Paypal - проблем с добавянето на кредитна карта

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Paypal - проблем с добавянето на кредитна карта

Мнениеот M1010X » Сря Май 30, 2007 6:25 pm

Здравейте,

След еуфорията в тази тема и след като си извадих кредитна карта Visa от Прокредит банк, ударих на камък в опитите си да се "верифайна" в системата на Paypal. Регистрирах се там още преди време, сега се опитвам да добавя картата, но получавам постоянно една и съща грешка:
Код: Избери целия код
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Всичко чудесно, обадих се в Прокредит, обаче оттам нямат никаква идея защо може да се получава това - казаха ми само, че доскоро Paypal не приемали български карти, което и аз го знам. Само информативно - все още не съм правил каквито и да е транзакции със самата карта (нито през интернет, нито през ПОС).
Изключително много ще се радвам, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, успял е да го разреши и е готов да сподели това с мен и вас :D Обмислям дали не е възможно причината да е във факта, че не описвам адреса си в Paypal по начина, по който от банката са го описали (както се сещате, в Рaypal е на латиница, а при подаването на заявката за карта аз съм го писал на кирилица; съответно транскрибирането и подредбата може да е всякакво. Да, попитах в Прокредит и за това - не вярват това да е причината, но... не казват нищо по-вероятно като причина за проблема и решение). Пък докато някой се престраши да каже, аз ще драсна един ред и на съпорта в Paypal - току-виж измъдрили нещо :)

Благодарско предварително на всеки, който се отзове с някакво решение.

П.П. Току-що се сетих, че един приятел имаше абсолютно същия проблем с Visa, издадена от Alianz преди повече от половин година. Той също не е правил никакви транзакции с неговата карта. И съответно вероятните причини ми се виждат четири:
    1. Paypal не приемат хич български карти (засега Visa), при все, че твърдят обратното - не е гот
    2. Paypal не приемат карти от Прокредит и Алианц - пак не е гот :D
    3. Трябва да си направил транзакция, за да се "активира" по някакъв начин картата - това е предположение на моя човек
    4. Трябва адресът, който си въвел/ въвеждаш в Paypal, да е абсолютно същият като този, който има банката - издател на картата

За друго не се сещам. Наистина ще се радвам на предположения/ решения от ваша страна. Благодаря много.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Nazgull » Сря Май 30, 2007 7:01 pm

Поне за точка 1 мога да ти кажа да я извадиш от опасенията си.
Погледни в hadrwarebg.com форума, има много хубава тема за Paypal в България, където обсъждат такива работи. Там може да научиш повече от колкото в колоездачен форум :beer:
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот M1010X » Сря Май 30, 2007 7:15 pm

:) Все пак, тук имам повече познати. Пък и не съм писал в HWBG форума от години...

да не говорим, че не се бях сетил за там :D

Сега отивам да прегледам инфото там... и все пак, ако някой... нали :)

10х
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот theater » Сря Май 30, 2007 7:57 pm

Проблемът е, че нямаш пари в картата или ако си ги внесал скоро не са отчетени все още.
Ако прочетеш по-внимателно на страницата на paypal ще забележиш, че при регистрацията на картата ти ще бъдат дръпнат 1.5 евро и в описанието на транзакцията ще ти пратят 4-ри цифрен код за активация.
Аватар
theater

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Сря Май 30, 2007 8:05 pm

theater написа:Проблемът е, че нямаш пари в картата или ако си ги внесал скоро не са отчетени все още.
Ако прочетеш по-внимателно на страницата на paypal ще забележиш, че при регистрацията на картата ти ще бъдат дръпнат 1.5 евро и в описанието на транзакцията ще ти пратят 4-ри цифрен код за активация.

Нали става дума за КРЕДИТНА, а не дебитна карта? Пише си го в първия пост.

Ако е кредитна, за какви авансови пари става въпрос?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот jivkonik » Сря Май 30, 2007 10:09 pm

С МАСТЕРКАРД от ОББ нямах проблем при регистрацията. :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот M1010X » Сря Май 30, 2007 10:15 pm

@theater - Хм, и аз достигнах до такъв извод, четейки форума на HWBG.
@both - Картата наистина е кредитна, но беше активирана днес... Може би все още не се е рефрешнала навсякъде (в смисъл по всички системи, които и да са те)?

Благодаря на всички за отговорите. Ще опитам и утре и току-виж станало вече :dunno: Пък след това ще пиша, за да спите спокойно :)

Лека нощ :beer:
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот lacho_m » Сря Май 30, 2007 10:56 pm

jivkonik написа:С МАСТЕРКАРД от ОББ нямах проблем при регистрацията. :dunno:

С VISA от ОББ също няма проблеми :D
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Пища Хуфнагел » Сря Май 30, 2007 11:18 pm

Ммм! :) Gold MasterCard от Cayman National Bank. Няма проблеми!
Nemo me impune lacessit
Аватар
Пища Хуфнагел

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 31, 2007 6:33 am

Пища Хуфнагел написа:Ммм! :) Gold MasterCard от Cayman National Bank. Няма проблеми!
Somebody has gone offshore :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Чет Май 31, 2007 10:56 am

Пища Хуфнагел написа:Ммм! :) Gold MasterCard от Cayman National Bank. Няма проблеми!

МММ Хуфнагел, стига с тоя офшорен гешефт! :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот Пища Хуфнагел » Чет Май 31, 2007 11:08 am

Mмм! :) Нема стига, сега започва най-интересното.
Nemo me impune lacessit
Аватар
Пища Хуфнагел

Мнениеот M1010X » Пет Юни 01, 2007 8:51 am

Здравейте,

Оказа се, че проблемът е в самите ПроКредит - след няколко телефонни разговора и още толкова разходки до самата банка, всичко е ОК (били ми одобрили кредитния лимит, обаче само на думи :) И като се опитам да платя с картата където и да е, йок - т.к. при регистрацията на картата PayPal иска за проверка да изтегли 1,5 евро, които при първа транзакция връщат).

Както и да е, всичко вече работи. Благодаря на всички, които се отзоваха по темата и много по-здрави на другите, които започнаха да я разводняват :popcorn:
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот Zozka » Съб Юни 02, 2007 2:36 pm

M1010X написа:ПроКредит - след няколко телефонни разговора и още толкова разходки до самата банка, всичко е ОК (били ми одобрили кредитния лимит, обаче само на думи :)

Тази банка да не е Гръцка? Понеже имам наблюдението, че с каквото и да се захванат нашите близки съседи, резултатът е плачевен.... :)

ПС: Имам подобен опит с Пощенска банка, за това питам :)
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот AiR » Пет Мар 06, 2009 11:29 pm

Зням, че отдавна не е писано в тази тема, но пък и не мислех, че трябва да правя нова при положение че вече има няколко. Въпросът ми е относно един проблем при заплащане. Когато искам да изпратя пари веднага ми изписва : You have reached your limit to send funds, please add another card to raise your limit. Какво искат да кажат с това, смъсъл разбирам си езика :D? Съмата, която трябва да изпратя е 95 лири а в картата има 120 лири, а в главния прозорец ми пише, че няма никакви пари в картата. Защо става така?
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот PtD » Пет Мар 06, 2009 11:49 pm

А верифицирана ли е картата?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот codename47 » Съб Мар 07, 2009 12:18 am

да не си стигнала лимита на картата? Иначе пейпал-а дава доста грешки които нищо не значат. Аз исках да платя нещо и имах пари в баланса и малка част в картата - мислех че необходимата сума ще се изтегли първо от баланса и после остатъка от картата автоматично - както пише в хелпа, но ми даваше една и съща грешка - че нямам необходимата сума. Накрая платих като първо преведох цялата сума от баланса така че да стане 0 и после отделен превод за останалата сума които мина без проблеми. Писах на съпорта на пейпал че системата им е много скапана и не ми отговориха нищо...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот borovinka » Съб Мар 07, 2009 9:12 am

Моят PayPal акаунт е с VISA дебитна карта, която е издадена от Прокредитбанк. Всичко е цветя и кебапчета - пазарувам си без проблеми. Доста хора, които познавам, ползват кредитни карти от ПИБ. С тях нямало проблем в PayPal.
Карайте с каска !
Аватар
borovinka

Рейтинг: 1460

Мнениеот PtD » Съб Мар 07, 2009 9:28 am

И с кредитна MasterCard от Allianz не съм имал никакви проблеми в PayPal. Явно си е до късмет.
Аватар
PtD

Мнениеот Pho3nix » Съб Мар 07, 2009 10:15 am

borovinka написа:Моят PayPal акаунт е с VISA дебитна карта, която е издадена от Прокредитбанк. Всичко е цветя и кебапчета - пазарувам си без проблеми. Доста хора, които познавам, ползват кредитни карти от ПИБ. С тях нямало проблем в PayPal.

И аз съм с дебитна карта, Visa на райфайзен банк :popcorn: .Никакви проблеми не съм имал, а пазарувам... да кажем често :popcorn:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот fhristo » Съб Мар 07, 2009 10:22 am

[/quote]
И аз съм с дебитна карта, Visa на райфайзен банк :popcorn: .Никакви проблеми не съм имал, а пазарувам... да кажем често :popcorn:[/quote]
Аз съм същия случай ;)
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот jivkonik » Съб Мар 07, 2009 12:22 pm

AiR написа:Зням, че отдавна не е писано в тази тема, но пък и не мислех, че трябва да правя нова при положение че вече има няколко. Въпросът ми е относно един проблем при заплащане. Когато искам да изпратя пари веднага ми изписва : You have reached your limit to send funds, please add another card to raise your limit. Какво искат да кажат с това, смъсъл разбирам си езика :D? Съмата, която трябва да изпратя е 95 лири а в картата има 120 лири, а в главния прозорец ми пише, че няма никакви пари в картата. Защо става така?

Виж си лимитите на акунта в ПЕЙПАЛ. Ако не си Premium акаунт е възможно да имаш ограничения. Ъпгрейтни си акаунта до ПРЕМИУМ, безплатно беше (по спомен)....
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Съб Мар 07, 2009 1:41 pm

Ъммм, сигурен ли си за Premium? Според мен ако просто си верифицираш картата, нямаш проблеми до доста прилични суми...
Аватар
PtD

Мнениеот AiR » Съб Мар 07, 2009 4:53 pm

Ами картата си е верифицирана, просто като се опитам да платя и все ми дава тази грешка. Вече се чудя как изобщо ще платя.
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот NetMan » Съб Мар 07, 2009 5:28 pm

Понеже чета от по-горните постове за проблеми, да споделя и аз моят опит с кредитна/дебитна карта.
Преди почти година си извадих виртуална кредитна карта от ДСК. Имате право на избор Master Card или Visa и важи само за електронно пазаруване. Де факто това е дебитна карта, която се приема като легално платежно средство при всички търговци. Поне аз за сега, не съм имал никакви проблеми в никоя страна.
Удобствата са много, и за това ще споделя най-важните.
1. Картата е винаги празна. Това означава, че никой не може да злоупотреби с нея. Прехвърлят се пари непосредствено преди покупката (разбира се online, но може и в банката).
2. Тъй като е международна, няма никакъв проблем с регистрация където и да е (включително в PayPal).
3. Няма такси. Нито за поддръжка, нито за трансфер между сметки. Според мен не е маловажно. Начислява се само такса за междубанков трансфер при покупката, която е международна и е съвсем поносима. От рода на 1-3 лева.
4. Обмяната между валутите става автоматично от банката по официалния курс. Вие си плащате в левове, а те си се разплащат както си знаят - въобще не ви е грижа.
Има още предимства, но всеки може сам да провери.
Далеч съм от мисълта да ги рекламирам, просто споделям от опит, че съм много доволен и спокоен за парите си в сравнение с другите си кредитни и дебитни карти. :)
NetMan

Рейтинг: 1280

Мнениеот ramam » Пет Мар 13, 2009 5:28 pm

Специално за пейпал има курс на обмяна на валута от локалната т.е. лева в съответната там долари или евро.
И има и комисионна 3.5% и нагоре.
И при плащане има начин да избереш как да се конвертират парите - т.е. дали да е от твоята банка картоиздател или да е от пейпал. Да ама аз не го подкарах.

А и не е особено лесно за обяснение как се прави - само давам насоката : има един там текст на който да се кликне и да се смени банката да обърне парите. но това е по време на плащане.

Най-гадното на пейпал е че ужким работят с всички Visa Electron ама практически повече от няколко плащания не ставатм, освен ако картата е издадена от ПИБ (Първа инвестиционна) , или поне нещо не е наред с картите на ЦКБ с други не съм пробвал.
На ПИБ картите никой неможе да ги разпознае да ли са кредитни или дебитни защото номера е като на кредитна карта. А това е огромен плюс.
Колегата който е имал проблем с пейпал или не е с ПИБ карта или не е верифицирал картата.
Т.е. верификациата е да направиш 1.5 евро транзакциата да отидеш до твоята банка поне след 3 дни и да си вземеш разпечатка на транзакциите. И след това от таз разпечатка ще видиш 4 цифрен номер залепен с пейпал писано на английски. Този номер се въвежда и може да се плаща.
Успех с разплащането. И ви пожелавам да имате повече пари в картите си щото гледайки цените тукашните магазини са неконкурентни ама въопще.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот borovinka » Вто Мар 17, 2009 8:08 pm

Между другото, има един български сайт, на който се разгледани множество практически аспекти свързани с онлайн пазаруването, в т. ч. и всякакви проблеми с Pay Pal - http://www.pazaruvane-online.com/
Карайте с каска !
Аватар
borovinka

Рейтинг: 1460

Назад към Общ форум