4. Вмирисан турски кебап

какво от всичко това ще изберете? :) И защо аджебъ е необходимо да се избира, след като е ясно, че каквото и да се яде, ще се пов**ща???

Бтв, НЕизбора, също е избор!

И още нещо... какво лошо има, ако ДПС са спечелили, нека управляват... поне е очевидно, че успяват да запазят и консолидират електората си... за разлика от останалите...!
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Crimson » Пон Май 21, 2007 2:52 pm

lacho_m написа:Чудно ми е, ако на обяд в менюто ви се предлага:

1. Прокиснала чорба
2. Мухлясал мъжки боб
3. 50 годишно свинско
4. Вмирисан турски кебап

какво от всичко това ще изберете? :) И защо аджебъ е необходимо да се избира, след като е ясно, че каквото и да се яде, ще се пов**ща???

Бтв, НЕизбора, също е избор!

:nono: А ако си загинал от глад? И манджите все пак не са толкоз лоши колкото ги описваш, поне до толкова, че да не се издрайфаш.
И защото в случая не е просто обедно меню!!!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот lacho_m » Пон Май 21, 2007 2:59 pm

Crimson написа::nono: А ако си загинал от глад? И манджите все пак не са толкоз лоши колкото ги описваш, поне до толкова, че да не се издрайфаш?

За мен всички изглеждат ЕДНАКВО лоши ;) Въпрос на избор, разбира се! Засега все още не съм умрял от глад и не виждам и как ще стане (има достатъчно кОра за ядене в пространството).

Проблема с изборите е същия като да идеш в магазина и да избираш кисело мляко... три марки и всичките са на един и същи КОНГЛОМЕРАТ :) Демокрация!!!
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот stroker » Пон Май 21, 2007 3:06 pm

Grash написа:
stroker написа:
bluskanie написа:
stroker написа:Аз просто ще отида да пусна някоя бюлетина различна от ДПС,АТАКА и ГЕРБ.

Аз ще включа и БСП в различните от моята бюлетина...

Без да искам ги пропуснах БСП или както са са се нарекли ПЕС

Ха-ха-ха... Сам си противоречиш... хайде изключи и още някой и не знам кой ще остане... Както изключи досега изброените, спокойно можеш да го направиш и с малкото останали > няма за кой да гласуваш. И в този случай какво предлагаш? Кое е по-малкото зло, като всички са еднакво зли? Интересното, е че и на досегашните наши си избори много хора гласуваха за "по-малкото" зло и накрая винаги се оказваше, че ако не за същото, то поне за по-голямо зло са гласували. Реално на самите депутати от листите надали им пука много, защото те и сега сигурно си докарват същите доходи като на евро-депутат, но идеята е да го правят законно, което не знам дали ще им е в кръвта.

Как разбра че си противореча като изключвам ДПС,БСП,ГЕРБ и АТАКА
като остават СДС,ДСБ и НДСВ??!! :crazy: :crazy: :crazy:
Обоснови се!
Ако наистина смяташ ,че СДС,ДСБ,НДСВ та дори и БСП не са по-малкото зло от ДПС и АТАКА,просто незнам какво да мисля за теб :dunno: :dunno: :dunno:
Ако ми отговаряш моляте да обосноваваш твърденията си!
пс.Отново искам да кажа не ме разбираите че съм човек от типа "аз съм готов да умра за СДС ,ДСБ или НДСВ.И аз не ги харесвам,съгласен съм че и те крадът като всички останали,но мисля че са по-малкото зло от ДПС и АТАКА!
В никакъв случаи не искам да обиждам турското малцинство в България!!!За мен хората не се делят на турци,цигани,китаици,българи...., а на хора които поне един път на ден се къпят,работливи са и не крадат ,а другата половина са тези които не правят тези неща!
Съгласен съм че при тези обстоятелства е трудно да намериш стимул да гласуваш,но заради тези които вчера са си седяли вкъщи и са псували как всички са маскари и не са гласували сега в европа ще ни представляват ДПС и ненормалниците от АТАКА.
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот THEZOGGO » Пон Май 21, 2007 3:57 pm

Аз забравих да гласувам :D
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Admin » Пон Май 21, 2007 4:02 pm

Колкото и да е "интересно", призовавам ви да прекратите обсъждането на конкретни политически парти и т.н. Тия неща човек трябва да ги осмисля сам, ако може и ако иска, не става с приказки по форумите. Приказвали сме ги и преди и спомените от политически теми в този форум не са добри, така че и тази тема си движи по ръба на заключването. Все пак въпросът на анкетата не е "За кого сте гласували", а "дали сте гласували". Вярно е, че са свързани, ама все пак...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот stroker » Пон Май 21, 2007 4:53 pm

Admin написа:Колкото и да е "интересно", призовавам ви да прекратите обсъждането на конкретни политически парти и т.н. Тия неща човек трябва да ги осмисля сам, ако може и ако иска, не става с приказки по форумите. Приказвали сме ги и преди и спомените от политически теми в този форум не са добри, така че и тази тема си движи по ръба на заключването. Все пак въпросът на анкетата не е "За кого сте гласували", а "дали сте гласували". Вярно е, че са свързани, ама все пак...

:agree: :beer:
stroker

Мнениеот chill » Пон Май 21, 2007 5:16 pm

Глупаците да почнат да дават акъл, когато почнат да гласуват ЗА някого, а не ПРОТИВ някого. Дотогава - STFU.

Ако някой не ми харева, ако е некадърен или корумпиран, или каквото и да било, ще си приказвам и ще действам против него независимо дали съм гласувал за него, против него (т.е. за някой друг) или не съм гласувал. Точка.

ПП. :finger:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот PtD » Пон Май 21, 2007 6:03 pm

lacho_m написа:Проблема с изборите е същия като да идеш в магазина и да избираш кисело мляко... три марки и всичките са на един и същи КОНГЛОМЕРАТ :) Демокрация!!!

:agree:

П.П. Ако въведат избирателна система като на Транай, ще гласувам редовно, обещавам :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот shaggy86 » Пон Май 21, 2007 6:37 pm

:rofl: да са живи и здрави европчаните во булгаристан

Дано им резнат паричките,че Мухмет ще си купи нов трактор за нивата, а Аише кухня с мебели за вграждане,нищо че няма течаща вода и ходи до WC в септична яма в двора:crazy: , с паричките от данъците на немците французите и т.н.
:grumpy: Аллах е Велик!!!:grumpy:
:bowdown:
http://en.wikipedia.org/wiki/Proportion ... esentation :idea:
който знае инглизки да чите другитие да одят да се молят у джамиията на правата вера
:bowdown:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот klmn » Пон Май 21, 2007 6:49 pm

Нема да се плашите-Бат Бойко е първи :)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот stroker » Пон Май 21, 2007 6:50 pm

chill написа:Глупаците да почнат да дават акъл, когато почнат да гласуват ЗА някого, а не ПРОТИВ някого. Дотогава - STFU.

Ако някой не ми харева, ако е некадърен или корумпиран, или каквото и да било, ще си приказвам и ще действам против него независимо дали съм гласувал за него, против него (т.е. за някой друг) или не съм гласувал. Точка.

ПП. :finger:

Аз гласувам ЗАтова защото не искам някой друг да определя бъдещето ми.
:offtopic: chill като ти гледам аватара,май няма смисъл да се спори с теб :crazy:
впечатлението ми от хора желаещи анархия са още от времето когато бях ученик - разни неосазнати обекти с дълги коси ,слушащи некъв безумен метъл(от тия най-безмислените дето некви реват без да има никва връзка с реални свят)ревящи АААНАААРХИИИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ :rofl:
отново се извинявам за оффтопика,ако иска някои от модовете да го делне[/u]
Последна промяна stroker на Пон Май 21, 2007 6:58 pm, променена общо 1 път
stroker

Мнениеот shaggy86 » Пон Май 21, 2007 6:51 pm

klmn написа:Нема да се плашите-Бат Бойко е първи :)

http://oshte.info/doc/boikoborisov/001.htm

*кръстещ се емрикон*
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот Grash » Пон Май 21, 2007 7:44 pm

stroker написа:Как разбра че си противореча като изключвам ДПС,БСП,ГЕРБ и АТАКА
Обоснови се!
Ако наистина смяташ ,че СДС,ДСБ,НДСВ та дори и БСП не са по-малкото зло от ДПС и АТАКА,просто незнам какво да мисля за теб :dunno: :dunno: :dunno:

Ами какво добро виждаш в СДС :crazy: , ДСБ :crazy: :crazy: :crazy: , НДСВ :crazy: OMG :crazy: ? Тва с по-малкото зло не ми го разправяй, защото звучи детско. Нещата стоят така: симпатизираш на някоя партия, подкрепяш и политиката и гласуваш за нея, ако няма такава - просто не гласуваш. Не мога да разбера защо се впрягате с тази избирателна активност, при положение, че си е съвсем нормална. Доколкото разбрах и при присъединилите се през 2004г. държави е било така на първите избори. Аз не гласувах, защото бях на работа и нямаше кога и как да го направя. Не виждам за какво трябва да се обосновавам, съвсем ясно съм се изказал. А и още нещо: въобще не ми пука какво си мислиш за мен ;)
Аватар
Grash

Мнениеот Alpina » Пон Май 21, 2007 7:52 pm

Grash написа:...Нещата стоят така: симпатизираш на някоя партия, подкрепяш и политиката и гласуваш за нея, ако няма такава - просто не гласуваш....

Ако беше по твойта логика, трябваше да има над 85% избирателна активност, защото всеки разбира от политика и симпатизира на някого. ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот stroker » Пон Май 21, 2007 7:58 pm

Grash написа:
stroker написа:Как разбра че си противореча като изключвам ДПС,БСП,ГЕРБ и АТАКА
Обоснови се!

Ами какво добро виждаш в СДС :crazy: , ДСБ :crazy: :crazy: :crazy: , НДСВ :crazy: OMG :crazy: ? Тва с по-малкото зло не ми го разправяй, защото звучи детско. Нещата стоят така: симпатизираш на някоя партия, подкрепяш и политиката и гласуваш за нея, ако няма такава - просто не гласуваш. Не мога да разбера защо се впрягате с тази избирателна активност, при положение, че си е съвсем нормална. Доколкото разбрах и при присъединилите се през 2004г. държави е било така на първите избори. Аз не гласувах, защото бях на работа и нямаше кога и как да го направя. Не виждам за какво трябва да се обосновавам, съвсем ясно съм се изказал. А и още нещо: въобще не ми пука какво си мислиш за мен ;)

1.Ами точно за това гласувам за политика,не за дсб,сдс или ндсв,а заради десните ми убеждения!!!Отново твърденито ти за това че да се гласува за по-малкото зло е детско е не обосновано и звучи във въздуха
2.Съгласен съм ,че при всички присъединили се държави избирателната активност е била също ниска,НО в България ниска избирателна активност=5 депутата на ДПС и 3 за идиотите от АТАКА(виждали ли сте как изтерично крещи Евро депутатът димитър стоянов на митинг на АТАКА? :rofl: :rofl: :rofl: )
stroker

ПредишнаСледваща

Назад към Други