Състезание - обиколка на Витоша

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот screamBoy » Сря Юни 13, 2007 7:41 pm

млад, с широки рамене, чудесна физическа кондиция, работи в известна медия с приличен доход, снимал се е като манекен ... свободен (:Р) ... фенклубовете му са в 3 категории : фенки, богати фенки, дискретни фенки ...
и ето как го правел - обаждал им се на старта :D
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот 4getcredo » Сря Юни 13, 2007 9:36 pm

screamBoy написа:... свободен :P ...

Тц! Не е свободен. Вече обсъдихме в една друга тема НЕЗЕМНАТА красота на настоящата му приятелка. :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Albena » Чет Юни 14, 2007 8:47 am

:offtopic: Не съм в нито една от трите категории :bawling: Но никой не е съвършен.
Не може да не може
Аватар
Albena

Рейтинг: 1220

Мнениеот F1-MAN » Пет Юни 15, 2007 9:06 pm

Ако сте сигурни в участието си запишете се по-рано, за да улесните организаторите :)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Trip-tfk » Вто Юни 19, 2007 8:45 am

Здравейте
Има ли желаещи в събота да огледаме терена? ;)
Аз не съм от София и досега не съм карал на Витоша , а на 30-ти немога да тръгна без да знам трасето :crap:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот jivkonik » Вто Юни 19, 2007 9:04 am

Trip-tfk написа:Здравейте
Има ли желаещи в събота да огледаме терена? ;)
Аз не съм от София и досега не съм карал на Витоша , а на 30-ти немога да тръгна без да знам трасето :crap:

Трасето е добре маркирано, на ключови места има жълти надписи с боя "100" и стрелка с вярната посока. Като се запишеш ти дават и карта с обяснителен текст. Има къде да се заблудиш ако не гледаш..... аз първата година изпуснах последния пост....
А за "оглеждане" на трасето си предвиди 1 цял ден за каране. И тръгване рано и по хлад (6-7 часа) да спестиш жегата поне при първото изкачване до Тихия кът.
Аватар
jivkonik

Мнениеот ramam » Вто Юни 19, 2007 11:39 am

Ето какво намерихме в събота:
Локви, кал, предимно около язовира.
След това до Чуйпетлово си беше кеф :)
после баира си е добър но в гората след Чуйпетлово имаше кал с паднали клони и при това мисля, че ще си остане доста е на сянка - е побутахме на места след като се излезе на Ярлово вече беше супер ама явно е валяло докато сме били на Чуйпетлово та обикновенните локви по пътя бяха огромни но за щастие с улегнало не много кално дъно та през тях и целите мокри :).
От Железница надолу калта си ставаше много и на места въртене на лека предавка беше много необходима.
Около Сименово отново локви като езера и кал до ушите :) а представи си преди Бояна вече карахме като хората и кал много малко имаше - никаква идея какъв е бил дъжда в събота.
Беше супер. Засекохме километража и наистина излезе 100км не е имало грешка значи :)
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот Reactor » Вто Юни 19, 2007 5:16 pm

ramam написа:Ето какво намерихме в събота:
Локви, кал, предимно около язовира.
След това до Чуйпетлово си беше кеф :)
после баира си е добър но в гората след Чуйпетлово имаше кал с паднали клони и при това мисля, че ще си остане доста е на сянка - е побутахме на места след като се излезе на Ярлово вече беше супер ама явно е валяло докато сме били на Чуйпетлово та обикновенните локви по пътя бяха огромни но за щастие с улегнало не много кално дъно та през тях и целите мокри :).
От Железница надолу калта си ставаше много и на места въртене на лека предавка беше много необходима.
Около Сименово отново локви като езера и кал до ушите :) а представи си преди Бояна вече карахме като хората и кал много малко имаше - никаква идея какъв е бил дъжда в събота.
Беше супер. Засекохме километража и наистина излезе 100км не е имало грешка значи :)

Браво за разузнавателната акция.Остава да се надяваме,че до 30-ти няма да вали и поне част от калта и локвите по трасето вече няма да ги има... :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот F1-MAN » Вто Юни 19, 2007 5:40 pm

И внимавайте в участъка от Тихия кът до Владая, миналата година имаше инциденти, а сега е чувствително по-изровено!
Аватар
F1-MAN

Мнениеот klmn » Вто Юни 19, 2007 10:34 pm

Е ако това е най-опасния участък.. :rofl:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот F1-MAN » Сря Юни 20, 2007 8:18 am

klmn написа:Е ако това е най-опасния участък.. :rofl:

Еми другото по-сериозно спускане е след Чуйпетлово и едно две кратки спускания около Бистрица и Симеоново, но скоро не съм бил там, а участъкът от Тихия кът до Владая е достатъчно сериозен за голяма част от хората, които нямат подходящи колела, най-малкото с подходящи гуми и спирачки.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот боби » Сря Юни 20, 2007 10:28 am

Колкото до Бистрица аз цесто карам там даже последно беше преди 1/2 седмици така че ако ми кажете къде точно мина трасето там бих могъл да ви кажа каква е обстановката пък ако не съм бил там,от където минава пътя нищо не ми пречи да се кача до горе,да огледам къде какво и как е пътя и да ви кажа
Аватар
боби

Рейтинг: 1200

Мнениеот jivkonik » Сря Юни 20, 2007 10:51 am

боби написа:Колкото до Бистрица аз цесто карам там даже последно беше преди 1/2 седмици така че ако ми кажете къде точно мина трасето там бих могъл да ви кажа каква е обстановката пък ако не съм бил там,от където минава пътя нищо не ми пречи да се кача до горе,да огледам къде какво и как е пътя и да ви кажа

В участъка от Железница до Бояна се кара по "Обиколната пътека" - пенсионерско, широко почти равно. Проблемите там са 1-2 кални участъка, много зверски счупените на места мостчета от мотокросаджии :(!: (там трябва да се пренасят колелата на места) и стръмните серпентини точно преди Симеоново.
Аватар
jivkonik

Мнениеот боби » Сря Юни 20, 2007 11:52 am

Да за това си прав.Ми значи аз имам на 25 изпит и ще гледам накъде на 26 да мина този маршрут за да ви кажа какво е състоянието на пътя
Аватар
боби

Мнениеот MartinBG » Сря Юни 20, 2007 3:11 pm

jivkonik написа:В участъка от Железница до Бояна се кара по "Обиколната пътека" - пенсионерско, широко почти равно. Проблемите там са 1-2 кални участъка, много зверски счупените на места мостчета от мотокросаджии :(!: (там трябва да се пренасят колелата на места) и стръмните серпентини точно преди Симеоново.

По тази алея трябва да се кара с повишено внимание, защото е туристическа! Там ние сме натрапниците, а туристите са с предимство във всяко отношение. В почивните дни има много хора - възрастни, деца, кучета - а пътеката на места е доста тясна.
Това го пиша за хората, които не са карали по маршрута и най-вече за по-надъханите младежи, които често се имат за нещо повече от другите по тези пътеки ;)

Тази събота аз и още няколко души ще направим обиколката. Начало - 6:30 на бул. България с/у Била. Няма да караме бързо - за около 11-13 часа смятаме да го минем маршрута. Който иска може да се присъедини към нас.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Albena » Сря Юни 20, 2007 3:33 pm

Ако съм в София ще се присъединя. :D
Не може да не може
Аватар
Albena

Рейтинг: 1220

Мнениеот боби » Сря Юни 20, 2007 4:16 pm

Може и аз че не ми се занимава със застраховки и т.н.
Аватар
боби

Мнениеот Reactor » Сря Юни 20, 2007 6:02 pm

MartinBG написа:
jivkonik написа:В участъка от Железница до Бояна се кара по "Обиколната пътека" - пенсионерско, широко почти равно. Проблемите там са 1-2 кални участъка, много зверски счупените на места мостчета от мотокросаджии :(!: (там трябва да се пренасят колелата на места) и стръмните серпентини точно преди Симеоново.

По тази алея трябва да се кара с повишено внимание, защото е туристическа! Там ние сме натрапниците, а туристите са с предимство във всяко отношение. В почивните дни има много хора - възрастни, деца, кучета - а пътеката на места е доста тясна.
Това го пиша за хората, които не са карали по маршрута и най-вече за по-надъханите младежи, които често се имат за нещо повече от другите по тези пътеки ;)

Тази събота аз и още няколко души ще направим обиколката. Начало - 6:30 на бул. България с/у Била. Няма да караме бързо - за около 11-13 часа смятаме да го минем маршрута. Който иска може да се присъедини към нас.

Чудесно,ще се присъединя и аз,ще участвам а не познавам трасето и това е една чудесна и приятня възможност да го опозная. :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот ramam » Сря Юни 20, 2007 6:38 pm

то изглежда нямаше следи освен нашите надиавам се да го поотъпкате :-)
Определено бавно каране и крос кръчми става за 12 часа аи денят е дълъг.
Браво за идеята да тръгнете рано само да не се опрапасти че наистина баира не е шега.

Приятно каране.
ramam

Мнениеот whiterabbit » Чет Юни 21, 2007 12:31 pm

jivkonik написа:Тази събота аз и още няколко души ще направим обиколката. Начало - 6:30 на бул. България с/у Била. Няма да караме бързо - за около 11-13 часа смятаме да го минем маршрута. Който иска може да се присъедини към нас.

Никога не съм правил тази обиколка и мисля да мина веднъж маршрута с вас за да видя дали има смисъл да ходя в събота или ще е над възможностите ми :confused:
Аватар
whiterabbit

Мнениеот MartinBG » Пет Юни 22, 2007 9:49 am

Уговорката за карането утре остава - тръгване 6:30 от старта.
Ще бъдем поне 3-ма души, като още 3-4 има вероятност да дойдат.

Няколко съвета към начинаещите по маршрута:
Трасето не е непосилно, но е дълго и карането ще е продължително. Има няколко по-продължителни изкачвания - от старта до Тихия кът (ще бъде все още хладно), от бариерата след яз. Студена до Чуйпетлово (по шосе - 10-12км и много слънце ни чака там по обед) и нагоре през планината към Ярлово. Последния и най-неприятен участък е от Ярлово към Ярема - 10-ина км черни пътища през поляни и рекички в най-голямата жега. Има и няколко места по маршрута, където ще трябва да се бута или носи колелото, но не са много дълги. Спусканията също не са малко, като по-опасните са от Тихия кът към Владая, спускането към Ярлово и най-вече от Ярема към Обиколната алея, защото е по шосе.
Вода - по маршрута има доста чешми, но ще е хубаво да може да носите поне по 1л вода със себе си, защото м/у някои чешми разстоянието е голямо, а вече си е горещо. На старта носете не повече от 0.5л вода, защото има чешма на Бялата вода - т.е. почти в края на първото изкачване. ;)
Храна - местата, където може да "заредите" не са много, като Кладница и Ярлово са най-подходящи. Все пак ще е добре да носите по някой сандвич, вафла или каквото обикновено ядете докато карате :)

За техническата изправност и носенето на резервни части и инструменти за велосипедите, както и каска за колоездачите си знаете (надявам се) и няма да пиша ;)

Темпото, с което мисля да го минем е умерено заради баща ми, но и той не е начинаещ и се справя доста добре за годините си, така че си преценете добре силите и възможностите - 100км не е малко растояние, а не ми се иска да се бавим допълнително. ;)

Нека, който мисли да идва с нас и все още не се е свързал с мен, да ми прати ЛС да доуточним подробностите.
MartinBG

Мнениеот Reactor » Пет Юни 22, 2007 6:48 pm

Ами аз пак съм на работа....... :bawling:
Явно на 30-ти ще се справям в движение.Успех и весело каране.. :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Юни 22, 2007 6:51 pm

Reactor написа:Ами аз пак съм на работа....... :bawling:

Няма да ти е тегаво :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Reactor » Съб Юни 23, 2007 9:16 pm

HepBeH_XaMcTep написа:
Reactor написа:Ами аз пак съм на работа....... :bawling:

Няма да ти е тегаво :)

Благодаря ти...надявам се :beer: :)
Аватар
Reactor

Мнениеот MartinBG » Нед Юни 24, 2007 12:09 am

Днес минахме по-голяма част от трасето (до Жлезница). Тръгнахме 7 души, а до края останахме 5 (Георги, къде се изгуби?:dunno:). Снимки - след няколко дни.
Добрата новина е, че около яз. Студена имаше само 3 по-кални места, които с носене и заобикаляне се минават. :) От Чуйпетлово до Ярлово и от Ярлово до Ярема също имаше локви тук-таме, но отново имаше възможност за обхождането им.
Лошата новина е, че голяма част от пътеките са сериозно пострадали от пороите (особено около и малко след Владая), а от Чуйпетлово към Ярлово пътят е покрит с много клони заради новопоявило се сечище и е доста изровен от товарните автомобили.
Най-сериозни проблеми днес ни създаваше слънцето. Не си е работа да караш към Чуйпетлово по пладне или към Ярема в ранния следобед, но някак си оцеляхме :rofl:
MartinBG

Мнениеот bdz43r » Нед Юни 24, 2007 12:28 am

Аз малко поизостанах, понеже се полутах около язовира, после разбрах, че само с 10 мин. Нещо обърках пътеките накрая и непредвидено се отзовах в Железница и от там се пуснах по шосето и директно в къщи. Все пак навъртях 108 км. Най-много проблеми имах с една котка и сега като се движа боли. Като се има предвид че не си бях доспал и че последния път като минавах 100км беше повечето надолно, по шосе и за повече време, съм доволен от резултата.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Reactor » Нед Юни 24, 2007 7:06 am

Екстра,като цяло новините са добри.
Значи най много ще се притеснявам да не хвана по някоя друга пътека и да умра от срам после..... :rofl:
Аватар
Reactor

Мнениеот боби » Нед Юни 24, 2007 10:30 am

Днес планирам с един приятел към 5 да се качим на Железница и от там по обиколната за да видя как е пътят.Мислим да стигнем до Бистрица а от там по шосето пък ако имаме време вместо по шосето ще продължим по обиколната до Бояна за да мога да ви кажа дали има някакви проблеми по пъря.Това е от мен вечерта ще ви кажа какво е трасето и т.н поздрави :beer:
Аватар
боби

Мнениеот ramam » Пон Юни 25, 2007 2:25 pm

Хмм да минали сте дазе ми се стори че някой кара с Уормдрайв гуми - на Максис не съм сигурен нямаше много следи нито пък се размотавах да ги гледам.
А иначе пак го минахме до Ярема че бързахме е оказа се че са намаляли и реките и локвите на половина сега се надяваме да намалеят въопще :) .
А защо ги заобикаляте незнам но през тех се кара и бавно без да се мокриш много само на някои може да се потопят обувките ама то това си е нормално :)

Минахме го в Неделя.
ramam

Мнениеот боби » Вто Юни 26, 2007 9:15 am

Първо искам да се извиня че пиша чак сега,но имах проблем с нета.Така ще започна с това че минах пътя два пъти-веднъж в неделя и вчера пак.Супер лесен и приятен терен кал има съвсем малко на 2 места (ако може да се нарече кал) но не би трябвало да представлява каквато и да е трудност.За съжаление успяхме да минем маршрута само до Бистрица до Бояна не успяхме да отидем.Така,колкото до пътя до Бистрица има на едно място едно дърво което в същност е още в началото при Жезница,така де това дърво представлява паднал бор през пътеката,но хората са се погрижили и са му счупили клоните,минава се безпроблемно,само е препоръчително да си наведете малко главата.Нататък следват на няколко места стеснения на пътя (предполагам познавата пътеката и това ви е ясно но все пак споменавам) където може да мине само един байк и ще се наложи да минавате един след друг.В неделя имаше хора - повечето са разбрани,поздравявате се и ви правят път но пък има и такива каквито аз срещнах - две огромни слузести същества които не си правят труда поне малко да ти направят път :dunno: както и да е до Бистрица ЛИПСВАТ 4 МОСТЧЕТА,КЪДЕТО СЕ НАЛАГА СЛИЗАНЕ ОТ БАЙКА мисля че ги е отнесла водата,опитах се да ги сложа на местата им,но бяха много тежки и не успях има и едно счупено мостче общо взето е това ако няма много хора както беше вчера маршрута се взима много бързо.Колкото до гумите предполагам тази,която те е сбъркала с Максиса е била задната ми гума-Deestone.Това беше от мен поздрави на всички :beer:
Аватар
боби

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив