bikerider написа:Мен ми е ясно от самото начало, че трудно би могло да ти се угоди.
Но това не ме касае, така че отново ти желая успех.
PtD написа:Великият рекламиран Center Lock... Колко е високотехнологичен и как решава проблемите на 6-те болта. Hype and BS!
bikerider написа:Не си прав да отричаш достойнствата на шлиците само заради "недалновидно" оразмерени нитове.
Editor написа:Да наистина една издънка от ниския клас на шимано...По това което съм чувал скъпити центърлоци не се разбиват и са почти толкова здрави колкото е и IS-а.
HepBeH_XaMcTep написа:Editor написа:Да наистина една издънка от ниския клас на шимано...По това което съм чувал скъпити центърлоци не се разбиват и са почти толкова здрави колкото е и IS-а.
и доста по-глупакоустойчив;
Editor написа:IS- много съм доволен незнам Пешо какво не му харесва![]()
Не съм мн сигурен но Cl е разработка на шимано с цел по леки главини и ротори .Бъркам ли ?
HepBeH_XaMcTep написа:Editor написа:IS- много съм доволен незнам Пешо какво не му харесва![]()
Не съм мн сигурен но Cl е разработка на шимано с цел по леки главини и ротори .Бъркам ли ?
Да съм казал, че имам нещо против ИС захвата?!?!(освен свързани с некадърност от моя страна)
ИС-то си има предимства пред ЦЛ и обратното(например по-ниско общо тегло и по-лесен монтаж/демонтаж)
Цялата история е за цялостно намаляване на цялостно теглото при Shimano окомплектовка; същата история като при dual-control лостовете или комбинираните команди;
Editor написа:да ...теглото ......но от друга страна лесния демонтаж и монтаж е нещо много важно в някой случаиCl си е идея ама трябва да имаш пари да спемяш ротори на всеки кръгъл ден каране
![]()
bikerider написа:недейте да смесвате маркетинг простотиите на Шимано с инженерните ползи от CL.
bikerider написа:Колко тежат IS и CL ротор (Saint vs. Avid Code да речем)?
PtD написа:CenterLock-a си е живо налагане на нестандартно решение чрез злоупотреба с монопол и то за да могат драгите японци да си продават И главините.
PtD написа:Какви точно са проблемите на IS, моля?
PtD написа:И защо да ги заменяме с ДРУГИ проблеми (при CL)?
PtD написа:За 101-ви път подчертавам, че щом 6 болта са достатъчно здрави, за да спират мотори по 200-300 кг + 80 кг райдър и скорости 150-200км/ч, едва ли ще има проблем при някакво пикливо колело 15-20 кг + 80 кг райдър и скорости 50-60км/ч!
И за да изпреваря въпроса, болтовете за моторите НЕ СА много по-дебели (бяха 6 или 8мм).
PtD написа:За финал: Колко от четящите са срязвали болт на IS от спиране?
bikerider написа:@Хамстер: теб не те включвам, ти си прилежен падауан:lol::peace::beer:
bikerider написа:Единствената простотия на Шимано според мен е решението да не се произвеждат същите главини във вариант с 6 болта. Всичко друго е напълно нормално - нова, по-добра технология плюс маркетинг.
bikerider написа:...ма за тази работа има това - даже си е шиманско
А дали това е най-лекия вариант, как мислиш?
napster написа:HepBeH_XaMcTep написа:...ма за тази работа има това - даже си е шиманско
Е те това са 2та проблема в 1
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта