Здравейте! Първо искам да се извиня, че повдигам толкова стара тема, но мисля, че това е по- добре, отколкото да отварям нова

Та мисля да си занеса алуминиевата рамка на прахово боядисване, но попаднах на това мнение, което ме притесни малко:
joker_brand написа:Преди и аз имах такова мнение, докато лично не се сблъсках с проблема "стара рамка -> умора в материала" ! Имах RAM DH (на 4 сезона активно каране) рамката имаше отвратителен външен вид ! Почти нямаше боя, лагерите бяха станали ужасни, но по учудване рамката нямаше цепки . Беше карана със вилка и шок по предписание и явно това си оказа влияние . В един момент реших, че след 4 години вярна служба е дошъл моментът да се погрижа за нея . Нова боя, нови лепенки и нови лагери . Колелото блесна, но поради травми и неблагоприятни метереологични условия го карах рядко и то само в града . За почти 2 месеца, рамката буквално се разпадна ..... започна да се суче, криви, цепи и буквално да се къса . Задните уши, където се захваща преходникът започнаха да се кривят и съвсем лесно можех да им променя посоката наляво/надясно и то с ръце
Това, което ме плаши е, че става въпрос точно за стара рамка- Giant DH Team, мисля, че е от 2002г (
ЦЪК). Доста ме хвана страх да не се появят горе описаните проблеми. Четох наляво- надясно по темите и беше писано, че няма да има проблеми, но ставаше въпрос за сравнително по- нови рамки. Как стоят нещата с тези, които са на възраст?
П.П. дали ще е добра идея да покрия леглата на лагерите и някои резби с хартиено тиксо?