И на мен ми се е случвало да гледам как по Сливница, в района на Захарна фабрика, "майка" лети в насрещното с/у колите и едва се прибира в платното си, малко преди да стане късно, а на задната седалка 2 лапета без каквито и да е обезопасителни средства
Майките пешеходци са не по-малко безрасъдни. На скоро в темата за полицая, които ударил майка и и бил шамарите написах, че ми се е случвало да отида при такава, да и се извина, че го казвам пред детето, но че искренно се надявам някой път, когато е сама да я блъсне нещо, ама да я убие, за да детето има по-голям шанс в живота, защото малко преди това беше пресекла м/у колите Мария Луиза и след това Сливница на чисто червено.
Случи ми се и за малко да блъсна дете, което не изкочи зад трамвай, а майка му го избута с цел да пресичат и то при положение, че пред трамвая светофара за пешеходци светеше зелено!!! Чист късмет, че не го ударих, а ако имах възможноста да спра и да се върна, наистина щех да я пребия. Надявам се уплахата да я е накарала да почне поне малко да мисли, но искренно се съмнявам в това.
Не мога да си обясня, как майки и баби дават такива уроци на децата.