Крайно разочарован от DRAG ! ! !

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Крайно разочарован от DRAG ! ! !

Мнениеот t_i_t_o » Съб Юли 03, 2004 2:21 pm

Здравейте,
вече няколко месеца следя форума поради простата причина че като се стопи снега няма как да си яздя борда... и реших да си зaдоволя адреналиновия глад с FR байк, та преди около два месеца отивам в магазините на ДРАГ и им викам че искам да си взема нещо за около 600 и да е FR, там човека страшно учтив ми вика: "абе изчакай една седмица (ех ако знаех колко дълга ще е тази една седмица...)и трябва да дойде новия Ф5 който ще е долу горе на тази цена и ще е много як" - както сами знаете тази седмица май стана ДВА МЕСЕЦА и цената съвсем не е тази (ясно е че байка по идея си е добър), днес вече за н-ти път отивам вече с крайното намерение да си взема поне ф4, но още в магазина да му сменя вилката и предната спирачка с дискова - щото в сегаш ния си '04 вариант които струва 395лв ф4 е АБСОЛЮТНА БОЗА, а с промяната сте стане около 650лв и ще става за каране долу-горе!!! Нашите хора ми заявяват - "ОК пич, ти си вземи нова вилка и спирачка ама тези дето са на колелото трябва да си останат в теб щото ние не мозем да ти ги изкупим нищо че са нови - такава ни е политиката"...!!! А аз си мислех че идеята е да си продават стоката!!! баси... - Та идеята ми беше как може да имат 20 бозави модела под 400лв, 3 модела над 1000лв и абслолютно нищо в средния ценови клас 400-1000 ?!?!
И какво стана сега, чаках 2 месеца, лятото кажи речи мина и аз пак съм си без колело...

- Та някой ако има някаква идея за FR байк за около 650 +/- 50 лв, моля нека сподели щото се поболях вече...

Чао ви, и мерси предварително за всяко градивно мнение към моя пост.
t_i_t_o

Рейтинг: 1210

Мнениеот hlebarka » Съб Юли 03, 2004 3:13 pm

Ами FR байк, каквото и да значи, за 600 лв. май няма,
а F5 е към 1000- така че май е в "средния" клас.
А "веломания" не слагат/свалят неща - не знам защо се ядосвате по въпроса, дали си продават стоката си е техен проблем.
Както и да е , не се тревожи, фреераида еволюира към яко скачане от/на бордюри, и колело за 600 ще ти върши работа.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот F1-MAN » Съб Юли 03, 2004 3:26 pm

Абе що не се напънеш малко за F5? Без двете дискови(който са хубави, ама го оскъпяват) излиза 900лв(дори по малко, защото моят бехемот със същото оборудване и v-brake deore излезна 790,а рамката ми е с 50 лв по-евтина).Иначе мисля че е по-добре на не взимаш F4, с каквито и части да е, мисля че рамката му не е от най-здравите.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Alien » Съб Юли 03, 2004 3:56 pm

F5 е 1049 лв, като задния шок е пружина, вилката не си спомням каква беше, май някоя от ОЕМ -ските на Marzocchi. Беше с диск отпред. Ако на някого му се занимава - да ходи до Хигиената и да провери точно какви са частите на колелото.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Zozka » Съб Юли 03, 2004 4:21 pm

Рамка: Climber, или нещо на втора ръка (но там е сложничко) 170 лв
Вилка: втора ръка - може да намериш нещо работещо 200 лв
лапа, кормило - Truvativ - Веломания - "следващата седмица"
спирачки: не знам, от Аvid съм адски разочарован; Shimano - няма модели :( Хейс - майче единственият възможен избор (поне за мен) 200 лв; задна - V-brake
курбели ацера, главини Формула, зъбчатки шлиц, шини Jumbo - 100 лв и т.н. Поне едно 800-900 лева хвърчат...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот MOD » Съб Юли 03, 2004 7:33 pm

[quote="Zozka"]

Рамка: Climber, или нещо на втора ръка (но там е сложничко) 170 лв
Вилка: втора ръка - може да намериш нещо работещо 200 лв
лапа, кормило - Truvativ - Веломания - "следващата седмица"
спирачки: не знам, от Аvid съм адски разочарован; Shimano - няма модели :( Хейс - майче единственият възможен избор (поне за мен) 200 лв; задна - V-brake
курбели ацера, главини Формула, зъбчатки шлиц, шини Jumbo - 100 лв и т.н. Поне едно 800-900 лева хвърчат...

[/quote]

Би ли споделил защо си така разочарован от Avid ?
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Zozka » Съб Юли 03, 2004 8:13 pm

[quote="MOD"]

[/quote]

Знаеш защо - заради ББДБ-то на skoka; той ми прати снимки на счупената част и се опитах по какви ли не начини да се свържа със support отдела на Avid, като много ясно и точно описах случката; към момента имам единствено едно върнато съобщение от бот, гласящо че към официалният е-мейл на Аvid няма връзка :xx(:. И кажи ми, как да не съм разочарован от спирачка, струваща маса пари, да се счупи по този нелеп начин (на улицата). То заради такова нешо е можело и да го блъсне кола ебати... :mad:
Аватар
Zozka

Мнениеот C_Mo » Съб Юли 03, 2004 9:15 pm

[quote="Zozka"]

[quote="MOD"]

[/quote]

Знаеш защо - заради ББДБ-то на skoka; той ми прати снимки на счупената част и се опитах по какви ли не начини да се свържа със support отдела на Avid, като много ясно и точно описах случката; към момента имам единствено едно върнато съобщение от бот, гласящо че към официалният е-мейл на Аvid няма връзка :xx(:. И кажи ми, как да не съм разочарован от спирачка, струваща маса пари, да се счупи по този нелеп начин (на улицата). То заради такова нешо е можело и да го блъсне кола ебати... :mad:
[/quote]

В момента Avid са доста заети с преминаването към SRAM, предполагам затова се мотат.
Аватар
C_Mo

Мнениеот PtD » Съб Юли 03, 2004 9:55 pm

[quote="Zozka"]

Знаеш защо - заради ББДБ-то на skoka; той ми прати снимки на счупената част и се опитах по какви ли не начини да се свържа със support отдела на Avid, като много ясно и точно описах случката;
[/quote]

Е не може да се прави обобщение само въз основа на един екземпляр :crazy:... Брой колко народ е доволен от Avid, все пак това е механично устройство и има известна вероятност да се счупи. Затова си има и гаранция.

А що се отнася до съпорт отделите на фирмите, ще ти споделя моя опит - като потроших GT-то, един приятел писа до съпорт отдела, писа, писа, писа, все му отговаряха разни ботове и накрая му заявиха, че нямал право на гаранция. Аз пък им се обадих по телефона и за нула време ми доставиха замяна. Говорим за една и съща рамка, с един и същи сериен номер, на доста известна фирма. Затова ти препоръчвам да им се обадиш по телефона, по-отзивчиви са някак си...:crazy:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот velco » Съб Юли 03, 2004 10:30 pm

[quote="Zozka"]
Shimano - няма модели
[/quote]

Скоро гледах на Хигиената хидравлична XT, с голям диск.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Zozka » Нед Юли 04, 2004 12:27 am

[quote="velco"]

[quote="Zozka"]
Shimano - няма модели
[/quote]

Скоро гледах на Хигиената хидравлична XT, с голям диск.

[/quote]

Да, страхотна спирачка, но ще му дойде малко в множко на човека (340 :8D:)
Аватар
Zozka

Мнениеот Cveti » Нед Юли 04, 2004 8:23 am

Не си взимай F4!Нещо хората,които карат такова колело,хич не са доволни от него и явно дава много дефекти.Пък аз лично видях на тубата как му се спука рамката.
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот t_i_t_o » Нед Юли 04, 2004 8:26 am

A nqkoi da si e chupil glavata s RAM FR'04 ta da si kaze mnenieto?
t_i_t_o

Рейтинг: 1210

Мнениеот MOD » Нед Юли 04, 2004 10:12 am

[quote="Zozka"]

[quote="MOD"]

[/quote]

[/quote]

Значи 100% това е фабричен дефект, не е приченен от кофти употреба или натоварване на спирачката . Специялно аз за първи път виждам нещо подобно на Avid ... а много хора познавам, които карат такива спирачки. Вероятността, ако им се обадиш и им кажеш серийния номер на спирачката ( или пратиш по факса документа за придобиване ) и им пратиш счупената част те да вземат мерки и да ти пратят резервна част или по-вероятно цяла нова спирачка ( тъй като съм чувал, че си държат на гаранцията )
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот F1-MAN » Нед Юли 04, 2004 10:22 am

[quote="t_i_t_o"]

A nqkoi da si e chupil glavata s RAM FR'04 ta da si kaze mnenieto?
[/quote]

800лв само за рамката ако те устройват.... сигурно е хубава:)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот velco » Нед Юли 04, 2004 10:28 am

Единственото нещо, което съм чупил по колелото си е производство на Avid. Случайност, a?:dunno::D
velco

Мнениеот KiZZo » Пон Юли 05, 2004 9:55 am

[quote="velco"]

Единственото нещо, което съм чупил по колелото си е производство на Avid. Случайност, a?:dunno::D
[/quote]

[оффтопиц]

Не се притеснявай, скоро и други неща ще чупиш :smash:

@Zozka
Ти нали караше Hayes със Suntour-че отпред? Как се разбират? Щото имаше отзиви че много бързо ще сдаде багажа с диск. Че мисля и аз да сложа диск. Не се издържа с v-brake :)
KiZZo

Мнениеот tailor » Пон Юли 05, 2004 11:35 am

[quote="Alien"]

F5 е 1049 лв, като задния шок е пружина, вилката не си спомням каква беше, май някоя от ОЕМ -ските на Marzocchi. Беше с диск отпред. Ако на някого му се занимава - да ходи до Хигиената и да провери точно какви са частите на колелото.
[/quote]

[url]http://www.dragbicycles.com/dragomir_f5_bike.html[/url]
Аватар
tailor

Мнениеот Niki » Пон Юли 05, 2004 4:19 pm

А аз може ли да попитам,каква ще е цената на Драг Бехемот?
По-добре як и тъп,отколкото само тъп!
Niki

Рейтинг: 1200

Мнениеот Zozka » Пон Юли 05, 2004 9:09 pm

[quote="KiZZo"]

@Zozka
Ти нали караше Hayes със Suntour-че отпред? Как се разбират? Щото имаше отзиви че много бързо ще сдаде багажа с диск. Че мисля и аз да сложа диск. Не се издържа с v-brake :)
[/quote]

Не е мръднала вилката, и най-важното няма никакви признаци на износване, ама сега я продавам, щото ме сърби да си взема по-голяма :^:
Аватар
Zozka

Мнениеот Victor » Сря Юли 07, 2004 8:51 am

spored men za tia pari moge6 da si vzeme6 RAM HT 1 http://www.ram-bikes.com/img/content/ht11_big.jpg ako ti haresva!!! :agree:
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Мнениеот velco » Сря Юли 07, 2004 9:43 am

[quote="Victor"]

spored men za tia pari moge6 da si vzeme6 RAM HT 1 http://www.ram-bikes.com/img/content/ht11_big.jpg ako ti haresva!!! :agree:
[/quote]

Само дет човека търси FR байк.
velco

Мнениеот TOYAGA » Сря Юли 07, 2004 10:00 am

[quote]Само дет човека търси FR байк.[/quote]

:D:D:D Ми то и ти до съвсем неотдавна търсеше FR байк, пък си купи NRS... :crazy:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот velco » Сря Юли 07, 2004 11:11 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]Само дет човека търси FR байк.[/quote]

:D:D:D Ми то и ти до съвсем неотдавна търсеше FR байк, пък си купи NRS... :crazy:
[/quote]

Да-а-а, прав си, и аз търсих FR, ама не ми се даваха толкоз мангизи, та кандисах на NRS ...

Ама в едно нещо грешиш, не съм си купил NRS :crazy:, а си купих NRS :banana:.
velco

Мнениеот TOYAGA » Сря Юли 07, 2004 11:22 am

[quote]Ама в едно нещо грешиш, не съм си купил NRS :crazy:, а си купих NRS :banana:.[/quote]

Мдааа, очевидно съм се заблудил... Вероятно защото съм пропуснал момента с липсата на мангизи и "кандисването" :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Назад към Архив