08.07.07 Горско каране във варненска околия

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот Kitolino » Нед Юли 08, 2007 9:36 pm

Момци, не знам за маршрута по който сте минали, но .....
... замислете се за малко техника или малко предварително опознаване на терена, по който ще се движите.
Все пак две падания за 60км хич не са малко :)

А и хич не се оплаквайте от слънцето, аз съм 6 дена в седмицата нон-стоп на вън, само малка обедна почивка имам, но от слънце не се плаша :D
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот nihiliath » Нед Юли 08, 2007 10:52 pm

@x3mist Аз и Игнат май само не сме падали. Аз щото карам като баба... Пък и съм супурнайси кила с туй колело... Наско като гледам беше изял доста пръст, дано няма нещо вътрешни поражения.
@FireFoXa половината нямаха каски :)
@Kitolinо то за издържане, издържаш някак си, ама хич не е хубаво. + не те знам какво работиш навън и колко шаваш в тоя топлик, но за дебелак като в мен в тоя пек ... ( Ама айде стига съм се оплаквал )
@VeNoMcho мхм

Като изключим топлика и паданията съм мноооо доволен. Трябва и мноооооооооооооооооооооооооооо още да покарам...

П.П Малко ме е яд, че нямаше фотоапарат наблизо когато Игнат реши да направи оня скок от чешмата. + имаше и какво да се снима.
П.П не ми обръщайте внимание ;)
nihiliath

Рейтинг: 1220

Мнениеот RAINman » Нед Юли 08, 2007 11:23 pm

RAINman казва браво!
Аватар
RAINman

Рейтинг: 1215

Мнениеот atanas2d » Пон Юли 09, 2007 8:44 am

Опа здрасти!
И аз да опиша моето падане :popcorn: :
Едни камъни на пътя ме обърнаха с към 25-30 км. да съм бил, обаче не си бях свалил седалката надолу преди спускане и се забих с лице напред в земята и спрях по лице... Коляното ми и то го отнесе и се окървави и то цялото... Ако не беше главата нямаше да е толкова гадно, а имах и каска освен това (за ХС) обаче тя не ми спаси лицето.

Гадното беше, първо че си разтърсих яко тиквата и ме болеше цял ден после, второ, че късметът ме спаси да не спра с чене в някой камък (тогава щях да изям големия... :crap: ) и това ми оказа лошо психическо въздействие... А и не се върви много лесно с тая рана на коляното. До 1 седмица ще съм наред, ама вече почнах да мисля за някакви ХС гуми (щото моите са 2.1 някакви CST без грайфер и ги чувствам страшно лабави). А и ще карам по бавно де... Междудругото ми се откърти горната част на командите и сега пак се смянт, ама няма нищо отгоре

Успех на екстремиста и рънинг уаилд, който падна с най-голяма скорост...
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

http://vvs.vnbg.net
atanas2d

Рейтинг: 1200

Мнениеот RunningWild » Пон Юли 09, 2007 9:48 am

We are prisoners of our time... But we are still alive... Fight for the freedom, Fight for the right... We are RUNNING WILD!
Аватар
RunningWild

Рейтинг: 1278

Мнениеот nikitoMTB » Пон Юли 09, 2007 12:27 pm

охххх май яко сте се търкаляли ;)
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот nihiliath » Пон Юли 09, 2007 12:31 pm

трябваше да напишеш, че снимките не са за жени и хора със слаби сърца
:)
хубу, че до колкото си спомням, си беше сложил каската тогава.
Вии сте малко :crazy:. Мен ме е страх да карам с 30-40 на шосе, пък камо ли на такава чернилка.
@X3MIST сега като прочетох пак как си паднал се сетих думата. Аз миналата седмица точно на един коловоз се изтърсих. Хубаво, че нямам навика да се засилвам толкова. :)

:offtopic: как ви се струва новия ми стар аватар ? :)
nihiliath

Мнениеот RunningWild » Вто Юли 10, 2007 7:16 am

We are prisoners of our time... But we are still alive... Fight for the freedom, Fight for the right... We are RUNNING WILD!
Аватар
RunningWild

Мнениеот VeNoMcho » Вто Юли 10, 2007 10:59 am

RunningWild яки снимки :agree:
П.П Абе кога ще караме пак ? :dunno:
Born to be free on the road *_*
Аватар
VeNoMcho

Мнениеот X3MIST » Вто Юли 10, 2007 12:08 pm

Стига да се възстановим ще караме пак. Аз вече си взех протектори за краката на Dragomir. Ето тези тук. Проблема сега е, че раните ми зарастват сравнително бавно. Просто специфична биология или пък съм много нежен. Знам ли. Раната на коляното още пуска лимфа, а и се поду леко. И алегрия нещо ме гони днеска. Абе зле е работата. Минимум 2 седмици съм аут. Тоест най-рано 21-ви или 22-ри ще карам пак.
Някой спомена за опознаване на маршрута :) Аз за пръв път бях там и нямах идея на къде се спускам и къде ще стигна :bowdown:
След малко ще добавя и няколко снимки (едната е доста гадничка).

П.П.
Ето и снимки. Само не знам дали няма да зачезнат от датата, но поне няколко дни ще да ги има.
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот FireFoXa » Вто Юли 10, 2007 12:34 pm

Градски, аз имах подобна рана на коляното, която беше точно на сгъвката и не можех да си сгъвам крака. Зарастна за близо 2 седмици, така че спокойно, ще се оправиш. Заради това мое пребиване един съфорумец почна да ми вика FlyFox :eyebrow:

П.П. Бързо възстановяване :agree:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот bdz43r » Вто Юли 10, 2007 12:42 pm

Аз след подобно пребиване вече трета седмица се възстановявам (е при мен липсваше повече кожа и даже малко месо). Първите 10 дена едвам ходех (ама и раните са на кофти места).
FireFoXa написа:аз имах подобна рана на коляното, която беше точно на сгъвката и не можех да си сгъвам крака.
Същата работа и при мен.
ПП Не усхпях да се пребия по каманаците, а на улицата, ама скоростта беше 40-50 и едно неочаквано меко препятствие ми разказа играта.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот atanas2d » Вто Юли 10, 2007 1:37 pm

Аз сега нямам нет у нас иначе и аз бих сложил една голяма снимка на гнойното ми коляно ;) :evil: хохо На него имам 3 различни едри рани, като най-горната (над капачката) е в началото беше като гноен кладенец. В началато като си промих коляното там нямаше и следа от рана, но пък много щипеше като промивах. Чак после хвана кора и след това започна да извира гадост от там. Явно се олющила кожа на това място без да се стига до кръв, но пък се замърсило доста месото за да стане такова в последствие. На лицето само повърхностни драскотини, добре че бях с каска...

На мен вече ми се кара, до 3-4 дена ще повъртя в морската малко (след като си постегна колелото след всичко това де...)

ЕДИТ: X3MIST, кажи какви са ти впечетленията от тези протектори като ги изпробваш: стават ли за въртене (много по трудно ли се върти), спарват ли много и дали са удобни. Предполагам че още няма да си паднал с тях за да кажеш нещо за това колко пазят :)
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

atanas2d

Мнениеот nikitoMTB » Вто Юли 10, 2007 2:10 pm

а колелата ви движат ли се още??? ;)
Аватар
nikitoMTB

Мнениеот atanas2d » Вто Юли 10, 2007 2:32 pm

Еми да естествено. На моето само му се счупи пластмасата отгоре на малките скорости. Ще го занеса да го залепят някъде...

atanas2d

Мнениеот RunningWild » Вто Юли 10, 2007 3:26 pm

nikitoMTB написа:а колелата ви движат ли се още??? ;)

При мен няма кой знае какви проблеми. Седалката я оправихме още на място, обаче имам крива плоча и сега веригата не се движи както трябва, малко криви капли и скъсан грип - за падане със скорост от ~ 50км/ч това е нищо, размина му се на байка ми и се радвам за него ;)
Аватар
RunningWild

Мнениеот nikitoMTB » Вто Юли 10, 2007 5:42 pm

RunningWild написа:
nikitoMTB написа:а колелата ви движат ли се още??? ;)

При мен няма кой знае какви проблеми. Седалката я оправихме още на място, обаче имам крива плоча и сега веригата не се движи както трябва, малко криви капли и скъсан грип - за падане със скорост от ~ 50км/ч това е нищо, размина му се на байка ми и се радвам за него ;)

браво :)
Аватар
nikitoMTB

Мнениеот nihiliath » Вто Юли 10, 2007 5:58 pm

:rofl:
Ъм като гледам тия рани огладнявам ;)
то всеки човек различно се възстановява
надявам се бързо да се оправите всички и пак на колелетата :)

И на мен ми се кара, но ще потрая. Мога да последвам съвета на Игнатчо да излизам всеки ден и да ходя до морска гара и обратно така за тонус и тренировка. Само едно ми пречи - мразя да ставам рано и леко ме мързи.
nihiliath

Мнениеот X3MIST » Сря Юли 11, 2007 10:17 am

bdz43r аватара ти просто е трепач :)

Колелото ми има няколко драскотини по капачките на рогата на кормилото. Иначе има доста прах и е за чистене и смазване, но не съм в състояние да се занимавам с него (иска се да съм подвижен, а това е трудно в момента). Нищо му няма на него за щастие.

Проблемите са при мен. Алергията продължава да ме мъчи. Раната вече хвана коричка, но пък и инфекция. Сега крака ме боли и зачервен. Май почва нещо, наречено червен вятър. Пия антибиотик и се мажа с разни кремове. Гледам да не се движа много и да не излизам от нас. Абе кофти работа.

atanas2d наколенките ги пробвах. По-точно едната, че да не прецакам раната на другия крак. Стори ми се твърде прилепнало и стегнато, но може да се отпусне като покарам, а и не трябва да се размества при движение все пак. За ходене няма да е много удобно, но при каране смятам, че ще е добре. За спарването има отвори, за да диша крака. Здравината предполагам е достатъчна, за да те спаси при падане. Ако удара не е силен ще става пак за ползване. Вече ако нацелиш камък може и да се пукне и да трябва нов комплект. Само дето 35 лева са за предпочитане пред счупен крак и особено коляно :)

Който е ранен да оздравява скоро, другите да се пазят от присъединяване към нашата група (на ранените) :)
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 20, 2007 11:29 am

Абе маскари, оправихте ли се вече? Минаха две седмици. Кара ми се!!!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот milestone » Пет Юли 20, 2007 12:18 pm

Ozzie написа:Абе маскари, оправихте ли се вече? Минаха две седмици. Кара ми се!!!

Няма ли да ходиш към Сопот? Аз поне ще погледам малко, надявам се да остане време.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот RunningWild » Пет Юли 20, 2007 12:44 pm

Става въпрос за неделя (22.07.)
Така... за оздравелите: предлагам да направим пак същото каране :hbang2: , но без да минаваме през гората на отиване, т.е. от Лъкито направо да се качим на шосето и да си перем директно към с. Калиманци ;) Нека да го спуснем т'ва трасенце още веднъж, та да видим много ли е важно :D :D :D
Ако има достатъчно ентусиасти ще направим карането, ако не - ще видим ;)[/i]
Последна промяна RunningWild на Пет Юли 20, 2007 12:51 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
RunningWild

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 20, 2007 12:44 pm

Мммм не. Ни виждам да имам някаква работа там. Нагледал съм се на нашенски състезания.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот RunningWild » Пет Юли 20, 2007 12:52 pm

Предлагам Ozzie да каже маршрута тогава, явно има нещо предвид ;)
Аватар
RunningWild

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 20, 2007 1:02 pm

Маршрута ще го видите като тръгнете след мен. Изображение
Долу- горе е такъв: От "Кауфланд" нагоре към чешмата "Илинденско въстание" и от там само нагоре докато излезем на платото. След това посоката е ясна- по пътчетата и пътеките на запад към Аксаково / Калиманци. :agree:
Аватар
Ozzie

Мнениеот Brat4eda » Пет Юли 20, 2007 1:20 pm

Ozzie написа:Маршрута ще го видите като тръгнете след мен. Изображение
Долу- горе е такъв: От "Кауфланд" нагоре към чешмата "Илинденско въстание" и от там само нагоре докато излезем на платото. След това посоката е ясна- по пътчетата и пътеките на запад към Аксаково / Калиманци. :agree:

Туй съм го вървял на 100км/24ч ;)
Аре утре?
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 20, 2007 1:49 pm

Засега е за неделя. За утре едва ли ще се съберем достатъчно желаещи. :agree:
Аватар
Ozzie

Мнениеот X3MIST » Пет Юли 20, 2007 8:14 pm

Тоя път съм пас. Още имам незаздравели рани. Това предното каране направо ми видя сметката. Най-вероятно още 2 седмици няма да карам по-далеч от Морската градина. То само раните да бяха. Толкова медицински проблеми на главата ми се струпаха за тия 2 седмици, които минаха, че просто нямам думи.
Пък такова каране никога повече няма да повторя. Това да се кара по пладне под слънцето при липса на облачност просто е нечовешко. Плюс това и лекар ми забрани да се излагам на слънце (плаж или ходене по обед из града) за това лято. Туй е положението за съжаление.
Естествено няма да спра да карам, но за сега си оставам на по-лек режим.

П.П.
Ако пак минавате по тоя същия животозастрашаващ маршрут, вземете фотоапарат и направете малко снимки да се вижда за какво говорим. Все пак си беше опасничко, но и готино въпреки всичко.
Аватар
X3MIST

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 20, 2007 8:23 pm

Има малка промяна в плана. Тъй като и Галин от "Устрем" иска да кара, а не му се става рано, променяме часа и мястото на срещата.
Та който има желание- 09.30ч. на 22.07 пред магазин "Устрем". Карането няма да е повече от 4-5 часа. И на мен ми се искаше да избегнем обедните жеги, но няма как да стане.
Аватар
Ozzie

Мнениеот nihiliath » Съб Юли 21, 2007 12:34 am

Абе то има как, ама на някой хора не им се става рано.Аз съм един от тях, но ако много ми се кара не е проблем да стана и в 5 :)
:agree:
Много е късно 9:30 , не го знам тоя магазин. И докато тръгнем за към Аксаково, което е на другата посока (предполагам), ще стане супурнайси часа в началото на hell on earth.
Така че... :nono:
инъче ми се кара много
nihiliath

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив