от bikerider » Вто Юли 13, 2004 9:37 am
[quote="M1010X"]
@bikerider:
за едно нещо не си прав. ако аз те тресна с 50, а ти си турист, ще ти стане кофти. веднага обяснявам:
удрям те. да де, ама аз съм с шлем, броня, наколенки, налакътници (примерно). освен това съм и зареден яко с адреналин (в повечето случаи). а ти... ако приемем, че се поставиш на мястото на някоя баба, която в момента бере къпини, нали можеш да си представиш какъв адреналин те е залял. това и стана преди време. удариха се, байкърът изхвърча, направи салто и падна в тревата. жената пък получи удар с ръкохватка в стомаха, удар с рамо (с кора отгоре) по носа, съответно последва счупване, не знам дали нямаше и мозъчно сътресение (разбирай комоцио), защото не си спомняше въобще какво е станало. и ако повечето колоездачи са на възраст между 15 и 25 (+-3) години, туристите, които страдат най-много от своите бавни реакции са в повечето случаи над 55-60. е, според теб на кого възстановяването ще му отнеме повече време? че те на едните даже може и да не им стигне животът, за да се възстановят напълно.
сега визирах bikerider, защото той написа твърдението, с което не съм съгласен. иначе важи за всички. просто помислете над резултатите от едно малко по-високоскоростно каране. да, вие внимавате, всички, дето карат, уж внимават. обаче има неща, които не можеш да предвидиш. а и нямаш време да съобразиш (примерно, завой без видимост). така че, по-полека...
[/quote]
точно това казвах - ако не намалиш на завой без видимост, значи си самоубиец. точно за такова елементарно предвиждане става дума. сигурността над всичко. ВИНАГИ!!!!
а иначе за удрянето, верно че няма да пострадаш като пешеходеца, но ЩЕ ПОСТРАДАШ - особено ако не паднеш в трева. та на кой му се пада???
сигурно има дебили които влизат на скорост в завой без видимост, но ЗАЩО ОТ ТЯХ ВАДИТЕ ИЗВОДИ ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ????
Do or do not. There is no try...