@velco: 100%. и аз да карам с 5 човека, от които познавам примерно двама, няма шанс платя за всичките 5. просто ако ще турско да е, няма да стане. ако толкова си искат парите, а са спали, да се обадят. имат телефони, горе също има хора. не е нещо невъзможно. ако пък не ме пуснат, плащайки само за мен и/или за хората, които [i]са[/i] от моята компания, а не [i]с които[/i] карам, просто няма да се кача. simple. да, лифтаджиите не знаят кой с кого е приятел или просто са се засекли на станцията. аз им обяснявам, те ме разбират и се разбираме. или пък аз им обяснявам, те не ме разбират и просто не карам, докато келешите, дето не ги познавам, но са ме оставили да опера пешкира, не дойдат и не се разберат с тях. още по-simple.
колкото до 12те лева... на
http://www.skgt-bg.com/History/Lifts/defaultLines.htm си пише, че на 03.07 е безплатно срещу представяне на карта за СКГТ. е, хуу, а ако нямаш карта? кво? плащаш четворно в този ден, а? при положение, че качването е левче... никъв шанс. (айде, левче беше последният път като се качих, преди по-малко от месец. не ми е известно да са го вдигали. пък и на сайта, посочен по-горе (както и от xtr) толкова пише. останалите 3лв...

).
а за лифтаджиите... общо взето, преди инцидента със спускащата се седалка никога не съм имал проблеми. повечето са пичове. (под проблеми разбирам неразбирателство при допълнителни уговорки за сваляне на цената за количество при постоянно и непроменящо се във времето качество; т.е. по-тънкеш, щото се качваме доста пъти). пък и да си призная пияни аз лично не съм ги виждал (нито един от тях), т.е. не съм ги усещал. може онзи ден да е било изключение...