Катастрофата На Магистрала Тракия...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Катастрофата На Магистрала Тракия...

Мнениеот SpoileR » Пон Юни 18, 2007 12:32 am

Който не е запознат ето малко информация:

http://vbox7.com/play:851e85da

...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот MaN1aK » Пон Юни 18, 2007 12:41 am

Ужасно! :V: :bawling: Колко катастрофи казаха,че има за 1 денонощие към 200 бяха не помня точната цифра,но пак са много!Тук в България карат като ненормални!Нямам думи просто! :(!:
Последна промяна MaN1aK на Пон Юни 18, 2007 12:43 am, променена общо 1 път
MaN1aK

Рейтинг: 1999

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юни 18, 2007 12:43 am

Тва е просто ноу комент, прав си за това, че не бива да се излъчват такива кадри, но все пак ако хората не видят реалноста няма да се стреснат и няма да се замислят за реалната опасност както за техния живот така и за живота на останалите около тях. С каквато и кола да си, колкото и да се мислиш за безсмъртен, фактите показват обратното.
Само ще кажа една изтъркана но много вярна фраза - Който бърза не стига!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Мъро » Пон Юни 18, 2007 1:30 am

Абе... на война като на война. Касапница.

Дали е правилно кадрите да бъдат излъчени или не... еми, не е хубаво. Това е гнусно, вулгарно и стресиращо. Ама май само така някои говеда могат да се усетят, че ограниченията и правилата за движение на са измислени, за да изнервят, а за да спасяват човешки животи.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Alpina » Пон Юни 18, 2007 10:08 am

Преди 2 часа преживях най-ужасния си момент в живота.
На излизане от София, след карулката на Владая, 4 коли тръгнахме да изпреварваме тир. Аз бях последен и понеже имаше достатъчно време, преди да свършат нашите 2 ленти не се бях залепил за микробуса пред мен, бях вече на средата на тира и микробуса неочаквано се прибра много остро пред камиона и пред очите ми, от завоя се появи една W124-ка, която беше решила, че няма да си чака в задръстването, ами смело караше в насрешното, нямаше как да спра (все пак като изпреварвам не си играя да е половин час), този с мерцедеса също, тиражията (бог да го пази този човек) излезна колкото можа на банкета, макар там да няма много възможност, а аз едва не се забих под ремаркето му, разминахме се, не мога още да проумея как, не знам колко място е оставало, не гледах това, но видях ужаса на шофьорите с/у мен усещайки на какво щяха да станат свидетели. Довърших си изпреварването и благодарих на тираджията, в този момент наистина не знаех къде се намирам, в същото време бях толкова щастлив, че продължавам да се движа, че не мога да го опиша. Постоянно ми се е случвало някой да излезне с/у мен, понеже много често карам извънградско, но е имало възможности да спра, да направя нещо, за да се размина.
Днес обаче не знам какво ме запази, място нямаше, спирането беше невъзможно, дори в първия момент блокирах гумите и се занесох, но успях да се овладея и спрях занасянето, но все още не проумявам как се разминахме, колата я познавам и да мина с висока скорост на по-малко от 10см свободно място двете страни не ми е проблем, но днес бях наясно, че го нямам и просто чаках да усетя предницата в краката си.
Наистина още треперя и се радвам на това, че съм на работа, на колегите, на всичко около мен. Просто е ужасно да виждаш, как кола лети срещу теб и да няма къде да отидеш. Чувството е брутално.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пон Юни 18, 2007 10:15 am

@Мъро:
На говедата им пука само за говеждите животи...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Пон Юни 18, 2007 10:27 am

ще се замислят само интелигентни хора
а те обикновено карат интелигентно така или иначе...
изродите ще си кажат
"абе тоя не е можел да кара, я да кара като мен, да видим дали ше му се случи такова нещо"...
тъй че
освен сензационност
този репортаж няма да постигне друго...
жалко, но факт
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Brave » Пон Юни 18, 2007 10:52 am

Alpina написа:На излизане от София, след карулката на Владая, 4 коли тръгнахме да изпреварваме тир. Аз бях последен и понеже имаше достатъчно време, преди да свършат нашите 2 ленти не се бях залепил за микробуса пред мен, бях вече на средата на тира и микробуса неочаквано се прибра много остро пред камиона и пред очите ми, от завоя се появи една W124-ка, която беше решила, че няма да си чака в задръстването, ами смело караше в насрешното..

Добре е, че още можеш да пишеш след простотията на този ненормалник. Един съвет към всички движещи се по пътищата смъртни хора - не изпреварвайте без добра видимост, дори когато имате платно, което се води ваше, нищо, че сте в пълното си право да го направите - стига ви един кретен за да зачерните семейството си. Въобще, колкото и тъпо да е, не разчитайте никога на законовото си предимство да направите нещо на пътя, приемете малоумните "безсмъртни" за фактор в пътната обстановка и се опитвайте винаги да имате изход от ситуацията - дали с по ниска скорост, дали с дистанция - знаете си. Дано тази лудост да престане, мамка му - страх ме е вече като тръгвам в командировка, всеки път поне веднъж ще ме изправи някой джигит на нокти, защото не може да изтрае 10 сек зад някоя по-бавна кола или камион.
Brave

Мнениеот screamBoy » Пон Юни 18, 2007 11:37 am

Черния Косач си знае работата, колкото и да го предизвикват или да го умоляват някои хора, той си има свои задания и безупречно ги следва ^__^
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Мъро » Пон Юни 18, 2007 12:54 pm

Alpina, пий едно за здравето на тираджията. Радвам се, че си жив и здрав.
Аватар
Мъро

Мнениеот Kitolino » Пон Юни 18, 2007 5:30 pm

Вчера на пътя Пловдив-Пазарджик още едно БМВ се беше размазало.
От колата на място беше само задният капак, не знам дали има жертви ( или живи ), но определено ми се скапа настроенито за каране.
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот did » Пон Юни 18, 2007 5:37 pm

Alpina, радвай се на живота. Каквото било - било. Може и пак да се случи нещо подобно (ако караш често е доста вероятно), а може и никога вече да не ти се случи. Радвай се и че шофьора на ТИР-а не е бил професионалист като този:

http://news.ibox.bg/news/id_1869090981
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Мъро » Пон Юни 18, 2007 5:39 pm

Да, четох го това днес... никога няма да успея да проумея как някои хора решават, че ще карат подобни машини в такова състояние...
Що ли нямаме крумови закони?
Аватар
Мъро

Мнениеот BikeArea » Пон Юни 18, 2007 8:15 pm

THEZOGGO написа:...но все пак ако хората не видят реалноста няма да се стреснат и няма да се замислят за реалната опасност както за техния живот така и за живота на останалите около тях..

Смисъл нулев...
В Интернет се ширят огромни количества клипове на падания и пребивания с планинските велосипеди и несъмнено всеки от нас е гледал по няколко от тях. И какъв е резултата? Маса народ се троши по състезанията, а и не само по тях...

В крайна сметка всеки си носи глава на раменете.
Вместо да се опитваме да поправим шофьорите престъпници и да следим черната статистика колко много хора са убити по пътя, то нека се замислим колко пъти повече хора не са загинали по пътя и как да бъдем едни от тях!
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пон Юни 18, 2007 10:12 pm

BikeArea написа:В крайна сметка всеки си носи глава на раменете.
Вместо да се опитваме да поправим шофьорите престъпници и да следим черната статистика колко много хора са убити по пътя, то нека се замислим колко пъти повече хора не са загинали по пътя и как да бъдем едни от тях!

ъ! изгубих нишката...
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот EmZo » Пон Юни 18, 2007 10:58 pm

Alpina написа:...4 коли тръгнахме да изпреварваме тир.

Извинявай, но в случая грешката ако не изцяло, то поне на 50% си е товоя.

Лично според мен, изпреварването на дълго превозно средство, било то тир или автобус от две или повече коли едновременно е идиотизъм.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пон Юни 18, 2007 11:08 pm

EmZo написа:
Alpina написа:...4 коли тръгнахме да изпреварваме тир.

Извинявай, но в случая грешката ако не изцяло, то поне на 50% си е товоя.

Лично според мен, изпреварването на дълго превозно средство, било то тир или автобус от две или повече коли едновременно е идиотизъм.

Баш 50% не... ама то по принцип всяко изпреварване крие риск,било то с 1,2,3... няма значение колко коли. Изникват безброй различни опасни ситуации на пътя , а в случая не мисля че Алпина има голяма вина , а шофьора, който е хвърчал срещу него
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот PtD » Вто Юни 19, 2007 12:10 am

Ако добре съм разбрал - Alpina се е движел в неговата си лента, защото в неговата посока е имало 2 ленти! Така че с нищо не е виновен!

И напоследък карането в насрещното си става стандарт. Ако отивам с кола до офиса поне 3-4 пъти виждам. А преди 6-7 години въобще не беше така! Да видим сега новите санкции ще помогнат ли с нещо друго, освен на бюджета на катаджиите...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот EmZo » Вто Юни 19, 2007 12:25 am

Извинявам се, не съм прочел, че е имало две ленти в неговата посока. :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 7:13 am

PtD написа:Да видим сега новите санкции ще помогнат ли с нещо друго, освен на бюджета на катаджиите...

Да живей натиска :spin:

BikeArea написа:Вместо да се опитваме да поправим шофьорите престъпници и да следим черната статистика колко много хора са убити по пътя, то нека се замислим колко пъти повече хора не са загинали по пътя и как да бъдем едни от тях!

извинявай, всеки ден спазвам правилника. Всеки ден се стремя да се прибера цял и невредим. Това пречи ли на олигофрените да ме засичат, да ме пререждат и да ме псуват, когато спра на пешеходна пътека. Пречи ли на тираджиите да карат все едно ме няма и да ме изтикват?

И викаш кво да не се занимавам с олигофрените по улиците, да си карам благочестиво и смирено да се надявам на Божията промисъл, та белким се прибера цял в къщи? :crazy:
Всеки нахалник опитал се да ме пререди на светофар, ще бъде изтикан настрани. Всеки глупак, който не знае правилника но кара по улиците, ще бъде смотан. No passaran!!! Аман вече! Дотука сме го докарали благодарение на философии като твоята!
Аватар
bikerider

Мнениеот BikeArea » Вто Юни 19, 2007 9:01 am

bikerider написа:...извинявай, всеки ден спазвам правилника...

Извинен си! :D

Не съм казал да се толерират шофьорите нарушители, а да се предпазим от тях доколкото е възможно.
Ако е за предреждането, минаването без предимство и други от сорта - да, и аз им свиря (отскоро имам книжка, отде ми е самочувствието...).
Вярно е, псуват ме какво от това? Пусни си хубава музика и си карай, псувните няма как да ги чуеш. ;)
Но не отчиташ и друго. Не всички от тези, които те засичат и предреждат са малоумни идиоти. Една малка част от тях бързат за някъде по една или друга неотложна причина. Замисли се и на теб ти се е налагало, макар и веднъж, да бързаш и едва ли не всички коли да ти пречат. В крайна сметка пътя трябва да бъде в услуга на всички. Не оправдавам нарушаването на правилата.
Всичко това за градското шофиране.

А извънграда правилата за оцеляване са други.
Там чичковците от КАТ са наслагали знаци и ограничения. Тези знаци и ограничения те спасяват на 100% в зависещи от теб ситуации. Вярно, че е отегчително да караш с 60 на някои места, но като се замислиш има защо да ограничат скоростта до толкова. По правия път пък - само 90? :V: Да, защото при 90 спирачните ти възможности са значително по-високи отколкото при 120-130, разбира се не това е основния смисъл на 90-те км/ч.
Alpina си е бил в правото и в своята лента, ама да тръгне да изпреварва, без да има видимост... не ми изглежда разумно.
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 9:38 am

Виж, говоря за простия факт, че не всичко зависи от мен. Не мога да се опазя от джигити, защото неведнъж съм скачал на спирачките ВЪПРЕКИ че карам с колкото трябва, гледам в огледалото и прочие. В рамките на две секунди ме е рязало BMW със 200 км/ч. Може ли да се опазим от такова нещо? Или от олигофрен като в случая с Alpina (добре че е имал късмет)?

Аз вече практикувам нулева толерантност. Може някъде да си изям боя, щото не съм се преклонил пред някой цар на пътищата но не смятам повече да се оставям да ми застрашават живота разни вчерашни келемета с по 200 коня в ръцете. Като ще ме реже на светофар и ще ме засича, аз пък взимам превантивни мерки. Улево/удесно в мантинелата/тротоара и това е. Аман от супермени. Като им се мре да мрат, но да не ни застрашават нас, нормалните хора. Не мога да съжалявам за тия от BMW-то на магистралата - напротив, радвам се, че още няколко изрода са си отишли от тоя свят. Не съм я аз започнал тая война, но на война като на война.

Сутринта ми се случи отново - реже ме отдясно на светофар с ляв завой някакъв с плевенска регистрация (аман от Пк, Вр и Ев/Ен селяни!!!!!) . Еми и аз мога да режа завои и да видиш как се качи тъпака на тротоара. И после мръсна газ, отмъщения, заплахи... как така той най-великия състезател ще бъде унижен от някакъв си мухльо!!! Добре че се сети да спре навреме със селските изпълнения, че колко щях да го тупам... пет кила с мокри дрехи но е МЪЖ, щото дошъл в столицата от родното село и трябва да покаже колко е ербап. И крещи като неврастеник: "къв си ти беее". Аман от селяндури с кундури!!! Само бой за такива, от нищо друго не разбират! Бой до посиняване и това е.

Относно бързането - всички бързаме. Всеки ден чаках светофара на Хладилника вечер. Вече не чакам. Просто завивам по пряките, след 2 минути съм заобиколил светофара и готово. Нито режа някого, нито застрашавам някого. Трудно ли е? Изобщо не е. Е тогава????

Alpina си е бил в правото и в своята лента, ама да тръгне да изпреварва, без да има видимост... не ми изглежда разумно.

Еми виждаш сам. Вече не е разумно да се кара по правилника. Щото не се спазва от всички. Няма как да се взираме в хората, които го спазват, щото те намаляват с всеки ден. Аз предпочитам да се взирам в опасностите, а те са на всяка крачка.

Edit: За чичковците от КАТ не ми се коментира, но вярата ти в тях е просто умилителна. Та нали на тях се дължи това положение. На тях и само на тях. Знаци има, но далеч не навсякъде където трябва. Катаджиите спират само този, които им се вижда платежоспособен. И ти ми казваш да се уповавам на катаджийските знаци? :)
Спазвам ги, но не разчитам и на йота на тях, щото другите не ги спазват.
Аватар
bikerider

Мнениеот BikeArea » Вто Юни 19, 2007 10:07 am

BikeArea написа:...то нека се замислим колко пъти повече хора не са загинали по пътя и как да бъдем едни от тях!

bikerider написа:...Аз предпочитам да се взирам в опасностите...

Разгеле!
За това говоря!

П.П.:
На "село" тези със "С" пред цифрите в номера също не се толерират.
Казвам го като факт, няма да го защитавам, ти недей го и коментирай.
Имай го като информация за обща култура. ;)

Айде със здраве! :beer:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Мнениеот PtD » Вто Юни 19, 2007 10:55 am

@BikeArea, е сега к'во, понеже има джигити, трябва да карам с 30 навсякъде ли? И да не минавам по светофари, щото някои и на червено пресичат?

А знаците по пътищата имам чувството, че са ги хвърлили нагоре и кой където е паднал, там са го сложили. Пълно е с малоумия - например на Г.М. Димитров има един знак - ограничение 20 км/ч. Стои от един ремонт, дето го правиха миналата година и който приключи за 1-2 седмици. Обаче въпреки очевидната липса на ремонт, след знака всеки полицай може да те спре, ако караш с 50 и да ти вземат книжката за 3 месеца, по новите закони.

И освен това, не знам в правилника да пише някъде, че ако бързаш, можеш да го нарушаваш... Като бързаш - намери си друга форма на транспорт!

@bikerider, то тва с боя хубаво, ама ако дойдат куките, ще ви закопчаят и двамата... заслужава ли си за някакво леке да се разправяш с полиция и съдилища, не дай Боже затвор?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Юни 19, 2007 11:20 am

Впрочем, карането по-бавно и предпазливо от масовия трафик е също толкова опасно, колкото карането по-бързо от допустимото. Ако имаш предимство в някоя ситуация и не тръгнеш, а решиш да изчакаш и да се увериш, че другите не са джигити, най-вероятно ще създадеш повече проблеми, отколкото ако просто си използваш предимството. Още по-лошо е да изчакаш 2-3 секунди и тогава да решиш да тръгнеш. Който е карал кола знае за какво говоря.

Направило ми е впечатление, че в България не се гледа с лошо око на това да караш бавно и да не си ползваш предимството, което е проблем. Като ти светне зеленото на кръстовището е прието да се огледаш дали някой няма да реши да минава на червено и тогава да тръгнеш. Затова и като дойдат чужденци се чудят къде се намират. За тях зелено значи "тръгни" и не включва елемент на субективна преценка дали да тръгнеш или да не тръгнеш. Червеното пък значи "спри" и толкова.

Но... както PtD каза, тоя начин на мислене важи за среда, където сигнализацията и правилата са направени така, че да е възможно да се движиш бързо и безопасно, ако ги спазваш. А нашенската инфраструктура е направена така, че да стимулира джигитите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Вто Юни 19, 2007 12:07 pm

бла-бла

и от такива дебили,дето правят зулумите съм чувал,същото и като се качът на колите пощуряват

лично не ми пука за шофьора на БМВ-то,ако може още един път да умре

сега ще последват абе ти нормален ли си?

да нормален съм

един човек ,който е с ясното съзнание,че затрашава не само себе си ,но и 10-ки хора по такъв начин заслужава на 100% това ,което му се е случило

пътниците също са виновни като са се качили

кадрите са потресаващи ,но реално това за мен е истината
не збравайте колко хора от автобуса щяха да умрът,заради 1 човек
@алпина- :beer:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 12:19 pm

PtD написа:@bikerider, то тва с боя хубаво, ама ако дойдат куките, ще ви закопчаят и двамата... заслужава ли си за някакво леке да се разправяш с полиция и съдилища, не дай Боже затвор?

Не си заслужава разбира се, но не виждам алтернатива на тупалката, особено когато някой ме преследва, за да ми "отмъсти", лепи ми се за задната броня и едва ли не ме подпира отзад и крещи като ненормален за майка ми, щото не съм благоволил да си плюя на правата и да го оставя да реже завоите с риск да забърше автобусна спирка пълна с невинни хора. Викаш да не го бия? Викаш да чакам катаджиите да спасяват хората по спирките? Не ще го бия, ами ще се чуди къде да се свре тъпото келеменце, щото беше макс на 18 години и щях да измета улицата с него. Добре че го разбра и се отказа. Нямам нищо против да ме режат, но опитни шофьори, които знаят какво кога и как да правят - тях си ги пускам като стой та гледай. Но някакъв пикльо с жълто около устата, дето само знае да дава газ да ми се прави на мъж - извинете. Каквото повикало, такова се обадило!!!
Последна промяна bikerider на Вто Юни 19, 2007 12:21 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 12:21 pm

Честно да ви кажа, не съм много сигурен, на кого викате джигит... Повечето български шофьори са по-добри от повечето в останалите държави. Инфраструктурите са ртазлични и от там идват повечето проблеми. Към това като прибавим и чувството за безнаказаност и резултата е налице.

Не си мислете, че един американец е по-добър шофьор :nono: просто знае, че 100 $ са си 100$ и предпочита да му останат в джоба, вместо да не спре на стопчето...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 12:23 pm

Джигит казвам на човек, който има алтернативи на нарушението и въпреки това нарушава правилника. Джигит казвам на човек пристрастен към "прецакване" на другите. Джигит казвам на човек, който се има за нещо повече от останалите участници в движението и всички трябва да му правят път иначе трябва да бъдат "наказани".

Всъщност ти го каза с една дума - джигит е човек пристрастен към чувството за безнаказаност. Това включва и самите полицаи зад волан. Особено тях !!!
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 12:26 pm

Честно не мисля, че има много такива шофьори, но дори и да има... причините ги казах.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Следваща

Назад към Други