Катастрофата На Магистрала Тракия...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Мъро » Пет Юни 22, 2007 8:43 pm

Да, това за пускането не пешеходци е много вярно. Онзи ден спрях, за да може да мине една баба през едно място, където нямаше да можем да се разминем спокойно. Тя ме погледна, усмихна се виновно и започна да... се извинява :bigeyes:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Alpina » Пет Юни 22, 2007 9:57 pm

@bikerider, извинявай, ама не с лошо ;)
От баба и аз не бих искал някаква скорост, от майка с количка също, инвалиди - да не говора, ама от здрави и прави хора - буквално първо трябва да ги каня да пресекат, а след това ама наистина започват да се влачат.
Искам да отбележа, че това са сравнително редки случаи, но ги има :agree: Не взимай думите ми със "съжелявам, че съм ги пуснал" толкова на сериозно, ама буквално ми образуват нерви понякога, ама какво да правя - чакам.
Ако не вярваш, заповядай в Благоевград, тука пешеходни пътеки бол, буквално на места през 20 метра има такава, та мога да те уверя, че за 40мин. разходка с кола, ще попаднеш на 2-ма такива. Просто върви си с бодра крачка, обаче видили, че му даваш път, всякаш нарочно или почва да се прави на останал без сили, или вирва нос и "вижте ме кой съм". Дал съм му път и трябва да го чакам да се нарадва и изфука. Сега, на мен когато ми спрат, за да пресека, гледам да се махна възможно най-бързо, такова , не очаквам да ми спринтират, но поне да ходят нормално, с крачката, която са имали преди това. Не ме контрирай, че така се пазят, защото точно тези от тях през цялото време си гледат на къде ли не, но не и за други коли и се наслаждават на ситуацията, колкото могат повече, а аз :popcorn:
Както споменах, като цяло, това са сравнително редки случаи и колкото и неприятни да са ми, няма да ме откажат да спирам на пешеходци, когато има подходящи условия.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Мъро » Пет Юни 22, 2007 10:36 pm

Alpina, в белите държави хората не тичат по пешеходните пътеки.
Аватар
Мъро

Мнениеот Alpina » Пет Юни 22, 2007 10:42 pm

Alpina написа:@... не очаквам да ми спринтират, но поне да ходят нормално, с крачката, която са имали преди това....

Дееееаааааа не четете ли?????????????????????????????

Не ми обръщай мнението на 360 градуса подяволите!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Съб Юни 23, 2007 2:02 am

Аз ще ти кажа къде са ти данъците - задминават те отляво в насрещната лента с включени буркани в А8-ци и S-класи. Данъци, хехе :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Velio » Съб Юни 23, 2007 11:06 am

Ето какво става само със секунда невнимание:
Изображение

Това е остатъка от колата ми...

Иначе по темата дето сте захванали - наистина много хора се учудват като им спреш на пешеходната пътека. В чужбина хората като стигнат пътеката дори не се и оглеждат дали идва кола или не - направо тръгват. Некой от нашите български състезатели направо могат да ги приберат в затвора там.
А и Алпина е прав - наистина има много млади хора, дето като им спреш и тръгват да се влачат като охлюви :(!:
Иначе ми е направило впечатление, когато аз съм пешеходец, че жените по-често спират на пътеките да пуснат пешеходците.
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот Fenixxx » Съб Юни 23, 2007 12:35 pm

=) аз се покланям на някой като ме пусне на пешеходната пътека....
иначе поне в софия има места където трябва да почакаш докато се появи някоя наточен мадама с късата поличка да спре движението че да можем ние нормалните хора да минем покрай нея :dunno: .

тва последното между другото го казвам абсолютно сериозно и от личен опит
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот SpoileR » Съб Юни 23, 2007 1:18 pm

VELIO,

Пак добре че на тебе нищо ти няма... :beer:
на колата- майната и...

иначе и мен не ме поднмина...
Тамън се похвалих, че близо 2 години безаварийно и на същата вечер в която го казах:

ЦЪК и пак ЦЪК

Т'ва където се казва "дори на шега не го казвай..." си каза думата...
:V:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Мъро » Съб Юни 23, 2007 3:45 pm

Започнах тия дни някакъв портал на тема "войната по пътищата". Всякакви идеи, насоки и материали ще са крайно полезни.
www.voinata.info

Ако някой от вас е преживял катастрофа и го бива в писането - струва ми се добре да се направи секция с разкази на потърпевши.
Като цяло разчитам на вас като на интелигентна аудитория. Ако някой го е яна, разбира се, но в крайна сметка тази тема засяга и нас до много голяма степен.
Аватар
Мъро

Мнениеот SpoileR » Съб Юни 23, 2007 5:43 pm

-->Последиците от високите скорости<--

Евала на момчетата които са го направили :agree:

Ама и рекламка хубава са си направили де ;)
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alpina » Съб Юни 23, 2007 6:51 pm

Филмчето е добро, а започва с BMW 850 0-250, нататак няма да коментирам, колко от снимките бяха с родно участие :V:

@Мъро, :agree: Не знам иначе какво да кажа.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот V8 » Нед Юни 24, 2007 7:37 am

SpoileR написа:-->Последиците от високите скорости<--

Евала на момчетата които са го направили :agree:

А, кел файда, те келешите с мощни коли и книжки от вчера си мислят че то туй на тех не мое се случи, а тия дет всъщност моем да караме само им се чудиме на (без)акълието и или им се махаме от пътя, или ги поставяме на местото им, според зависи от трафика и метеорологичните условия ;)
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот ilinkolov » Пон Юни 25, 2007 1:41 pm

от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот V8 » Сря Юни 27, 2007 10:05 am

V8 написа:... идиотите и у вас и у нас и навсегде са си все същите, съответно простотиите им се не различават особено много.

Тва го писахме по една друга тема, ма кат гледам и тука може да му е местото...
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот axelmax » Сря Юни 27, 2007 10:14 am

Alpina написа:Филмчето е добро, а започва с BMW 850 0-250, нататак няма да коментирам, колко от снимките бяха с родно участие :V:

е поне от тези работи(катастрофите)имаме,няма нужда от внос :crap:

клипчето е добро,и те кара да се замислиш
хубаво ,че го постна SpoileR :agree:

трябва си време нещата да се нормализират,да не забравяме ,че не станали за един ден така,това че повечето хора нямаме позиция ,която да отстояваме води само до това
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alpina » Сря Юни 27, 2007 10:31 am

Нищо няма да се нормализира, просто защото няма нито една предпоставка за това,
напротив, ще отива от зле на по-зле, понеже за това са много.

Плюс това няма никакъв смисъл от тези клипчета, аз го забравих още на 15-тата минута. Има доста по добри методи.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SpoileR » Сря Юли 04, 2007 2:40 am

Alpina написа:... няма никакъв смисъл от тези клипчета, аз го забравих още на 15-тата минута. Има доста по добри методи...

Като например?

Не знам защо ама като гледам "ламарините" и някак си ми се запечатва оЗаде на главата... :dunno:

Това, че всеки си казва:

"Е да, тия са листа и не могат да карат, за т'ва се удрят, а ако карат като мене няма никога да им се случи това."

Или:

"К'во да го гледам т'ва такива неща стават всеки ден..."

Или:

"К'ъв е смисъла, дебилите са си дебили и няма да се научат никога..."

Това е друг въпрос...

Докато не спрат да се правят коли които да вдигат 200++кмч при ограничение 50гр/130изв.гр. няма да се свърши...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 9:37 am

SpoileR написа:Докато не спрат да се правят коли които да вдигат 200++кмч при ограничение 50гр/130изв.гр. няма да се свърши...

Ти вярваш ли си?

@Alpina: твърде буквално съм те приел. А пешеходци, на които съм отдал предимство, а те нарочно забавят ход усещат от един метър клаксона ми. Може да имат предимство, но не и привилегии. Виж от баба с дете или болен човек нищо не мога да искам, чакам си като пич.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Zozka » Сря Юли 04, 2007 10:22 am

Ужасни гледки, неспособността на много хора да мислят в перспектива, и/или да мислят изобщо е основната причина за всичките подобни трагедии. Кофтито е че съм песимист за тоз народ - нема се оправим, просто е пълно със слабоумни хора...

@bluskanie: За това че Българите са могли да шофират: последният път на отиване към Сопот по двулентовият подбалкански път постоянно ме задминаваха разни с 120-140 км/ч. Аз карах 80-100, според ситуацията. Какво става обаче когато започнат завоите - същите индивиди са пред мен и се влачат с 20 км/ч :dunno: Какви са изводите, освен с тъпи самоубиици е пълно и с бездарници. Поне хубаво, че КАТ си вършат работата както трябва, че ако и те скатаваха, тогава вече не знам :)

@Velio: Искрено се надявам адвокатът ти да се разбере с онзи нагъл мошеник!
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 10:33 am

Zozka написа:Какво става обаче когато започнат завоите - същите индивиди са пред мен и се влачат с 20 км/ч :dunno:

Обичайна гледка - задминава ме мерцедес/bmw/etc. със 180, на завоите при Саранци му дишам праха, а говедото кара с 20 в завоите. След което ВЪВ Саранци ускорява до 100. Е тва ако не е говедо да го пребиеш, не знам...
Аватар
bikerider

Мнениеот SpoileR » Сря Юли 04, 2007 1:59 pm

bikerider написа:
SpoileR написа:Докато не спрат да се правят коли които да вдигат 200++кмч при ограничение 50гр/130изв.гр. няма да се свърши...

Ти вярваш ли си?

Да, абсолютно си вярвам, че ако спрат да се произвеждат коли, вдигащи повече от 150кмч, ще намалеят всички инциденти. :agree:

Това, че никога няма да стане е съвсем друг въпрос ;)

bikerider написа:Обичайна гледка - задминава ме мерцедес/bmw/etc. със 180, на завоите при Саранци му дишам праха, а говедото кара с 20 в завоите. След което ВЪВ Саранци ускорява до 100. Е тва ако не е говедо да го пребиеш, не знам...

Класика! :D
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Сря Юли 04, 2007 2:36 pm

SpoileR написа:Това, че никога няма да стане е съвсем друг въпрос ;)

Еми хипотетичните ситуации не помагат особено, не мислиш ли :)
Аватар
bikerider

Мнениеот V8 » Чет Юли 05, 2007 10:11 am

SpoileR написа:Да, абсолютно си вярвам, че ако спрат да се произвеждат коли, вдигащи повече от 150кмч, ще намалеят всички инциденти. :agree:

Ми много ясно че нема да стане, и знайш ли що - щот света не са върти около българия или коя да е друга забутана на майната си незначителна държавица с нема и 10 милиона човеци из нея. Знай по немските аутобани как е, същите коли се внасят и у БГ, и дай се кат нема 5% от българските шофери са малоумници да орежат на немските мерцедеси максималната скорост - абсурди са си тва. Па дори и да стане все ке ги има такиз джигити кат мене де кола фабрична не могат да я остави и в един момент се оказва че 7-метровата бизнес лимузина дето преди е свършвала на 140км/ч сега си лети с над 190 и зема завоите кат залепена за асфалта, а стандартното армейско Хъмви къде нормално я вдигне 80км/ч я не сега редовно се набира с по над 120 и при превключване на скоростите превърта и 4-те колела - тия ентусиасти как ке ни узаптиш ми е интересно :popcorn: Щот половината дивотии къде можеш ги направи на кой да е модерен двигател нормалната КАТ инспекция ке ги хване нанайци! Абе заеби ти техническите ограничения, номера е яко внимание, мислене като при шаха с по 3 хода напреде, и накрая бързи реакции ако стане нужда. А, и некой да се фане да ви органзира курсове кат за състезатели, тия вече неколко пъти са ни отървали и мен и скъпата от стабилни пътни меленца...
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот Sp0nG » Чет Юли 05, 2007 10:44 am

Я малко храна да метна за темата:
http://www.vbox7.com/play:dfb61cd0

То, не че никой не е виждал тия работи, просто като са на едно място е по-внушително какво всъщност става... :popcorn:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот V8 » Чет Юли 05, 2007 11:14 am

Sp0nG написа:Я малко храна да метна за темата:
http://www.vbox7.com/play:dfb61cd0

Туй не е ли тва де започна оная другата тема?
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот PtD » Чет Юли 05, 2007 12:14 pm

V8 написа:Щот половината дивотии къде можеш ги направи на кой да е модерен двигател нормалната КАТ инспекция ке ги хване нанайци!

Не се заричай, щото много лесно може да се направи tamper-proof двигател и няма да е много скъпо. Ти кво мислиш, че полюцаите ряпа ядат и за тунинг не са чували...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 05, 2007 1:12 pm

PtD написа:
V8 написа:Щот половината дивотии къде можеш ги направи на кой да е модерен двигател нормалната КАТ инспекция ке ги хване нанайци!

Не се заричай, щото много лесно може да се направи tamper-proof двигател и няма да е много скъпо. Ти кво мислиш, че полюцаите ряпа ядат и за тунинг не са чували...
То стига да ръгнат едно ф20 на входящия въздух пък нека си го тунинговат.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот SpoileR » Чет Юли 05, 2007 9:36 pm

V8 написа:
SpoileR написа:Да, абсолютно си вярвам, че ако спрат да се произвеждат коли, вдигащи повече от 150кмч, ще намалеят всички инциденти. :agree:

Ми много ясно че нема да стане, и знайш ли що - щот света не са върти около българия или коя да е друга забутана на майната си незначителна държавица с нема и 10 милиона човеци из нея. Знай по немските аутобани как е, същите коли се внасят и у БГ, и дай се кат нема 5% от българските шофери са малоумници да орежат на немските мерцедеси максималната скорост - абсурди са си тва.

Май не ме разбрахте тук ;)

Имах предвид на световно ниво да престанат да се произвеждат автомобили вдигащи толкова, а не да си ги правят някъде както са си, пък тука като ги внесат- да ги орежат ... :rofl:

Че моите са Абсурди ясно, ама това пък е пълен Абсурд :D :D :D

NovemberCharlie написа:То стига да ръгнат едно ф20 на входящия въздух пък нека си го тунинговат.

:rofl: :rofl: :bowdown: :bowdown: :beer:
Аватар
SpoileR

Мнениеот V8 » Чет Юли 05, 2007 10:51 pm

PtD написа:Не се заричай, щото много лесно може да се направи tamper-proof двигател и няма да е много скъпо. Ти кво мислиш, че полюцаите ряпа ядат и за тунинг не са чували...

Бе то и админстрацията на драг-пистите уж знае какво прави, ама некои индивиди редовно си ги въртят на малко пръстче - въпрос на мерак и изобретателност е ;)
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот V8 » Чет Юли 05, 2007 10:54 pm

NovemberCharlie написа:То стига да ръгнат едно ф20 на входящия въздух пък нека си го тунинговат.

А стига де, мотоциклета ми е с две 35мм-ви микунита, ти сега авто-апокалиптични сценарии ще ми описваш ;) Иначе и на ф20-ката си има решение - вакуумната помпа случайно се подменя с компресор, миналата година няколко FSAE отбора баш така вадиха по 20-30 коня над осоновната конкуренция.
Изображение
Аватар
V8

ПредишнаСледваща

Назад към Други