След еуфорията в тази тема и след като си извадих кредитна карта Visa от Прокредит банк, ударих на камък в опитите си да се "верифайна" в системата на Paypal. Регистрирах се там още преди време, сега се опитвам да добавя картата, но получавам постоянно една и съща грешка:
- Код: Избери целия код
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Всичко чудесно, обадих се в Прокредит, обаче оттам нямат никаква идея защо може да се получава това - казаха ми само, че доскоро Paypal не приемали български карти, което и аз го знам. Само информативно - все още не съм правил каквито и да е транзакции със самата карта (нито през интернет, нито през ПОС).
Изключително много ще се радвам, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, успял е да го разреши и е готов да сподели това с мен и вас

Благодарско предварително на всеки, който се отзове с някакво решение.
П.П. Току-що се сетих, че един приятел имаше абсолютно същия проблем с Visa, издадена от Alianz преди повече от половин година. Той също не е правил никакви транзакции с неговата карта. И съответно вероятните причини ми се виждат четири:
- 1. Paypal не приемат хич български карти (засега Visa), при все, че твърдят обратното - не е гот
2. Paypal не приемат карти от Прокредит и Алианц - пак не е гот

3. Трябва да си направил транзакция, за да се "активира" по някакъв начин картата - това е предположение на моя човек
4. Трябва адресът, който си въвел/ въвеждаш в Paypal, да е абсолютно същият като този, който има банката - издател на картата
За друго не се сещам. Наистина ще се радвам на предположения/ решения от ваша страна. Благодаря много.