преден калник на drag behemoth

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

преден калник на drag behemoth

Мнениеот kld » Вто Май 22, 2007 12:08 pm

Здрасти,
искам да си сложа преден калник на колелото. Знам че по принцип то не е предвидено да има никакви калници, но в града е много досадно като да пръска в лицето ми.
Какво мога да направя по въпроса?
kld

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Вто Май 22, 2007 12:13 pm

SKS имат модел - 20лв
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот kld » Вто Май 22, 2007 4:24 pm

Това ли имаш предвид?
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=445
kld

Рейтинг: 1200

Мнениеот FireFoXa » Вто Май 22, 2007 4:46 pm

Най-вероятно това има предвид. Мисля че имаше из магазините по-евтини пластмасови калници. Моя съвет е да пообиколиш магазините, мисля че още в първия ще намериш нещо по-твой вкус. :agree: :popcorn: :beer:
Последна промяна FireFoXa на Вто Май 22, 2007 5:32 pm, променена общо 1 път
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот van4o » Вто Май 22, 2007 5:28 pm

FireFoXa написа:Най-вероятно има това предвид. Мисля че имаше из магазините по-евтини пластмасови калници. Моя съвет е да пообиколиш магазините, мисля че още в първия ще намериш нещо по-твой вкус. :agree: :popcorn: :beer:

Да има в почти всички вело магазини такива калници. Ако се не лъжа имаше комплекти преден и заден за по 6-8 лева . ;)
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Мнениеот FireFoXa » Вто Май 22, 2007 5:35 pm

van4o Точно това имах на предвид... :agree:
На мене днес ми се наложи да "газя" из мокрите улици и усетих липсата на калниците. Интересно защо не се напръсках много... Гумите са некви отвратителни, а по якето ми имаше няколко капки само ... Какво да правиш.. късмет :D :D :D

П.П. Аз никога няма да си сложа калници на колелото, прекало грозно става :nono:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Вто Май 22, 2007 6:47 pm

van4o написа:
FireFoXa написа:Най-вероятно има това предвид. Мисля че имаше из магазините по-евтини пластмасови калници. Моя съвет е да пообиколиш магазините, мисля че още в първия ще намериш нещо по-твой вкус. :agree: :popcorn: :beer:

Да има в почти всички вело магазини такива калници. Ако се не лъжа имаше комплекти преден и заден за по 6-8 лева . ;)

Да ти е направило впечатление, че материалът на тези от 20 лева и на онези от 6-8 е различен? Логично следствие от тази разлика е, че евтините се разхлопват там, където се закрепват, и почват да се клатят доста неприятно само няколко месеца след монтирането им. Не че онези от 20 лева са вечни де... :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Май 22, 2007 7:12 pm

Един SKS Mud Max сложен на долната тръба на рамката също върши прилична работа. И не загрозява байка. ;)

http://www.amazon.de/SKS-Mud-Max-Dirtbo ... B000OZCG2G
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот van4o » Вто Май 22, 2007 7:38 pm

did написа:
van4o написа:

Да ти е направило впечатление, че материалът на тези от 20 лева и на онези от 6-8 е различен? Логично следствие от тази разлика е, че евтините се разхлопват там, където се закрепват, и почват да се клатят доста неприятно само няколко месеца след монтирането им. Не че онези от 20 лева са вечни де... :)

Еми разбера се че цената ще е за сметка на качеството ........ Ние предлагаме човека си преценява дали да инвестира в по качественото или ще се задоволи с по ефтините заместители. :dunno:
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Назад към Веломеханик