още един

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот bikerider » Нед Юни 24, 2007 2:36 pm

Grash написа:точно така мислещи хора правят глупостите на пътя.

точно ти едва ли трябва да правиш такива обобщения :peace:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот V8 » Нед Юни 24, 2007 7:16 pm

Grash написа:По принцип чувство за хумор не ми липсва, но в случая го приех на сериозно, все пак става въпрос за поведение на пътя, където измират прекалено много невинни хора. Дано всичко това, което е написал да е в кръга на шегата, защото точно така мислещи хора правят глупостите на пътя.

Само дет конкретно тоя тъй мислещ може да си врътка 360* кръгчета с 2-3-тонни машини при магистрална скорост без да ги обръща или губи контрол на посоката им на движение - колко "селяни" знаеш де могат да се похвалят с енщо кат подобно? Не че се хфалиме де :P

Grash написа:Единственото оправдание за писане на развален български, което мога да приема е неграмотност. Доста хора се справят добре и с българския, и с хамериканския и с къде-къде по-сложни езици...

Е, ми не секи мое да е супер интелегентен ся, що мислиш че аз само караме и оправяме машини вапцани в петнисто зелено, кафево и сиво, а не преподаеме в некое даскало или не бачкаме в некоя финансова фирма? За мойта работа перфекни знания на чужди (в случая БГ) езици не ми требат, що да си дам зор да подържаме ниво? Аман от литератни критици брех!

Grash написа:Плюс това и аз влагам ирония за карането в аварийната лента, всъщност аз си карам в крайна лява лента, че понякога и на мантинелата се качвам :D

А, ясно, значи зарад джигит такъв кат тебе един от транспортните ни конвой остана с два джипа по-малко и неколко от момчетата в тех беха така помлени че требваше три танкови влекача да откачиме ремаркетата на майната си и да юркаме дизелите на червени обороти в аварийната лента и от време на време в треволека отстрани само и само да се докопаме до болница или поне до место къде линейка може да ни среще преди некой да си замине заради чужда простотия... Браво браво!

@did & bikerider: :beer:
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот madsnake » Нед Юни 24, 2007 7:33 pm

Хвала на неграмотните (поне пише на кирилица). Хвала на 3 тонните джипове "у пепелако", затова невинни водачи на автомобили берат душа в болниците. Точно от разни разбирачи и шофьори (било то с купени книжки, било то с многогодишен стаж, но откачили) стават простотиите по улиците, не заради велосипедисти. Не че нямат вина, но я сега си представете кое е по-опасно за вас на магистралата - 3 тонния джип "у пепелако" или велосипедиста "у пепелако". Извода е: пийте повече бира и карайте по-малко, тъкмо така и задръствания в София няма да има :beer:
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Нед Юни 24, 2007 7:38 pm

:offtopic: madsnake къде е снимано колелото на аватара ти? :rofl:
Аватар
Grash

Мнениеот madsnake » Нед Юни 24, 2007 7:40 pm

Е па У ПЕПЕЛАКО как къде?!?!
Аватар
madsnake

Мнениеот bikerider » Нед Юни 24, 2007 8:11 pm

madsnake написа:кое е по-опасно за вас на магистралата - 3 тонния джип "у пепелако" или велосипедиста "у пепелако".

Определено за мен като шофьор е по-опасен велосипедиста, щото директно ще го лежа после. Джипа поне има ламарини.
Като велосипедист изобщо не ме интересува, щото дори и не помислям да се юрна с колело по магистрала.

А ти преди да коментираш, поне прочети малко по-внимателно темата, белким ти светне, че V8 далеч не коментира българските условия. Не че му трябва де...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Нед Юни 24, 2007 8:20 pm

madsnake написа:...Точно от разни разбирачи и шофьори (било то с купени книжки, било то с многогодишен стаж, но откачили) стават простотиите по улиците, не заради велосипедисти...

Кажи го на някого, който не е "изхвърлян" от колоездач, в съседната лента, пред идващи коли!!!
Като по чудо без инциденти, неколкократно, бивайки и с колело и с кола!!!

Колоездачите винаги са невинни, независимо от това, че са със слушалки, каращи без ръце, изцяло несъобразявайки се с останалите на пътя, каращи по магистрала и невъобразими подобни глупости.

Вината не винаги е във водача на МПС, но недай си боже, ако стане инцидент, винаги той е уличения.

P.S.
bikerider го каза с други думи, заради друга част, но със същия смисъл :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Grash » Нед Юни 24, 2007 8:57 pm

За да караш кола ти трябва книжка. За да изкараш тази книжка има много вариянти, но основно си я изкарваш или с умения, или с пари. По този начин до пътя се допускат всякакви хора-можещи и неможещи... Мисълта ми, е че все пак има някакъв контрол, независимо колко малък. При велосипедите няма никакъв контрол. Едно дете, което вчера се е научило да кара без помощни колела, като нищо може да стане част от трафика, минаващ покрай градинката да речем. В други случаи млади момчета, но с не толкова големи умения и навик на колелото (и никакви знания по правилника за движение по пътищата) могат да карат и по Цариградско... Как мислите, дали някога, ще може да се наложи контрол на велосипедистите във България... Много се чудя по този въпрос и може би голяма част от инцидентите с велосипедисти по пътя е в следствие от гореспоменатите факти. Въпроса с магистралите го считам за приключен и благодаря на хората, които малко или много са ми дали правилна насока. :agree: ;)

П.П. Това трябва да се разпечата и разпространи по училищата и т.н. В една друга тема някой беше споменал какви глупости говорела учителката за движението по пътищата...
Последна промяна Grash на Нед Юни 24, 2007 9:45 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
Grash

Мнениеот Alpina » Нед Юни 24, 2007 9:10 pm

Невъзможно!
За мен отговорноста за децата е в родителите, а за останалите... не ми се говори
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот madsnake » Нед Юни 24, 2007 10:18 pm

bikerider написа:А ти преди да коментираш, поне прочети малко по-внимателно темата, белким ти светне, че V8 далеч не коментира българските условия. Не че му трябва де...

Добре де, разбрахме го, че е хамериканец (след още малко превъзнасяне ще го изкарате и Исус, но както и да е), но в такъв случай защо си го пъха там където не му е работа? Щом за теб като шофьор е по-опасен колоездача - добре, ама за мен ламарината е по-опасна. Разни хора, разни идеали беше казал един умен човек. Аз съм забелязал вече, че в този форум (за съжаление) повечето хора си се познавате (няма лошо) и си се поддържате и всяко едно негативно мнение на човек извън вашата компания се смята за ерес, и светата инквизиция го смазва. Живи и здрав да си, но между другото не ти пожелавам да се удариш в джип... наистина. Тази тема за мен е приключена... одавна.
Аватар
madsnake

Мнениеот PtD » Нед Юни 24, 2007 10:58 pm

Grash написа:В една друга тема някой беше споменал какви глупости говорела учителката за движението по пътищата...

Учителката вероятно е имала предвид пшеходенето. Според правилника на междуградски път пешеходците трябва да ходят срещу движението.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот V8 » Пон Юни 25, 2007 4:48 am

madsnake написа:Добре де, разбрахме го, че е хамериканец (след още малко превъзнасяне ще го изкарате и Исус, но както и да е), но в такъв случай защо си го пъха там където не му е работа?

Как що, ми щот идиотите и у вас и у нас и навсегде са си все същите, съответно простотиите им се не различават особено много.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот bikerider » Пон Юни 25, 2007 8:32 am

@Grash: :agree::agree::agree:

Напълно съм съгласен за контрола. Както би казал PtD, въпрос на натиск :evil:

@madsnake: :crazy:
Ако за теб нормалното мислене и защитаването на позициите на здравия разум са някаква инквизиция, приеми моите съболезнования...
Няма да ти се отрази зле да си разшириш кръгозора малко, но това е изцяло в твоите ръце...
Аватар
bikerider

Мнениеот CHOPE_GRAPAVIA » Вто Юни 26, 2007 7:20 pm

Като гледам повечето изказвания тук се надявам да нямате книжки(изключвам жълтите).
Вие луди ли се, мозък имате ли? Как може да кажете, че на двулентов път ще е по-безопасно от това да караш в авариината лента на магистралата, вие някога пътували ли сте по пътищата или само си спинкате на задната седалка с палец в устата?
Кой ви даде книжки, че ще се набивате с 100км/ч в авариината бе, ами ако има аварирал автомобил, нали ще утрепате цяло семейство!
Забранено ли е да се кара колело на магистра - ДА!, по-опасно ли е от на първокласните пътища - НЕ!
Не бил внимавал на магистрала за нищо друго освен за коли, човече, КОЙ питам аз, ти даде книжка, КОЙ е тоя дето е дал на луд пистолет, ВИНАГИ СЕ ВНИМАВА ЗА ВСИЧКО!!!(да го преведа ли за тия с разваленият български??)
Аватар
CHOPE_GRAPAVIA

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Вто Юни 26, 2007 7:29 pm

A ти колело карал ли си :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот CHOPE_GRAPAVIA » Вто Юни 26, 2007 7:40 pm

Alpina написа:A ти колело карал ли си :D

Около блока само с помощтни колела и тати ме буташе, там навъртях ~13 000км(брех много тича тоя човек).
Аватар
CHOPE_GRAPAVIA

Мнениеот Alpina » Вто Юни 26, 2007 7:54 pm

Екстра, направи още 13 000 без тати и прочети темата, после 13 000 без помощни колела и пак прочети, внимателно темата, след това 13 000 по кварталните улички и много внимателно прочети темата, след това 13 000 по градски, междуградски пътища. Излез с някой приятел, които да се оглежда за опасност и постой само в аварийната лента, докато мине покрай теб ТИР с 100, не се движи.

P.S. Щях да забравя, след това с ТИР-а хвани ама много внимателно, много, прочети темата от начало до край.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот CHOPE_GRAPAVIA » Вто Юни 26, 2007 8:07 pm

Окей, слушам!
Прочетох я и к'во????
Ти да не твърдиш, че като караш на лентата кадето си минава тира на см. от теб и е вероятно не да те издуха, ами направо да те закачи е по-безопасно от ако имаш цяла лента без коли???? Каде завърши физика да знам да не си пращам децата там??
A за карането не се притеснявай, това са км. на личното ми колело, на тренировачното карах без помощтни колела и тренера след 100-тният км. се уморяваше да бута, пък и аз не исках, защото ме биеше с "шиерита" :)
Аватар
CHOPE_GRAPAVIA

Мнениеот madsnake » Вто Юни 26, 2007 8:16 pm

Alpina написа:A ти колело карал ли си :D

Alpina написа:...докато мине покрай теб ТИР с 100, не се движи.

А ти карал ли си? :)
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Вто Юни 26, 2007 8:27 pm

Това с тировете няма нужда да го ползвате като довод, защото не са от толкова голямо значение. Вчера карах по подбалканския път до Пирдоп и да ви кажа не се чувствах много сигурно. Тирове са минавали покрай мен с каква ли не скорост и мога да кажа, че на магистралата поне това е като плюс, защото ако тира кара с висока скорост няма да е в аварийната, тези в аварийната карат максимум с 70...
Аватар
Grash

Мнениеот Alpina » Вто Юни 26, 2007 8:34 pm

Знаете ли какво, трошете си главите, както знаете, ваши са. Обаче, ще ви помоля, да напишете по едно заявление, че поемате всякаква отговорност, да отидете при нотариус и да си го държите в раничките, ей така за всеки случай, да не дава господ все пак.
Пък аз вече да ви кажа няма да се трогвам от новините за прегазени колоездачи. Все пак да си се пазил, защото като цяло аз проблеми с останалите на пътя, когато съм с колело, почти нямам, както и те с мен.
Обаче с такива като вас...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Вто Юни 26, 2007 10:02 pm

Започвате да се повтаряте, а няма смисъл, като се има предвид, че и темите, засягащи карането по магистрала вече са две.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Общ форум