Roger Federer vs. Rafael Nadal! Какво още ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Roger Federer vs. Rafael Nadal! Какво още ?

Мнениеот rarekin » Пон Юли 09, 2007 12:49 am

Реших да пусна тема за един от любимите ми спортове вдъхновен от феноменалната игра и на двамата. Гледахте ли и какво мислите за двамата и конкретно за финала на турнира Уимбълдън тази година? Какво може да се очаква от тези тенесисти за в бъдеще според вас?
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fenixxx » Пон Юли 09, 2007 9:03 am

Аз съм голям фен на "фед експрес" обаче май Надал тепърва ще създава проблеми. Направо ненавиждам тениса на този човек....грозен до безобразие. Бягай бягай бягай и върни една топка повече :(!: . Това на червено е непобедимо. За съжаление неможах да гледам финала, че играх волейбол но е ясно, че Федерер е победил за една бройка просто.
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот agent_Jekov » Пон Юли 09, 2007 9:47 am

Лудница.По принцип не съм запален много по тениса, но това вчера си беше страхотно. :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот CYBER » Пон Юли 09, 2007 12:45 pm

УУУ,Надал е на боклука! :(!: Само Федерер!
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Delurin_Imytholes » Пон Юли 09, 2007 1:02 pm

Само Надал! Останалите да го духат! :D
To ROAM is to search for something new.On a mountain bike, you can cover a great distance in a short period of time, or short distance in a great period of time.In mountain biking, there is no destination. Just a bike, a rider, and a place to ride.
Аватар
Delurin_Imytholes

Рейтинг: 1166

Мнениеот shepo » Пон Юли 09, 2007 1:39 pm

маи че в момента само те двамата играят тенис а другите гледат :D
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот rarekin » Вто Юли 10, 2007 1:48 am

Аз имах възможност да наблюдавам последните им 8 двубоя и съм впечатлен от начина по който Надал израства като тенесист. Конкретно на трева, за разлика от предната година на Уимбълдън, когато той можеше да се похвали само с невероятна физика и жесток хъс, подплатени със съвсем малко игра от типа serve and volley, тази година той демонстрира завидни умения както при волетата така и при играта на мрежа. В един момент от мача статистиката показваше 11 успешни отигравания на мрежата от 14 опита! Да не говорим за това, че се задава и шлифоването на неговия т.нар. slice backhand! Интересно колко близо може да стигне това момче до Федерер?

@Fenixxx Напълно съм съгласен, че Надал тепърва ще показва на какво е способен. По-интересното е, че той в никакъв случай не е по-силен като техника от Федерер а според мен и никога няма да бъде. Просто Федерер е някакъв уникат в този спорт. Това не го казвам заради титлите му от Големия шлем а просто защото от това което съм гледал и като записи на най-големите няма и не е имало друг тенесист с такова чувство към топката и ситуацията на корта. Проблема на Федерер е във главата му.Във фикс идеята му да е по-добър от Надал на червено. И полага бих казал свръхчовешки усилия да го победи. Само дето Надал е на червено това което е Федерер на Уимбълдън. Впрочем няма да се изненадам ако догодина Федерер спечели Ролан Гарос а Надал Уимбълдън :) . Имам още една причина да мисля че нагласата пречи на Федерер да побеждава по-лесно Надал. Във финала на Уимбълдън Федерер игра почти изцяло от основната линия( а не както е обичайно на трева с чести излизания на мрежата), което е типично за червените кортове! Да не говорим за срива в играта му в 4тия сет. По едно време имах чувството че гледам Дейвънпорт срещу Уилямс. Уж Дейвънпорт е номер едно и пр. а като се срещнат и се предава. Направо се .... от страх пред съперничката си. Е Федерер не стигна дотам обаче си му личеше, че не е съвсем добре като нагласа към противника му в този момент.
Що се отнася до това за колко малко е победил то трябва да кажа че и преди се е случвало Федерер да побеждава в очевидно по неизгодна за него ситуация. Който следи знае за сблъсъците му с Родик и как Федерер беше по-скоро загубил най-важните си мачове с този тенесист. Да, победи за малко (май Надал накрая отпадна физически заради контузия), но да не забравяме, че Федерер взе и двата тайбрека по шампионски.

@agent_Jekov Честно да си кажа си мислех, че най-подходящото заглавие относно мача на английски би звучало като "MENTAL"( като "умствен" и едновременно с това като "лудница").Много харесвам тази двойнственост на английските думи. Могат да се кажат доста неща така ;)

@CYBER
@Delurin_Imytholes
Момчета поучете се от това как shepo възприема съперничеството между тези тенесисти. Хубаво е да сме пристрастни от чисто фенска гледна точка, но мисля, че е за доброто на спорта да виждаме такива съперничества. Ако искате да кажете нещо по-добре го направете като изтъкнете това което харесвате във вашия фаворит. Честно казано не мисля, че изразената по този начин емоция съответства на точно този спорт. Има си други арени, по-подходящи за този тип реакции
rarekin

Мнениеот CYBER » Вто Юли 10, 2007 8:09 am

Така ли,сега да не почнеш да ми твърдиш,че съм расъл в саксия :(!: Имаш си свое мнение,кажи само него,не ръси мозък и не се прави на голяма работа като половината форум,щото то това вече не е МТБ,ми едно вечно мерене на пишки и надуване...
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Гост » Вто Юли 10, 2007 11:05 am

Надал е шибан г*и Федерер е нашия човек Надал играе мн агресивно признавам го но нещо не ми харесва voleya му не му се получава така като на Федерер въпреки че Федерер е по стар
Гост

Мнениеот rarekin » Чет Юли 12, 2007 2:33 am

@dash_g

Да. Абсолютно си прав за волето на Федерер. Всъщност то му и спечели славата на Уимбълдън. При Федерер то е доста по прецизно насочено отколкото при Надал. Чувал съм, че заради тази прецизност,Федерер играе с ракета с по-малка глава. Специално след финала в интервюто си Федерер на няколко пъти подчерта, че се е концентрирал само и единствено върху сервиза и волетата си. Явно е преценил, че за момента Надал ще опита дълги разигравания и ще разчита на физическата си мощ. Лично според мен за в бъдеще на Надал ще му бъде трудно да направи волето си по-добро - просто той играе с много широк кордаж който пък отразява цялостния му стил на игра. Нов Надал? Малко вероятно. Като гледах Надал по време на паузата заради контузията си сетих за прокобата на червените кортове, а именно - повечето състезатели отраснали и доминиращи на тази настилка страдат от доста серозни контузии. Чудя се дали с Надал няма да стане същото както с Хуан - Карлос Фереро например. Сега Комара е някъде в миманса именно заради тези непрестанни проблеми с колената и ахилесите си.

@CYBER

Ммммм. Не. Не виждам да съм давал персонални квалификации като съм си писал мнението. По-скоро помолих най-любезно тези, които се интересуват от темата, да напишат по нещо смислено. Ако мислиш, че с мнението си си казал нещо смислено по темата, то тогава ще те помоля да погледнеш заглавието и след това да помислиш пак. Между другото тук никой не пише насила, че самото участие във форума да те задължава да правиш коментари и "да мериш пишки"
rarekin

Мнениеот stroker » Пон Юли 16, 2007 6:12 pm

не бях гледал такъв тенис,загубих си целия ден за учене за тъпия изпит,но не сажалявам,голям финал!
:bowdown: :bowdown: :bowdown: Никои не може да успорва че Федерер е по-добър в момента,но аз харесвам Надал малко повече!А и не обичам еднообразието и надмощието на Федерер!
Пс: тениса е страхотна игра,но за съжаление изключително трудна!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Alien » Пон Юли 16, 2007 7:35 pm

Любима игра. Язък, че бях на Рудопия и не го гледах. Някой да го е рипнал? :) Иначе е ясно, че Федерер е машината. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот rarekin » Сря Юли 18, 2007 9:08 am

@stroker

Мммм. Ако трябваше да избирам начина някой да доминира в тениса то щях да избера да е както го прави Федерер. Не както едно време го правеше Сампрас - арогантно и със сила. Всъщност сила при Федерер също има но тя значително отстъпва пред техническите му умения. Не можем да пропуснем и елегантността с която носи този номер 1 в АТП листата. Само като си помисля по какъв начин говори за своите най-големи противници и ми става приятно. Човек би казал, че не той е номер едно а те. Надал, Родик, Хуан Карлос Фереро, Гаске и Гонзалес - всички те са били поставяни от Федерер на равна нога и с едно уважение, което му прави чест.

@Alien

Мисля, че скоро прочетох че ще има пълна ретроспекция на тазгодишните финали от Големия шлем по Евроспорт.Ако е вярно това е момента да гледаш. Мача беше уникален. Макенроу каза по BBC, че конкретно една двойка последователни точки(спечелени от Федерер) е най-доброто, което той е виждал в тениса :)
rarekin

Мнениеот rarekin » Нед Юни 08, 2008 3:12 pm

Up.

След малко. Въпросът: Може ли Роже или не може?
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот shepo » Нед Юни 08, 2008 6:39 pm

може би вече само срещу Надал не може ;)
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот rarekin » Нед Юни 08, 2008 8:23 pm

Не може И с Новак Джокович ;) . Лошото е, че днес на финала беше позорно слаб. Ако няма някаква неизвестна на широката общественост контузия може би ставаме свидетели на бавното отстъпване на Федерер от позицията му на тенисист номер 1 (най-вече като качества, а не като водач на ранглистата). Прогнозите за негов успех на Уимбълдън май също не са особено добри. Надал не можа да се изпоти дори, а играта му сервис-воле става все по-добра.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Назад към Други