Някой се е пребил!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Някой се е пребил!

Мнениеот тучо чучо » Чет Юли 01, 2004 2:06 pm

Цитирам един пост от клуб "Туризъм" в dir.bg:
Още нещо, тъй като и маунтинбайкърите напоследък стават не по-малко арогантни от мотористите спрямо планината и пешеходците. В събота някакво момче се е изпотрошило на спускане от Черни връх към село Железница по пътя в гората. Бил е в безсъзнание. Няколко часа хижари и лекари са се чудили как да го транспортират надолу, защото линейките не могли да се качат горе, а той не можел да бъде поставен в обикновен джип.
Ето линк към цялата тема: http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Ca ... apsed&sb=5
Знаете ли нещо повече?
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот bestbg » Чет Юли 01, 2004 4:56 pm

тая тема ми отваря само нещо за мотори и нище не пише там... я кажее че ми стана интересно
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот vaxa » Чет Юли 01, 2004 5:51 pm

виж пак - в тази тема е.
май някъде в средните постове се намираше
vaxa

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vladimir » Пон Юли 05, 2004 9:37 pm

Мдам, мога да ви кажа повече, за съжаление от първа ръка информация :)
Онази събота бяхме тръгнали с един приятел от Алеко към Железница през х.Физкултурник. От хижата излезнахме на един черен път, който по-надолу в гората стана доста стръмен и пълен с коловози. По пътя срещнахме и една групичка младежи, които слизаха надолу.

Та там някъде съм избързал малко напред и съм се пребил явно с бая висока скорост, но за съжаление нямам спомени как е станало, а и никой не е видял точно. Казаха ми, че съм бил в безсъзнание към 5-10 мин, а като се свестих, ме болеше доста гърба и разни ребра, и почти не можех да се движа. А ми се струва и че не бях много адекватен все още :crazy:.

Колкото до свалянето ми, приятеля ми се е обадил в хижата, от където веднага са изпратили джип до Железница, но доктора не е искал да се качи с него, защото не бил пригоден за болни. В крайна сметка след 2 часа чакане линейка не се качи, така че ме свалиха с въпросния джип, прехвърлиха ме в линейката в Железница, и от там в Пирогов. А тези 2 часа ми се видяха като 24 както си лежах горе :). За друсането с джипа по ония дупки надолу не ми се и приказва.
Между другото, има много яки хора из планината :), въпросните туристи останаха с нас през цялото време, после с тяхната кола са ми докарали колелото, че и до Пирогов дойдоха да видят как съм.

В крайна сметка се оттървах с комоцио, и натъртвания на прешлените и ребрата от едната страна. В петък ме изписаха, и ми забраниха всякакви удоволствия за известно време :(
За щастие бях с каска и протектори, иначе не ми се мисли какво щеше да е. Каската се е смачкала, но поне главата ми е цяла.
Предната капла съм я огънал качествено, и сигурно ще ми трябва нова, иначе колелото си е в добра форма :) Може да ви покажа и снимки утре :)

А хижаря е супер точен човек, и като се пооправя смятам да се кача до там и да има доста почерпки :beer: :drunk: :D Бе то и алкохола ми е забранен всъщност, ще пием чайче :D

А тва в дир.бг не съм го чел, та не знам какво е толкова арогантно. Нищо, другия път ще гледам да се пребия по-тактично ;)
Vladimir

Мнениеот bestbg » Пон Юли 05, 2004 10:03 pm

най-хубавото е че си добре... искам да видя снимки ако може ;)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Windstream » Пон Юли 05, 2004 10:27 pm

[quote="bestbg"]

искам да видя снимки ако може ;)[/quote]
Ха ха, сеирджия :P

@vladimir
Леко ти си е разминало, явно ангелчето ти също може да развива доста високи скорости :pimp: Пък това че на теб ти е забранена консумацията на лкохол не значи че хижаря ще откаже малко хубава домашна греяна ракийка с медец :drunk:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Пон Юли 05, 2004 11:26 pm

честито за да дадената ти възможност да караш след известно време

интересно ми е какви са твоите протектори и най -вече каската

за да се предпазим от неефективна екипировка ,бъпреки8 че незнам какво ебило падането

айде оправяи се :liplick::liplick::liplick::liplick::liplick:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alien » Вто Юли 06, 2004 9:29 am

Vladimir, добре че сега вече си ок. Че като чета какво падане си направил, можело е и да бъде по-лошо. Но случват се и такива неща де, само важното е да си взимаме поука. Демек да не караме с 50 по черни пътища, а да се ограничаваме до 48, че много става иначе... :D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот MOD » Вто Юли 06, 2004 10:41 am

[quote="Vladimir"]

Мдам, мога да ви кажа повече, за съжаление от първа ръка информация :)
Онази събота бяхме тръгнали с един приятел от Алеко към Железница през х.Физкултурник. От хижата излезнахме на един черен път, който по-надолу в гората стана доста стръмен и пълен с коловози. По пътя срещнахме и една групичка младежи, които слизаха надолу.

Та там някъде съм избързал малко напред и съм се пребил явно с бая висока скорост, но за съжаление нямам спомени как е станало, а и никой не е видял точно. Казаха ми, че съм бил в безсъзнание към 5-10 мин, а като се свестих, ме болеше доста гърба и разни ребра, и почти не можех да се движа. А ми се струва и че не бях много адекватен все още :crazy:.

Колкото до свалянето ми, приятеля ми се е обадил в хижата, от където веднага са изпратили джип до Железница, но доктора не е искал да се качи с него, защото не бил пригоден за болни. В крайна сметка след 2 часа чакане линейка не се качи, така че ме свалиха с въпросния джип, прехвърлиха ме в линейката в Железница, и от там в Пирогов. А тези 2 часа ми се видяха като 24 както си лежах горе :). За друсането с джипа по ония дупки надолу не ми се и приказва.
Между другото, има много яки хора из планината :), въпросните туристи останаха с нас през цялото време, после с тяхната кола са ми докарали колелото, че и до Пирогов дойдоха да видят как съм.

В крайна сметка се оттървах с комоцио, и натъртвания на прешлените и ребрата от едната страна. В петък ме изписаха, и ми забраниха всякакви удоволствия за известно време :(
За щастие бях с каска и протектори, иначе не ми се мисли какво щеше да е. Каската се е смачкала, но поне главата ми е цяла.
Предната капла съм я огънал качествено, и сигурно ще ми трябва нова, иначе колелото си е в добра форма :) Може да ви покажа и снимки утре :)

А хижаря е супер точен човек, и като се пооправя смятам да се кача до там и да има доста почерпки :beer: :drunk: :D Бе то и алкохола ми е забранен всъщност, ще пием чайче :D

А тва в дир.бг не съм го чел, та не знам какво е толкова арогантно. Нищо, другия път ще гледам да се пребия по-тактично ;)
[/quote]

Маклия дявол е бил :) Имал си късмет ... Пожелавам ти скорошно възтановяване и карай по-внимаелно
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Cveti » Вто Юли 06, 2004 12:35 pm

5-10 минути в безсъзнание са си МНОГО!Пази се,слушай докторите и не пий и не карай колкото време са ти казали,нищо,че ще ти липсва.Дори и главата не си клати-че иначе лошо:crap:
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот Vladimir » Вто Юли 06, 2004 1:19 pm

Мерси на всички за пожеланията :)

@Windstream
И аз така си ги представям нещата :beer: А на ангелчето ще му заръчам повече да ги стиска тия спирачки, че децата нали си нямат :angel:

Най-интересните моменти никой не ги е снимал обаче. Щяха да са много поучителни снимки както си лежах горе или пък от първите дни в Пирогов :) Сега имам само на каската и на кривата ми шина:
[url]http://vladimirg.hit.bg/img/img_0794s.jpg[/url]
[url]http://vladimirg.hit.bg/img/img_0801s.jpg[/url]
[url]http://vladimirg.hit.bg/img/img_0803s.jpg[/url]

@axelmax
Каската ми е Bell Nemesis Pro, на сайта им мисля че я няма вече, но тука може да прочетеш разни отзиви [url]http://www.mtbr.com/reviews/olderhelmets/product_21974.shtml[/url]. Аз си бях доволен от нея, много удобна ми беше, макар че не е за спускане де. Това, че се е счупила не значи че е лоша, те по принцип си се чупят при удар. Дали е била ефективна не знам, няма как да разбера дали е можело и по-добре, а и досега не си бях удрял главата при падане. Абе мисля че си е свършила добре работата, като се има предвид че май доста силно съм се изтърсил.
Наколенките и налакътниците ми са SixSixone 4x4, на сайта на БАС ги има.
Vladimir

Мнениеот Windstream » Вто Юли 06, 2004 1:32 pm

[quote="Vladimir"]

Каската ми е Bell Nemesis Pro, на сайта им мисля че я няма вече, но тука може да прочетеш разни отзиви [url]http://www.mtbr.com/reviews/olderhelmets/product_21974.shtml[/url]. Аз си бях доволен от нея, много удобна ми беше, макар че не е за спускане де.
[/quote]

Абе човек, ти луд ли си да се спускаш с такава каска? :nono: Чудя се как те е отървала... особено като гледам на какво си направил предното колело :xx(: Баси, аз като тръгна дори градско да карам пак си навличам корите, налакътниците и фулфейса, ти със ХС каска на висш пилотаж ще ми се учиш... :}): Я бегом към БАС за един 661 Full Comp, че следващия път може и да ти е последен (да чукам на дърво).
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот AgentOrange » Вто Юли 06, 2004 1:42 pm

Не се познаваме, но се радвам да чуя, че си добре. От твоя приятел, с който сте карали, разбрах как са се развили нещата... Късметлия си, каската ти е спасила живота. 5-10 минути безсъзнание наистина са нещо МНОГО сериозно. Хижаря и туристите, които са ти помогнали освен солидна почерпка заслужават и дълбоко уважение - евала на такива хора.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Vladimir » Вто Юли 06, 2004 2:05 pm

Абе аз още преди това обикалях за фулфейс, ама нямаше моя размер. Доста ми е тясно лицето, и или ми бяха малки, или много широки отстрани. Иначе щях да съм си взел отдавна. Сега като докараха други размери ще пробвам пак.
А и нова ХС каска ще ми трябва, и се чудя дали пак такава да си взема. Препоръчайте нещо ако знаете.

Тези 5-10 мин наистина са си много, и за това се изненадах като доктора ми препоръча само 15ина дни усилена почивка, и после умерено да се подлагам на натоварвания. Може би е защото нямах въобще никакви усложнения, нито виене на свят, гадене, или главоболие. А те по принцип си вървят заедно с мозъчното сътресение. А и на електроенцефалограмата нищо нямаше.
Абе да чукам на дърво, леко съм се разминал.
Сега за сметка на това си търся усилено каски и още протектори :)
Vladimir

Мнениеот Alien » Вто Юли 06, 2004 2:13 pm

[quote="Windstream"]

[quote="Vladimir"]

Каската ми е Bell Nemesis Pro, на сайта им мисля че я няма вече, но тука може да прочетеш разни отзиви [url]http://www.mtbr.com/reviews/olderhelmets/product_21974.shtml[/url]. Аз си бях доволен от нея, много удобна ми беше, макар че не е за спускане де.
[/quote]

Абе човек, ти луд ли си да се спускаш с такава каска? :nono: Чудя се как те е отървала... особено като гледам на какво си направил предното колело :xx(: Баси, аз като тръгна дори градско да карам пак си навличам корите, налакътниците и фулфейса, ти със ХС каска на висш пилотаж ще ми се учиш... :}): Я бегом към БАС за един 661 Full Comp, че следващия път може и да ти е последен (да чукам на дърво).
[/quote]

Чукаш на дърво следващият път да е последен ли? :D:D Иначе агента е прав - уважение към такива хора, но аз въпреки това си вярвам, че всеки на тяхно място би постъпил така. Във всеки има поне нещо човешко. Разчитам на това.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот tuba » Вто Юли 06, 2004 3:37 pm

Не се надявай, извдил е късмет с хората има и такива който биха го подминали. Случвало ми се е, не с колело и не аз се бях пребил.
А за полицайте които питали вие ли го бутнахте или той сам скочи
няма и да споменавам че ми се гади от такива хора.
Иначе късмет е било и Vladimir бързо възстановяване.
tuba

Мнениеот MOD » Вто Юли 06, 2004 4:42 pm

[quote="Windstream"]

[quote="Vladimir"]

[/quote]

[/quote]

АААА ... сега като размисля .... и аз ще форсирам придобиването на фулфейс ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот axelmax » Вто Юли 06, 2004 5:07 pm

[quote="Vladimir"]

Абе аз още преди това обикалях за фулфейс, ама нямаше моя размер. Доста ми е тясно лицето, и или ми бяха малки, или много широки отстрани. Иначе щях да съм си взел отдавна. Сега като докараха други размери ще пробвам пак.
А и нова ХС каска ще ми трябва, и се чудя дали пак такава да си взема. Препоръчайте нещо ако знаете.

Тези 5-10 мин наистина са си много, и за това се изненадах като доктора ми препоръча само 15ина дни усилена почивка, и после умерено да се подлагам на натоварвания. Може би е защото нямах въобще никакви усложнения, нито виене на свят, гадене, или главоболие. А те по принцип си вървят заедно с мозъчното сътресение. А и на електроенцефалограмата нищо нямаше.
Абе да чукам на дърво, леко съм се разминал.
Сега за сметка на това си търся усилено каски и още протектори :)
[/quote]

много странно аз като паднах на главата си но не загубин и секунда съзнание ,не отидох на лекар имах и рани по лицето ,но не устанаха белези ,и ми немаше нищо вечерта щото тогава се пребих и карах 15-20 км така ,мрасен и окарвавен до нас ,а ма като се сабудиш ми беше много зле ,ужасен световратеж ,гаден маи имаше , и докато лежа ми беше спокоино но ,погледам ли телевизия 2 минути и полудяваш от болки така 10 в нас и сега сам си добре май

значи доста си се отървал и това е добре:thumb:;)
Аватар
axelmax

Мнениеот Vladimir » Сря Юли 07, 2004 4:42 pm

axelmax, точно това имах предвид. Обикновено така става.
А, като сме на тая тема, някой друг имал ли е подобни тежки падания, и с какви последици?
Защото се запознах с един пич от ПСС, който разправяше, че най- редовно свалят потрошени колоездачи от горе. предимно от бай Кръстьо.
А пък аз не съм чувал за много такива случаи.
Vladimir

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Юли 07, 2004 8:09 pm

Ха,питаш за чужди премеждия:^:
Преди два дена на дърт джъмповете в гората след Семинарията си избих предните два зъба.Левия остана,но ще го омъртвявам,а втори десен горен е спукан по средата(и той е под въпрос):thumb:Лявата китка нещо съм я изкълчил мощно и десния лакът.А и брадата и носа ми са без кожа от дясно.Щеше да е по-зле ако не бях с 661 дът жъмперската каска,но ако бях с фул файс нямаше да ми има нищо:dgrin:Дееба и тъпата жега дееба.Според очевидците не съм реаграл като съм скочил и директно по лице:xx(:Нещо което не бих направил попринцип.
Ми тва е от мен.Извадил си късмет наистина Владимире.

Ае,аз отивам да си ближа раните:D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот axelmax » Сря Юли 07, 2004 9:45 pm

а бе човек кво си направил,ти си се разбил тотално ,ще си взема фуллфеис,че зъбите не са шега работа,те са до живот,от неколко дни се си задавам вапроса за опасноста на,която се подлагам ежедневно

оправаи се и ти и по леко,чуда се що карам така ,4е да си остана некаде по път ,все едно бързам занекаде ,незнам :dunno:аиде
спирам
[dunn:dunno:o]
Аватар
axelmax

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Юли 07, 2004 10:08 pm

[quote="axelmax"]

а бе човек кво си направил,ти си се разбил тотално ,ще си взема фуллфеис,че зъбите не са шега работа,те са до живот,от неколко дни се си задавам вапроса за опасноста на,която се подлагам ежедневно

оправаи се и ти и по леко,чуда се що карам така ,4е да си остана некаде по път ,все едно бързам занекаде ,незнам :dunno:аиде
спирам
[dunn:dunno:o]
[/quote]

10x men:peace:
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Zozka » Сря Юли 07, 2004 10:36 pm

[quote="Metal_Psycho"]

Преди два дена на дърт джъмповете в гората след Семинарията си избих предните два зъба.Левия остана,но ще го омъртвявам,а втори десен горен е спукан по средата(и той е под въпрос):thumb:Лявата китка нещо съм я изкълчил мощно и десния лакът.А и брадата и носа ми са без кожа от дясно.Щеше да е по-зле ако не бях с 661 дът жъмперската каска,но ако бях с фул файс нямаше да ми има нищо:dgrin:Дееба и тъпата жега дееба.Според очевидците не съм реаграл като съм скочил и директно по лице:xx(:Нещо което не бих направил попринцип.

[/quote]

Мен, бързо оправяне и най-паче ти пожелавам скоро пак да яздиш мълнийте :guiter: :hbang2: :hbang2: (байка де :D) BTW, честита рамка :^:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Юли 07, 2004 10:57 pm

[quote="Zozka"]

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

Мен, бързо оправяне и най-паче ти пожелавам скоро пак да яздиш мълнийте :guiter: :hbang2: :hbang2: (байка де :D) BTW, честита рамка :^:
[/quote]

Ех,благодаря за пожеланията:peace:Ще се постарая найстина бързо да се върна на байка,че само два дена минаха,а вече ме сърби да карам:P
BTW,благдаря и за рамката:peace:
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот uha_rampage » Чет Юли 08, 2004 12:48 am

Извода - дори в квартала карайте с фуллллллфейс :(!:
Аз го правя ама после ми се налага да го "суша" на терасата по няколко часа :banana:
А да й цайси си слагайте защото веднъж някъф камион ми метна едно "паве" в очото, добре че бях с маска иначе щяхте да ми викате Циклопа :lol::hbang2:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Baby Thomas » Пон Юли 12, 2004 12:28 am

Мой приятел, с когото караме скоро се преби много злобно. Баира не е много дълъг и стръмен, но спокойно се кара с около 60. Дори да не въртиш. Проблема е, че караме без протектори/каски, а от падане никой не е застрахован дори в най-смешно детските маршрути. Още повече при тази скорост.
Самото падане никой не разбра как е станало, защото фена беше последен. Аз няколко минути по-рано бях минал с нов личен резултат 69, а моя човек скромно с около 60 си карал надолу, когато поради някаква причина се размазал тотално на платното. След като се върнахме той беше вече изтеглен извън платното от минаваща наблизо медицинска сестра (късмет!) и само пъшкаше. Цялото му лице отляво беше с голям кървавочервен хематом, очилата му бяха на сол, тениската скъсана от стъргането в асфалта. Извикахме линейка и го закарахме в болницата.
За наша радост се оказа, че няма нищо сериозно по тиквата, но все пак остана два дена в неврохирургията само две стаи по-вляво от брат ми (той беше там от друг инцидент). Натъртванията, хематома и счупената ключица се оказаха не особено тежки последствия за наша най-голяма радост. Не може да се каже за колко време е бил в безсъзнание, но надали повече от 2-3 мин.
Байка от негова страна е ПЕРФЕКТЕН. Не можеш да кажеш, че е падано с него. Само по единия рог има малка следа, която беше остъргала асфалта на мястото на инцидента. Същото по-късно посетих с диджитал видеокамерата и заснех да си го има за спомен :D

П.П. Очакваме да се оправи и да тръгва пак с нас!
Baby Thomas

Мнениеот _Raptor_ » Чет Юли 15, 2004 10:10 am

Бат Влад ае оправяй се и да одим се спускаме...btw как е са без предна спирачка :).
Изображение
_Raptor_

Рейтинг: 1180

Назад към Архив