мисля че заслужават

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот petbul » Вто Юни 05, 2007 1:16 am

Търсят своята идентичност,гаврейки се с нашата...Настроенията са обществени,не политически(все пак правителството им спазва някакви норми)...Следваща изява на тези настроения би могла да бъде появата на някой Волен Сидерски и тогава нещата могат да станат дебели,но не,по-скоро не,защото за нас не е проблем,че ни плескат,когато отидем на поклонение на НЯКОГО,не е проблем,че искат една пета от територията ни,а най-малкия проблем е,че някво рошаво педалче пикае върху образа на човек,който се е борил да ни даде собствена идентичност в един кофти момент...(а се ползва и за име на футболни клубове :) )!
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 05, 2007 10:05 am

10-те български парцала (споделям това ти мнение) отразиха 1 македонски такъв защото въпросния просто прекали и се разшумя. Македонците като ги гледам какво пишат по форумите надали хал хабер си нямат.
Изядоха шамарите 60 годишни пенсионери!!!! И бе поруган поредния паметник (възстановяван и чупен незнам колко пъти последната ЕДНА година).

И аз съм пил с македонци. И съм виждал как се държат когато са много.

Нито един македонски весник не е отразявал бой над макета в България незнам дали е защото няма или защото не знаят ти как мислиш :(!:
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Вто Юни 05, 2007 10:27 am

@bluskanie: Хубаво мислиш, а само дето не съм видял и един случай, когато такъв скандал да започва от българска страна. Всички "анти-македонски" неща, които съм чел в българска преса, са реакция на тяхна простотия. Включително и простотиите на ОМО "Илинден", една организация с малко неясно финансиране. Ако не си съгласен, дай ми контрапример.

После, далеч не съм убеден, че тия акции са дело на лумпени. Изпълнението им със сигурност е. Дали са политика или не, не знам, очевадно е, че не са официална политика. Това обаче не ми стига да заключа, че са единични действия на лумпени.
Варианта с лумпените винаги обяснява всичко. Ама дали е така, ти знаеш ли? Ако не знаеш, защо твърдиш, че това не е политика?

После какво значение има политика ли е или не, обществени настроения ли са или не? Аз виждам тенденциите, а тенденциите са, че тези "изолирани прояви на лумпени" зачестяват и загрубяват. petbul е прав, появата на някой Сидерски ще е закономерно явление. А ако вземе властта...

Edit: аз лично нямам нищо против македонците да пикаят върху каквото им се пикае. Нека плюят, нека говорят против българите. Въпроса е да не посягат на България, щото тогава ще стане много лошо. Но дотам изобщо не вярвам да се стигне. Макар, че като гледам как са ги подпънали от запад шиптърите....
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 05, 2007 10:35 am

просто макетата ще се изнесат в България до 10 години както са се юрнали за паспорти и там ще останат само албанци и ще станат част от ВЕЛИКА Албания...
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bikerider » Вто Юни 05, 2007 10:41 am

Ако беше просто, досега да е станало.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 05, 2007 10:49 am

хахах, е дано не посегнат на българия :rofl: абе вие чувате ли се???

Пак искам да попитам, вие откъде разбрахте за всичките тези случки и сигурни ли сте в подробностите, които разгласяват нашите медии? Проблем няма, нито за българите, нито за македонците. Проблем има в нечии фантазии, породени от пропагандната политика на медиите или на хора/групи от хора с интереси.

Мен ме дразни много, когато уважавани хора, като другаря комунист Божидар Димитров каже: Македонски език няма, македонци няма, те са си чисти българи. Това е много жалко и според мен това поражда конфликтите...

И още веднъж питам. С какво, кога, по какъв начин държавата македония или гражданин на македония ви е навредил, обидил, набил и т.н. Изключвам тотално форумите, защото не е сериозно да ги коментираме...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 05, 2007 10:52 am

Виж сега първо самото съществуване на тяхната държава и смяната на езика и т.н. говори че надали но харесват и се смятат за българи..от там нататък не е трудно да повярваме че наистина не ни обичат нали.
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 05, 2007 10:57 am

Мхм, и това е причина да им наложи със сила, че те са българи. Живеем в 21-ви век, това е недопустимо... Приемете ги като македонци и точка. Защото те СА македонци :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 05, 2007 11:02 am

че ги приемаме приемаме ги....фрапиращото е че те не ни приемат нас. :crazy:
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 05, 2007 11:05 am

Тук не съм съгласен. Както казах бил съм в Македония и ме наричаха "Брато мой". Сигурно ако се бях разтърсил можеше да намеря и такива, които да не ме харесват, ама и тук има антимакедонци.
Според мен ако престанем да се представяме, като техни предци и т.н., което разбира се е вярно (но няма значение), нещата ще си се наредят. Македония има нужда от подкрепа, от история, от идентитет и независимост. Според мен България и пречи по някакъв начин да има всичко това, и това поражда ненавист.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 05, 2007 11:06 am

ами пречим им по някакъв начин ама и аз като тебе не ми е ясно по каквъ :dunno: :beer:
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 05, 2007 11:09 am

Ако гледаш Божидар Димитров ще ти стане ясно. както и Слави Трифонов... или пък четеш форуми на тази тема. Или теми, като тази, в които се споменава, че досега не сме били македонците, защото са македонци, но това е хубаво да се промени... :crazy:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юни 05, 2007 11:25 am

bluskanie написа:.Според мен ако престанем да се представяме, като техни предци и т.н., което разбира се е вярно (но няма значение).
Да, вярно е но според нашите историци. Според гръцките - не е. Всъщност за мен е много трудно да намеря достоверен източник на информация по този въпрос.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Вто Юни 05, 2007 12:24 pm

bluskanie написа:хахах, е дано не посегнат на българия :rofl: абе вие чувате ли се???

Ми аз се чувам. Сигурно ме лъже паметта, но ОМО "Илинден" май искаше да отцепи Пиринска Македония. Това шега ли е? Или е за смях? За щастие никой не им обръща внимание, ма тва не е повод да си ръгнем главите в пясъка и да се обърнем със задниците на запад, нали?

Иначе македонците са си македонци, езика им е македонски. Дали са комунистическа креатура няма значение, има значение, че се самоопределят като македонци. Това едва ли има разумен човек, който да го оспорва.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 05, 2007 12:28 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:хахах, е дано не посегнат на българия :rofl: абе вие чувате ли се???

Ми аз се чувам. Сигурно ме лъже паметта, но ОМО "Илинден" май искаше да отцепи Пиринска Македония. Това шега ли е? Или е за смях? За щастие никой не им обръща внимание, ма тва не е повод да си ръгнем главите в пясъка и да се обърнем със задниците на запад, нали?

Еми очевидно е за смях, щом като никой не им обръща внимание... разбираемо.

Нали разбираш, че за да искат да отцепват каквто и да било, то първо трябва да спечелят на своя страна местните хора. А това може да стане само ако им предложат пари, много пари и възможности, които няма откъде да дойдат.
bikerider написа:Иначе македонците са си македонци, езика им е македонски. Дали са комунистическа креатура няма значение, има значение, че се самоопределят като македонци. Това едва ли има разумен човек, който да го оспорва.

Доста такива хора има... и то влиятелни в известна степен...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Юни 05, 2007 1:52 pm

bluskanie написа:Доста такива хора има... и то влиятелни в известна степен...

Ако визираш Божидар Димитров, то няма какво да ти кажа - ти вече пределно изчерпателно си изразил и моето мнение за него.
Ако визираш други псевдоисторици като "проф." Николай Овчаров - също.
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Вто Юни 05, 2007 9:05 pm

А замисляли ли сте се, как звучи отстрани "ку# за Левски!" ?! Много българи го скандират.
Или "ку* за Ботев!"...

Какво е по-различното? По-лошото е, че въобще не се замислят повечето като го скандират, не се замислят, че това име е нещо повече от името на омразния футболен отбор...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Fenixxx » Вто Юни 05, 2007 10:04 pm

аз за това скандирам и пиша "к*р за Лефски" да се знае
Аватар
Fenixxx

Мнениеот petbul » Вто Юни 05, 2007 10:27 pm

Ето още малко голем смех!Не е само нашата история на прицел ;)
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 05, 2007 10:38 pm

Fenixxx написа:аз за това скандирам и пиша "к*р за Лефски" да се знае

Даа, така наистина става по-ясно колко си умен. :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Grash » Вто Юни 05, 2007 11:03 pm

:offtopic:
bluskanie написа:Живеем в 21-ви век, това е недопустимо...

Къде си се разбързал толкова? В България по-скоро живеем в 18-ти век.

По темата: Бих споделил какво мисля, но знам че и малки деца посещават форума и не искам да им го причинявам...
Аватар
Grash

Мнениеот Fenixxx » Сря Юни 06, 2007 7:25 am

bluskanie написа:
Fenixxx написа:аз за това скандирам и пиша "к*р за Лефски" да се знае

Даа, така наистина става по-ясно колко си умен. :)

би ли се уточнил ?
Аватар
Fenixxx

Мнениеот Fenixxx » Сря Юни 06, 2007 7:28 am

petbul написа:Ето още малко голем смех!Не е само нашата история на прицел ;)

ииихаааа.....Ленин, Сталин, Лермонтов..... :crazy:

хаха тва е върха наистина
Аватар
Fenixxx

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Сря Юни 06, 2007 9:08 am

Fenixxx написа:
petbul написа:Ето още малко голем смех!Не е само нашата история на прицел ;)

ииихаааа.....Ленин, Сталин, Лермонтов..... :crazy:

хаха тва е върха наистина

:crap: Имам чувството , че нарочно някой българин е направил тоя клип , че да има за какво да се дразним на македонците...
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот bikerider » Сря Юни 06, 2007 10:08 am

Grash написа:По темата: Бих споделил какво мисля, но знам че и малки деца посещават форума и не искам да им го причинявам...

Ее, недей така с автоцензура :)
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други