Аз имах възможност да наблюдавам последните им 8 двубоя и съм впечатлен от начина по който Надал израства като тенесист. Конкретно на трева, за разлика от предната година на Уимбълдън, когато той можеше да се похвали само с невероятна физика и жесток хъс, подплатени със съвсем малко игра от типа serve and volley, тази година той демонстрира завидни умения както при волетата така и при играта на мрежа. В един момент от мача статистиката показваше 11 успешни отигравания на мрежата от 14 опита! Да не говорим за това, че се задава и шлифоването на неговия т.нар. slice backhand! Интересно колко близо може да стигне това момче до Федерер?
@Fenixxx Напълно съм съгласен, че Надал тепърва ще показва на какво е способен. По-интересното е, че той в никакъв случай не е по-силен като техника от Федерер а според мен и никога няма да бъде. Просто Федерер е някакъв уникат в този спорт. Това не го казвам заради титлите му от Големия шлем а просто защото от това което съм гледал и като записи на най-големите няма и не е имало друг тенесист с такова чувство към топката и ситуацията на корта. Проблема на Федерер е във главата му.Във фикс идеята му да е по-добър от Надал на червено. И полага бих казал свръхчовешки усилия да го победи. Само дето Надал е на червено това което е Федерер на Уимбълдън. Впрочем няма да се изненадам ако догодина Федерер спечели Ролан Гарос а Надал Уимбълдън

. Имам още една причина да мисля че нагласата пречи на Федерер да побеждава по-лесно Надал. Във финала на Уимбълдън Федерер игра почти изцяло от основната линия( а не както е обичайно на трева с чести излизания на мрежата), което е типично за червените кортове! Да не говорим за срива в играта му в 4тия сет. По едно време имах чувството че гледам Дейвънпорт срещу Уилямс. Уж Дейвънпорт е номер едно и пр. а като се срещнат и се предава. Направо се .... от страх пред съперничката си. Е Федерер не стигна дотам обаче си му личеше, че не е съвсем добре като нагласа към противника му в този момент.
Що се отнася до това за колко малко е победил то трябва да кажа че и преди се е случвало Федерер да побеждава в очевидно по неизгодна за него ситуация. Който следи знае за сблъсъците му с Родик и как Федерер беше по-скоро загубил най-важните си мачове с този тенесист. Да, победи за малко (май Надал накрая отпадна физически заради контузия), но да не забравяме, че Федерер взе и двата тайбрека по шампионски.
@agent_Jekov Честно да си кажа си мислех, че най-подходящото заглавие относно мача на английски би звучало като "MENTAL"( като "умствен" и едновременно с това като "лудница").Много харесвам тази двойнственост на английските думи. Могат да се кажат доста неща така
@CYBER
@Delurin_Imytholes
Момчета поучете се от това как shepo възприема съперничеството между тези тенесисти. Хубаво е да сме пристрастни от чисто фенска гледна точка, но мисля, че е за доброто на спорта да виждаме такива съперничества. Ако искате да кажете нещо по-добре го направете като изтъкнете това което харесвате във вашия фаворит. Честно казано не мисля, че изразената по този начин емоция съответства на точно този спорт. Има си други арени, по-подходящи за този тип реакции